sorok között

sorok között

Ciprusi bankrablás - szigorúan egyszeri eset?

2013. március 26. - Politikai Ateista

Megszületett a döntés a ciprusi bankmentésről. A kisbetétesek egyelőre megúszták a hajvágást, nekik maradnak a megszorítások. Azok viszont, akiknek 100000 eurónál több pénze pihent a kellemes klímájú szigeten szívni fognak. Azt még nem lehet pontosan tudni, hogy mennyire.


Amikor először nyilvánosságra került az EU/IMF/EKB betéteseket sarcoló bankmentési terv, a döntéshozók " szigorúan egyszeri esetről" beszéltek. Én meg arról, hogy be ne vedd ezt a maszlagot, Európa a pénzügyi fasizmus új korszakába érkezett. Tőkekorlátozások, és betétfagyasztások máshol is lesznek.

Nem is kellett túl sokat várni. A holland pénzügyminiszter szerint a "szigorúan egyszeri" ciprusi stabilizációs modell lehet az unió új bankmentési sablonja:

A hétfőn elfogadott ciprusi program egy új mintapéldát jelenthet arra, miképpen lehet az eurózóna bankszektorában dúló problémákat megoldani. A szigetországon kívüli tagországok bajban lévő bankjait is át kellene strukturálni - mondta az Eurócsoport elnöke, Jeroen Bijsselbloom. "Amit tegnap éjjel tettünk, az nem más, mint a kockázatok visszahárítása" - mondta a Reutersnek a holland pénzügyminiszter Jeroen Bijsselbloom a ciprusi csomag elfogadása után. - Ciprus lehet a mintapélda az euróövezetben - Portfolió

Ezen a ponton nyilvánvalóvá válik az is, hogy a "nem akarunk EU-forrásokból orosz pénzmosókat menteni" szöveg csak azt a célt szolgálta, hogy a közvélemény torkán könnyebben csússzon a borotvapenge.

Fogalmam sincs, hogy a Cipruson rekedt orosz betéteknek mekkora hányada származott illegális forrásból. Néhány elemző szerint a két ország közötti jogi és pénzügyi megállapodásoknak köszönhetően nem jelentős a fekete pénzek aránya, de én azért remélem, hogy volt ott bőven a maffia pénzéből is. Egy orosz alvilág kontra nemzetközi bankárkaszt visszavágót a világért sem hagynék ki.

 

 


Bréking!

A holland pénzügyminiszter freudi elszólása a ciprusi mintával kapcsolatban csinált egy kis pusztítást, már próbálják oltani a tüzet.

Egy kis segítség a legújabb fejlemények értelmezéséhez:

Cáfolták, pontosították = megerősítették.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr665171227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.03.26. 08:56:17

A pénzügyi szektor túlhatalma lesz a fejlett világ halálának okozója!Évtizedek óta fosztogatja az egész világot,elvonja a növekedési energiáinkat.A ciprusi ügy nem más mint belharc,különféle pénzügyi körök között,sikeresen megfejve az uniót,HAHA!

vomit 2013.03.26. 09:37:26

visszanezve majd az euro es az eu osszeomlas kezdetenek a 10 nappal ezelotti ciprusi bankzarlat bizonyul

krausz2 2013.03.26. 15:12:28

Ha valaki bemegy a bankba és önhatalmúlag elviszi a betétesek pénzét az bankrabló, jó esetben tolvaj "csak".
Ha a bank önhatalmúlag elveszi a betétesek pénzét az bankkonszolidáció. Ki érti ezt?
Mennyi idő kell, hogy hozzánk is begyűrűzzön?
De lehet hogy nálunk már a fejlettebb formát alkalmazzák. Azaz mindenkitől-egységesen- elvesznek 40 %-ot.

vomit 2013.03.26. 22:43:22

megint nem birja tartani a szajat dizelbumm

Dijsselbloem: "Levy On Wealth Is Defendable In Principle"
www.zerohedge.com/news/2013-03-26/dijsselbloem-levy-wealth-defendable-principle

vomit 2013.03.26. 22:47:13

es ez egy fertozo betegseg

EUR Fades As Portugal Admits Cyprus Deal "Sets Precedent" - (UPDATE - Denied)
www.zerohedge.com/news/2013-03-26/eur-fades-portugual-admits-cyprus-deal-sets-precedent
süti beállítások módosítása