sorok között

sorok között

Az utolsó buborék

2013. június 07. - Politikai Ateista

A piacok a FED kezében vannak. Az elemzők lélegzetvisszafojtva figyelik az USA jegybankjának a pénznyomtatás ütemének mérséklésére, esetleg leállítására utaló jelzéseit. Nem lesz egyszerű mutatvány.


Marc Faber szerint sem:

A guru a Fed eszközvásárlási programjával kapcsolatban is kifejtette a véleményét: "A Fed folytatni fogja a pénznyomtatást. Szerintem nincsen kiszállási tervük, sőt ebből egyáltalán nincs kiszállás. Annyira mélyen benne vannak ebben, hogy az amerikai államkincstár is a Fed lassan már ugyanaz az intézmény lesz. - Megszólalt a guru: még a Fed sem tudja, mi lesz - Portfolio

Mondjuk Faber sohasem az optimizmusáról volt híres.

A kétség hangjai azonban egyre gyakrabban szűrődnek ki a FED falai mögül is:

A jegybanki eszközvásárlások miatt fennáll a veszélye a dollár leértékelődésének és a magas inflációnak, a többi kedvezőtlen hatásról nem beszélve - nyilatkozta tegnap Richard Fisher, a dallasi Fed elnöke. Fisher mindössze néhány órával azt követően szólalt meg, hogy napvilágot látott a kansasi Fed kormányzó előre megírt beszédének szövege. - Sorra nyilatkoznak az amerikai jegybankárok - Portfolio

Nemrégiben kiszivárgott a FED tanácsadó testületének májusi találkozójáról készült jegyzőkönyv is. Érdekes olvasmány.

A tanács tagjai szerint az aktuális pénzügyi politika a következő egy-három éven belül nem fejeződik be, de amikor véget ér, akkor mindenkinek fájni fog.

Azonban a lazítás politikájának kockázataival kapcsolatos aggodalmaiknak is hangot adtak. Én most csak két kifejezést emelnék ki a szövegből: "a kitörő infláció lehetősége", illetve "fenntarthatatlan buborék a részvény, és a kötvénykereskedelmi piacokon".

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr515345467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.06.07. 15:35:55

Innen nincs visszaút. Már sokkal korábbról sem volt. Csak a szokásos "piacnyugtatás" zajlik, miközben a dollár, már rég nem ér annyit, mint a papír, amire nyomtatják.
süti beállítások módosítása