sorok között

sorok között

Hibás befektetési stratégia

2013. július 26. - Politikai Ateista

Manapság komolyan meg kell gondolni, hogy mibe fektetjük a megtakarításainkat. Egyre vonzóbb befektetési eszköz a matrac.

 

Az ember azt gondolná, hogy az alaposságukról elhíresült németek bankárai tudják mit csinálnak. A jelek szerint nem feltétlenül.

 

Állítólag 400 millió dollárig terjedő összegről van szó. A Commerzbank már a második olyan pénzintézet Németországban, amelyről tudják, hogy hitelezett Detroitnak. A Hypo Real Estate szintén 200 millió dollárt kölcsönzött Detroit városának. - A detroiti csőd hatalmas veszteséget okoz a Commerzbanknak - Világgazdaság

És nem feltétlenül csak a németekről van szó. A Wall Street Journal szerint nagyjából 1 milliárd dollárnyi detroiti adósságba fektettek be az európai bankok.

 

Ki fenének jut eszébe hitelezni egy olyan városnak amely így néz ki?

 

detroit234.jpg

 

És itt nem is arról van szó, hogy váratlanul érhette a csőd a befektetőket. Már évekkel ezelőtt is fényévekről látszott, hogy Detroit csődje csak idő kérdése.

 

A polgármester, Dave Bing szerint lehet, hogy Detroit az eddigi legnagyobb, de biztosan nem az utolsó város ami csődöt fog jelenteni az Egyesült Államokban.

Melyik város lehet a következő?

Arról majd legközelebb.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr865426056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása