sorok között

sorok között

Mit tanulhatnának a politikusaink Rákosi Mátyástól?

2013. február 10. - Politikai Ateista

Pontosan 42 évvel és 5 nappal ezelőtt, 1971 február 5-én halt meg Rákosi Mátyás, a 20. századi magyar történelem egyik legelvetemültebb gazfickója.

Sztálin legjobb tanítványa minden bizonnyal a halála napján tette a legnagyobb szívességet az emberiségnek.

Rákosi_Mátyás_1948.jpg

Rákosi Mátyás beszél. Előadás a magyar demokrácia útjáról, az SZDP Kunfi Akadémiájának megnyitója alkalmából. - Wikipédia

Rákosi fiatalon felesküdött a vörös zászlóra, és élete végéig ragaszkodott a politikai meggyőződéséhez. Kommunista volt amikor ezt vezető beosztással jutalmazta a történelem, de az elveit - még ha ezek az elvek kétségtelenül selejtesek is voltak - akkor sem tagadta meg, amikor azokért börtön, vagy száműzetés járt. Rákosi egy görény volt, viszont kitartó.

A köpönyegforgatás minősített esetei

Napjaink - részben az átkos hűséges kiszolgálószemélyzetéből a demokrácia fényhordozóivá avanzsált - politikai "elit" tagjai között csak elvétve találhatunk olyanokat akiknek valamiféle elveik lennének, tetteiket szigorúan az önérdek vezérli. Közhely.

Matyi elvtárs története konkrétan az LMP szakadásáról jutott eszembe. A párt a Gyurcsány-korszak politikai kultúrájának romjain jött létre, az LMP alapítói más politikát ígértek a szavazóiknak. A frissen kiszakadt Párbeszéd Magyarországért pártot létrehozó 8 képviselő ezt az ígéretet már magasról leszarja, a tagság ismételten megerősített döntése ellenére is. A saját politikai karrierjüket fontosabbnak tartják azoknál az elveknél amelyek a parlamentbe juttatták őket. A lényeg, hogy a képviselői székeiket megőrizzék valahogy, ennek érdekében akár az ördöggel is szövetségre lépnének, ha élne talán még Rákosival is.

Párbeszéd a megélhetésért

Benedek és barátai alapítottak egy tagság nélküli pártot. A lehet más mandátumokról természetesen nem mondanak le, ezentúl önmagukat képviselik az Országházban. Kérdés, hogy ez mennyit ér a Bajnaiéknak.

Rákosi egy görény volt.

Ki gondolta volna, hogy élnek olyanok akik még őt is képesek alulmúlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr385066108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.g.l. 2013.02.10. 06:24:46

cikkíró sem piskóta,

izomagyú 2013.02.10. 06:36:01

@s.g.l.: ez igaz, ezt ideokádta rendesen

ehes 2013.02.10. 10:30:15

Biztos,hogy jól látod? Nem erős ez egy kicsit? Előre látsz egy évet?

emberbarát 2013.02.10. 10:36:45

Matyi ugyanúgy zsidó volt,mint a mai hatalombitorlók. Horthy látta a judeo-bolsevik veszélyt,ezért 16 évre hűvösre tette.

toportyánzsóti 2013.02.10. 11:17:55

@emberbarát: Tetszik amikor magyargyűlöletet átcimkéznek.

Szúrófény 2013.02.10. 12:45:37

Rákosi Mátyás azt üzente! Simonffy András:
Kopország katonáiban idézi 1943. (a hadifoglyokhoz)
Nincs új a Nap alatt!

Az örvény szélére került az ország, és sok idő a menekvésre már nincs. A kivezető út csak egy: azonnal és gyökeresen szakítani azzal a rendszerrel, mely ide vitte az országot, azonnal, és kíméletlenül eltávolítani azokat a vezetőket, akik ezért felelősek. Csak azok a férfiak moshatják le ezt a gyalázatot, amelyet a Horthy-rendszer (Horn-Gyurcsány) ránk kent, akik bátran és megalkuvás nélkül kilépnek nemzetünk megmentése mellett. Ők a magyarság jövőjének és becsületének megmentői.
Túlnyomó többségük felismerte, hogy az ország a szakadék felé rohan. Felismerték, hogy a nemzetet egy Moháccsal súlyosbított Trianon várja. Ez a felismerés kötelez. Arra kötelezi minden hazáját szerető magyart, hogy felemelje figyelmeztető, ébresztő, és tettre, harcra serkentő szavát. Állást kell foglalnia vagy amellett, hogy támogatja tovább is azt a népellenes, országvesztő rendszert, amelynek ő maga is áldozata,

tutturuttu 2013.02.10. 13:36:46

@Szúrófény:
Rákosi Mátyás azt üzente! Simonffy András:
Kopország katonáiban idézi 1943. (a hadifoglyokhoz)
Nincs új a Nap alatt!

Az örvény szélére került az ország, és sok idő a menekvésre már nincs. A kivezető út csak egy: azonnal és gyökeresen szakítani azzal a rendszerrel, mely ide vitte az országot, azonnal, és kíméletlenül eltávolítani azokat a vezetőket, akik ezért felelősek. Csak azok a férfiak moshatják le ezt a gyalázatot, amelyet a Horthy-rendszer (Antall-Orbán) ránk kent, akik bátran és megalkuvás nélkül kilépnek nemzetünk megmentése mellett. Ők a magyarság jövőjének és becsületének megmentői.
Túlnyomó többségük felismerte, hogy az ország a szakadék felé rohan. Felismerték, hogy a nemzetet egy Moháccsal súlyosbított Trianon várja. Ez a felismerés kötelez. Arra kötelezi minden hazáját szerető magyart, hogy felemelje figyelmeztető, ébresztő, és tettre, harcra serkentő szavát. Állást kell foglalnia vagy amellett, hogy támogatja tovább is azt a népellenes, országvesztő rendszert, amelynek ő maga is áldozata,

tutturuttu 2013.02.10. 13:39:10

@Szúrófény:
Rákosi Mátyás azt üzente! Simonffy András:
Kopország katonáiban idézi 1943. (a hadifoglyokhoz)
Nincs új a Nap alatt!

Az örvény szélére került az ország, és sok idő a menekvésre már nincs. A kivezető út csak egy: azonnal és gyökeresen szakítani azzal a rendszerrel, mely ide vitte az országot, azonnal, és kíméletlenül eltávolítani azokat a vezetőket, akik ezért felelősek. Csak azok a férfiak moshatják le ezt a gyalázatot, amelyet a Horthy-rendszer (Antall-Orbán,2x) ránk kent, akik bátran és megalkuvás nélkül kilépnek nemzetünk megmentése mellett. Ők a magyarság jövőjének és becsületének megmentői.
Túlnyomó többségük felismerte, hogy az ország a szakadék felé rohan. Felismerték, hogy a nemzetet egy Moháccsal súlyosbított Trianon várja. Ez a felismerés kötelez. Arra kötelezi minden hazáját szerető magyart, hogy felemelje figyelmeztető, ébresztő, és tettre, harcra serkentő szavát. Állást kell foglalnia vagy amellett, hogy támogatja tovább is azt a népellenes, országvesztő rendszert, amelynek ő maga is áldozata!!

1bitang 2013.02.10. 16:24:21

Elég sok mindent megtanultak már ...

kéretlen 2013.02.10. 16:32:34

Nemzetvédő pávatáncnok újabban Dugonics Titusznak hiszi magát, de ebben is pancser,mert Jumurdzsák helyett a népet rántotta magával a mélybe.

vomit 2013.02.11. 11:22:39

valoszinuleg ha napokig vertek volna, vagy ha a modern vizbefojtasos vallatassal kenyeztetik, akkor se tudta volna megmondani rakosi, hogy a komenizmus valodi iranyitoi nem moszkvaban szekelnek. vagy hogy a "komenizmus" nevet sem lenin vagy trockij akasztotta a mozgalmukra.
kb. kopasz baratunk fenypontja idejen jott ra egy amerikai neni, aki evtizedekig vezette az ottani komenista partot, hogy a piramis legtetejen newyorki bankarok huzogatjak a szalakat. lett is belole balhe, amikor kerdezoskodni kezdett.
Bella Dodd's Exposure of Communism
www.savethemales.ca/160303.html
süti beállítások módosítása