sorok között

sorok között

Amikor a hülyeség túlszárnyalja a fantáziát

2013. július 02. - Politikai Ateista

Talán nincs is félelmetesebb annál, mint amikor a hülyeség akaraterővel és a döntéshozatal lehetőségével párosul. Az ilyen környezet gyakran produkál szélsőséges abszurdumokat.


2 hete arról okoskodtam, hogy milyen lenne, ha magyar kormány a tallini mintára egy ingyen könyvtárat próbálna létrehozni a repülőtéren. Mivel az állami beruházások jelentős része irányul valamiféle méregdrága, teljesen felesleges giccs létrehozására, ezért abba a történetbe is beleszőttem egyet. Szándékomban állt túlozni, és egy elképzelhetetlenül nagy baromságot kitalálni.

Azt hittem sikerült, amikor előálltam a zenélő szökőkút ötletével.

Az élet azonban ismét bebizonyította, hogy kormány még a fantáziánál is jobban teljesít amikor hülyeségről van szó, az enyémnél legalábbis biztosan:

...legalábbis ami a 400 millió forintból megújult margitsziget zenélő szökőkutat illeti, melyet Tarlós István főpolgármester és Orbán Viktor miniszterelnök adott át hétfő délután. A zenélő szökőkút 400 milliós felújítása a Margitsziget revitalizációjának első lépése, a további fejlesztések között ingyenes wifihálózat kiépítése is szerepel. A kút játszani fogja a The Rolling Stonestól a Let Me Down Slow-t és a Simon and Garfunkeltől a Ceciliát is.  - Budapest felveszi a versenyt Barcelonával - Index

Zenélő szökőkút 400 milláért?

Ez most komoly?

Erre hírre tényleg nem számítottam, legfeljebb a Blikk április elsejei példányában, vagy a Hírcsárda oldalán. Mert ha még azt olvastam volna egy dubai olajsejk, vagy egy orosz oligarcha választja a fényűzésnek ezt a módját, akkor talán fenn sem akadok a dolgon. De a magyar adófizető?

Tarlós István ráadásul azzal fenyegetőzik, hogy a zenélő szökőkút még csak az első állomása a sziget "revitalizációjának".

Jöhetnek a világító pálmafák és az életnagyságú illatosított műdinoszauruszok?

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr685387401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.07.02. 16:28:06

Volt diktatúrákban sokkal elterjedtebbek a kontraszelektált debilek.Nehéz örökség ez egész Európában!

vakuljmagyar 2013.07.03. 07:08:35

most mit csúfolódsz? Tarlós szerint ilyen magasra nem megy a viz sehol se:))) a miniszterelnök pedig sok fontos probléma megoldást hagyott félbe, hogy ott lehessen a felavatáson:)
süti beállítások módosítása