sorok között

sorok között

A bankok jóindulatából

2012. február 13. - Politikai Ateista

5 amerikai nagybank szokatlan nagyvonalúságról tett tanúbizonyságot annak a megegyezésnek a keretein belül amely köztük, és a szövetségi állami hivatalok között jött létre, az Egyesült Államokban.

"A mintegy egymillió jelzálogadóst érintő megállapodás értelmében az állami szervek elengedik egyes követeléseiket öt bankkal szemben, azok pedig cserébe - jelzálogleírással és hitelszerződés-módosítással - enyhítenek az adósokra nehezedő terheken." - Napi Gazdaság

A bankok fizetnek az adósaiknak, jól hangzik nem? A méltányosság magasfoka.

A bankok 26 milliárd dolláros kötelezettséget vállalnak azoknak a károknak az enyhítésére, amelyeket a kilakoltatások, és a jelzálog-érvényesítések körüli visszaélésekkel, és szabálytalanságokkal okoztak. (MERS-botrány) 

A kormányzat óriási sikerként értékeli a megállapodást, Obama újabb csontot dobott a választóknak, az elnökválasztás előtt. 26 milliárdért a kormány fátylat borított a bankok illegális, és kriminális jelzálog-érvényesítési, pontosabban kilakoltatási gyakorlatára.

A Napi Gazdaság jelzálogadós-mentőcsomagnak nevezi a döntést, de ha már a mentőcsomagoknál tartunk......

Mielőtt fejet hajtanánk a bankok nagylelküsége előtt, ne felejtsük el, hogy az önfeláldozó öt pénzintézet - a Citigroup, a Bank of America, a JPMorgan, a Wells Fargo és az Ally Financial - mindegyike részesült a 700 milliárd dolláros bankmentő-csomagból 2008-ban. (Az Ally Financial akkoriban GMAC néven futott, ha esetleg nem találnád a listán.)

26 milliárdért elkerülték a felelőssére vonást, valamit egy remek PR kampányra is futotta belőle a média, és a kormány segítségével.

Kép:Williambanzai7

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr864090256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása