sorok között

sorok között

Az iráni válaszcsapás

2012. január 25. - Politikai Ateista

Ahogy az várható volt hétfőn az EU is szentesítette az Iránnal szembeni olajembargót, december elején pedig az USA szenátusa hatalmazta fel az amerikai elnököt az iráni jegybankkal folytatott ügyletek szankcionálására.

Az intézkedések hivatalos célja, hogy gazdaságilag ellehetetlenítsék Iránt, ezzel kényszerítve a rezsimet az atomprogramjával kapcsolatos tárgyalások megújítására.

A teheráni jegybankkal bonyolított tranzakciók szankcionálásának csak a híre is elég volt ahhoz, hogy az iráni nemzeti valuta árfolyama meredek zuhanásnak induljon.

"A szenátus egyhangúlag hagyta jóvá a Pentagon 2012-es költségvetési tervezetéhez benyújtott módosító indítványt, amely feljogosítja Barack Obama elnököt minden olyan külföldi pénzintézet javainak befagyasztására, amelyek a kőolajipari szektorral kapcsolatos kereskedelmi tevékenység finanszírozását az iráni központi bankon keresztül intézik." - Index

exchange-rates.org

Az jegybankot sújtó indítvány szenátusi jóváhagyása után, egy beszélgetés folyamán merült fel a várható büntető intézkedések  gazdaságra gyakorolt hatásainak témája. Akkor az volt a véleményem, hogy ugyan az iráni kormány közvetlenül nem sokat tehet az USA és az EU lépései ellen, az iráni fizetőeszköz elértéktelenedését viszont aranyfedezetű bankjegyek kibocsátásával gátolhatja.

Ez nem történt meg, azonban az egyik legnagyobb olajvásárlójával sikerült megegyeznie, India ezentúl aranyrudakkal fizet az iráni olajért, és már Kína is jelezte, hogy komolyan mérlegeli a lehetőséget. Washingtonban bizonyára nem fog osztatlan sikert aratni a megállapodás.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr833744413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikka 2012.01.25. 09:34:38

Jo lenne ha az amerikai kozvelemeny Ron Paul nezeteire tobb figyelmet szentelne.. En ugy gondolom hogy Iran epp ugy jogosult akar atomfegyvreket is letrehozni mint a vilag mas allamai. Az USA nem ugasson bele, kulonosen ne ugy hogy kozben masokat kenyszerit dolgokra. Iran ugyan ugy megteheti amit akar ahogy Pakisztan, India, Kina, vagy akar Izrel. En semmivel nem tartom veszelyesebbnek Iran- t Pakisztannal vagy Izraelel. Irani atomfgyver marpedig lesz es jobb ha ezzel megbekel az USA..

Tyeplica 2012.01.25. 09:39:16

Washingtonban nem fog osztatlan sikert aratni az iráni-kínai megállapodás? Na és mit tudnak tenni ellene? Mivel fogják rábírni Kínát, hogy ne vegyen iráni olajat? Hiszen Kína kezében van egy csomó amerikai államkötvény! Nehogy már lekvár tegye el a nagymamát!

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 09:47:17

@mikka: en viszont ugy gondolom, hogy olyan orszag, amelyikben nincs fejlett, es kiegyensulyozott demokracia, az ne rendelkezzen atomfegyverrel.
Igen, mielott belekotsz, izrael se.
Gondolom nem koll elmagyaraznom, hogy miert veszelyes az atomfegyver vallasi/politikai monomanias diktatorok kezeben...

Sajnalatos, hogy ez nincs igy.

Ez az irani cirkusz meg a tavolkeleti, olcso dompingaru szallitasanak ellehetetleniteserol/dragitasarol szol. Egyfajta uzenet a befektetoknek, hogy a toket geografiailag biztosabb helyekre (pl ejropaba) koll tenni, nem a hormuzi szoroson, meg az adeni oblon tulra. No meg a hajomotorba se babaolajat koll csopogtetni...

Vogel Zs 2012.01.25. 09:49:04

Tyeplica: "Mivel fogják rábírni Kínát, hogy ne vegyen iráni olajat? Hiszen Kína kezében van egy csomó amerikai államkötvény!" LOL

Plussz a vilag osszes orszaganak oda van telepitve a gyara, meg egy masik nem elhangyagolhato teny, hogy a vilag "emberkeszletenek" kb 40%-at birtokoljak :)

Kekekckedjel csak Kinava, azt a kormany meg ad minden hadkotelesnek egy pisztolyt, aztan saskainvazio kereteben felzabaljak a foldgolyot! :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 09:51:53

@Tyeplica: csak az a baj az okfejteseddel, hogy az a nagymama egy frankensteini kreatura, aminek elegge felfesloben vannak a varratai... csak egy kis unszolas (penz), es langokba borulhat konnyen. Mi az hogy kinai? A mandzsuriai, az kinai? a tibetri az kinai?

mikka 2012.01.25. 09:53:35

@DR.VUVUZELLANÉNI: fejlett demokracia neked Iran? India? Kina es Izrael? Ember, ebredj mar fol..

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 09:54:13

@Vogel Zs: "Plussz a vilag osszes orszaganak oda van telepitve a gyara"...

jah. a tokenek meg van egy olyan faszanyos tulajdonsaga, hogy ki is lehet vonni, es atpasszolni pl latinamerikaba.
secperc.
Aztan a pisztoly helyett lehet osztogatni a kobaltat.

spontan · http://erdekessegek.info 2012.01.25. 09:54:19

@Vogel Zs: a kínai kormánynak van éppen elég gondja azzal, hogy az országban a szociális feszültségeket karban tartsa

Ha bármi történik a kínai növekedéssel, akkor olyan mértékű zavargások lesznek ott, hogy nemigen lesz amellett idejük bármi mással foglalkozni.

Egyelőre most hallgatólag kiegyezés van a nép és a kormány között: amíg a gazdaság és az életszínvonal nő, addig az emberek nem feszegetik a rendszer kereteit. De ha ez a feltétel nincs meg, akkor borul a megegyezés, ezért a kínai kormány is tudja, hogy csak mértékkel ugrálhat gazdasági téren, mert ha Amerika borul, akkor náluk is borul otthon minden, és odalesz a kínai gazdasági csoda.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 09:54:59

@mikka: kortyold vegig a kaved, olvasd el ujra, mit irtam... :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 09:57:31

@spontan: tokeletesen igazad van.
Amig gurul a szeker, addig nincs sem szocialis, sem etnikai gebasz. Olegge instabil a helyzet ott.

mikka 2012.01.25. 09:57:31

pakisztant akartam irni a felsorolasban iran helyett
de ujra es ujra fontos megjegyezni hogy az USA beavatkozasa egy olyan helyzetbe es olyahelyen ahol semmi keresnivaloja nincs helytelen. Maga Benjamin N. kerte az amerikai kongresszusban hogy ne akarjanak katonakat kuldeni vagy beavatkozni, es ezzel totalisan egyet lehet erteni. Ron Paul elmagyarazta, oda kell figyelni. Az irani atomfegyver egy termeszetes valasz arra a fenyegetesre amit az USA kepvisel a kornyeken.

blah 2012.01.25. 09:58:39

@Vogel Zs: persze ha droidok lennének a kínaiak biztos így lenne. Az nem kérdés, hogy nagyon sokan gyártatnak Kínában, de azt is érdemes megemlíteni, hogy nem visznek friss technológiát oda, nem gyártatnak csúcstermékeket ott így ha a nyugati világ kivonulna onnan nagy szarban lennének pár éven belül.

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 10:01:09

A legfontosabb ami ebből a döntésből kiderült, hogy az EU elmebeteg hülyék gyülekezete (vagy épp az USA kis pincsije), tehát nem kell aggódni a mi Viktorunk miatt, nem lóg ki a sorból negatív irányban.

TetraB 2012.01.25. 10:10:51

egyik kutya, másik eb...
az arabok tipikusan úgy viselkednek mint a vásott kölykök, akik kővel dobálják a sokcsillagos zászlójű nagydarab kölköt, hergelik, bíznak a mögöttük üldögélő ferdeszemű dagadt haverjukban, játékrakétákat barkácsolnak és a nagydarab kölök közel-keleti haverját cukkolják, hogy meg fogják dobálni kutyaszarral.
a nagydarab kölök, mivel más módszert nem nagyon ismer, előbb-utóbb bepipul, elkapja az arab gyereket és jól megrakja. üvöltözik még egy darabig, de a dagadt kínaiba nem mer belerúgni.
az arab kölkök meg persze más kárán sem tanulnak, és még jobban rühellik a sokcsillagost, sugdolóznak a homokozóban, hogy legközelebb mivel kéne piszkálni őket.
a dagadt kínai meg csendesen röhög az összesen, nézi a műsort és vigyáz a világbékére.

szavapart 2012.01.25. 10:12:24

@blah:

Ezt azért gondold át még egyszer.

iPhone, Nokia, Stb...... mind ott gyártat és nem a legutolsó technikát.

inebhedj - szerintem 2012.01.25. 10:22:11

@Muad\\\'Dib:

Na végre valaki a torkánál ragadta meg a kérdést, még ha kissé erős kifejezéseket használva is.

Amióta a hír kikerült, várom - egyelőre eredmény nélkül - a blogszcéna kemény de objektív írásait arról, hogy mennyire szűklátókörű, szakmaiságtól mentes, viszont demokráciára veszélyes, politikailag elfogult döntést hozott az EU, milyen hatással lesz ez a benzinárakra, azon keresztül az egész gazdaságra, valamint, hogy ezt valaki összehasonlítja a Fidesz hazai tevékenységével, és rámutat arra, hogy a Fidesz - az EU-s korifeusok látszólagos (egyébként jobbára önmagát cáfoló) acsarkodása ellenére - teljesen EU kompatibilis minden téren.

Még mindig várom ezeket a posztokat, de egy hozzászólás már volt végre a témában.

mikka 2012.01.25. 10:22:49

@blah:

mirol beszelsz? ketszer 8 honapon at telepitettem es oktattam kinaiakat arra hogy kell fujitsu siemens felulet beulteto gepeket uzemelni, hasznalni es karbantartani, es mindezt 2002 ben..ma 2012 van csak szolok..es ha neked azok a gepek nem csucstechnologia akkor nem tudom mi szamit annak...

mikka 2012.01.25. 10:30:44

@inebhedj - szerintem:
orulok hogy te is atlatod a helyzetet es nem vagy birka eu hivo :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 10:32:11

@mikka: azt, hogy kezdeheted a spanyolodat/portugalodat csiszolni, mert mehetsz chilebe, vagy braziliaba betanitani a csucstehnologiat :)

vezér01 2012.01.25. 10:33:20

Líbia is csak aranyért adta földgázát és olaját,
tudva,hogy a dollár mögött nincs fedezet.Azt a hibát viszont elkövette,hogy amerikai bankokra bízta aranyát,onnan aztán fel is szívódott rendesen.Minő véletlen,hogy jött az "arab tavasz" és Líbia nincs abban a helyzetben,hogy
visszakövetelje jogos tulajdonát.
Irán tanulhat a történetből.

Mindfield 2012.01.25. 10:33:34

Amerikának bizony rá kell jönnie, hogy a 90-es évek elmúltak, hiába szuperhatalom, sok lesz az ellenlábasa, akikkel már nem bír el ha összefognak.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 10:33:35

@mikka: egy europainak miben kene hinnie szerinted? vagy az lenne a cool, ha berlinben a kinai lenne a hivatalos nyelv? vagy az arab? :)

mikka 2012.01.25. 10:34:39

az is megerne egy cikket hogy miert kell nekunk elvtelenul tamogatni az USA afganisztani faszkodasat es mindezt ugy hogy ellenunk hergelik europa nagyreszet, ki kell vonulni onnan a szaros 40 eves helikoptereiket meg ne nekunk adjak el.. Ingyen sajt csak az egerfogoban van:)

kennyking 2012.01.25. 10:42:51

@inebhedj - szerintem:
Abszolút egyetértek ! Az Eu a saját gazdasági érdekeivel szembemegy.Usraelt nem érinti az iráni olajembargó, míg az Eu-t nagyon is.Már rövidtávon is komoly benzináremelés lesz.

ANTI-SQUIRREL 2012.01.25. 10:48:52

@blah: "Az nem kérdés, hogy nagyon sokan gyártatnak Kínában, de azt is érdemes megemlíteni, hogy nem visznek friss technológiát oda, nem gyártatnak csúcstermékeket ott"

Ezt nem nagyon ertem hogy mire gondoltal a technologiaval kapcsolatban.
A vilag legnagyobb elektronikai gyartoja ott van.(Flextronics) Ezenkivul az Iphone-t/Ipad-ot ott gyartjak.(Apple cuccok nagy resze) Az Intel CPU-k ott keszulnek.(Atom/i3/Dual-core etc..)
A laptopom amirol irok HP/Compaq ott keszult.(sajnos) Dell szerverek/asztali gepek ott keszulnek. Nagyon nehez barmit talalni, ami nem ott keszul. Ahhoz hogy ezeket ott gyartsak, igen csak pont a "csucs" technologia kell.

victor vacendak 2012.01.25. 10:54:17

@ANTI-SQUIRREL: a megrendelők csúcstechnikájával, meós csoportjával, biztonsági feltételeivel gyártják ezeket, viszont, ami "saját" kínai cucc, nem lopott az ezekhez képest gusztustalanul szar. Lásd a "tökéletes" okostelefonmásolataikat, autóikat.

Nicolo 2012.01.25. 10:55:03

Szerintem az EU végre felismerte a muszlim fenyegetést és végre tesz valamit ellene. Ami helyes sőt lehetne fokozni! Európa második legnagyobb fenyegetése a nacionalizmus után a muszlim terjeszkedés. Aki volt nyugaton és járt arab negyedben az tudja miről beszélek. És ugyan lehet hogy egy nehéz lesz függetlenedni az iráni olajtól de valamikor el kell kezdeni. Ezért szívesen fizetek többet a benzinért. Szemben a nacionalista melldöngetés+matolcsyzmus miatt.

mikka 2012.01.25. 10:55:46

@DR.VUVUZELLANÉNI:

alapvetoen a szabadsagban, es nem egy kozpontositott politikai intezmenyben. en nem szavaztam Egyesult Europai Allamokra es nem is fogok. Az erdekeink alapvetoen kulonboznek, ami jo a franciaknak nekunk nem erdekunk, miert szolgalnank ki oket? Leszarta az EU a francia libamaj lobby alsagos tevekenyseget itthon meg emberek szazai mentek csodbe es sokan az ongyilkossagba. Ki nem szarja le az " europai ertekeket " amikor ok nagy ivben tesznek ra? az unio lehetne egy jo dolog, egy laza szovetseg vamunioval es szabad vandorlassal,de nem egy kozponti hatalommal. Egyebkent hogy a temanal maradjunk, pont az eu nagyhangu orszagai szegteg meg korabban is az eu embargot irak eseteben is.

kennyking 2012.01.25. 10:57:33

@Nicolo:
Én meg nem szívesen fizetek többet a benzinért senki miatt.Főleg nem Izrael védelme miatt.

kinney 2012.01.25. 10:57:58

kína mindig pragmatikusan gondolkozik, és hosszú távra tervez, ha nem így lenne, már régen lerohanta volna tajvant (úgy, hogy az amerikaiak már kb. 10 éve burkoltan bevallották, hogy nem védenék meg katonailag). kína mégsem tette.

kína legnagyobb kereskedelmi partnere az eu és utána az usa. azaz, ha ezek ketten csökkentenék a kínai importot, az kínának valószínűleg szintén nagyon fájna. nem tudom, hogy kinek jobban, de kína nem lenne túl boldog.

a kínai miniszterelnök most indult túrázni szaud-arábiába és más öbölmenti országokba. ez akár jelentheti azt is, hogy az iráni kieső olaj pótlására készül.

azaz pusztán a kinai olajérdekek szvsz nem fogják megvédeni iránt.

az iráni atomfegyvereknél valószínűleg nem az az igazi veszély, hogy a hivatalos vezetés veti be egyszer, hanem az, hogy esetleg kontrollálhatatlan terroristaszervezetek kezére jut, akik lehet, hogy gátlástalanul bevetnék.

ez a veszély nyilván pakisztánnál és indiánál is fennáll (bár egyiket sem lehet összehasonlítani iránnal, amelyik évtizedeken keresztül nyíltan támogatta a nemzetközi terrorizmust), de ott már sokat nem lehet tenni ellene - bízni kell az ottani katonai vezetés és titkosszolgálat kompetenciájában - de arra szvsz értelmetlen és veszélyes hivatkozni, hogy ha az egyiknek már van, akkor adjunk mindenkinek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 10:59:20

@mikka: tehat a szomszedod, aki folyamatosan azt hireszteli mindenfele, hogy neki szent kotelessege teged/masik sozmszedot es a csaladjat kirtani az kapjon egy gepkarabelyt, egy oldalfegyvert, par granatot...:-)

ertem en..

sajnos pillanatnyilag iranban egy orult vezeti az orszagot aki barmikor kirobbanthat egy nuklearis haborut es masok elpusztitasaban veli megtalalni a velt, vagy valos problemaira a megoldast.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 11:00:27

@kennyking: lassan le kellene szoknod a benzinrol...:-)

duplan karos. eloszor is mergezi a levegot, masodszor idiotak kezebe ad sulyos milliardokat.

KopaszMercis 2012.01.25. 11:01:09

@inebhedj - szerintem:

En orulok az EU intezkedesenek.. nojjon csak tovabb a benzin ar. A fidesz mar egy csomo szegeny embert vegre visszapakolt a BKV-ra, a forint arfolyam bendontesevel a devizahitellel finanszirozott autoknal illetve az uzemanyagarakkal.. segitsen is nekik egy kicsit az EU.
Reggelente 20 perc alatt vagyok most mar autoval munkaban 1 ora helyett, mint regen, de ezen meg lehet faragni ejjel alig 15 perc az ut.

Vegre megtanuljak a szegenyek, hogy hol a helyuk.

Az iranban levo homokniggerek meg kit erdekelnek, degeneralt babonas agressziv istenfelo barmok, akik meg a sajat asszonyaiktol is reszketnek... ha nem veszunk olajat toluk nem veszunk. Igy jartak. Kit erdekel?

mikka 2012.01.25. 11:01:39

az orult kifejezes tokeletesen illett Bush elnokre is szerintem... :)

KopaszMercis 2012.01.25. 11:04:09

@kennyking:
Minek neked benzin, nem jar a kornyekeden busz vagy a villamos.. esetleg nem tudsz rollerezni? Vagy *gasp* gyalogolni? A biciklire lehet mar ilyen cuki kis hatso kereket szerelni, hogy el ne essel vele...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 11:05:13

@kennyking: azert fizetsz ocskos annyit erte, hogy az arab vilag diktatorainak a kertiveceben is aranybol legyen a kezmosoja.
A szegenyeikkel elarasztjak europat, az uralkodo reteg meg megteremtette maganak az olajbol a foldi kanaant. Szarom le izraelt, de ugy gondolom, nem ok zsakmanyoljak ki az irrealis olajarral a fel vilagot.

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 11:05:23

@Nicolo:
Csodálatos, ahogy összemosol két teljesen független dolgot. Ugyan mi köze van a bevándorlási politikának ahhoz, kitől veszed az olajat? Az ég világon semmi köze ennek a szankciónak ahhoz mennyire jó az iszlám terjedése Európában, vagy mennyire nem.

drhook 2012.01.25. 11:06:55

Kinában a laptopokat csak összeszerelik. A processzort és az egyéb fontos hardvereket nem ott készítik és ez a lényeg.
Egyébként megvagyok döbbenve ezen a nagy usa ellenességen. Látszik az agymosás hatása. Miért kellene egy középkori gondolkodású országnak atomfegyver? Azt hiszitek ellenünk nem használnák? Nem a frászt. Az iszlám általuk favorizált változata kimondja ,hogy halál minden keresztényre.Csak idő kérdése. Ébresztő.

KopaszMercis 2012.01.25. 11:07:00

@mikka:
bush elnok egy bolond retardkapszula volt...

KopaszMercis 2012.01.25. 11:07:53

@drhook:
Kerdes, hogy a mi gyeremek kuro biborosainkat keresztenynek tartja e az o szentirasuk :D

Szélmalomharcos 2012.01.25. 11:08:40

Európa megint vágott egyet maga alatt a fán.

Európa nélkül a világ más részei köszönik jól megvannak, olaj nélkül viszont kíváncsi vagyok hogyan tudna Európa meglenni. Pedig nem árt hozzászokni ehhez. A mostani benzinárakra nemsoká nosztalgikus ködön kersztül fogunk visszatekinteni

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 11:09:32

@KopaszMercis: "Vegre megtanuljak a szegenyek, hogy hol a helyuk."

Ugyanmaaa, de akko kit fogsz a merciddel kejjesen belepaszirozni a rozzant trabantjaba, amikor le koll cserelni az elso lokharitot, mert itt-ott mattul a kromozas? :)

mikka 2012.01.25. 11:10:35

@KopaszMercis:
igen kedves mercis ezt allitom en is :)

Nicolo 2012.01.25. 11:10:59

@kennyking: igazán csekély ár izrael védelme ha nem kell cserébe egy újabb 50 millió arabot befogadni+eltartani. Van épp elég problémánk a saját kisebségünkel. akik ráadásul még nem is vallási fanatikusok. Nem akarnak cigány törvénykezést bevezetni(lásd egyiptom második legerősebb pártja a forradalom után.)nem akarnak gyárigazgatók lenni sem mérnökök hogy utána cigóatomfegyvert(ami egy villanás alatt ellop mindent 100 km es körzetben:) csináljanak mert egy dilis vajda kitalálta. Szóval szerintem megéri izraelt ott tartani ahol van és a kofliktusokat lokalizálni OTT.

Ezt meg soha nem értettem. Miért gáz az ha ezek(arabok+izraeli arabok) ott a sivatagba egymást gyepálják és nem minket. Amikor nem volt izrael akkor itt topogtak az arabok magyarországon 150 évig. Az olyan fasza volt? Még mindíg isszuk a levét. Hiszen ott csúsztunk el igazán Ny-Európához képest. A többi "jóság" csak elmélyítette amit az arabok elkezdtek.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 11:11:24

@drhook: ne gondold. minden zsidokkal kapcsolatba hozhato blogposzton hemzsegnek az arabvedo kisnyilasok. ne vonj le ebbol messzemeno kovetkeztetest a jelentosegukrol, nagyresze csupan pattanasos fotelhuszar.

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 11:11:33

@drhook:
"A processzort és az egyéb fontos hardvereket nem ott készítik és ez a lényeg."
OMG!!!
www.intel.com/community/china/

KopaszMercis 2012.01.25. 11:11:53

@DR.VUVUZELLANÉNI:
Nem tudom, mert nincsen mercim ;)

En ezt az egy aldasos hatasat latom a mostani kormanynak, vegre szakad kette rendesen a tarsadalom, es kikristalyosodik, hogy ki az elit es ki nem. Ez az osszemosott kommunista leves nem jo senkinek. Az kulon orom, hogy pont a szegenyek intezik maguknak... nezd meg az itteni fidesz szavazokat, hogy hisztiznek hogy dragul a benzin.

En orulok neki. Aki esszel el es tudatosan tervezi az eletet, annak mindegy, aki pedig hulye az pusztuljon ehen.. Lazarnak igaza volt. Annyit is er.

KopaszMercis 2012.01.25. 11:13:23

@Muad\\\'Dib:
te 6 ev alatt nem birtad kieszkozolni magadnak a 3 jegyu IQ-t

R&D szerinted hol van IQ light?

Nicolo 2012.01.25. 11:14:31

@Muad\\\'Dib: Minden eszközzel meg kell akadályozni a muszlim térnyerést.

Illetve a muszlim vallás szintén nem választja el a gazdasági/demográfiai/katonai/polgári dolgokat. Lásd sária jogalkotás/jogkövetés. az élet minden területét szabályozza.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 11:16:30

@drhook: honni kisnyilasaink abbol a premisszabol indulnak ki, hogy az ellensegunk ellensege a baratunk.
Az a nem elhanyagolhato kis aprosag, miszerint a muzulman fanatikusok punkt ugyanolyan elvezettel nyiszalnak el az o nyakincaik is ha nem ekusznek a sariara, az mar smafu nekik :)
Kivancsian varom, mikor fog a jobbik keresztet allitani teheranban :) :) :)

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 11:16:37

@KopaszMercis:
"...The R&D groups are doing some technology development, focusing on Flash silicon design, Chip package development, and Digital Home system development..."
www.intel.com/community/china/

kennyking 2012.01.25. 11:17:26

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Ritkán értek veled egyet, de most 100 %-osan.Egyébként a magas benzinárnak nem csak negatív következményei vannak.Kevesebben szennyezik a környezetet , plusz megdrágítja a szállítást, így egyre kevésbé éri meg Kínába gyártatni a bisz-baszokat, tehát valamelyest munkahelyeket is generál.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 11:17:40

És az EU mikor vezet be embargót az USA-val szemben ugyanezen ok (atomprogram) miatt????

ReSet79 2012.01.25. 11:18:09

Kézenfekvő megoldás lenne arany helyett inkább kész robbanófejeket kérniük, feltéve persze, hogy akarnak egyáltalán.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 11:19:09

@drhook: "A processzort és az egyéb fontos hardvereket nem ott készítik és ez a lényeg."
De. Mind az Intel, mind az AMD procikat. És a memóriákat is. És a HDD-ket is.

mikka 2012.01.25. 11:19:57

@DR.VUVUZELLANÉNI:

akkor te Rona Paul- t is kisnyilasnak tartod? O ugy gondolja hohy Izrael kepes magat megvedeni, miert adna evente tobb milliard dollart izraelnek vagy egyiptomnak vagy barki masnak segely cimen? En hiszem hogy az iraniaknak is joguk van aomfegyvert kesziteni ha akarnak, ahogy a franciaknak, az indiaiaknak, a pakisztaniaknak az izraelieknek etc etc.
erdekes hogy aki nem all izrael partjan az fasiszta es antiszemita :)

kennyking 2012.01.25. 11:21:22

@KopaszMercis:
Általában gyalogolok.Messzebbre vonattal járok, Bp.-en pedig biciklizek, mert gyorsabb minden más alternatívánál.Autót csak a bevásárláshoz használok, vagy ha a családdal megyünk valahova.Nem rajtam híznak meg az arabok.( vagy a perzsák.)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 11:22:01

@kennyking: jah, fokepp ha majd meg koll a ladikoknak latogatniuk a joremenyseget, mert arabeknal all a bal, es mondjuk szuezban kicsit megno a radiokativitas :):)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 11:23:09

@mikka: az hogy rona paul micsoda, azt nem tudom, de hogy te mi vagy, affelol ketsegeim nincsenek :)

KopaszMercis 2012.01.25. 11:23:09

@Muad\\\'Dib:
igen, es valszeg a felmosorongy fejet is ott tervezik es meg egy csomo lenyegtelen dolgot... az osszeszerelt iPhone-t kevesebb mint 1 tucat fejleszto es exec latta osszeszerelve a hivatalos bejelentes elott. Szeirnted abbol hany vot vagottszemurizszabalo es hany kaliforniai hulyegyerek?

xstranger 2012.01.25. 11:23:18

@Muad\\\'Dib: Az az IP amit beviszel Kinaba az nem a tied tobbe. A kinai kormany milliokat kuld nyugati egyetemekre osszegyujteni az ottani tudasanyagot (es ezzel kiszoritva ugyanonnan a nyugati egyetemistakat). Az nyugati orszagok meg ala is jatszanak ezzel hogy fizetosse teszik a sajat oktatasukat.

A US szenatus rendszeresen megtiltja hogy kinai gyartamnyu eszkozoket szereljenek be az infrastrukturajukba, mindenfele backdooroktol felve. Ennek ellenere kinai hackerek ki-be jarkalnak a legnagyobb cegek legtitkosabb adatbazisaiban mikozben az NSA azzal van elfoglalva hogy halgatozzon a sajat allampolgarai ellen a tulmisztifikalt terrorizmushajkuraszas kereteben.

A nyugat olyan sebesseggel lovoldozi magat labon hogy mar csak egy szitan allan. Gyakorlatilag most van az utolso esely arra hogy Kinat egy olyan stadiumban lehessen megakasztani ami egy olyan palyara allitja oket ahonnan mar ossze tudnak dolni. Ha megegy kicsit varnak mar onfenntarto lesz a rendszer szocioekonomiailag leszamitva a nyersanyagot. Most meg van belso szetszakadtsag, kis csaszarok, kvazi rabszolgamunka, tarsadalmi egyenlotlenseg, ingatlanbuborek, missinvestment.

Most kell lecsapni, szerintem egy keszulo hideg/proxy haboru elso loveseit lathatjuk.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 11:23:50

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "egy orult vezeti az orszagot aki barmikor kirobbanthat egy nuklearis haborut"

Kérlek, ne hagyd figyelmen kívül azt a tényt, hogy eddig a világon egyedül csak az USA vetett be polgári célpont ellen atomfegyvert, ráadásul kétszer is. Tehát ha valakit emiatt embargóval kéne sújtani, akkor azok pont ők lennének.

KopaszMercis 2012.01.25. 11:24:11

@kennyking:
nagyon helyes, ez maximalisan tisztelendo es korrekt, es hajra, es more power to ya! Tenyleg...

De innentol kezdve hipokrata gusztustalan primitiv acsarkodas a benzinar miatti hisztid.. Meltosag mint olyan hogy hogy kimaradt?

Nicolo 2012.01.25. 11:24:57

@DR.VUVUZELLANÉNI: A jobbik nyitása Teherán és az arab/keleti világ felé, sértő azon értékeknek hősöknek, történelmünknek(pl Egri védők, Buda 1686 -os felszabadítói, Mohács, stb) semmibevétele, arculköpése amire oly nagyon büszkék álítólag.

Sok életet, szenvedést áldoztunk azért hogy megakadályozuk a közel kelet terjeszkedését.

ninimimi 2012.01.25. 11:26:43

@Tyeplica:
Drukkolj csak Iránnak a "csúnya" amerikai néppel szemben. Akiknek országa, az USA, a NATO vezető ereje, amelyik egy elsöprő eredményű (2/3-adnál jóval magasabb arányú "igen"-t hozó) magyar népszavazás nyomán lett a szövetségesünk. Ugye emlékszel?

Akikkel egyetérteni nem csak ezért illik, hanem azért is, mert valószínűleg nem gondoltad végig, milyen lesz, amikor terroristák zsarolhatják majd Európát is és így a hazánkat is a ránk irányított atomrakétáikkal. Például, hogy vezessük be az iszlám törvénykezést, a nőket meg itt is halálra akarják majd kövezni, ha kivillan a bokájuk a csador alól.
Jó napot, jó szurkolást neked és a hozzád hasonlóan "gondolkodók"-nak!

Rézfaszú 2012.01.25. 11:26:49

Irán nem véletlenül akar atomfegyvert, amikor intelligensebb országok már szabadulnának az atomarzenáltól, akkor ők most kezdik építeni.
Pakisztán ugyanez a vonal, instabil országba minek atomfegyver, a jövő terroristái fogják használni vagy mi kapjuk itt Európában.

India demokratikus állam, de szükségük van atomra mert Pakisztánnak is van. Ez nem vezet jóra.

Irán előbb utóbb használni fogja a nukleáris fegyvereit, az USA meg tétlenül nézi az előkészületeket, mert Iránt nem lehet elfoglalni, mert ott vérfürdő lenne, hatalmas a hadserege, nem úgy mint anno Iraknak volt.
Csak reménykedhetünk, hogy ránk kevés nukleáris hamu fog hullani.

A civilizációk összecsapása tényleg elkerülhetetlennek látszik és jó lenne, ha még azelőtt kerülne rá sor, hogy Irán állig felfegyverzi magát atomtöltetekkel és Kína felfejleszti a légi erejét és a haditengerészetét.
Hagyják Iránt megnőni, mint régen a hitleri Németországot és már nem lehet egyszerűen megállítani őket.
Az a legszörnyűbb, hogy sok iráni csak túsza a vallási diktatúrának, rengetegen menekültek már nyugatra, egyetemisták, fiatalok, akik sose akarnak már oda visszatérni, mert képtelenek egy olyan diktatúrában élni.

mikka 2012.01.25. 11:26:57

@DR.VUVUZELLANÉNI:

ha fogalmad sincs ki az a Ron Paul akkor talan nem kellene vilagpolitikaval foglalkoznod..

lyesmith 2012.01.25. 11:28:16

@xstranger: Mondjuk arról hogy hány Kínai szervert törnek fel évente mi nem hallunk. Biztos vagyok benne hogy az USA is tud egyet mást a kémkedésről.

Esetleg nézd meg hogy hol gyártják az Apple termékeit.

kennyking 2012.01.25. 11:29:13

@Nicolo:
Alapvető probléma az írásoddal, hogy az irániak nem arabok, hanem perzsák.Sok felé jártam már ájrópában, de perzsa negyeddel még nem találkoztam.Ami nem jelenti azt, hogy nincs, csak én nem tudok róla.Egyébként Irán békés nép, vagy ezer éve nem támadott meg senkit.( Ami nem jelenti azt, hogy még ezer évig nem fog, de kicsi a valószínűsége.Szerintem.)Itt ájrópában meglehetősen egyoldalú és negatív kép van Iránról, köszönhetően a független és mértékadó -elsősorban- liberális sajtónak.Nekem több ismerősöm is dolgozott kint, elmondásuk szerint nem olyan, mint aminek itt bemutatják, vagy próbálják bemutatni.Teljesen hamis képet sugallnak róla.Nem vagyok Irán-fan, vagy ilyesmi, mert közömbös ország számomra, de visszataszító, ahogy hergelik a népet Irán ellen.
Írásod másik felével egyetértek.Nem igazán értem a Jobbikot, ezzel a nagy Palesztin barátsággal.Ha Palesztína megerősödik, vagy saját országa lesz, akkor a zsidók nagy része menekülőre fogja.Na, hova menekülnek? Hol érzik a legjobban magukat, hol kapják a legnagyobb védelmet, kárpótlást?( leszámítva, hogy mennyire kell rettegniük, de enélkül már élni sem tudnak.)

mikka 2012.01.25. 11:29:31

@Rézfaszú:

tudod mi lesz ha irannak atomfegyvere lesz? Hatalmas csond es kussolas, az elet megy tovabb, az USA majd megbaratkozik a gondolattal, vasarol majd olajat es mindenki happy lesz. Ez lesz. Ahogy ez tortent europaban is,beall az ero egyensuly es nyugalom lesz, de ameddig iran fenyegetve erzi magat torekedni fog atomfegyverekre, teszem hozza jogosan.

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 11:30:34

@KopaszMercis:
Ne zavarjon, hogy egy szóval sem írtam az iphone-ról, sőt még a kommentben sem volt róla szó, amire válaszoltam.

kennyking 2012.01.25. 11:31:01

@KopaszMercis:
A drága benzinár megdrágítja a mindennapi életet.Nem az a gond, hogy átszoknak az emberek a lóhátra és lószaros lesz az utca.Hanem , mert felmegy a kenyér ára, meg a mindennek az ára.

Szolgafiú69 2012.01.25. 11:31:21

Arabokkal csak a gond van.

mikka 2012.01.25. 11:32:30

@kennyking:

a kenyeres is tarthat lovakat, nyupdtan szallithatnak lovaskordeval :)

SPU 2012.01.25. 11:34:07

Szerintem nem ártana egy új atomhatalom a Közel-Keletre. Mindjárt nem lenne a zsidóknak akkora a pofájuk és valamit enyhülne a mostani félnáci állami terror Izraelben. Amelyik állam egyébként szintén illegális atomhatalom.

Esetleg az USA is enyhítene az agresszív, expanziós, olajlenyúlos külpolitikáján.

Atomháború pedig nem lenne, az atomfegyver ugyanis elrettentésre, nem pedig használatra van. És ezt az iráni vezetés is tudja.

Rézfaszú 2012.01.25. 11:34:18

@xstranger: így igaz, Kína most még nem tud belső fogyasztásra támaszkodva növekedni, vannak társadalmi és gazdasági feszültségek, amiket a rendszer ellen lehetne fordítani.
Ha hagyják még megerősödni jobban Kínát és Iránt is hagyják, hogy atomot szerezzen, akkor olyan erős ellensúlyok lesznek a demokratikus világgal szemben, hogy azokkal már nem lehet bírni. És ha összefognak, akkor vége lesz a nyugati civilizációnak, amihez akár tetszik, akár nem, mi is tartozunk.

kennyking 2012.01.25. 11:36:36

@ninimimi:
Iránban nem kötelező a csador.A vallásos nők hordják.Az igaz, hogy a nagy többség vallásos, de nem mind.Iránban nem a saria alapján itélkeznek.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 11:36:45

@ninimimi: Azért vágod két fröcsögés közben, hogy szó nincs atomfegyverekről. Erőművet építenek baszki. Mint ahogy Irakban sem találtak végül Ak47-nél és T34-nél komolyabb fegyvereket...

Nicolo 2012.01.25. 11:37:13

@kennyking: Perzsa, persze genetikailag. De már nem a perzsa vallás stb. alapján építik az országukat. Szóval ők már muszlimok ajatollahhal meg kövezéssel meg vallási alapon történő bíróságokkal meg fanatikus muszlim lakossággal. Amihez ha hozzáadjuk az atomfegyvert akkor az nem tűnik jó kombinációnak.

xstranger 2012.01.25. 11:37:30

@kennyking: Rengeteg irani van a vilagban akik a shah hivei voltak es leleptek 79 utan.

A processzorgyartasnal nem az a lenyeg hogy fizikailag hol keszulnek a chipek, mert ilyen uzemek vannak USA-EU-ban is. Barmikor hazahozhatjak a gyartast. Hanem az hogy kiadod a kezedbol a know-howt.

Osszessegeben automatizalt gyartas nem lenyeg, ezenkivul a kinaiak manualis melot vegeznek, azokat amiket nem eri meg egyelore automatizalni. Ha befuccsol a kinai kapcsolat, majd ezek a gyarak visszajonnek europaba es 100% automatizaltak lesznek. Persze a masik gyar ottmarad Kinaban. Na ez a szivas.

yafet 2012.01.25. 11:39:01

@mikka: " de ameddig iran fenyegetve erzi magat torekedni fog atomfegyverekre, teszem hozza jogosan."

Észak-Korea is fenyegetve érzi magát, meg Kuba, Venezuela meg még vagy 3 tucat diktátor szerte a világban. Nekik is meg kellene engedni az atomfegyvereket, de minimum a biológiai és vegyi fegyvereket. Csak mert fenyegetve érzik magukat...
Az elején még csak két államnak volt atomfegyvere az is nagy hatással volt a világra. Tök jó lesz ha felfegyverzi magát a 3. világ ilyen cuccokkal. A nagy számok törvénye alapján majd láthatunk gombafelhőt is....

kennyking 2012.01.25. 11:40:07

@mikka: Éppen tarthat lovat és hordhatná kordéval, de nem fogja.Mert úgy is kifizeted a kenyér árát.

Nicolo 2012.01.25. 11:41:12

@SPU: he he he. Nevetnék, ha nem félnék attól hogy komolyan gondoltad amit írtál.
Te keményen benyaltad a zsidók a rosszak nem te szúrtad el az életed dumát.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.01.25. 11:42:12

Irán vezetője egy muzulmán pap (bár sokak szerint nem létezik papság az iszlámban).
Felmerül a kérdés, milyen az a pap, aki atombombát akar magának?
Eddig szar volt nekik, de az atombombával majd ott lesz a Kánaán?
Az amerikaiaknál még logikus volt a világháború alatt kifejleszteni anno.

lyesmith 2012.01.25. 11:43:35

@kennyking: Ennek semmi köze a liberális sajtóhoz. Ami azt illeti a liberális sajtó álltalában inkább pozitív Iránnal szemben.

Elsősorban a konzervatív Amerikai keresztény sajtónak köszönheti Irán a rossz hírnevét.

Ezzel együtt Irán a legdemokratikusabb(!) közel-keleti országok közétartozik. Irán (Törökországgal versengve) lenne a Közel Kelet természetes regionális hatalma. Az USA ezt ellenzi nagyon. Azarab országok pedig támogatják a hagyományos perzsa-arab ellentét miatt.

Teljesen igazad van hogy Irán egy kulturált viszonlag nyugodt ország és elsősorban az USA (és arab) erőfeszítésének köszönheti a külső és belső problémáit.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 11:43:47

@xstranger: Szerintem pont hogy ezek a cégek járnának rosszul, ha az összes indiai, kínai mérnök hazamenne... :-P A fejlesztésekben már csak a powerpoint presentációkon történik mosolygó európai mérnökök által, valójában, indiában, kínában zajlik. Ejrópán lassan az látszik meg, hogy az összes know-how eltűnik innen.

bucbuc 2012.01.25. 11:44:24

@mikka: Ugyan, erre csak a világ valódi urának, Izraelnek és szövetségeseinek van joga.

Mindenki más a gonosz sötét seregeihez tartozik.

bucbuc 2012.01.25. 11:44:59

@bucbuc: Jaj, szövetségest írtam? Pontosabb lett volna "az általa felügyelt államok"-at írni.

blah 2012.01.25. 11:45:45

@mikka: de azt most ott gyártják vagy gyártanak vele?
@szavapart: bakker ezek mennyi idő alatt is futnak ki?

2012.01.25. 11:45:59

Ha ez így megy lassan jön a cod: irány irán

bucbuc 2012.01.25. 11:46:23

@DR.VUVUZELLANÉNI: Szerinted, az ő nézőpontjukból meg a másik az.

==T== 2012.01.25. 11:47:03

"A szenátus egyhangúlag hagyta jóvá a Pentagon 2012-es költségvetési tervezetéhez benyújtott módosító indítványt, amely feljogosítja Barack Obama elnököt minden olyan külföldi pénzintézet javainak befagyasztására, amelyek a kőolajipari szektorral kapcsolatos kereskedelmi tevékenység finanszírozását az iráni központi bankon keresztül intézik."

hmmm. Ezt így mégis milyen alapon?

Nicolo 2012.01.25. 11:47:20

@yafet: tus:) pontosan.
Ugyan az se jó ami most van. Idióták nálunk a NATO-ban is vannak de itt van egy erős negatív megitélése a népírtásnak a 2. vh óta már nem divat sőt kerülendő sőt elítélendő. Ez az minimális erkölcsi gát a vallási/politikai fanatikusoknál legyenek arabok vagy ázsiak nem fellelhető.
Ja és ami avn atomfegyver azt is le kéne szerelni nem újakat építeni illetev egyes helyeken barkácsolni.

kennyking 2012.01.25. 11:47:41

@Nicolo: Jó, csak te arabokról írtál.Iránban nem a saria van életben.Nyilván más a jogrendjük, mint nekünk, de például amerikában is más, mint nálunk.Más kultúra, más történelem, stb. Nem jobb, vagy rosszabb, hanem más, függetlenül attól, hogy mi itt élünk és ez nekünk jobb vagy szimpatikusabb, mint ami ott van.Én sem szívesen élnék Iránban.
Valaki pedig leírta, hogí az atombomba elrettentésnek van és nem azért, hogy használják.Attól, hogy lenézed az irániakat, vagy az iráni vezetést, nem biztos, hogy hülyék.Persze a legjobb az lenne, ha egyáltalán senkinek nem lenne atombombája, de történelmileg úgy alakult, hogy egy jó pár országnak van.Ilyenkor pedig egészségesebb, ha egy konfliktusban mindkettőnek van, mert az garancia arra, hogy egyik sem fogja használni.

kennyking 2012.01.25. 11:49:12

@lyesmith: Igazad van, ami a sajtót illeti.A liberális sajtón a mi sajtónkat értettem.A többivel is,természetesen egyetértek.

Plumper_ 2012.01.25. 11:50:13

@Muad\\\'Dib: az EU mindig inkább külön kavar, mintsem az USA-val.

@mikka: Irán többek között Izrael elpusztításával fenyegetőzik, és erre atomfegyvert épít. Várjuk meg, míg beteljesíti az ígéretét, vagy legyintsünk, hogy úgyse? Nem ismered az iszlamista mártíromságot.
Az egész fejlett nyugati világot fenyegetik, de az arab országokat is.

Rézfaszú 2012.01.25. 11:50:29

@Madnezz: Ha ismered az iszlám vallást, akkor tudod, hogy minek nekik az atomarzenál.
Ők már a háborúra készülnek.

Én nem vagyok egy Amerika fan, de azért el kell ismerni, hogy akármennyire is utálhatók, az amcsik állnak közelebb hozzánk kulturálisan.
Azt viszont én is furcsa szemmel nézem, hogy az arab diktatúrákat olyan lelkesen támogatják geopolitikai és gazdasági érdekből, az USA-nak sem érdeke egy demokratikus, majd iszlám fordulat, ellenőrizhetetlen események az arab és perzsa világban.

Az is szörnyű, hogy az eredeti perzsa kultúra sokkal elfogadóbb volt, mint pl a muszlim arab, csak az iszlám forradalom óta egy vallási diktatúra tartja sakkban a lakosságot Iránban.

Rengeteg iráni fiatal menekül el onnan a sorkötelezettség, a fenyegető háború és a diktatúra miatt.

bucbuc 2012.01.25. 11:50:37

@blah: Ember, a profit miatt 20 éve folyik majd miden gyártás (és minden ehhez kapcsolódó más) áttelepítése Kínába.
Ennyi idő alatt itthon már szakembert se találsz.

50 éve egy nyúlketrecet nem tudtak összerakni az igaz, de nagy hiba lenézni őket. Minden lehetőséget a kezükbe játszottak, élni is fognak vele.

Na akkor kell majd a zsidóknak összeszarniuk magukat, ugyanis Kínát nem tudják korlátlanul befolyásolni csak a "demokratikus" államokat.

lyesmith 2012.01.25. 11:52:10

@Madnezz: Irán vezetője nem egy muzulmán pap. Iránban jelenleg elég erős a hatalmi harc a katonaság és a vallási vezetők között. Ugyanakkor a mindennapi életben a hatalmat demokratikusan megválasztott parlament irányatja. Amelyben felülreprezentálva helyet foglalnak az iránban élő zsidók is.

Ellenben gondolkozz el azon hogy Japán után Irán az az ország ahol a legtöbb áldozatot szedték a tömegpusztító fegyverek. Mégpedig amerikai és nyugat-német biológiai és kémiai fegyverek amit a nyugat adott el Saddam Husszeinnek.

Irán ezzel szemben elutasította a tömegpusztító fegyverek bevetését azon az alapon hogy az nem méltó az iszlámhoz.

Gondolkozz el azon is hogy amikor az ENSZ el akarta ítélni Irakot tömegpusztító fegyverek bevetése miatt akkor az az USA többszörösen megvétózta.

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 11:52:55

@Plumper_:
Akkor kissé nehezen magyarázható, hogy pont akkor, mikor a görögöknek kb. Irán volt az egyetlen, aki hajlandó volt olajat szállítani, ilyen látványosan maguk alá rúgnak...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 11:53:53

@KopaszMercis: azert meg sok a gazdag ember es olcso a benzin..
reggelente nagyon sokakat latok fesziteni torzskonymentes autoikban egyedul 420as benzint pofogve a dugoban:-D

A nép fia 2012.01.25. 11:54:34

@Szolgafiú69: Az arabok "mentették meg" az európai kultúrát.

És valóban jól írta az egyik kommentelő: az irániak javarészt perzsák, kis hányadban arabok, a legnagyobb számú kisebbség pedig azeri, valamint több más népcsoport. A perzsákat meg már csak azért is szeretjük, mert szó szerint egész vagyonokat hagynak kis országunkban az ide jövő diákok.

bucbuc 2012.01.25. 11:55:36

@Plumper_: Érdekes a megítélése ennek is. Ott nem feltétlenül a győzteseknek azt a fajta történelmét tanítják, mint nálunk, tehát az ő szemüket igencsak szúrhatja egy mesterségesen létrehozott állam a térségükben.

Ez nem jelenti automatikusan azt, hogy nincs is igazuk.

zum trucc 2012.01.25. 11:57:40

@mikka: te hol tanultál magyarul, Iránban?
Amúgy a világ tuti zűrösebb hely lenne, ha Iránnak lenne atomfegyvere. Esetleg elsőnek használná, ugye 1945 óta erre nem volt precedens.
@DR.VUVUZELLANÉNI: Izraelnek évtizedek óta van atomfegyvere. Van annyi eszük, hogy ne használják. Akkor mi a gond. Amúgy Izrael 100% demokrácia.

Rézfaszú 2012.01.25. 11:57:58

@kennyking: Az iráni kultúra tényleg egyedülálló volt, majd a vallási őrültek ezt szépen lenullázták és csináltak egy torz államot, ami csak nyomaiban emlékeztet a régi perzsa világra.
Az pedig már a hidegháborúban sem vezetett jóra, hogy a szemben állók ezrével gyártják az atomtölteteket, hogy elrettentsék egymást. Hatalmas költségek egy élesben sose használt rendszerre, hatalmas leszerelési kockázat és költségek, terrorista veszély. A széteső Szovjetunióban veszélyben voltak a töltetek, Pakisztánban meg még akkor is, amikor elvileg még működik az állam. Észak-Korea viselkedése meg maga az orosz rulett.
Ráadásul a hidegháborúban elég zárt volt az atomklub, most meg már minden kis diktatúra építi a magáét. Nekem nem úgy tűnik, hogy ettől biztonságosabb lesz a világ.

blah 2012.01.25. 11:58:12

@bucbuc: azt ugye tudod, hogy a kínai állam úgy engedi be a külföldieket gyártatni, hogy 10 év elteltével át kell adniuk az adott gyártás technológiáját, akkor szerinted minden cég hülye aki odamegy gyártatni és nincs jövőképük? A fejlesztések nem Kínában folynak, így értettem a legújabb technológiákat, nem úgy, hogy odavisznek valamit sorozatgyártani ami pár év alatt kifut.

SPU 2012.01.25. 11:59:12

@Nicolo: A zsidók nyilván nem ab ovo rosszak. De ezzel a saját állam más nép országában ellenséges környezetben helyzettel nem tudnak mit kezdeni, ez kihozza belőlük a legrosszabbat sajna. (Lehet, egy más népből is kihozná, de erre azért nem vennék mérget. )

bucbuc 2012.01.25. 11:59:22

@Plumper_: Egyébként pedig ne várjunk, támadjunk mint Irak esetében.

Mégiscsak tűrhetetlen ez, a médiából biztosan tudjuk, hogy egy terrorista állam, nem tűrhetjük ezt.

Szolgafiú69 2012.01.25. 12:00:33

@A nép fia: Szeresd te őket, én még normálissal nem találkoztam.

lyesmith 2012.01.25. 12:00:58

@Plumper_: Ez nem igaz. Ahmadinejad valójában azt hangoztatta hogy az Izraeli rezsimet kell eltörölni. Mert az okozza a közel keleti-konfliktust. Ez egy olyan kijelentés amellyel sok Izraeli egyetért. Ezt a NY Times úgy fordította hogy Izraelt kell eltörölni a térképről.

pudliho 2012.01.25. 12:02:15

Nem sok értelme van az embargós vergődésnek ha Kína magasról tesz az egészre és elkezdi az exportot ezerrel (lásd Kuba)
Hogyan tegyük a kínaiakat még gazdagabbá játék végén megint mi szívjuk meg, inkább háborúzzon Amerika ha annyira akar.

Nicolo 2012.01.25. 12:02:35

@A nép fia: mikor menették meg az arabok európát?

yafet 2012.01.25. 12:02:51

@lyesmith: "Irán ezzel szemben elutasította a tömegpusztító fegyverek bevetését azon az alapon hogy az nem méltó az iszlámhoz."

Ha a '80-as években pont rajtuk próbálták ki ezeket, akkor nilván elutasítóak. Pláne, ha nekik nem adott senki.

Nem méltó az iszlámhoz? :)))
15 éves gyereket 2 kg trotillal meg 3 kg szeggel beküldeni egy kórházba, piacra stb az már méltó???

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 12:03:37

@zum trucc: "Esetleg elsőnek használná"
Arról már lecsúszott.

Amúgy csak valszeg arról van szó, hogy szar lenne lerohanni az olajért egy olyan országot, aminek van atomfegyvere...

exlex 2012.01.25. 12:04:48

A cionista terror államának több mint 100 atombombája van, de ez senkit sem zavar. Mindekit csak az iráni állítólagos atombomba előállítása foglalkoztat.

Irakot is egy hazugság alapján rohanták le, miszerint tömegpusztító fegyverei lennének, de egyet sem találtak. Ugyanezt a judeo-náci trükköt akarják bevetni Irán ellen is.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 12:05:29

@bucbuc: minden allam mestersegesen lett letrehozva.
egyszeruen nem no allam a termeszetben, nincsennek allamfoldek, allamkaszalok, allamoskertek, ahol allamfarol allamot szednek.

szoval a zsido allamnak semmivel sincs kevesebb joga a letezesre, mint mondjuk a magyar allamnak, vagy az irani allamnak.

az, hogy pszichopatak kezebe kerultek az alapvetoen bekes vallasi dogmak..

hat ezzel bizony az iraniaknak kell maguknak leszamolni, nekunk meg nem szabad szuros botot a kezukbe adni, amig fel nem cseperednek.

tudod, az sokkal rosszabb lenne, ha iran helyen radioaktiv uvegsivatag lenne..

marpedig az lenne a vege a jelenlegi fanatikusokkal. mert nekik mind1. majd kurogatjak a 72 szuzet a paradicsomban szerintuk ha meghalnak, a lenyeg a hitetlenek kiirtasa.

tudod, a muszlim fanatikusok mar bebizonyitottak, mire kepesek, az ongyilkos merenylet intezmenye nem uj dolog, mar a 14-15 szazadban feljegyeztek fanatikusokat, akik szurokkal bekent es meggyujtott ruhaban rohantak az ellenseg loporraktara iranyaba.

iran deklaralt celja egy masik allam megsemmisitese. ez a cel nem toleralhato.

PonDrow 2012.01.25. 12:06:20

@newtehen: "Kérlek, ne hagyd figyelmen kívül azt a tényt, hogy eddig a világon egyedül csak az USA vetett be polgári célpont ellen atomfegyvert, ráadásul kétszer is."

Mondj a második VH végén bármilyen katonai célpontot, ami ellen érdemes lett volna bevetni? Egy atomcsapás nem "sebészi" pontosságú volt, akkoriban, meg pláne. Nagyon sok volt a járulékos veszteség. (pl. Hirosimában 50.000 elhurcolt koreai)

Egyébként Kokura volt az eredeti célpontja mindkét bombának (ami akkor jelentős katonai támaszpont volt).

Hirosima:

-Korábban nem bombázták, ami fontos a hatás felmérése szempontjából
-A 2. hadsereg főhadiszállása (ez védte volna Dél-Japánt)
-Gyülekezőhely
-Hadianyagraktárak
-Nem voltak hadifoglyok

Nagaszaki:

-Hadikötő
-Hadianyag gyárak
-Hadihajó gyárak

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 12:10:40

@exlex: "A cionista terror államának több mint 100 atombombája van, de ez senkit sem zavar. "

jol latod

mert nem fenyegetnek minket. iran viszont igen. azt nem erted meg, hogy a te cukorseggedbe ugyanugy benyomnak a nuke-ot az arabok, mert egy mocskos, disznopzabalo keresztenuy allat vagy a szmeukben, aki semmiben sem kulponbozik a mokcso pajeszos zsidoktol:-)

ertem en, hogy szerinted az ellenseged ellensege a baratod es ez az esetek tobbsegeben igy is van, de ez esetben te is ott vagy a kiirtandok listajan a csaladoddal egyutt, nemzeteddel, isteneddel, jezusoddal, vallasoddal egyutt.

lyesmith 2012.01.25. 12:11:01

@yafet: A szovjetek adtak volna nekik.

Ne keverd az arabokat a perzsákkal, afgánokkal, tálibokkal.Főleg ne felejtkezz el arról hogy ki milyen szituációba van kényszerítve éski által.

exlex 2012.01.25. 12:11:46

@PonDrow: A hiroshimai tömeggyilkosság az emberiség elleni büntett volt. Több mint 80000 ártatlan civil halt meg.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.01.25. 12:12:32

Az iszlám maga a nyers harc a hatalom megragadására Allah nevében. Az egész világ feletti kontroll a végcéljuk. (Mohamed csak az arabokat akarta egyesíteni)
Kérném az érveket, miért jó nekünk, ha Iránnak van atombombája!

lyesmith 2012.01.25. 12:14:12

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"mert nem fenyegetnek minket. iran viszont igen"

Iránt és a Palesztinokat viszont fenyegetik. Sőt terrorista cselekményeket hajtanak végre ellenük.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 12:14:15

@mikka: te egybites mokus! kerdezted, az illetot nyilasnak tartom-e. Erre irtam, hogy ezt speciel nem tudom. ha a sajat kerdesedre adott valasszal sem boldogulsz, akkor hagyj fel a kommentelessel :)

Plumper_ 2012.01.25. 12:14:48

@bucbuc: mesterségesen létrehozott állam? melyik állam nőtt ki a földből természetes körülmények között? ha mindenféle nemzetnek van országa, miért pont a zsidóknak ne lehetne, ráadásul ÚJJÁalapítva az egykori zsidó államot, amely i.e.900 és i.sz.70 között működött, kisebb-nagyobb megszakításokkal? mire a kivételezés? a holokauszt meg csak hab volt a tortán - messze nem akkor kezdődtek a törekvések és mozgalmak Izrael újjáalapítására, hanem a 19.sz. végén.
Az iráni vezetés saját maga nyilatkozik úgy, ahogy látható, hallgató. Ez már letagadhatatlan. Ha annyira tetszik neked, menj, és állj be a gárdájukba.

@exlex: köcsöginfós nyelvezet, welcome on board.

@lyesmith: az iráni vezetésnek Izrael léte a baj, nem csak az aktuális izraeli kormány (vezetés). de ezt nem is fogják annyiban hagyni az izraeliek, ugyanis tanultak a történelemből. és legfőképpen nem az ellenségeiktől teszik függővé biztonságpolitikájukat.

SPU 2012.01.25. 12:15:24

@PonDrow: Miért dobták le az atomot? Mert kiváncsiak voltak, ki akarták próbálni, TÉNYLEG működik-e és milyen hatása van valós környezetben, élő embereken, városi infrastruktúrán. És miért dobtak le kettőt? - Nos, mert akkoriban összesen kettő volt nekik. :)

Plumper_ 2012.01.25. 12:16:19

@lyesmith: aljas hazugság és ferdítés, te is tudod. ki hallgat rátok, nyilasokra? szerinted egy centit is úgy mozdul a világpolitika, ahogy a köcsöginfódban írva vagyon?

xstranger 2012.01.25. 12:16:25

@zum trucc: Ez pontosan azert nem tortent meg eddig mert Izrael erosebb mint mindenki mas korulotte. Majd ha a Siratofalnal jarnak az egyiptomi tankok, majd akkor megnezzuk mit csinalnak a bombajukkal.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 12:17:11

@zum trucc: ahol barmilyen vallas a hatalom befolyasolasat vegzi, ott nincs demokracia.
A vallas ismerve ugyanis az, hogy altala az emberek befolyasolhatoak. Befolyasolt ember nem a sajat velemenye alapjan szavaz, hanem amit a vallasa jonak tart. itt zarul a kor.
Bocs, izrael szerintem nem demokracia.

Nicolo 2012.01.25. 12:17:49

@SPU: A héber pöröly című film óta tudom, hogy nem azok:)Vannak hibáik(nem is kevés) de nem muszlimok.
És igen szerintem más népből is kihozná.
Lásd magyarhon. Még a szitu is igen hasonló Mi is körbe vagyunk véve ellenséggel.(szlávok+románok)csak ők még/már nem lőnek. Ha lőnének akkor hidd el mi is még rosszabb arcunkat mutatnánk.Volt rá példa a történelmünkben. A jogalapunk is hasonló a földre: Fehérló+nyereg=buktad Szvatopluk:)Csak mi nem voltunk balekok elveszteni az egészet mint ők. Mi csak egy trianont csináltunk magunknak(2 bukott vh.). És a maradékra sem vigyázunk úgy mint ők. Még tanulhatnánk is esetleg. Pl hogy kell kifelé egységet mutatni még ha belső konfliktusaink is vannak.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 12:18:53

@PonDrow: "Mondj a második VH végén bármilyen katonai célpontot, ami ellen érdemes lett volna bevetni? "

Értem. Tehát ha nincs katonai célpont, jó lesz polgári is... Ühüm. És még az arabok fanatikusak, nekik nem való atom...

Amúgy most nem a bevetés jogosságát akarom vitatni, hanem a tényét említettem.
Biztos vagyok benne, hogy a japánok szempontjából ugyanilyen jogos lett volna new yorkra ledobni az atomot, meg lehetett volna indokolni, nem?

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 12:19:50

@Nicolo: a jobbik nem teret nyit. a jobbik csupan meglovagolja a kishazankra jellemzo antiszemitizmust, es ebbol szepen eleldegelnek a vezetoik. Meg az euroszkeptikus eu parlamenti kepviseloik :)
A jobbik egy oszinte part. :)

Nicolo 2012.01.25. 12:22:10

@exlex: judeo-náci????? Hát inkább keress egy nőt/ffit vagy valami. Judeo-náci ez a beszarás. Te nem csak hiszed te tudod hogy így van ebben a judeo-náci világban. már csak így menenk a dolgok.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.25. 12:23:07

@newtehen: ha japannak lett volna atomja, ketsegem nincs, hogy megtette volna.

lyesmith 2012.01.25. 12:24:04

@Plumper_: Akkor szerinted maguktól robbannak fel a tudósok Iránban? Talán nem fenyegette meg az USA és Izrael tömegpusztító fegyverek bevetésével Iránt? Talán nem mondta Simon Perez azt hogy Iránt el lehet törölni a térkpről.

KopaszMercis 2012.01.25. 12:26:08

@kennyking:
Sot a benzinar emelkedestol a benzinar is emelkedik, hiszen a tanker kocsik sem guanoval mennek...

De a valosag nem az, hogy "mindennek fel megy az ara", hanem sokkal inkabb "kozeledik a munkad erteke a valoshoz".. ha nincsen penzed benzinre az azert van, mert nem dolgozol meg erte. Nem azert mert a Fidesz ostoba es gonosz... (persze gonosz a Fidesz, es kurvara ostoba, hogy meg jobban bekeverjen ebbe az ervrendszerbe a valosag).. de mindegy.

En szurkolok.. ha internalizalnak a benzin tenyleges kornyezetunkre kifejtett negativ hatasait az aranak, szerintem minimum 1000 forint koruli literes ara lenne.. es nem baj, takarodjon a gecibe a sok fuvarozo es pakoljak fel a szarjaikat a vasutra, a szegeny ember meg jarjon gyalog.

Nicolo 2012.01.25. 12:28:12

@DR.VUVUZELLANÉNI: Én is szekptikus lennék a jobbikos EP képviselők helyében mikor csak kb 8000EUR/havi a fizu és ez a magyar átlagfizetés kb 10 szerese. Ha a 20 szorosa lenne akkor máris jobb lenne az a fránya EU:)

Plumper_ 2012.01.25. 12:28:54

@lyesmith: persze, hogy nem maguktól! ha játszanak a tűzzel, még ez a legjobb módja a megállításukra.
viszont nem, nem mondta Simon Persze, egy szóval sem, vagy keress nekem ilyet.
szóval vagy rosszul tudod, és akkor semmi baj, leülni, 1-es, vagy hazudsz.

zum trucc 2012.01.25. 12:31:18

@xstranger: na ja, de hagyjuk a sci-fit, az nem fog bekövetkezni. Egyébként nem tudom, 1967-ben volt-e már izraeli bomba, mert akkoriban (addig) a Siratófal jordán megszállás alá esett, igen kedvesen szeméttelep és disznóhizlalda volt a területén. Senki nem vetett be ezért atombombát.
@DR.VUVUZELLANÉNI: én sem szeretem a vallást, pontosabban az egyházakat, de a demokráciának nem ez a használatos definíciója. Amúgy Izraelben a komolyan vallásosak törpe kisebbség, mindeni megveti és lenézi őket, mert nem dolgoznak és nem harcolnak a seregben. Ja és mert büdösek, de tényleg.

Plumper_ 2012.01.25. 12:32:11

@SPU: nem volt ott semmiféle állam i.sz.70 óta. csak arab, majd török, keresztény, angol fennhatóság, időrendben.
előtte pedig a zsidó királyság, Júda és Izrael. a keresztényeknek is rémlik "valamiféle" Templom, Jeruzsálemben...
a rómaiak nevezték át Júdeát Palesztinára a filiszteus (nem arab) népről, a zsidó felkelés leverése után, i.sz.70-ben.
hamár "palesztin", akkor Jordánia az, minekután annektálta a palesztin araboknak szánt területeket.
és ki hogy reagálna? lássuk az orosz medvét, hogyan reagál, ha átlőnek hozzá vagy le akarnak csippenteni a területéből!
vagy hogyan reagál az USA.
az EU hogyan? szerencsére nem rakétázzák Európát az arabok vagy mások.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 12:32:43

@lyesmith: marmint visszautnek, az a bajod:-))

ha a nyiregyhazi ciganyok lonenek teged hazi eszkabalasu raketakkal, te nem kovetelned a fejuket? dehogynem:-)

izraelnek, ha tenyleg el akarna pusztitani az altalad emlitett ket orszagot, gyakorlattilag 1 honapjaba kerulne. de leht, csak ujabb 6 nepba, mint anno, 67ben, amikor az egyesitett arab hadero az elobormentes kis farkat maga ala huzva, vonyitva menekult:-)

juteszebe..

ha egymas melle allitjuk oket meztelenul, meg tudsz-e kulonboztetni egymastol egy arabot, egy perzsat es egy zsidot..?;-))

es vajon tudod-e, hogy mi az oka annak, hogy nem..?:-)

ezek testverek, bakker.

xstranger 2012.01.25. 12:33:22

@newtehen: A masodik vilaghaboru totalis haboru volt, nem volt kulonbseg katonai es polgari celpontok kozott. Lasd meg Tokio, Hamburg, Drezda, London, Coventry. A korabeli technikaval nem is volt alkalmas.

Amugy nem ertem ezt a "csak kiprobalni" akartak sztorit. Egyertelmuen be akartak vetni az elso adando alkalommal, persze strategiailag fontos helyzetben. A tobbi gyartasban levo fegyvert a japan szigetek invazioja alatt akartak bevetni, persze akkor meg nem ertettek teljesen a sugarzas hatasait.

Amugy meg ne tevesszuk ossze a 2VH szellemet a ma szellemevel. Ha a japoknak lett volna bombajuk es eszkozuk hogy atomot dobjanak mondja Los Angelesre, akkor meg is tettek volna. Kesobb a koreai haboruban Eisenhower levaltotta MacArthurta amikor az utobbi meg akarta atomozni Kinat.

Plumper_ 2012.01.25. 12:34:15

@lyesmith: csúsztatsz.
"also" = szintén, is
tehát ha Irán megtámadná Izraelt, az esetben Iránt is le lehet törölni a térképről.
ok - okozat
tett - következmény
ha azzal fenyegetőznek, tudják, mivel kell számolniuk.

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 12:34:47

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"...es vajon tudod-e, hogy mi az oka annak, hogy nem..?:-)

ezek testverek, bakker. "

Azért ezt jobb, ha nem hangoztatod egy ortodox zsidó közösségben, vagy egy iszlám fundamentalista társaságban. De, hogy elvonatkoztassunk a vallástól egy cionista jelenlétében sem biztos, hogy ezzel kellene előjönni...

nyomasek 2012.01.25. 12:35:59

vezér01 2012.01.25. 10:33:20
"Líbia is csak aranyért adta földgázát és olaját,
tudva,hogy a dollár mögött nincs fedezet.Azt a hibát viszont elkövette,hogy amerikai bankokra bízta aranyát,onnan aztán fel is szívódott rendesen.Minő véletlen,hogy jött az "arab tavasz" és Líbia nincs abban a helyzetben,hogy
visszakövetelje jogos tulajdonát.
Irán tanulhat a történetből."
Bizony ez egy nagyon veszélyes fejlemény, szerintem ezt Obamáék nem vették számításba.
Ha a világ egy kis része átáll a dollárelszámolásról valami másra, akár aranyra, akár jüanra, abból nagy gebasz lehet. A végén bukik a dollár egyeduralma, annak viszont hatalmas lufidurranás vége lehet, mivel az USA csak azért nem ment eddig csődbe, mert annyi dollárt tudott eladni a piacon, annyit tudott nyomtatni belőle, amennyit csak akart, így fedve el hatalmas adósságait, struturális hiányait. Az USA azért nem mehet csődbe, mert annyi dollárt tud nyomtatni amennyit csak akar, a világ szinte bármennyit képes felszívni belőle. Hát, aranyat biztosan nem tud sz@rni :)

xstranger 2012.01.25. 12:37:40

@zum trucc: Ez nem sci-fi, ez az izraeli nuklearis doktrina. Fenntartjak a lehetoseget hogy aki meg akarja barmilyen eszkozzel Izraelt semmisiteni arra atomcsapast merhetnek.

Ezzel nincs semmi baj, minden allamnak van elore kihirdetett strategiaja hogy mikor hasznaljak majd az atomot. (pl USA most valtoztatott talan az "elsonek nem" szabalyrol a "ha k. nagy baj van akkor elsonek is"-re.)

lyesmith 2012.01.25. 12:37:41

@Plumper_: Csakhogy Irán nem fenyegetőzött Izrael elpusztításával. Ezt csak a NY times mondta.

bgp 2012.01.25. 12:38:28

@lyesmith: sokan fenyegetnek sok mindenkit ilyen a világ. Nekem az jobban fáj, ha engem fenyegetnek.
Neked meg az fáj ha "valakik" akárkit fenyegetnek.

xstranger 2012.01.25. 12:41:35

@Plumper_: Azert az 70 utani idoszakkal egy kicsit nagyvonaluan bantal, volt ott pl egy Jeruzsalemi Kiralysag is par szaz evig.

kinney 2012.01.25. 12:41:46

azért nehogy már irán legyen a béke szigete a közel-keleten.

ne feledjük, hogy irán aktívan támogatott olyan barátságos szervezeteket, mint a hezbollah, a hamasz vagy az iszlám dzsihád. nem beszélve arafat kedvenc fatah mozgalmáról, a békeszerető al-aksza mártírjairól vagy akár a felvilágosult talibánról.

igaz, amikor a 90-es évek közepén katami lett az elnök, akkor némileg csökkent irán feléjük irányuló támogatása, de a mostani elnök, ahmedinezsád alatt sajnos megint felélénkült.

szerintem ez egyáltalán nem arról szól, hogy melyik országnak van "joga" atomfegyverhez, nyilván mindenkinek és senkinek, inkább arról szól, hogy míg az usáról, a britekről vagy akár izraelről is el tudom hinni, hogy a katonai erejüket a legnagyobb globális felelősséggel vetik be(mert az elmúlt 30-40 év ezt bizonyította), addig pl. az irán által támogatott terrorista szervezetekről ezt sajnos egyáltalán nem feltételezem.

és - gondolom - utólag mindannyian örülünk, hogy izrael lebombázta 1981-ben az akkor épülő iraki atomreaktort (amit egyébként a franciák építettek), és nem tapasztaltuk meg, hogy szaddam vajon bevetette-e volna az atombombáját azóta.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 12:42:21

@Muad\\\'Dib: ott hangoztatom ahol akarom, mert szolasszabadsag van:-)

es aki ebben korlatozni akar, akar az eletevel is fizethet, a bevetett korlatozo eszkozok minosegetol fuggoen:-)

a hulye az hulye. mind1, hogy arab, vagy zsido.

az, hogy a zsido allam tobbe-kevesbe kezeli a hulyeit az irani allamot meg egy hulye vezeti eleg jol lathato.

nem azert szimpatikusabb a zsido allam mint az irani, mert az egyik zsido a masik muszlim, hanem ert a zsidok nem akarnak elpusztitani gondolkodas nelkul, ezzel szemben a muszlim diktaturak igen.
mert szerintem a szex jo dolog, alkoholt iszok es szeretem a sonkat. es ez nekik eleg is ahhoz, hogy megoljenek engem es a csaladomat. nem fogom hagyni, hogy ilyen allatok tulszaporodjanak, ha a megnyesegetesuk feltetele izrael tamogatasa, izraelt fogom tamogatni. majd ha a zsidok deklaraljak, hogy ezt vagy azt az allamot el akarjak pusztitani es vallasi alapon ki akarnak irtani masokat, akkor majd nem fogom tamogatni oket es azt fogom tamogatni, akik az allatta valt vezetes megregulazasat szorgalmazzak.

ez ilyen egyszeru.

SPU 2012.01.25. 12:43:14

@Plumper_: Szóval nem volt ott majd kétezer éve állam, csak izé, "fennhatóság", amely persze nagyon is különbözik egy államtól...miben is?! És nyilván nem lakott ott senki, a betelepített zsidók légüres teret foglaltak el, természetesen, így aztán nem is volt szükség etnikai tisztogatásra és népirtásra.( Mindig tanul az ember, hiába. )

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 12:50:36

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Nos, ha elugrassz a haaretz.com oldalra, akkor olvashatsz elég sok hasonlóról (értsd: milyen szinten is rasszista és soviniszta az izraeli vezetés és környezete), ráadásul nyugodtan lehet hiteles forrásnak tekinteni őket, lévén mégiscsak közelről látják a dolgokat.

exlex 2012.01.25. 12:52:28

@newtehen: Drezda bombázása is hasonló eset. Katonai szempontból nem volt különösebb jelentősége Drezdának, a pszihológiai terror szempontjából pedig kiváló célpont volt. Közben meggyilkoltak 80000 civilt.
A győztes írja a történelmet, a győztes itélkezhet. Ez ilyen egyszerű.

exlex 2012.01.25. 12:54:05

@Muad\\\'Dib: Ezt az egész iráni ügywet a cionista állam találta ki, az ő kérésükre cselekszik az USA .

zum trucc 2012.01.25. 12:54:10

@xstranger: najó, de szerinted az normális, hogy egyes államok célja nem kedvelt szomszédjuk tengerbe söprése? Hát persze, hogy ilyenkor felébrednek a honvédő ösztönök.

zum trucc 2012.01.25. 12:55:25

@exlex: @lyesmith: te hülye vagy? Ennél még több kellene?

zum trucc 2012.01.25. 13:00:53

@exlex: Drezda bombázása egy már folyó (a németek által kirobbantott) háború egy, amúgy nem a legvéresebb eseménye volt. Ha van felelős a német polgári veszteségekért, az nem a szövetséges hadvezetés, mert, az természetes, hogy felveszem a kesztyűt, ha megtámadnak, merthogy ez történt.
Miért nem adták meg magukat a nácik, csak az utolsó percben? Mert nem érdekelte őket a saját polgári veszteség sem. Nagyon belejöttek a tömeggyilkosságokba, hát saját véreik is beleestek a szórásba.
Amúgy a katonai indokolatlanság vitatott, komoly csaták voltak még, pl. másfél hónapja múlt csak az ardennes-i csata.

Plumper_ 2012.01.25. 13:01:03

@lyesmith: most kapásból 2 videó: www.youtube.com/watch?v=ryXiFYYXzyM
www.youtube.com/watch?v=5hLDjGdJC0Q

@xstranger: igen, de nem mint zsidó állam.
jeruzsálemi királyság létezett, Gázában pl. akkor volt ott legutóbb államiság.

@SPU: etnikai tisztogatásról:
www.youtube.com/watch?v=Nz9LPfB2ytM
www.youtube.com/watch?v=iuq3GnOXXjg
miben különbözik a fennhatóság az államtól? nagyon sokban, olvass utána.
népirtás..szánalmas náci hazugság. igen, az vagy, minek hazudni nekem?

kennyking 2012.01.25. 13:01:04

@KopaszMercis:
Sarkos a véleményed, de van benne " ráció".De a helyzet az, hogy jelenleg szénhidrogén alapú a gazdaságunk, az " életünk", ezért ettől elvonatkoztatni nem lehet.Amúgy a benzin árában a legnagyobb tétel az adó, ezért nem igaz az, hogy a munkám értéke közelít a valós értékéhez.Ha eddig nyolc órát dolgoztál, de a megélhetéshez ez kevés, nem hiszem, hogy a megoldás az, hogy tizenkettő vagy több órát kelljen dolgozni.Vagyis a tőketulajdonosok szerint ez a megoldás, de ez csak az egyik oldal véleménye, tehát nem egy abszolút igazság.

Plumper_ 2012.01.25. 13:02:53

@exlex: a németek tehettek róla, ők indították. nem kellett volna Drezdát bombázni, de nem is bombázták volna, semmi sem lett volna, ha a németek nem ugrálnak 1939-től, vagy kicsivel előbb.
a történészek írják a történelmet, a vesztesek viszont szerencsére sosem.

Gábor a Jobbszélső 2012.01.25. 13:05:15

Irán tudtommal csak izraelt szeretné eltakarítani, amit meg is tudok érteni. Ha egy nagy iszlám terület közepébe fondorlatos módon odapofátlankodik egy kicsi közösség, ott államot csikar ki mindenféle háborúk következménye ként, majd további -részükre senki által sem megítélt- területeket zsákmányol jogtalanul, az ne csodálkozzon, ha a körülötte élők megorrolnak rá.

kennyking 2012.01.25. 13:10:13

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"iran deklaralt celja egy masik allam megsemmisitese. ez a cel nem toleralhato. "
Hát, Izrael deklarált célja sem piskóta.( Irán elpusztítása.Persze, tudom, hogy Izrael csak az iráni rezsimet és az atomlétesítményeket akarja elpusztítani.Természetesen Irán is ugyanezt akarja Izraelben, de te az " állam" elpusztításáról írsz.Ez így hazugság, de nem a te hazugságod, hanem az agymosó médiáé.)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 13:11:05

@mikka: Csak nem úgy, ahogy ma teszi. Irán aláírta és ratifikálta az NNPT-t. Tehát nukleáris technológiai transzfer csak békés célra megengedett és hozzáférés különféle adatbázisokhoz. Irán, ha atomfegyert állít ezzel elő a kapott technológiával, akkor megszegi az NNPT-t...

A napokban rohant sírni Irán Kínához, Kína meg szépen elzavarta, hogy tessék azt csinálni, amit a NAÜ mond...

Tell Vilmos 2012.01.25. 13:11:33

Az amik gondolom ugyanolyan vehemensen ágálnak/tak izrael atom arzenálja ellen mint most az iráni ügyben! :-)
Vagy talán más-más mérce működik a világ legnagyobb demokráciájában???

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 13:13:11

@kennyking: igen?
mutass mar egy olyan nyilatkozatot, aholis izrael azt mondja, hogy el kell pusztitani irant:-)

megjegyeznem az, hogy ha iran betamadja izralet, akkor valaszcsapaskent el fogja pusztitani nem deklaralt cel.

lyesmith 2012.01.25. 13:14:36

Nyilván az lenne a legjobb ha Iránnak (és senkinek sem) nem lenne atomfegyvere. Csak ne feledjük hogy milyen helyzetben van Irán. Először tízéves háborút vív szomszédja ellen akit az USA támogatminden erejével. Legutóbb pedig két szomszédját is lerohanta az USA hamis indokokra hivatkozva. Persze hogy szükségét érzi az atomfegyvernek. Pakisztánt nem baszogatja az USA pedig náluk bújkát Bin Laden.

dez01 2012.01.25. 13:14:50

Nem fogják tudni megakadályozni, hogy atombombát gyártsanak... nyílt háborút senki nem mer megkockáztatni, túl sok áldozat lenne. Szabotázs módszerekkel csak lassítani tudják.

Ezért próbálják most az olajjal zsarolni. Ez sem fog sikerülni.....

Úgyhogy a lecke fel van adva....

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 13:15:16

@Gábor a Jobbszélső: rosszul tudod, mertaz iszlam szelsosegeseknek te pont ugyanaz vagy, mint a zsidok: hitetlen. raadasul te alkoholt iszol es serteshust eszel, a csajod arca fedetlen, tehat nagyobb ellensege vagy az igaz hitnek es a korannak.

ha jol emlekszem, akkor london es madrid pl nem zsido varosok. megtamadtak a fanatikusok? igen.

Balatony (törölt) 2012.01.25. 13:17:49

@kennyking bocs, elfáradtam még mielőtt a kommentek végére értem volna,de: "Iránban nem kötelező a csador.A vallásos nők hordják.Az igaz, hogy a nagy többség vallásos, de nem mind."
de igen, kötelező. az iráni utcán járókelők (férfiak) megigazítják azoknak a nőknek a kendőjét/csadorját, ami túl sokat mutat a hajukból, arcukból.

hogy annyira ne offoljak: jó hogy a téma így megmozgatja a kommentelőket.rég olvastam ilyen sok hsz-t, többnyire értelmes színvonalon :)

KopaszMercis 2012.01.25. 13:20:17

@kennyking:
Pedig en latom nap mint nap... siman tud akarki, aki kepes ket labon jarni osszekalapalni maganak havi 200-300at minimum egy kis talpalassal es meloval.

A baj, hogy az emberek nem akarnak dolgozni, hisztizni szeretnek. Az ado meg nem eleg a benzinen.. nezd meg a koltsegvetesi deficitet.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 13:21:53

@lyesmith: ha igy folytatja, irant is le fogjak rohanni.

pillanatnyilag az iszlam fundamentalistak ugyanis az egesz zsido-kereszteny kulturat el akarjak pusztitani.

KopaszMercis 2012.01.25. 13:22:29

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Hat itt Budan a 2.kerben nem nagyon latok dugot.. bar a labamat meg ritkan teszem ki innen, ez alol a feher homokkal biro napernyos koktelos tengerparti kiruccanasok kivetelt kepeznek, de ott meg ugyis alszom delelott igy nem latom van-e dugo ;)

SPU 2012.01.25. 13:22:31

@Plumper_: Bocs, de te ezt a cionista önigazolós maszlagot tényleg bekajolod? Ha zsidó vagy, oké. De különben?!

Amit a zsidók a negyvenes évek végétől műveltek, az bőven kimeríti az etnikai tisztogatás és helyenként bizony a genocídium fogalmát is. Csak a zsidó állam megalakulása környékén, az első két évben sok százezres, egyes becslések szerint akár milliós számban hajtottak el arabokat a lakóhelyükről. És az csak a kezdet volt.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 13:23:12

@TetraB: Az irániak perzsák. Nagyon utálják, ha arabozzák őket, mert számukra ez lealacsonyító.

KopaszMercis 2012.01.25. 13:23:31

@lyesmith:
miert mit er el az atomfegyverrel? ugy sem tudja az amerikaiknal felrobbantani...

Miert nem inkabb imadkoznak a allahhoz.. allitolag ugyes a figura, miert nem segit o?

Hohó60 2012.01.25. 13:23:41

@lyesmith: ezzel a "a konzervatív Amerikai keresztény sajtó..." dologgal azért kissé óvatosabban kellene bánnod.
Vagy legalább rögzíteni azt, hogy Amerikában nincs valódi, európai értelemben vett mainstream konzervatív sajtó, hanem amit így hívnak, az a neokonzervatív irányzat. Ez egy elfajzott, szélsőséges keresztény fundamentalista irányzat, ami lényegében sok esetben még a liberálisnál is felháborítóbb, pedig az amerikai liberális sajtó világméretű kártéteményeit csak egy újabb nürnbergi per lenne képes helyén értékelni. És sajnos ez a neokonzervatív fundamentalista szemlélet már Európában is kezd divattá válni, lásd a hazánk elleni uszítást az elmúlt hetekben, illetve az Irán elleni háborús propagandát.

Kutchek (törölt) 2012.01.25. 13:27:03

@lyesmith: " Csak ne feledjük hogy milyen helyzetben van Irán. Először tízéves háborút vív szomszédja ellen akit az USA támogatminden erejével. Legutóbb pedig két szomszédját is lerohanta az USA hamis indokokra hivatkozva."

Így már megértem. Tök jó lesz, ha építeek majd rakátékat is. Igaz New Yorkot nem fogják elérni vele, de ha már Zugló vagy Bécs benne lesz a hatósugarában, akkor már nyugodtan alhatnak...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 13:29:10

@mikka: Az is megérne egy cikket, hogy milrt hiszi azt mindenki, hogy az USA faszkodása ez? A hadműveletben angolokkal együtt mentek, a (eltolt) békefenntartásban és országépítésben meg a "fél világ" részt vett. Japán, Ausztrália, és még n+1 ország. Persze tudtalannak lenni ma sikk...

xstranger 2012.01.25. 13:32:16

@molnibalage: Mindket haborut az USA akarta, illetve az USA politikai elit. Azt hogy ebbe belehizelegte, belekenyszeritettek mas orszagokat az teny, nyilvan a tobbi orszag is kulonbozo mertekben felelos, de itt a lenyeg az USA.

