sorok között

sorok között

Megállíthatatlanul emelkedő ingatlanárak

2013. június 26. - Politikai Ateista

Megjött az aktuális jó hír az Egyesült Államokból. Úgy látszik sikerült életet lehelni az ingatlanpiacba, és ez még közel sem a legnagyobb meglepetés.

Az áprilisi S&P Case-Shiller lakásár statisztika szerint tovább drágultak az amerikai ingatlanok. Márciushoz képest 2,5, tavaly áprilishoz képest pedig 12,1 százalékkal emelkedtek az árak a húsz legnagyobb városban. Éves szinten hasonló mértékben legutóbb hét évvel ezelőtt drágultak az ingatlanok, amit részben a kedvező hitelezési kondíciók, részben a készletállomány csökkenése indokolhatott. - Jelentősen drágultak az amerikai ingatlanok - Portfolio

A hitelezési kondíciók tényleg kivételesen kedvezők az alacsony hitelkamatok miatt, de ebben az esetben ez annyira nem is lényeges.

A lakáshitel igénylések ugyanis...

Mortgageapp.jpgvia Zerohedge

Ha hihetünk a Case-Shiller indexnek, akkor az ingatlanpiacot elsősorban a készpénzes vásárlók pörgetik, akik zsebből vágják ki a új otthonuk ellenértékét. Hm.

Reggie Middleton elmagyarázza, hogy miért sántít a Case-Shiller index:


 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr885377798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása