sorok között

sorok között

Az Isten állatkertje

2012. október 12. - Politikai Ateista

A kormány IMF megállapodással kapcsolatos nézetváltását bevezetni hivatott kampánya tényleg meglehetősen sürgősre sikerült, a közbeszerzési terv csütörtöki módosítását követően kedden már egészoldalas hirdetések jelentek meg néhány napilapban.

A kormány kétszázmilliós kampányt indított az IMF-tárgyalásokról. Ennek részeként jelentek meg kedden több napilapban egész oldalas hirdetések. A kormány szerint a kampányra azért van szükség, mert a hamis információk jelentek meg az IMF követeléseiről. - Kétszázmillióért magyaráz az IMF-ről a kormány - Index

Csendben hozzátenném, hogy az IMF-fel kapcsolatos rémhírterjesztésben eddig éppen maga a miniszterelnök és a kormánya járt az élen. Maga a kampány első hulláma nem okozott nagy meglepetést, a Valutaalapnak tulajdonított képzeletbeli feltételeknek üzennek hadat. Még a harcias hangvétel is megmaradt, ami lassan már a Monty Python abszurditásán is túltesz, szinte olyan érzése van az embernek, hogy itt most bizony Orbán Viktor diktál az IMF-nek. Gondolom ez nem véletlen.

Ezzel párhuzamosan egy másik, valószínűleg a legalább hárombites szavazók meggyőzését célzó indirekt propaganda is zajlik.Kormánykörökből egyre gyakrabban kerül elő az vélemény, hogy a Valutalap nélkül is megúszhatjuk, csak egy kicsit drágábban. Érdekes módon ezt a mellékkörülményt IMF ellenes kirohanások idején nem siettek a szánkba rágni, mondjuk egy 200 milliós kampány keretein belül. A piaci finanszírozás ritkán emlegetett mellékhatásairól közel egy évvel ezelőtt firkáltam.

A kormányzatnak a hét elején a Merrill Lynch elemzői is besegítettek:

Magyarországnak jól jönne egy elővigyázatossági jellegű IMF/EU-megállapodás, de a jelenlegi likviditási környezetben IMF/EU-program nélkül is „megoldható” a magyar gazdaság finanszírozása a következő évre - vélekedtek az egyik vezető globális pénzügyi szolgáltató csoport felzárkózó piacokra szakosodott londoni elemzői. Orbán Viktor egy budapesti tanácskozáson ugyancsak arról beszélt, hogy Magyarország IMF-hitel nélkül képes megállni a lábán. - Egy véleményen Orbán és a londoni elemzők: IMF nélkül is menni fog - Heti Válasz

Mindamellett, hogy a Merrill Lynch elemzőinek a véleményét a legtöbb nemzetközi pénzügyi szolgáltató nem feltétlenül ért egyet - például FitchBNP Paribas - szeretném megosztani a saját fenntartásaimat is.

A legtöbb elemző egyetért abban, hogy a magyar állampapírok kockázatába a piac már beárazta az IMF megállapodást, azaz, ha az valamilyen oknál fogva füstbe menne akkor a kormány komoly problémákkal találhatná szemben magát. A Merrill Lynch elemzői szerint az államadósság finanszírozása megoldható az IMF nélkül is a "jelenlegi likviditási környezetben". Tekintetbe véve néhány európai ország, és az eurózóna általános gazdasági állapotát, illetve kilátásait, a likviditási környezet nagyon könnyen detoriálódhat - akár egyik napról a másikra is.

A kormány váratlan felismerésének előtérbe helyezése - amely szerint az IMF nélkül az államháztartás finanszírozása megoldható, csak valamivel drágább - mindössze azt a célt szolgálja, hogy a kétharmad döntéshelyzetének, választási lehetőségének illúzióját keltse. A megállapodás után Giró-Szász majd elégedetten nyugtázhatja, hogy a bölcs vezér az állampolgárok és az ország érdekeinek figyelembe vételével az olcsóbb megoldást választotta amikor aláírta a "gyarmatosítók" szerződését.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr874835018

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nagyon átvernek minket Orbán manipulált fotóival 2012.10.13. 12:03:14

Sokkal öregebb, sokkal kövérebb és sokkal bunkóbb az életben, mint amilyennek a kormánypromókhoz használt, retusált fotókon láttatják. Ha nem röhögted magad halálra Orbán fizimiskáján a kérdőívéhez csatolt levélben, és a munkahelyvédelmi levelét kinyit...

Trackback: Oda menj, Viktor, ahová gondolom, ott herdáld az adófizetők pénzét! 2012.10.13. 12:01:19

Mire herdáltad el az adófizetők 200 millió forintját, te fogalmatlan? IMF-ellenes hirdetésekre? Nem engedünk az IMF-nek, mi? Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét, mi? Miféle hirdetések ezek??? Most szólok: arra a pártra fogok szavazni 2014-ben, am...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jenyei 2012.10.12. 21:03:49

Nem értem, miért kell folyamatosa racionális okokat keresni ennek a kormánynak a lépései mögött? Szerintem ezen már régen túl vagyunk.

romkocsmában merengő félázsiai származék 2012.10.12. 21:07:13

detoriálódhat? Elvileg tudok magyarul, de ezt nem értem.

villamos alóli kacaj 2012.10.12. 22:06:56

Tulajdonképpen nem is kellene az a 400 milliárdos megszorítás, de ha az a hülye IMF akarja, hát legyen!

Táskás Tóni 2012.10.12. 22:34:00

@villamos alóli kacaj: Odavan a kétéves szabadságharc, osztjónapot.Persze, ha ez a szabadságharc csak arra volt jó, hogy eltünjön a 3000 milliárd ft mnyp-i vagyon, hogy Simicska kapjon 400 milliárdot, hogy kiosszák a földeket az oligarcháiknak és rokonaiknak, esetleg műkörmösöknek, akkor egy kicsit drágának találtatik.

subtotal 2012.10.12. 22:40:24

@villamos alóli kacaj: egyébként nem IMF, Brüsszel akarja állítólag, csak tudnám, hogy mióta diktálhat nekünk Brüsszel?????

Célközönség: idióták.
Tényleg nem kell azzal foglalkozni, amit mond...

subtotal 2012.10.12. 22:43:47

...nem az IMF, hanem Brüsszel...

eszküzé moá

dr kíváncsivagyok 2012.10.12. 22:53:53

Majd 23 .- án , a kormány által szervezett felvonuláson jól beolvasnak megint a szemét gyarmatosító EU - nak ( akik Mi vagyunk ?!) és az IMF - nek ( Ami a Mi bankunk ?! )...
Normálisak ezek ??????

tintamin 2012.10.13. 00:53:14

Nem lesz megállapodás. Nem szeretik, ha kérdezgetik őket olyanokról, amikről fingjuk nincs. Pl. államháztartási hiány, költségvetési egyenleg, stb. Segghülyék ezek, de lebukni nem szeretnének.

Kutchek (törölt) 2012.10.13. 09:02:36

Menniyvel könnyebb lett volna a dolguk, ha az elmúlt 1-2 évben befogják a pofájukat és nem mondanak semmit az IMF-re.
Se azt, hogy "a hárombetűs", se azt, hogy a "mi bankuk".
Semmit.
És akkor a tárgyalás-sorozatot nem ahhoz kell igazítani, hogy egyik-másik faszfej mit ugatott.

nigara 2012.10.13. 10:10:39

@romkocsmában merengő félázsiai származék: "deteriorálódhat" max. Ennek lenne értelme, igaz nem magyarul de mindegy... magyarul leromolhat.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.10.13. 10:19:35

A legegyszerűbb az lett volna, ha a vezényló következetesen ragaszkodik a Bajnai által megkezdett gazdaságpolitikához és politikához. Akkor lehet, hogy az IMF-re sem lenne szükség. Igaz, hogy akkor nem lehetett volna így kistafírozni a Közgépet és az egyéb havereket, de legalább most nem lenne recesszióban a gazdaság.

Ennyi!

fidzsi 2012.10.13. 10:21:44

A kérdés számomra az, hogy sikerál egy ún.
védőhálós megállapodást elérni, vagy max.
a "védőhálóként" is használható készenlétit.
Ganz nem ugyanaz, elszámolásilag. Az első eset
halihó: győztünk, a másik: placcs. Persze, ez
utóbbit is kimagyarázhassák kedvenceim. De ez
egy másik leányzó, és sokkal rondicsekkebb.
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.

bankvezér 2012.10.13. 15:35:56

A kormány olyan, amilyen. Természetesen nem az igazat mondja.
De az ellenzék még a kormánynál is hazugabb, és sosem fogja megmondani annak a valódi okát, hogy miért hadakozik a kormány az IMF ellen.
Mert ha megmondaná a valódi okot, akkor bizony kiderülne a korábbi kormánypárt, (a mai ellenzék) súlyos bűne és hazaárulása. Ezért az ellenzék is hazudik körömszakadtáig. Egy rohadt szarházi, (mesterházy) tolvaj, hazaáruló gengszterbanda!

Irókéz 2012.10.14. 08:41:17

@bankvezér: Áruld el nekünk az igazságot ha te tudod.
süti beállítások módosítása