sorok között

sorok között

A nyugalomra semmi ok

2013. szeptember 29. - Politikai Ateista

Nem tudom Draghi hallotta-e már, hogy a Monte dei Paschi di Siena ismét megmentésre szorul, vagy az IMF olasz bankszektorral kapcsolatos jelentését.

Sanszos, hogy nem:

Lassan visszatér az eurózóna jövőjébe vetett bizalom, a kormányok és az Európai Központi Bank (EKB) erőfeszítései nyomán enyhültek a piaci feszültségek - mondta Mario Draghi, az EKB elnöke pénteken egy frankfurti bankárkongresszuson. - Draghi: visszatér az eurózóna jövőjébe vetett bizalom - Privátbankár

Még jó, hogy bizalomból van bőven, mert a hitel az szűkös.

Hitelezés a privát szektornak:

Lendinvol.gif

Hoppá, Görögország lemaradt a grafikonról.

Sebaj:

Az idén  júliusban 6,4 százalékkal esett vissza a hitelezés Görögországban 2012 júliusához képest. A görög központi bank szerint a csökkenés kissé lassult júniushoz viszonyítva, de így is jelentős maradt.

A lakosságnak és az üzleti szektornak nyújtott hitelezés is visszaesett, júliusban 4 százalékkal a júniusi 4,1 százalékos zsugorodáshoz képest. - Folyamatosan zsugorodik a görög hitelezés - Gazdasági Rádió

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr15535252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása