sorok között

sorok között

Gyanús milliárdok, eladó választások

2012. augusztus 20. - Politikai Ateista

A csütörtöki bejegyzésemhez kapcsolódik az Origó augusztus 17-én megjelent cikke Sheldon Andelson amerikai milliárdosról, aki óriási összegeket áldoz a republikánusok kampányára annak érdekében, hogy megakadályozza Obama újraválasztását.

"Én alapvetően ellenzem, hogy vagyonos emberek befolyásolják a politikát, de amíg lehet, csinálom" - mondta Adelson a Forbesnak, amikor a politikai adományokról faggatták és hangsúlyozta, hogy másokkal ellentétben nem igyekszik titkolni a támogatásokat. - Gyanús milliárdos szállt be az Obama elleni harcba - Origó

Andelson nem titkolja a támogatásait, a homály inkább a hatalmas vagyon eredetének bizonyos részleteit fedi, de valószínű, hogy az Andelson millióival hatalomba segített Romney adminisztráció ezt nem fogja firtatni.

Elvileg egy kis pénzel akárki megpróbálhatja az elnöki székért folyó verseny eredményét befolyásolni - ha megengedheti magának - azonban a Public Interest Group Education Fund és az NGO Demos augusztus elején publikált tanulmánya szerint ez nem a lelkes amatőrök játszótere. A magánadományok 94 százaléka olyan támogatóktól származik akik minimum 10000 dollárral segítik a szívükhöz közel álló jelöltet, és 60%-ot tesz ki azoknak az aránya akik legalább egymillió dollárt áldoznak a kedvenc jelöltjükre. Az utóbbiak 47-en vannak.

superp.jpg

Az Andelson család külön kategória


A támogatások aránya azt hiszem megfelelően reprezentálja az USA társadalmi rétegeinek a hatalomgyakorlási pozícióit is.

A linkkért köszönet MrZ-nek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr44719585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrZ (törölt) 2012.08.20. 12:11:13

Andelson, zsidó, cionista, szerencsejátékhoz köthető drogpénzek legalizásához és az adósságot felhalmozó bürokraták zsarolásához kapcsolható, az israeli politika egyik fő meghatározója a hazai metropol újsághoz hasonló "Israel Hayom" propaganda lappal.

Akit jobban érdekel a közvélemény manipulálásának és a politika meghatározásának témája, az a fenti szavak(angolul) kombinációs keresésével meglepő eredményhez fog jutni.
süti beállítások módosítása