sorok között

sorok között

Mindenkit átvertek a sugárzási adatokkal

2013. szeptember 05. - Politikai Ateista

A fukushimai erőművet üzemeltető TEPCO vezetőinek az első nyilatkozatok szerint halvány fogalma sem volt miért nőtt hirtelen a 18-szorosára a sugárzás szintje. A rejtély megoldódott.


Áprilisban minimális mennyiségű sugárszennyezett víz szivárgásáról tettek említést, júniusban ismét egy kis szivárgásról volt szó. Augusztus elején derült ki, hogy akár napi 300 tonna is "szivároghat".

 


Most újabb lyukak, 18-szoros sugárzás, halálzóna, és szeptember eleje van:

Van olyan terület a sérült fukusimai atomerőmű szennyvíztárolójában, ahol négy óra alatt halálos sugárzást kaphatnak az ott dolgozók. A cégnek fogalma sincs, miért ugrott meg a radioaktív sugárzás szintje. Emellett újabb lyukakon szivároghat a súlyosan szennyezett víz. - Halálzónává vált a fukusimai atomerőmű - Napi Gazdaság

 

A Naturalnews és a BBC információi szerint a TEPCO a sugárzás mérésére olyan műszereket használt 2 éven keresztül, amelyek legfeljebb 100 mSv-ig mértek.

 

A hétvégén lecserélték a sugárzásmérőiket - olyanokra amelyek nem akadtak ki 100-nál - és azzal szembesültek, hogy a radioaktív sugárzás mégsem 100 mSv, hanem sokkal inkább 1800 mSv.

 

A japán kormány határozott lépéseket ígér, a nukleáris balesetek skáláján már magasabb szintre is sorolták a fukushimai katasztrófát.

 

A japán atomipart felügyelő hivatal szerdán azt közölte, hogy tekintettel az elfolyt víz mennyiségére és erős szennyezettségre, egyes szintről – amely csupán "anomáliát" jelent – hármas fokozatúra változtatja az eset minősítését, ami már „súlyos incidenst” takar. - Fukusima: "súlyos incidens" a vízszivárgás - Index

 

fukublast_1.jpg

 

Van egy olyan rossz érzésem, hogy a TEPCO és a japán kormány tartogat még kellemetlen meglepetéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr565492167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vomit 2013.09.05. 10:25:06

2500 naponta updatelt meresi pont szerte az orszagban
jciv.iidj.net/map/

hot-spot (törölt) 2013.09.05. 15:24:21

@vomit: 2500,de mi a mérőegysége?
Csak mert azt is keveri rendszerint minden blog és cikk.

vince05 2013.09.05. 16:02:24

Már Csernobilban is ugyanez volt: mikor megtörtént a katasztrófa, az üzemeltetők félnapokig nem tudták a sugárzás nagyságrendjét sem, mivel a kézi dózismérők méréshatárát túllépte, a komolyabb műszerekhez meg nem fértek hozzá a baleset miatt. 1-2 nappal később hoztak megfelelő műszereket kívűlről, de akkorra már késő volt azoknak, akiket kiküldtek a területre dolgozni/kárt felmérni.

Kekszemu 2013.09.05. 20:16:13

Vajon mi lehet azokkal, akik annak idején ott dolgoztak?!

mrZ (törölt) 2013.09.05. 23:35:30

A doziméterek már az első napokban is hazudtak, akkor is alacsony méréshatárú készülékekkel próbálkoztak.

Mi a célod az alsó 4 képpel?
Ne mond hogy véletlenül tetted ki?
süti beállítások módosítása