sorok között

sorok között

Ez nem egy banánköztársaság!

2013. szeptember 22. - Politikai Ateista

Részlet Barack Obama pénteki beszédéből, amit a Ford egyik gyárában tartott a Missouri állambeli Liberty-ben.

 

 

0:27-től:

"Ez az Egyesült Államok, nem valamiféle banánköztársaság. Ez nem egy lecsúszott nemzet. Mi nem veszítjük el a hitelképességünket. Mi a világ sziklaszilárd befektetése vagyunk, az egész világ úgy tekint ránk, mint akik a világgazdaság stabilitását biztosítják. Nem tehetjük meg, hogy nem fizetjük a számláinkat. Ilyesmivel még csak fenyegetőzni is a felelőtlenség csúcsa"


Ez néhány mondat egyértelművé teszi, hogy Obama mit gondol az adósságplafonról. Meg fogják emelni ez nem kérdéses, nincs más lehetőség.

De a beszédnek egyéb jelentősége is van.

Például nehezen tudom elképzelni, hogy a például Svájc, esetleg Norvégia miniszterelnöke azt bizonygassa, hogy a ország nem banánköztársaság, és a hitelképességgel sincs probléma.

Ilyen kérdések ugyanis fel sem merülnek.

Alaptalan baromságokat felesleges látványosan tagadni.

 

Obamával ellentétben én úgy gondolom, az USA elég jó úton halad, hogy banánköztársasággá váljon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr635527922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.09.22. 06:46:17

A helyzet sokkal-sokkal rosszab, mint gondolnánk.

misleadingindicators.com/?p=606

Minyimányi Monyó (törölt) 2013.09.22. 09:06:55

Nem zörög a haraszt , ha nem fújja a szél.

toportyánzsóti 2013.09.22. 10:11:39

Ezzel az európainak harmada adószinttel soha nem lesz az USA banánköztársaság.Nincs meg a maffia gazdasági alapja.Európáért aggódjál.

szist 2013.09.22. 12:15:44

Te Ateista T
voltál te már amerikában? pl. floridában?
ha egyszer is kint lettél volna ... nem írtál volna ekkora ökörségeket!!! Márminthogy az usa nem áll jól és csúszik lefelé ... ökör

toyoda 2013.09.23. 07:53:07

"Ez az Egyesült Államok, valamiféle banánköztársaság. Ez egy lecsúszott nemzet. Mi elveszít(ett)jük a hitelképességünket. Mi nem a világ sziklaszilárd befektetése vagyunk, az egész világ úgy tekint ránk, mint akik a világgazdaság instabilitását biztosítják. Megtehetjük, hogy nem fizetjük a számláinkat. Ilyesmivel még csak nem fenyegetőzni is a felelőtlenség"
süti beállítások módosítása