sorok között

sorok között

Szétcsapták az olasz bankárokat

2013. február 05. - Politikai Ateista

A múlt héten az állam mentette meg a holland SNS Reaal bankot. A Credit Agricole 3.8, a Deutsche Bank 2.15, a Commerzbank pedig 0.72 milliárd euró veszteséget termelt az 2012 utolsó negyedévében. A piacok, és a befektetők a hétvégén talán elméláztak, hogy vajon milyen állapotban lehetnek a perifériás országok pénzintézetei?

A vezető gazdasági kiadványok természetes beszámoltak tőzsdeindexek tegnap bekövetkezett látványos mélyrepüléséről amelynek a vesztesei elsősorban - de nem kizárólag - az olasz és a spanyol bankpapírok voltak.

port2.png

A short-tilalom sem segített, a kereskedést néhány részvény esetében fel kellett függeszteni, és a pusztulat később az óceánon túlra, sőt hazánkra is átterjedt.

A gazdasági oldalak szerkesztői meglehetősen polkorrekt módon írták körbe az eseményt, kockázatkerülő magatartásról, és éppen esedékes korrekcióról cikkeztek. Őszintén remélem, hogy nekik van igazuk.

Ebben a pillanatban már a Nikkei is mínuszban van, és ha a tegnapi esést annak köszönhetjük, hogy a piacok realizálták a dél-európai bankszektorban ketyegő atombombákat, akkor csúnya kereskedési napoknak nézünk elébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr855062993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása