sorok között

sorok között

Lassulunk Gyuri?

2012. november 23. - Politikai Ateista

Matolcsy György vagyok, és a legújabb bejegyzésemmel hülyét szeretnék csinálni magamból - már megint.

Röviden így tudnám összefoglalni a nemzetgazdasági miniszterünk legújabb Heti Válaszos írását.

Matolcsy Györgyöt méltán nevezhetjük az ország első gazdaságpolitikai celebjének. Fogalmam sincs - belegondolni pedig nem merek - hogy a munkájának mi lesz a végeredménye, de az már most biztosnak látszik, hogy örökre bevéste a nevét a magyar gazdaságpolitika vendégkönyvébe. A neve már azoknak is ismerősen cseng akiket egyébként hidegen hagy a gazdaságpolitika, olyanoknak is akik rendszeresen szavaznak az X-Faktorban, és a világ nagy dolgairól elsőként a Blikk-ből értesülnek.

Hazánkban a celeb kifejezés sokkal inkább bohócot mint sztárt jelent, amikor nem maga a produkció, hanem a sztáraspiráns vergődése a szórakoztó, miközben minden másodperc hírnévért újra és újra le kell járatnia magát a nyilvánosság előtt. Ismered őket, Alekosz, Kiszel meg a többiek. A különbség az, hogy Matolcsynak nincs szüksége a hírnévre, ez nála csak a balfa kényszeredett magyarázkodásokba, és megmagyarázásokba csempészett felejthetetlen aranyköpések mellékterméke.

Matolcsy kétségtelenül szórakoztató jelenség, az életminőséget komolyan befolyásoló pozíciója miatt azonban nehéz szó nélkül elsétálni a produkció minősége mellett - ami a KSH előzetes adatai szerint csapnivaló.

Talán csak a nyelvi különbségek miatt van, de egyértelműnek látszik, hogy a Financial Times sem értékeli a magyar nemzetgazdasági minisztérium Kiszel Tündéjének sajátos gazdaságpolitikai humorát, extra pontokat legalábbis nem adtak érte:

A Financial Times idén is elkészítette az Európai Unió pénzügyminisztereinek rangsorát. Magyarország képviseletében a pénzügyekért is felelős Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy helyet csúszott hátra a 2011-es pozíciójához képest, a 19-es listán az utolsó előtti helyet szerezte meg. - Nem adott piros pöttyöt Matolcsynak a Financial Times - Portfolio.hu

ListaFT.png

Én részemről már kiszórakoztam magam Matolcsy okfejtésein, nem lehetne elboltolni valahogy Jacek Rostowski-ra?

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr204918613

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.23. 10:51:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2012.11.23. 13:10:01

Az itt a piros, hol a piros azért meredek volt, még Tőle is.

rodeo36 2012.11.24. 02:00:47

ez nem meredel hanem laposch és gyilkosan bárgyú mint egy lapostetű csak a tetű meg tud élni anélkűl, hogy a másik tetű vérét szívná de ez nem

brühühühühü

Szúrófény 2012.11.24. 05:11:47

Nekik ezt adta a szabadság meg a demokrácia: a korlátlan lehetőséget a megélhetésre.
Az igazi korlátot nem látod meg. Te nem jutsz pártkasszához, szakértői, tanácsadói honoráriumhoz. Pedig igazi gyakorlati-tapasztalati szakértője vagy a nyomornak, és volna néhány tanácsod arra nézve is, hogy vezetőid mit vezessenek (lovat, ökröt, szamarat) ország helyett. Félő, hogy hozzáértésük ott hamarabb kiderülne, mint emitt, mert ha árokba vezették a szekeret az rögtön látható! De ha mindnyájan rajta ülünk a szekéren, inkább féljük, mint látjuk a gödröt.
Csak holmi valuta és költségvetés ostort suhogtat a fejünk felett a felkapaszkodott kocsis, míg le nem taszítják onnan, mint annyi elődjét.

Déli Hírlap Miskolc 1995 08. 17. Írtam anno.

istvankah 2012.11.24. 08:54:39

Amilyen köcsög a fönök akkora hamutányér a beosztott!Ideje lenne a boltot KIÁRUSÍTANI!Az új készlettel talán reálisabb FORGALMAT lehetne realizálni!A selejtet meg a turul hátán vissza a feladónak!Cim a telefonkönyvben!B-mint batu!
süti beállítások módosítása