sorok között

sorok között

Eldobható adószedők

2012. október 24. - Politikai Ateista

A görög kormány drasztikus intézkedések keretében üzen hadat a korrupciónak, illetve kísérli meg javítani az adóbehajtás hatékonyságát. Péntekig a pénzügyminisztérium adó és vámhivatalának összes vezető tisztségviselőjét és adónyomozóját elbocsátják az állásából - jelenti a Die Welt.

Persze ez nem azt jelenti, hogy az adókerülők fellélegezhetnek, rohamtempóban toborozzák az új erőket, azt a több mint  2000 új adónyomozót akiknek a munkaköri leírása viszonylag egyértelmű: rekord idő alatt, rekord mennyiségű kintlévőséget kell behajtaniuk. Az új munkatársak teljesítményét három havonta értékelésnek vetik alá, aki nem hozza a célszámokat azonnal kirúgják. A kormány a hatékonyság érdekében segédkezet nyújt az új behajtók számára, és lazított az adótartozások behajtása során alkalmazott erő szabályozásán.

Az új behajtók megbizatása 1 évre szól, amelyet maximum 2-szer lehet megújítani, a kormány így szeretné elkerülni a megállapodott tisztviselők korrumpálódását. A törvény a hírek szerint valójában az IMF/EU/ECB hármasfogat egyik, a sürgősségi kölcsönök folyósításával kapcsolatos feltételének materializálódása. A korrupció kiterjedtségét jellemzi, hogy a lakosság egy része üdvözölte, hogy a trojka végre "kisöpri a rablóbandát". Az állásukat vesztett adónyomozók természetesen nem ugrálnak az örömükben.

És még egy rövid hír a harmadik világból....

Egészségügyi szervezetek figyelmeztetést adtak ki azoknak az utazóknak akik Görögországba készülnek. A megszorítások következtében a szúnyogírtásra már nem jut elég forrás, és 35 év után az országban újból megjelent a malária.

Joseph Stiglitz még 2001-ben írta, hogy az IMF nincs tekintettel a diktált intézkedések társadalmi következményeire.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr344865024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása