sorok között

sorok között

Obama megbukott

2012. augusztus 16. - Politikai Ateista

November közeledtével egyre több spekuláció fog napvilágot látni az Egyesült Államok elnökválasztásának végeredményével kapcsolatban.

Obama elnök újraválasztási esélyei az intrade.com internetes szavazása alapján 57,5 százalékosak, ez alacsonyabb a márciusban és áprilisban mért 61,4 százalékos csúcsnál, amikor az S&P 500-as index idei csúcsait járta be. Mindezek ellenére az elnök újraválasztási esélyei jók, ha hinni lehet a statisztikáknak, amelyek a részvénypiac és a választási eredmények alakulásainak összefüggésit vizsgálják - írja a Breakout magazin. - Napi Gazdaság

Vitathatat, hogy a gazdaság állapota - illetve amit a közvélemény érzékel belőle - komoly befolyással rendelkezhet egy elnökválasztás kimenetelére. Véleményem szerint azonban az S&P 500 indexnek jelenleg köze sincs az USA valódi gazdasági teljesítményéhez. A realitástól való távolodásnak számos oka van, többek között a FED beavatkozásainak hatásai és a tőzsdei robotok tevékenysége is, de ebbe most nem szeretnék mélyebben beleveszni.

A különböző felmérések, illetve közvéleménykutatások alapján most még Obama áll jobban, de én azt gondolom, hogy az USA következő elnöke Mitt Romney lesz. A választások kimenetelét az Egyesült Államokban hagyományosan a kampányra fordított összeg határozza meg, és egyelőre úgy tűnik, hogy ebben a tekintetben Romney vezet. A legnagyvonalúbb kampányszponzor, a Wall Street favoritja Romney, a jelek szerint Obama bukásra van ítélve.

donations.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr604716377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása