sorok között

sorok között

A bőség zavara

2012. július 23. - Politikai Ateista

"Összesen 1850 befejezetlen lakópark található ma Írországban, melyek egy része az állami vagyonkezelő (National Asset Management Agency) tulajdonában van. A vagyonkezelőt felügyelő miniszter, Jan O'Sullivan úgy döntött, hogy a félkész épületek egy részét le kell bontani." - Porig rombolják a bedőlt lakóparkokat Írországban - Napi Gazdaság

Írország államadóssága az Európai Unión belül az egyik legalacsonyabb volt, egészen 2008-ig, amikor az ír kormány úgy döntött, hogy a bankjai által felhalmozott veszteséget az adófizetők számlájára terheli.

irelandsdebt.png

Az ír állami vagyonkezelő (NAMA) 2009-ben jött létre, azzal a céllal, hogy megvásárolja az ír bankok rossz hiteleit, azokat amelyeket a pénzintézetek az eladhatatlan ingatlanok finanszírozására biztosítottak, az azóta csődbe ment fejlesztőknek. A rossz hitelekkel együtt a bedőlt ingatlanok is az állam tulajdonába kerülnek a NAMA közvetítésével. Azok a lakóparkok amelyeket most, illetve a későbbiekben fognak lerombolni gyakorlatilag az ír adófizetők pénzén épültek, és a megsemmisítésük költségeit is ők fogják állni. Korábban azt írtam, hogy a magyar adófizető nagyvonalú, azonban elbújhatunk az írek mögött, akik csak azért vásárolnak lakóparkokat a bankjaiktól, hogy lerombolhassák őket. Úri passzió.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr374670098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2012.07.23. 13:56:56

Ááááááááááááá!!!!! :)))))
Minden a legnagyobb rendben van!
Az ócska, puhapöcsű, birka írek ezt érdemlik !!!!!
Ha nem ezt érdemelnék, nyilván tennének ellene...

valaki76 (törölt) 2012.07.23. 15:49:58

a dolog ott válik tragikomikussá, hogy éveken át az ún. "affordable housing" volt - többek között - az ír kormány vesszőparipája is

és a fantasztikus programokkal párhuzamosan valósággal felrobbantak az árak

no most eljött az "affordable housing" kora erre állami pénzből nyomják fel az árakat

szórakoztató ez a bohózat:)

I'mYourFriend 2012.07.24. 10:42:59

Az jo ha rohogni tudunk az ireken, mert magunkon már annyit sirtunk, hogy mostanra mar az se megy. Ez az igazi magyar modi, fel labbal a sirban is az erdekel minket, hogy a masik mennyire szanalmas, de hogy mi mennyire, azt kovetkezetesen figyelmen kivul hagyjuk.
Talan errol is kene egy postot irni, nem gondoljatok?

fikanick 2012.07.24. 11:19:17

Dehat nem a bankjaiktol vasaroltak lakoparkot, hanem a vallalkozotol, sajat akaratukbol. A bankra kenni azt, hogy hitelt adott fedezetkent ritka bena dolog, kulonosen, hogy most meg, amikor meg nem ad, akkor meg a bank a hibas a gazdasag lassulasaert.

Rohej ez a prolitempo.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.07.24. 11:34:11

A rossz hiteleket kihelyezőbankokat jutalmazzák ezzel. Ha a vállalkozók nem kaptak volna hitelt baromságra, akkor nem lett volna belőle veszteség.
Fogadjunk, hogy a hitelezést engedélyező fejesek nagy jutalmat, sőt sikerdíjat kaptak, de a bebukás után nem kell azt visszafizetniük.
Amúgy csak annyit mondok: Postabank.
Abba buktak bele, hogy a kihelyezett pénzek nem jöttek vissza, nemhogy a kamatjuk.
De nem volt belőle gond, mert mi kifizettük a banknak a saját elcseszését, vagy tudatos lenyúlását.
A probléma gyökere, hogy a befektető részvényesek sok esetben nem tudják felügyelni a cég igazgatóságát és azok a saját zsebükre dolgoznak, a cég érdekei helyett, vagy azzal szemben.
Mint ahogyan a szavazópolgárok nem tudják felügyelni az általuk választott parlamenti képviselőket.

Pene 2012.07.24. 11:36:50

miért rombolnák le a házakat? hülyeség lenne.
az optimális megoldás a következő: szedjék szét a lakóparkokat, szállítsák át Kínába, majd ott építsék fel újra. 64 millió üres lakás mellett fel sem fog tűnni a szellemvárosokban :)

www.youtube.com/watch?v=pbDeS_mXMnM

room_101 2012.07.24. 11:55:59

Még a válság előtt jártam ott, világvége vidéken is, és mindenhol lakó meg üdülőparkokat építettek. Kérdeztem is, ki a franc veszi meg ezeket, és ki fog lakni bennük, mire a helyi ember lehurrogott, hogy az irek második harmadik negyedik ingatlanukat veszik (általában hitelre) mert hogy alacsony kamattal, meg növekvő ingatlanárakkal mekkora nyereség. Azt, hogy az ingatlant elsősorban azért építik normális világban, hogy abban emberek lakjanak, idejétmúlt (ortodox) gondolkodásnak tartották.
Pedig már akkor is láthatta normális ember, hogy ez eléggé lufi, ami pukkanni fog. Ami nekik szerencse ebben, hogy egyrészt árfolyamveszteség nem érte őket (EUR hitel és jövedelem), az építkezéseken meg főleg lengyelek dolgoztak, így a munkanélküliség se vágta meg annyira a bennszülött íreket.

bankvezér 2012.07.25. 00:05:09

@room_101: Gondolom, még irigyelni is lehet az íreket, mert sikerült több mint 30 %-kal növelniük az államadósságot a semmire. :)))
süti beállítások módosítása