sorok között

sorok között

A Washington-Frankfurt tengely

2012. november 13. - Politikai Ateista

Számos dokumentumfilm és könyv, illetve egyéb iromány foglalkozott a nemzeti bankok kormányok feletti hatalmával, a világ közvéleményének jelentős része azonban tudomást sem vesz róla, vagy az összeesküvés-elmélet kategóriába sorolja ezeket a fejtegetéseket. Pedig titokról szó sincs, az uniós monetáris politika gyakorlása, az alapkamat, illetve a pénzmennyiség meghatározása kétségbevonhatatlan hatalommal ruházza fel az Európai Központi Bankot, és Mario Draghi főkormányzót.

Jean Pisani-Ferry, a brüsszeli Bruegel kutatóintézet vezetője Timothy Geithner, az amerikai pénzügyminiszter elmúlt két éves telefonhívásait és találkozóit elemezve arra a következtetésre jutott, hogy egy tucatnyi képviselője volt Európának az utóbbi időszakban, de mind közül az EKB elnöke, korábban Jean-Claude Trichet, illetve napjainkban Mario Draghi a legfontosabb hivatalban lévő európai vezető. - Kiderült, ki Európa igazi ura - Index


Tim Geithner és a forró drót - Bruegel

Geithner_1.jpg

Az amerikai pénzügyminiszter híváslistája alapján összeállított fontossági sorrend szerint - a washingtoni székhelyű, elsősorban amerikai érdekeket képviselő Valutaalapon kívül - Európa legfontosabb személyében egy olyan embert tisztelhetünk aki semmiféle felelősséggel, illetve számadási kötelezettséggel nem tartozik az európai országok kormányai, illetve választópolgárai felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr844748732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2012.11.14. 10:54:34

E linkelt cik egy marhaság.
Persze hogy az USA pénzügyminisztere az EKBvel és az Eurobgrouppal fogja tartani a kapcsolatot, mvel ezek a szintjén a kapcsolattartók.

Az EKB pedig a világ egyik legnagyobb monetáris egységének a feje.

Ha a külügyminiszternek kell eurrópa telefonszáma viszont továbbra is a Kissingeri dilemma előtt áll.

Hátha Ashton utódja majd többet tud elérni...

Globetrotter2014 2012.11.14. 14:50:54

@Politikai Ateista: a Bizottság (annak is egy főigazgatósága) nem csinál költségvetési politikát, csak ellenőrzi hogy betartják-e a kereteklet (hiánycélok). A költségvetési poltikát egynként a tagállamok végzik.

A monetáris poltika viszont egyike azon területeknek ahol központosított EU vezérlés van az EKB-nál, euro tagok esetében persze.

IamTwo 2012.11.15. 00:22:21

Ööö én úgy fogalmaznék, hogy a kutatók számára átadott adatok vizsgálata alapján.
Kizárt dolog, hogy szűretlen híváslistát átadnának egy külsősnek.
süti beállítások módosítása