sorok között

sorok között

Műszaki okosba

2012. április 24. - Politikai Ateista

Kormányunk igen megtisztelő, és figyelemre méltó szerepet szán az autósoknak a költségvetési lyukak befoltozásában. Az üzemanyagok árába beépített különböző sarcok változatos növelése, a baleseti adó, az autópályadíjak "használatarányosítása" csak néhány példa, a teljesség igénye nélkül. És már itt is van a legújabb pofon jobbról, a műszaki vizsga díjának emelése. Nem egy egetrengető összegről van szó, de mégis.

Személy szerint nem sok problémám van a műszakival, ha lejár, akkor elviszem az autót vizsgáztatni, ha valami kopott akkor kicseréltetem. Úgy gondolom, hogy a gépjárművek időszakos műszaki ellenőrzése mindannyiunk érdeke, (senki sem szeretné ha a családját egy bontószökevény leszakadt motorházteteje fejezné le) és nem várom el, hogy ingyenbe kerüljön.

Körülbelül egy évvel ezelőtt egy nagyobb társaságban szóba elegyedtem valakivel akiről a beszélgetés folyamán kiderült, hogy egy autójavítót üzemeltet ahol műszakiztatnak is. Megkérdeztem, hogy lehet-e manapság mutyizni a vizsgával, vagyis szivességből, esetleg némi kenő-anyag ellenében olyan gépjárműveket átengedni, amelyek nem felelnek meg a vizsga követelményeinek.

Egy sóhaj után elmondta, hogy szigorúan ellenőrzik őket fentről, és nagyon nehéz mutyizni, de sajnos ellenszolgáltatás nélkül is kénytelenek átengedni olyan autókat amelyek hivatalosan nem mennének át. Elmondása szerint a náluk leműszakizott autóknak a 60-70%-át a szabályok szerint meg kellene buktatni, azonban ha ezt megtennék akkor előbb-utóbb senki sem műszakiztatna náluk, mert elterjedne, hogy nagyon görények.

Engem már csak az érdekelne, hogy a BKV járműveinek a műszaki vizsgáztatását, hol oldják meg, mert ott valamit nagyon okosan csinálnak.


A szerviz tulajdonosa volt olyan kedves, hogy eltáncolja a panaszait.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr954468870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2012.04.24. 11:46:52

"Engem már csak az érdekelne, hogy a BKV járműveinek a műszaki vizsgáztatását, hol oldják meg..."
Jó kérdés, de a jobb megértés érdekében én a BKV előző ciklusbeli szétlopásának vizsgálatával kezdeném.
süti beállítások módosítása