sorok között

sorok között

Jó reggelt Viktor!

2013. július 03. - Politikai Ateista

Orbán Viktor 2011 decemberében még azt hitte, hogy:

"Az, hogy Moszkva alá rendelten élte Magyarország az életét, kialakított egy reflexet, egy deformáltságot, egy torzulást a közgondolkodásban. Összerezzenünk mindig, ha abból a központból, ami alá vetettnek tudjuk vagy érezzük magunkat, valami rosszat mondanak ránk. De Brüsszel nem Moszkva" - mondta a miniszterelnök. - Orbán Viktor: Brüsszel nem Moszkva - Index

Tegnap viszont már illúziók nélkül érkezett Brüsszelbe:

Ezután a miniszterelnök átcsapott egy kis jóízű kommunistázásba, és az Európai Unió, valamint a Szovjetunió között vont párhuzamot. Arról beszélt, hogy átélve Közép-Európa sorsát ő tudja, milyen az, amikor nem lehetünk a magunk urai, mert "más országokban mások döntenek az életünkről". Orbán nem akar olyan országot, ahol gyámság alá helyeznek, korlátozzák a szabadságot, ahol a nagyobb visszaél erejével, ahol kettős mércét használnak, és ahol csak a kisebbnek kell tisztelnie a nagyobbat - célozgatott a szovjetek és az EU közötti hasonlóságra. - Kommunistázás orrba-szájba az EP-ben - Index

Daniel Cohn-Bendit sztálini észérvekkel sietett az EU demokratikus értékrendszerének a védelmére, és felszólította a parlament elnökét az egykori Szovjetunió, és az Európai unió közötti hasonlatok betiltására a parlament falain belül:

Orbán párhuzamára később Daniel Cohn-Bendit reagált a zöldektől, aki azzal kezdte, hogy eredetileg nem akart felszólalni, de arra kéri a parlament elnökét, Martin Schulzot, hogy ha a jövőben valaki az EU-t a Szovjetunióhoz hasonlítja, akkor álljon föl és mondja meg, hogy ez mindennek a teteje... - Kommunistázás orrba-szájba az EP-ben - Index

A következő videó az Európai Parlament szólásszabadság melletti elkötelezettségét hivatott volna propagálni:

A kaller közli, hogy a legújabb szabályozás értelmében a vonaton tilos a vallásról, a bevándorláspolitikáról, illetve a korrupcióról beszélgetni.

A videót végül letiltották.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr225388644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalmár 2013.07.03. 06:42:01

Le a kalappal Viktor előtt!

Korrekt és karakán volt.
Szégyelje magát Bokros! Nem szakadt rá a plafon amikor ki merte ejteni a száján, hogy én jobboldalról kritizálom önt!
Az MSZP pénzügyminisztere egy lopott mandátummal jobboldalit játszik?

clior 2013.07.03. 07:28:39

Eppen elcsiptem a kozvetitest, de szegyenlem magamat, hogy ismet ilyen velemenyek vannak az orszagommal szemben. Aki OV hivo, annak biztosan tetszett a szokvanyos harciassag es nem is meri fel az eddig elvezeto fejlemenyeket. A magam reszerol targyilagos vagyok es nem tetszett, hogy ott is megosztani akart, hogy ellensegkent tekintet es alitott be mindenkit aki ellene szolt, valamint azt az onelegultseget, amivel mindenre felhatalmazottnak erzi magat -errol kapott is kemeny velemenyt, de nem ertette meg-. Nem tudott valaszolni a felhozott ervekre, kifogasokra csak ott is a sajat szemszogebol kedvezo nezeteket eroltette, mint itthon minden kritikara teszik.
Talan a vilagon is nehez jol ertelmezni a demokraciat, nalunk, ahol meginkabb a tanulasi fazisban vagyunk meg erzekenyebb tema ez. Erzekenyebb terulet es konnyebben elhibazhatoak a lepesek. Most nagyon elhibazottnak erzem a folyamatokat es az iranyvaltast sem latom.sajnos, nincs a politikai szereplok kozott olyan aki megelte a demokraciat, emiatt mindenki maga akarja kitalalni annak modjat, pedig annak magatol a neptol kell erkeznie -ezt is elmondtak neki tegnap, de ezt sem ertette-, majd ha eddig eljutunk, akkor leszunk demokratikus orszag, de inkabb akkor leszunk valoban onallo nep.

toportyánzsóti 2013.07.03. 07:35:46

@Kalmár: Ha arra emlékezik az úr hogy Bokros maszop pénzügyér volt,arra is lehetne hogy viktorbán liberális internacionálé elnöke volt...Ilyen szelektív memóriával nevetséges beszólni,csak magát égeti szénné.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.07.03. 08:07:43

@Kalmár: Én azt hiszem nagyon rosszúl mérted föl a helyzetet. Ha Orbán nem csinálna ennyi gondot maga és az ország körül akkor senki sem kérsdezné meg tőle a miértet? Tehát Orbán csak a saját hatalmát féltő ostoba ember érvelése volt. Egyszer még Orbán uralma is véget ér és majd megkérdezik tőle a cselekedeteit és akkor fog sirni de nagyon ha addig erővel nem dobják ki az országból. A következtetés is az, hogy ezzel az erővel akár jól is csinálhatná amit csinál de igy csak egy szűk réteg örül a cselekedeteinek mig az ország nagy része sír....

