sorok között

sorok között

Kiszámítható mint egy prosti

2013. szeptember 24. - Politikai Ateista

A Fidesz és a Continental Zrt. által folytatott nemzeti bagópolitikának megvannak a káros mellékhatásai. Azonban nem nézhetik tétlenül a bevételek apadását.

Az elmúlt hetekben több elemzés is megjelent a cigicsempészek piaci részesedésének növekedésével kapcsolatban. Ez egy a sok közül:

A közlemény hangsúlyozza, a feketekereskedelem által leginkább sújtott keleti országrész mellett már Budapesten és Nyugat-Magyarországon is élénkülő erősödést lehet megfigyelni. Ez utóbbi régióban a külföldről illegálisan behozott termékek aránya két és félszeresére nőtt. Csak Pécsett 450 százalékkal magasabbak a feketepiaci mutatók tavalyhoz képest. - Nemzeti Dohánybolt helyett sokan az aluljáróban vásárolnak - Napi Gazdaság

A dohány feketepiacának robbanása a kormány trafikmutyijának a természetes következménye. A csempészek nem csak olcsóbbak, de nagyobb köztiszteletnek is örvendenek a trafikosoknál.

De végre a kormányhoz is eljutott a hír, és pontosan úgy reagálnak, ahogy az várható volt.

Háborút indítanak a csempészek ellen:

Suller Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője a lapnak elmondta: az ukrán és a szerb határszakasz közúti és vasúti forgalmát szigorított ellenőrzésekkel és röntgenkészülékekkel igyekeznek szemmel tartani, miközben komoly erőket vonnak össze a zöldhatáron. A NAV egységei éjjellátó készülékeket használnak, és a hatóság a közelmúltban új, speciális hőkamerát is vásárolt. - Félhetnek a csempészek az adóhatóságtól - Világgazdaság 

Éjjellátóval és speciális hőkamerákkal küzdenek a trafikokért. Az adófizetők pénzéből.

Gondolom a BTK csempészetre vonatkozó paragrafusainak a szigorítása lesz a következő.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr375529975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.09.24. 12:06:20

A környezetemben lévő dohányosok közül, tízből hét abbahagyta a füstölést az elmúlt hónapokban. Ez ellen hogy harcolnak majd?

toportyánzsóti 2013.09.24. 14:26:12

Mindig röhögök amikor fényezik magukat,hogy 3 lépésre előre gondolkodik őfényessége a csuti dolomitbányász.

mrZ (törölt) 2013.09.24. 16:44:19

@Pensive:
nemdohányzó különadó?
Havonta előre fizetve éves bevallásban a 5041sz nyomtatványon. A bevallás elmulasztása, min 200.000 ft büntetést von maga után. Az eseti kérelmeket 60.000ft-os illetékbélyegekkel megfejelve, a nemdohányzó főosztály, megyei alosztályainak területi kirendeltségeinél lehet beadni.

Gdp +2 százalék
Aktív dolgozók száma + 2.500

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.09.25. 09:18:12

@Pensive: @mrZ: Vagy majd indítanak az iskolában egy kampányt a dohányzás előnyeiről. Nyomatják az MTV-n a régi filmeket, ahol a főmacsó még bagózik.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.09.25. 09:19:54

@toportyánzsóti: Ja, két lépéssel előre, klasszik. Mint az azeri "nemzeti hős" ügyében.

mackensen 2013.09.26. 17:05:00

OK, és a román határszakasszal mi lesz?
süti beállítások módosítása