sorok között

sorok között

Egyoldalú szerződésmódosítás

2012. október 19. - Politikai Ateista

A Fidesz a választási kampányában gyakran bírálta a kormány megszorító intézkedéseit, és fogadkoztak, hogy nekik meg sem fordulna hasonló őrültség a fejükben. A kampányigéretek és a valóság közötti szakadék azt hiszem senkinek nem új fejlemény, és az épelméjűek már akkor is jól tudták, hogy az ígéretek ellenére megszorító intézkedések valamilyen formában biztosan lesznek, függetlenül attól, hogy ki nyeri a választásokat. A Fidesz azonban bevállalta és szemrebbenés nélkül belekiabálta az arcunkba a megszorítások nélküli Magyarországot. Most, a sokadik csomagon túl, a harcias megszorítás-ellenes politikából nem maradt más mint a játék a kifejezésekkel, és a nem-megszorítások izzadságszagú körbemagyarázása.

Matolcsy kapitány szerint csomagokról szó sem lehet

Matolcsy szerint a legújabb anticsomagot az EU miatt voltak kénytelenek prezentálni a lakosság számára. Brüsszelben úgy látszik nem hisznek a tündérmesékben, és az alig két hete bejelentett intézkedéseket sem tartják elegendőnek. Ez persze közel sem azt jelenti, hogy valami nem stimmel a magyar gazdasággal, brüsszelék kettős mércét használnak és téves számításokra alapoznak - legalábbis a zemberek nemzetgazdasági minisztere szerint.

Az új csapás részletei itt olvashatók, és most nem is akarok arról értekezni, hogy kik és hogyan fogják az új sarcokat a lehetőségeik szerint a lakosságra hárítani. A pénzügyi szolgáltatók természetesen kiakadtak a bankadó-felezés elnapolásán és a tranzakciós adó emelésén, a bankszövetség elnöke felajánlotta a lemondását, a főtitkár pedig brutális GDP zuhanást vizionált a Kossuth Rádióban. Az Unicredit vezérigazgatója ennél is tovább ment, szerinte az Európának ítélt Nobel-díj hitelét vonja kétségbe a magyar kormány lépése, de azért nagy duzzogva maradnak még egy kicsit, és talán éhen sem fognak halni. Gondolom, hogy az összes, a pénzügyi lobbival kapcsolatban álló brüsszeli politikus telefonvonalai égtek az elmúlt napokban.

A hasonló, csípőből leadott intézkedések azon kívül, hogy hiteltelenítik a kormányzatot, a befektetők szemében sem teszik vonzóbbá az országot, és a versenyképesség zuhanásához is alaposan hozzájárulnak.

Meg tudom érteni az érintett cégek felháborodását, nem túl kellemes a tehetetlenség érzése amikor a kedvezőbb pozícióban levő partner felrúgja a megállapodást. A bankárok - a távközlési cégekkel és közműszolgáltatókkal karöltve -  fenntartják maguknak az egyoldalú szerződésmódosítás jogát és előszeretettel gyakorolják azt az ügyfeleikkel szemben. Ha őket szivatják akkor meg sírnak mint azok a bizonyos fürdős kur lányok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr954856409

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.19. 11:48:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Putyilov gyári melós 2012.10.19. 10:49:27

"A bankárok - a távközlési cégekkel és közműszolgáltatókkal karöltve - fenntartják maguknak az egyoldalú szerződésmódosítás jogát és előszeretettel gyakorolják azt az ügyfeleikkel szemben. "

Ezt a jogot az állam adja meg nekik kárpótlásul, hogy behajtsák rajtad azt, amit elvesz.
A törvények teszik nekik lehetővé a szerződésmódodsítást, törvényeket pedig a politikusok hoznak.

Mindenféleképp te vagy szopóágon, legfeljebb nem a valódi okozóját anyázod.

De jó trükk, mi?

Megvédenek, nem szorítanak meg, de a tőlük függő másikat arra ösztönzik,hogy vágjon agyon.

Putyilov gyári melós 2012.10.19. 11:47:25

Amúgy készülj a következő egyoldalú szerződés módosításra:

"Méterenként száz forintot kérhetnek
A jövő évtől az önkormányzatok a villany-, gáz-, víz-, csatorna-, távközlési (telefon-, kábeltévé- és internet-) vezetékek nyomvonala után az ország egész területén évente méterenként 100 forint adót vethetnek ki azok tulajdonosaira – derül ki a kormány által tegnap közzétett jelentésből. Ennek eredményeként a helyhatóságok országosan 30 milliárdos bevételre tehetnek szert. Szembeötlő, hogy a – szinte kizárólag önkormányzati tulajdonú – távhőrendszerek kimaradtak a hivatalos kormányfelsorolásból."

PokerPeti 2012.10.19. 18:09:37

Putyilov:

a gond az, hogy a bankok és a telefonos cégek már idétlen idők óta módosítgatják kedvükre, egyoldalúan a szerződéseket.

Egyébként kíváncsi vagyok, hány bank fog lelépni az országból az elkövetkező 2-3 évben. Szerintem egy se....
(ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy mindenben egyetértek a fidessel)

Putyilov gyári melós 2012.10.19. 23:09:17

@PokerPeti:

Mondom,azért módosítják,mert megtehetik,mert a politikusok olyan törvényeket alkotnak, hogy joguk legyen megtenni.
süti beállítások módosítása