2013.07.03. 10:12:41

Ohh, fuckin' bullshit! Az EU másról sem szól, mint az "elnyomott kisebbségek" zsarolásáról. A "menekült" muzlimokról, akiket a saját kormányuk oktat ki, hogyan kell a bevándorláspolitikát kijátszani, hogyan kell a dolgozó, őslakos adófizetők által telitömött szociális kasszát minél jobban megpumpolni, ezzel párhuzamosan szegregálódni, erőszakosan követelőzni, és a legapróbb nemtetszés kinyilvánítása kapcsán offensive language-et kiáltani. Mindezt természetesen a Cohn-Bendit féle, eszement liberális píszí faszkalapok támogatásával - persze ők ebből, és a többi "kisebbség" (buzik, feministák, etc..) nyavajászásából remekül megélnek. Mindeközben a gyermekeinket arra tanítják az iskolában, hogy buzeránsnak lenni micsoda klassz dolog, milyen remek, ha két anyukád van, és nincs is igazán olyan, hogy férfi, meg nő, látod az útleveledben sincs olyan hogy anyu, meg apu. Aztán közösen elszívnak egy hatalmas jointot. Bezzegnyugat eh?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 10:20:10

@Kalmár:

Az, hogy Bokrosnak semmi köze a jobboldalhoz, az tény. De a mandátuma nem lopott.

vomit 2013.07.03. 12:12:33

remelem cohn-bendit az osszeomlasban nem tud felszivodni, es felismerik az utcan
www.youtube.com/watch?v=ifUqKwuJdf4

tamas11 2013.07.03. 15:33:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A propaganda ránkerőlteti balt és jobbot, e primitív fogalmakat, az azokkal való gondolkodást. És ti hagyjátok, miközben nincs tisztázva, mit is jelentenek, illetve, tudva, hogy mindenkinek mást... Ki hihet, sőt ki akarhat így sikeres párbeszédet? Érdemi vitát?
Bokros jobboldalinak hirdeti magát, te meg, símán leírod, hogy nem az... Megbélyegezhetjük , egyszerre kétfelől, az ELLENKEZŐJÉÉRT! Erről már nem ő tehet, ha tudjuk, hogy nemzeti-esség, konzervativizmus, kereszténység , de szolidaritás, ésegyenlőségeszmény is MINDKÉT OLDALON előfordul, és nem is kuriózumokként!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 16:25:16

@tamas11:

Bokros kimondta, hogy nem ellenzi a homokos "házasságot", ezzel nem lehet konzervatív jobboldali többé.

lesly &jerry 2013.07.03. 16:32:46

@kublerek: Csak csendbe kérdezném ki lenne az aki megfelelne Önnek?? Mert kritizálni szidni az könnyű de a megoldás a lényeg.

poor 2013.07.03. 16:52:05

@vomit:
Gondolom a maffia vezéredet is felismerjük, mert csődbe viszi az országot.

tamas11 2013.07.03. 17:34:56

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: aha... és én? Én lehetek jobboldali, ha nem ellenzem a homokházassűágot, de aztán meggondolom magam? vagy kissé komolyabban: baloldali konzervatívnak érzem magam, de a hideg ráz a homoksházasság miatt, de küzdök ellene...
Akkor most valaki gügye besorolhat engem? (meg is teszi... És tudod minek alapján? A hatalomhoz való viszonyom alapján) Erre varrj gombot.
Birca, birca gondolkodni igyekvő, kapcsolj rá!
Tudod, az rendben lenne, hogy melegházas ne legyen konzi, de hogy egyszersmind rögtön átlökődjön (ettől) baloldalivá? És mi lészen magukkal a jobboldalias lefekvásű homokosokkal??

tamas11 2013.07.03. 17:41:15

Apropó! Bokros azt mondta "jobbRÓL kritizálom Önt" Ez is csak azt jelenti, hogy helyezkednek kijelentéseikkel egy széles spektrumon.

vomit 2013.07.03. 19:59:45

@poor: nem ertem kristalytisztan, melyik maffiavezeremre gondolsz. de kulonben barmelyikre is, kapjak el nyugodtan.

SzaGyu 2013.07.04. 05:44:13

Orbánnak ideje lenne bevonulni az újonnan nyíló Lipótmezői intézetbe.

A felcsúti tolvajszarka vezér törvényesítette a szabad rablást, és ezt nem is titkolja.

Megfogtok B U K N I kutyák!
süti beállítások módosítása