sorok között

sorok között

A nagy angol költségtérítési botrány

2012. október 22. - Politikai Ateista

A magyar parlamenti képviselők költségtérítési hagyományai minimum érdekesek, Lázár János szavaival élve a javadalmazási rendszer "meglehetősen álszent és visszaélésekre alkalmas". Ha jól emlékszem az utolsó finomság talán az országház csendőrének, Kövér Lászlónak a benzinpénzével volt kapcsolatos.

Ami jár az jár:

Azonban naivitás lenne azt gondolni, hogy kizárólag a magyar törvényhozók esendőek.

Az Egyesült Királyság legújabb költségtérítési botrányát éppen az aktuális kormány pénzügyminisztere George Osbourne váltotta ki akinek volt pofája a másodosztályú vonatjegyével az első osztályon utazni Londonból a választókörzetébe. A nagy vonatrablásnak elkeresztelt botlás képei bejárták a brit címlapokat.

GOtrain.jpg

A közvéleményt különösen felháborította amikor kiderült, hogy a pénzügyminiszter visszaeső: 5 hónappal ezelőtt egyszer már lebukott. És ezzel még nincs vége a horrornak.

Az angol oknyomozók azonnal munkához láttak, áttúrták a képviselők költségtérítési számláit, és majdnem megvakultak attól amit találtak. A honatyák több mint negyede, 185 képviselő utazott az első osztályon a másodosztály helyett az adófizetők pénzén.

Az brit parlament egy korábbi 2009-es költségtérítési vihart követően - amikor egy honatya egy felnőtteknek szóló magazinról kiállított költségtérítési számlája borzolta az idegeket - elfogadott egy irányelvet amely magába foglalta az első osztályályú vonatjegyek mellőzését a képviselők számára.

Én még szivesen fizetnék is azért, hogy Kövér Lászlót és társait a vonaton lássam döcögni a választókerületük felé. Akár 36-szor is egy hónapban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr514862538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cybergreg · http://www.cybergreg.hu 2012.10.22. 18:26:53

Na jó, azért ennél egy kicsit több tételből állt a (fontban) sokszázezres botránylista. Itt egy részletesebb kifejtés:

en.wikipedia.org/wiki/United_Kingdom_parliamentary_expenses_scandal

magyar ember teli szájjal 2012.10.22. 18:28:48

Butasàg a párhuzam, de ezt te is tudod. Szerinted itt mi lenne a kallerrel ha erősködne?
süti beállítások módosítása