sorok között

sorok között

A Nagy Testvér fülei

2013. június 10. - Politikai Ateista

Az AP újságíróinak a lehallgatásával kezdődött. Mára került, hogy mindenkit lehallgatnak. Obama Nixon pillanatai.

Egy állítólag több mint 30 powerpoint slide-ot tartalmazó anyag az alapja a sztorinak, amely a The Guardian és a The Washington Post oldalairól indult el. Az amerikai kormányzatot és partnereit azzal vádolják, hogy minden kommunikációba belehallgatnak, amely átmegy a kezük között. Összesen eddig négy slide került nyilvánosságra ebből, amely tartalmazza azon cégek névsorát is, akik együttműködhetnek az amerikai hatóságokkal a felhasználóik adatainak lehallgathatóvá tételében. A legnagyobb nevek állnak a lista élén, úgy mint a Google, Apple, Microsoft; a cégek azóta sajtóközleményt adtak ki kivétel nélkül, mindent tagadva. - A kiberháború lövészárkát robbantották fel - Kitekintő

Persze aki egy kicsit is nyitott szemmel jár a világban az sejthette, hogy sem telefonon, sem a világhálón nincsenek magánügyek. A hírhedt STASI ehhez képest lelkes amatőrök csapatának számít.

A történet pont olyan sötét, ahogy a legsúlyosabb összeesküvés-elméletekben hívők gondolni szokták, és ahogy az olyan hollywoodi filmekben szerepel, amelyekben olyan hivatalokról van szó, amiknek a létezéséről sincs semmilyen hivatalos papír. - Minden telefonhívásra kiváncsi Obama - 444

1984?

A valóság még Orwell képzeletét is felülmúlja.

A békedíjas Nagy Testvér...

big_brother_630_pxlw.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr345353309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

különvélemény 2013.06.10. 21:02:37

Így megy ez a VALÓDI demokráciákban.

Bezzeg Kínában, ott akkora az elnyomás, hogy ott elárulják, hogy lehallgatnak.

2013.06.10. 21:30:41

A megfigyelés ellenére még mindig elég sok a futóbolond az interneten:)

Köves D. Gábor 2013.06.10. 21:33:09

Épp az bizonyítja az USA demokráciájának nagyszerűségét, hogy ennek ellenére képes volt megmaradni a Szabadság hazájának!

Más ország már ennek a tizedétől is de facto diktatúrúvá vált volna.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.06.10. 21:41:04

-telefonok totális lehallgatása (adatok + maga a hanganyag, mégpedig rögzítve)

-a net totális lehallgatása (adatfileok, képfileok, hangfile-ok, videofile-ok)

-utcai kamerarendszerek -- erről mostanság nem beszélnek, pedig nem kevésbé aggályos, mint az előző kettő:
"A szoftver arcról vagy akár járásról is felismeri a zárt láncú megfigyelőrendszer látóterébe kerülő személyeket, és elemzi a viselkedésüket. Ha valaki például többször visszatér fényképezni ugyanarra a helyszínre, vagy túl hosszan időzik valahol, akkor – ha az ügyfél mondjuk a nemzetbiztonsági szolgálat – a Trapwire jelenti a megrendelőnek, hogy emelje meg a helyszínen a fenyegetettségi szintet."

"Trapwire szoftvere arra is képes, hogy a videófelvételeken található adatokat összevesse már meglévő információkkal és olyan adatbázisokkal, mint mondjuk a hírszerzés megfigyelési listái."
index.hu/kulfold/2012/08/15/mindenkit_megfigyelhet_egy_rejtelyes_ceg/
www.guardian.co.uk/world/2012/aug/13/trapwire-surveillance-system-exposed-leak
-------------------------------------------------

szóval, ha arról akarunk beszélni, hogy milyen a jelen, milyen maga a nagytestvér,
bele kell kalkulálni az utcai rendszereket is, melyek, - biztosak lehettek benne - pár év alatt totálisak lesznek a nyugati világban, - és ki tudja még hol máshol...

a modell:
input -> adatfileok, képek, audiofileok, videofileok
képek, audiof., videof. -> afrcfelismerő algoritmusok, [ugye ez az amit a facebook is széleskörben alkalmaz (barátok betegeléséről beszélnek)], hangfelismerő algoritmusok, egyéb biometrikus algoritmusok: járásfelismerés(es azonosítás), stb.

profilok legyártása, értsd: minden egyes lehetséges személy = 1 profil = +1 dimenzió az adatbázisban.

A fent idézett Trapwire-s példa is egy ilyen rendszer

Foxtrotty 2013.06.10. 21:44:29

Eszembe jut Charles Gati cikke az American interestben egy évvel ezelőttről, amiben a szörnyő magyarországi állapotokat azzal illusztrálta, hogy a barátja csak kikapcsolt mobiltelefonnal mert vele beszélni a budapesti szállodában. Ezekre az állapotokra hivatkozva sürgetett szankciókat Magyarországgal szemben, ahol lábbal tiporják a szabadságot

Most mit szól, kíváncsi volnék a véleményére? És a hazai futtatottja, a multik szálláscsinálója Bajnai kegytárs?

különvélemény 2013.06.10. 21:58:52

@Köves D. Gábor: "ennek ellenére képes volt megmaradni a Szabadság hazájának!"

Muhahahahaha...

különvélemény 2013.06.10. 22:04:14

@szorokin: "bele kell kalkulálni az utcai rendszereket is, melyek, - biztosak lehettek benne - pár év alatt totálisak lesznek a nyugati világban, - és ki tudja még hol máshol..."

És persze mindez mire volt jó?

A Pentagon elleni támadásról semmilyen felvétel sincs közkézen, pedig minimum egy tucat kamera vette.
A londoni merénylőkről egyetlen állókép van, holott Londonban ha bemész a munkahelyedre, átlagosan legalább 100 kamera vesz, erről tanulmány is létezik.

Ennyit a kamerákról...

különvélemény 2013.06.10. 22:10:17

A lényeg az, hogy MINDIG megölik az összes felelőst, MINDEN esetben csak részlegesen működött a videó, audió, tűzoltó berendezés, és MINDEN esetben azonnal megjelölték és lelőtték a felelősöket, tehát nem egy kiterjedt nyomozás alapján.
Ez áll a bostoni merényletre is, persze ez teljesen véletlen egybeesés.

különvélemény 2013.06.10. 22:11:27

Oh, ismétlem önmagam, ez már a szenilitás jele, lehet, ezért beszélek félre.

contractor 2013.06.10. 22:37:17

Gondolom az amerikai állam (és aki még beavatott) jókat kaszál az insider trading-gel a tőzsdéken. Olyan ez mintha pénteken tudnád a szombati lottó nyerőszámait, de csak minden második héten játszod meg, hogy ne legyen annyira feltűnő. Várom a tőzsdék összeomlását.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.06.10. 23:10:42

@különvélemény:

London, kamerák...

"London már eleve a világ leginkább megfigyelt városának számított, de a sportesemények alatt a fővárosban működő hárommillió térfigyelő kamera számát is jelentősen növelik."

"Nem az automatikus rendszám- és arcfelismerésre képes kamerák lesznek a biztonsági arzenál legmarkánsabb fegyverei."
www.origo.hu/techbazis/20120510-a-londoni-olimpiai-jatekok-biztonsagi-elokeszuleteirol.html

vomit 2013.06.10. 23:12:18

@különvélemény: latszolag nem vetted meg eszre, hogy ha az igazi tettesek vannak rajta, a kamera kepe sosem publikus. vagy amit fel evvel kesobb megis megmutatnak, nagyon csunya 3 perces fotoshop melo utjan keszult. bostonban belekopott a zog levesebe, hogy a bameszkodok korbefenykepeztek a zsoldosokat es a szineszeket.
a nagy szabadsag hazajaban pedig igy megy mar a nepvelemeny kepzese:
Military told not to read Obama-scandal news
www.wnd.com/2013/06/military-told-not-to-read-obama-scandal-news/

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.11. 00:36:02

@vomit: "bostonban belekopott a zog levesebe, hogy a bameszkodok korbefenykepeztek a zsoldosokat es a szineszeket" - mármint úgy érted, hogy a világ összes ismert és elhallgatott akciójára képes, korlátlan anyagi és technikai lehetőségekkel rendelkező amerikai kormány nem volt arra felkészülve, hogy egy sporteseményen az embereknél lehetnek okostelefonok? :)))

Hobbisebész 2013.06.11. 00:52:45

Ma már mindenki közszereplő, csak sokan még nem tudnak róla.

Hobbisebész 2013.06.11. 00:55:44

@balage_81 reloaded:

És kinek hiszel, az Amerikai Egyesült Államok kormányának vagy a szemednek?

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2013.06.11. 02:57:11

@szorokin: Londonban egyszer felkeltett két nyominger (férfi + nő, tiszta Dempsey & Makepeace), hogy volt valami rablás a környéken, nem láttam vagy hallottam-e az éjszaka valami gyanúsat. Mondom, hallottam egy rókát vonyítani, de aztán elhallgatott, azon kívül semmit. Viszont ott van az a sok kamera, biztos vagyok benne, hogy valamelyik rögzítette a rablót, próbálkozzanak azzal. - Nem mondtak semmit erre...

EasyBenefits 2013.06.11. 06:09:18

Ami nem világos, hogy egy átlagembert ez miért izgat?? H nem vagy nemzetközi bűnöző, terrorista stb senkit nem érdekel egyetlen digitális kommunikációd sem. Nem valódi emberek hallgatják a telefonokat és olvassák a maileket. A rendszer kulcsszavakra reagál, beflaggeli a kommunikációt és talán esetleg utánna valami ember ránéz. Ez mellesleg évtizedek óta megy telefonok eseten ( Mo-n is mndent hall es lát a hirszerzés ha kell, meg ùgy altalában mindenhol) ez azért botrány mert kell vmi műsor Obama ellen Amerikában. Ki ne találja nekem bárki, hogy Bush idején pl nem volt ilyen rendszer, a lószart nem. Az NSA nem tegnap kezdte. Felesleges ezen parázni meg lovagolni. Ha egy picit is belegondolunk az adatmennyiségbe tok egyértelmű, hogy ezrelék akiket figyelnek és 99,99% szarnak minden országban.

2013.06.11. 06:27:02

"A valóság még Orwell képzeletét is felülmúlja."

Az öreg csupán az alapokat rakta le. Azóta nagyot fejlődött a világ, mint tudjuk.
Amúgy mégis, mire számítottak?

David Bowman 2013.06.11. 06:48:12

@balage_81 reloaded:
...
A magunk módján mi is figyelünk.
Aki előtted áll az a mi emberünk.
...

Azt hiszem, Sziámi, a 80as évekből.

vladimir964 2013.06.11. 07:59:32

Megint a szemforgatás, és önámítás. Lehallgatás és megfigyelés (engedély nélküli) mindigis volt, van és lesz is.
Nem véletlen, hogy annak idején Fouché rendőrminiszter kiszolgálta Napóleont is, meg az őt követő királyt, meg a mindkettőjüket követő uralkodót is.
Hiszen zseniális besúgórendszerére valamennyinek szüksége volt.
Tetszik-nem tetszik, ezek nélkül egyszerűen nem tud működni egy ország. Örök érvényű mondása Julius Caesarnak: "Si vis pacem, para bellum!" (ha békét akarsz, készülj a háborúra)

fran7 2013.06.11. 08:19:45

A legfurcsább az érdektelenség. Miért nem zavarja ez az embereket?

David Bowman 2013.06.11. 08:39:18

Mert rengetegen vagyunk. Nem tudnak igazán figyelni.
Magyarországon már a 450es telefonok óta minden beszélgetést lehallgatnak, és rögzítenek. Tévedésből a rádióban elárulta egy rendőr úgy 19 éve.
Szentendrén történt valami gyilkosság (vagy valami ilyesmi). A tettest pár óra alatt elfogták. Kérdezte a riporter, hogy sikerült ilyen hamar?. Azt válaszolta az illetékes, visszahallgattak minden szentendrei mobiltelefon beszélgetést.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.06.11. 11:42:11

@EasyBenefits: "Ez mellesleg évtizedek óta megy telefonok eseten"

mi ?

az is, hogy mindent beszélgetést kivétel nélkül korlátlan időre rögzítenek ??

az is, hogy a biometrikus algoritmusok széles körben elterjedtek/nek (-> melyek pl hangot képesek azonosítani) ???

különvélemény 2013.06.12. 11:14:54

@EasyBenefits: "H nem vagy nemzetközi bűnöző, terrorista stb senkit nem érdekel egyetlen digitális kommunikációd sem"

Hát persze, mert a terroristák miatt van az egész mi?

A terroristák nem idióták, ma már bármelyik okostelefonnak van olyan gyors procija, hogy realtime kódoljon, a számítógépekről nem is beszélve.
Innentől gondold át még egyszer, pontosan kik is a célpontok.

Bár lehetséges, hogy az amcsik arra várnak, hogy valaki kiposztolja állapotfrissítésben, a faszbúkon, hogy "holnap megyek robbantani".

indiscriminating power 2013.06.13. 05:19:40

Ti hol éltek, szatyorban? Mindez minimum egy-két évtizede tudható információ. A szaudi Airbus-vesztegetés, busz méretű felderítőholdak, No Such Agency, room 641a, vagy a legutóbbi talán 1999-ben installált magyar megfelelői?

öreg zsidó blogger 2013.06.17. 19:26:38

Írtam egy blogot erről a témáról. Hát kérem szépen: vagy én hülyülök, vagy a Világ okosodik.
Ezekben az előző kommentekben minden benne van, amit a blogomban összehordtam.
(Hogy a fene egye meg.)

öreg zsidó blogger 2013.06.18. 10:57:17

David Bowman:
Keresd meg! (És olvasd el a többit is.)
szia

vomit 2013.06.22. 17:39:51

@Köves D. Gábor:
oszama mar nem sokaig huzza
Obama Confirms Conspiracy to Oust Ron Paul from Primary in 2012
www.activistpost.com/2013/06/obama-confirms-conspiracy-to-oust-ron.html

vomit 2013.06.30. 18:57:10

ize, lehet nemis a muzsikok elnyomasara volt a lehallgatas?

Merkel spied on: The great blackmail has begun
translate.google.com/translate?sl=de&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fdeutsche-wirtschafts-nachrichten.de%2F2013%2F06%2F30%2Fmerkel-ausspioniert-die-grosse-erpressung-hat-begonnen%2F
"Now dawns on them that monitoring could be designed especially for them personally. The normal Internet users is namely not the main objective of monitoring."
süti beállítások módosítása