sorok között

sorok között

Félelem, rettegés és halálhörgés

2013. június 19. - Politikai Ateista

Pesszimisták a cégvezetők:

Ijesztő grafikont készítettek a Reuters munkatársai, mely szerint az elmúlt hónapokban közel hétszer annyi vállalatvezető fogalmazott meg pesszimistább várakozást a második negyedévre vonatkozóan, mint ahányan pozitív üzenetet küldtek. Ez persze önmagában nem feltétlenül lenne annyira rossz hír, de ha azt is gyorsan hozzátesszük, hogy ilyenre utoljára 2001 elején volt példa, akkor már talán tisztábban látjuk a helyzet súlyosságát. A kitartóan emelkedő részvénypiacok persze könnyen lehet, hogy erre is csak legyintenek majd egyet. - Ijesztő a grafikon, de ne fuss el - Investor


Azoknak a cégeknek a vezetői fejezték ki félreérthetetlenül az aggodalmukat, amelyeknek a részvényei szárnyalnak a tőzsdéken. (Legalábbis amikor ezeket a sorokat írom, kedd délután.) Ők valószínűleg sejtik, hogy az értékpapírjaik emelkedése elsősorban nem a cégeik teljesítményének, hanem a jegybanki pénznyomtatásnak köszönhető.

pesszimisták.jpgvia Investor.hu

A piacok pedig tényleg legyinteni fognak a pesszimistákra egészen addig, amíg dől az easy money.

A FED -en múlik minden. Lassítanak a pénzpumpán és szembenéznek a szarviharral, vagy a japán úton haladva tovább húzzák az időt, amíg a piramisjáték végleg bedől.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr365360766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása