sorok között

sorok között

Ezt súgja a pénzügyi guru

2013. szeptember 26. - Politikai Ateista

Az elmúlt hét nem meglepetése az amerikai jegybank mennyiségi lazításra vonatkozó bejelentése volt.


Az elemzők általános megdöbbenésüknek adtak hangot, de igazából csak annak volt oka meglepődni, aki komolyan vette az amerikai jegybank, a pénznyomtatás visszafogására vonatkozó kijelentéseit.

Warren Buffett viszont kellemes meglepetésként értékelte a lépést, szerinte Ben Bernanke "csodálatos munkát" végez, és még maradnia kellene a posztján.

Az elragadtatás nem valamiféle homoszexuális csodálatból fakad. Buffet ahhoz a szűk társadalmi réteghez tartozik, amely a lazításnak köszönhetően hülyére kereste magát. ( Ha eddig nem sejtetted volna, hogy kiket stimulál a FED.)

 

Buffet.jpg

A guru azonban mondott még valamit az eseményekkel kapcsolatban:

A Federeal Reserve, azaz a világ legbefolyásosabb jegybankja a történelem legnagyszerűbb hedge fundja - jelentette ki Warren Buffett milliárdos tőzsdei befektető, azzal indokolva álláspontját, hogy a Fed a kötvényvásárlásokon óriási profitot ér el, miközben több mint háromezermilliárd dollárra hizlalta mérlegét. A bank évente 80-90 milliárd dollár bevételt produkál az amerikai kormánynak, amiről néhány évvel ezelőtt szó sem volt - idézte a Bloomberg Buffettet, aki egyetemistáknak tartott előadást. - Az őrült kockázatot vállaló alapokhoz hasonlította a Fedet a guru - Napi Gazdaság

Ez egészen addig igaz lehet, amíg a kötvényhozamok tartósan alacsonyak. Az alacsony hozamkörnyezethez viszont alaposan hozzájárul a jegybanki eszközvásárlás által generált mesterséges kereslet. Ha fékezik a pénznyomtatást, a hozamok elindulnak felfelé.

Csapda 22.

A magyar változatokból ugyan kimaradt, de az egyetemi előadásán Buffett azt is elmondta, hogy ha a FED egyszer tényleg fékezi a kötvényvásárlást, annak beláthatatlan következményei lesznek. Ez egy olyan kísérlet, amivel senki sem próbálkozott korábban - tette hozzá.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr605530235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2013.09.26. 18:29:13

Warren Buffett nagyon jól járt pénznyomtatással, hiszen az S and P 500 index értéke az elmúlt 2 évben több mint 40%-al emelkedett. Viszont, az átlag amerikai jobban járt volna, ha engedik a deflációt, a pénz felértékelődését

mrZ (törölt) 2013.09.26. 20:52:02

Azt mégsem mondhatta hogy a fed a történelem legnagyobb rablója, az usa által segített/védett gazdasági kalóz.

zobod 2013.09.26. 21:50:05

@mrZ: ha meg összedőlne az egész kupleráj, akkor az lenne a baj. Most egyelőre megy az örömködés, hogy van egy olyan szőnyeg (FED, BOJ, ECB, BoE pénzöntés és negatív reálkamatok), ami alá söpörni lehet a szemetet.

vomit 2013.09.27. 10:07:03

soon in a theatre near to you
Banking Holiday in Panama Announced
news.goldseek.com/GoldSeek/1380224271.php
süti beállítások módosítása