Hohó60 2012.01.25. 13:32:53

@Kutchek: Zugló meg Bécs Amerika célkeresztjében is benne van. Mindkét országot meg is bombázták a világ csendőrei, amikor azok demokratikus választások eredményeképpen nem őket (teljesen) kiszolgáló kormányokat választottak. Szerintem nekünk nem Irán a fő ellenségünk...

Gábor a Jobbszélső 2012.01.25. 13:34:47

Nem gondolom, hogy Magyarországra bármi fenyegetést jelentenének az iszlám államok. Legalábbis amíg nem támogatjuk jobban az USA (izrael irányítja zsinóron) hadi cselekedeteit.
Én már ennyire sem segíteném, amennyire most tesszük. Áhh, megette a fene ezt az egész világot. Keveseknek nyílt ki még eléggé a szeme, hogy fenekestül fordíthassunk fel mindent. A jelenlegi berendezkedéssel csődbe jutottunk, teljesen új alapok kellenének.

zum trucc 2012.01.25. 13:35:31

@Hohó60: te összekevered Gizikét a gőzekével.
Irán kapcsán nem a "propaganda" a lényeg, ezek a vallási fanatikusok tényleg veszélyesek, bár hadiipari fejlesztéseik zöme kitaláció, vagy É-koreai gyártmány. Sajnos, megérdemelnének egy-két kisebb, de méretes pofont.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 13:35:46

@kinney: Az iráni tech színvonalnál elég nehéz lenne mozgatni egy több száz kilós szerkezetet, mert az uránimbomba nem lehet implóziós, csak ágyús. Tehát elég nagy is lenne. Az sokkal nagyobb veszély, hogy magát a radioaktív anyagot szórnák szét. Ez a "piszkos bomba".

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 13:38:36

@xstranger: A háborúba magába senkit. Az, amibe mi mentünk, az már a békefenntartás szakasz volt. Egyetlen más résztvevőnek sem volt olyan expedcíciós képessége, hogy a tálib rezsim megdöntésében részt vegyen.

A rendszert meg 9/11 miatt döntötték meg.

(Akkor most jöhet, hogy mekkora hülye vagyok, hogy én a konteóban hiszek, hogy megrendezett az egész...)

Hohó60 2012.01.25. 13:39:28

@molnibalage: mintha azt elfelejtenéd, hogy Amerikát csaknem minden szövetséges vissza akarta tartani az Iraki háborútól, legalább száz ország, és a világ civilizált közvéleménye tiltakozott ellene, és Amerika a BT felhatalmazása nélkül indított agressziót Irak ellen, azaz nemzetközi jogilag el nem fogadott háborút folytatott. És a vége az lett, hogy vagy 100 ezer ember meghalt. Buszvezetőket 1-2 ember haláka miatt börtönbe csuknak. Szerinted biztosan erre is az igaz, hogy ez más, mert ezt nagy tételben csinálták...

Bár off, de azért megemlítem, hogy a magyar kormány ellen az szokott lenni a legfőbb vád, hogy "mindenki mondta, hogy ne csinálja...".
Tehát ez is szelektív. Van aki jól teszi, ha akkor is csinálja, ha mindenki ellenzi, de a magyarokra ez nem lehet érvényes...

On

cukorrépa 2012.01.25. 13:40:34

az USA háborúzni akar, Iránt sötét majmok vezetik, az izraeli politikusoknak pszichésen kell az ellenségkép, és az egész nyugati és izraeli atombomba-ellenesség nagyon-nagyon képmutató.

"nekünk" lehet, mert jók és demokratikusok vagyunk keményen rasszista cionistáinkkal (Izrael), orbánunkkal, hazudozó, erkölcstelen, vérkorrupt politikusainkkal (Eu), a támogatók pénze szerint tátogó bábokkal, morális nullákkal, akik istennek képzelik magukat (USA).

másnak nem lehet. főleg, ha az érdekeinket sértik.
a hidegháború a tanúság: akinek atombombája van, nem veti be, mert iszonyatos ellencsapásokat kaphat, és a győztes is vesztesként jön ki az egészből.

ezt tudja Irán (nem olyan hülyék azok), és tudja az EU, az USA, és Izrael is (bár ez utóbbi időnként be- és kiszámíthatatlanul bosszúszomjas és kisebbségi komplexusos). az egész atomfejlesztés körüli hajcihő a nyugati és izraeli érdekeket védi, ürügy az egész.

Plumper_ 2012.01.25. 13:41:22

@SPU: értem, tehát tények bemutatása helyett neked "maszlag".
az arabokat a környező arab államok szólították fel a távozásra, hogy később visszatérjenek összezúzni Izraelt, MÁSOKAT viszont igen, elzavartak a zsidók, ahogy őket is elzavarták az arabok, ez már csak így megy. EGYEZTEK volna meg a 20as években, vagy akár az arabok fogadták volna el az ENSZ 1947-es felosztási tervét. ehelyett minden oldalról megtámadták Izraelt. ha ez kellett nekik, megkapták.
megfordítom a dolgot: ha nem vagy zsidó, mégis mi közöd neked ehhez az egészhez?

AbuBakr 2012.01.25. 13:42:18

Egy két kivételtől eltekintve, halvány lila fingja nincs a kommentelőknek sem Iránról, sem az iszlámról, sem úgy általában a közép-keletről.
Merthogy Irán nem a közel keleten van...
Elképesztő a tudatlanság, szűklátókörűség és a szellemi sötétség. De ami még elképesztőbb, hogy ezen nem túl büszkeségre méltó tulajdonságok, milyen hivalkodóan és tolakodva kerülnek előtérbe a tulajdonosaiknál.
Bár ez is egy törvényszerűség, mindig az ostobák a leghangosabbak!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 13:42:42

@DR.VUVUZELLANÉNI: Hát ez a VOLNA az, amibe belefér bármi. Ha aranyat fingtam VOLNA, egész nap babot zabáltam VOLNA.

Plumper_ 2012.01.25. 13:45:03

imádom, amikor jobbikos bérrettegtetők felkínálják az ánuszukat az irániaknak, csupán mert az ellenségük ellensége a barátjuk. a nyilasok utódainak mindegy, csak valaki fejezze be nagyapáik örökségét (=polgári zsidóság kirablása, deportálása, legyilkolása).
ajánlom nekik, hogy menjenek, álljanak be az iráni gárdába, ott jobb helyük lenne.

Hohó60 2012.01.25. 13:45:39

@molnibalage: És szerinted ki jogosult eldönteni, hogy kell -e pofon, és ki jogosult azt adni?

Majd biztosan ugyanolyan frankón eldöntik, és meg is adják, mint Irakban a vegyi- és biológiai fegyverek miatt, amit mellesleg pont ők adtak Szaddamnak, és ebből gondolták, hogy akkor van neki?

teddybear01 2012.01.25. 13:49:50

Ami pedig Izraelt illeti, nem ők jönnek ide, hogy robbantgassanak, hanem a muzulmánok. Az egyetemen sem a zsidókkal volt állandóan baj.

KopaszMercis 2012.01.25. 13:50:04

@AbuBakr:
Nekem eleg annyi, hogy szegeny iraniak elhiszik hogy feher emberek es nem homokniggerek... Raadasul felnek a sajat asszonyaiktol.

Mar ne haragudj, de ezek tukreben miert is fontosak a GPS koordinataik?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 13:51:23

@newtehen: Te meg vedd figyelembe, hogy világháború volt. Ha nem vetik be, akkro az USA előtt három lehetőség állt.

1. Partaszáll. Milliós nagyságrendű jenki halott, sebesült és rokkant. Japán oldalon tízmilliós, mert a fanatikus japán vezetők a nemzet harakirijeként képzelték el a védekezést.

2. Kiéheztetés. Blokád Japán köré és előbb utóbb éhenhal / megfagy a fél ország télen.

3. Atomfegyver, hátha ezek után elegük lesz. A császárnak elege lett, a hadsereg még folytatta volna...

SPU 2012.01.25. 13:51:32

@Plumper_: Ha zsidó vagy, akkor igazad van, hiszen nem nagyon gondolkodhatsz másként, de ezt már írtam korábban. Mivel pedig nagyon úgy tűnik, zsidó vagy, felejtsd el az egészet, nem akarok én senkit se bántani, mert minek. (Ha viszont goj vagy, ami kvázi kizárt, akkor meg azért nem vitatkozom veled, mert debilekkel minek.)

2012.01.25. 13:52:38

@Plumper_: ezt úgy mondod, mintha Izraelnek nem lenne tele a raktára atomfegyverekkel....

Egyébként a világban végeztek már közvéleménykutatást, s minő meglepő, az usa és izrael találtatott a legveszélyesebbnek a világ békéjére nézve

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 13:53:20

@kennyking: Téves.

A HTKA.hu egyik hírében az elmúlt 400 vagy 500 ébvől volt egy csinos lista.

Tóth Ágas 2012.01.25. 13:53:37

hehe, India és Kína mennyire leszarják a nyugatiak nyakatekert ideológiáját.. annyit néznek, nekik mi a jó. nehéz ügy.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 13:55:52

@newtehen: 30-40 méterrel a föld alatt nem az erőművet szokás építeni...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 13:59:30

@xstranger: "Amugy meg ne tevesszuk ossze a 2VH szellemet a ma szellemevel"

Akkor területért és gyarmatért harcoltak, ma olajért. És szerintem nem kéne annyira isteníteni annyira USA-t, mert bombáztak ők napalmmal ártatlan vietnámi falvakat és lőttek uránmagos lövedékekkel esküvői menetet is, nem csak az atom van a rovásukon.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 14:01:19

@molnibalage: Pont ugyanúgy nem tudod mit építenek, mint ahogy én sem, csak fröcsögsz. A híradások egyenlőre erőműről szólnak.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:02:57

@Rézfaszú: A veszély fogalama elég realtív. Békeidőben az atomfegverek nagy része szétszerelt állapotban van és az alkatrészek még nem is egy helyen vannak.

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 14:04:15

@molnibalage:
Azért fura, hogy még az amerikai védelmi minisztérium szerint sem eldöntött, meg fog e próbálni Irán nukleáris fegyvert előállítani, vagy nem, de már ott tartunk, hogy mikor bombázzák halomra őket:
"Panetta also told CBS News that while Iran needs a year or less to assemble a weapon, he has no indication yet that the Iranians have made the decision to go ahead."
www.cbsnews.com/8301-18563_162-57345322/panetta-iran-will-not-be-allowed-nukes/

KopaszMercis 2012.01.25. 14:04:57

@SPU:
igaz, lesullyed a te szintedre, es legyozod a rutinoddal...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:05:04

@newtehen: Látom kibaszottul nem figyeltél az elmúlt években. A probléma abból adódik, hogy Irán centrifuga üzemet is épített és üzemeltetni akar, nem fogadta el azt az orosz ajánlatot, hogy ők vagy más állítsanak elő fűtőelemet Iránnak.

Kilóg a lóláb. Az, hogy Irán atomfegyvert akar az pont olyan nyílt titok, minthogy van izraeli atomfegyver azrenál...

KopaszMercis 2012.01.25. 14:05:50

@Muad\\\'Dib:
Ez most pont olyan, mintha azt mondanad, hogy nem kellene bebortozni az osszes papot, mert hatha nem lesz mind pedofil...

Nemtom ezzel egyet tudok-e erteni...

Gábor a Jobbszélső 2012.01.25. 14:06:02

@teddybear01: mert ők iszlám szélsőségesek voltak???

kinney 2012.01.25. 14:06:19

@molnibalage:
ebben igazad van.
viszont ki tudja mi lesz pár év/évtized múlva, mert ha ma lesz bombájuk, akkor az attól kezdve a jövőben is folyamatos fenyegetést jelent, és lehet, hogy ahmedinezsád után egy még kiszámíthatatlanabb jön...

Void Bunkoid 2012.01.25. 14:06:56

Amúgy teljesen nem értem, hogy mi ez a rettenet nagy ellentét a zsidók és az arabok között, amikor - ugyan bevallom, laikus vagyok, de számomra - mivel ugyanabba a sémi nép/nyelvcsoportba tartoznak, tudom hogy ronda és általánosító kijelentés, de nekem a zsidók de facto arabok. Akkor meg minek fújnak egymásra? :))))

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:08:06

@lyesmith: Wrong. Irán is használt vegyifegyvereket Irán ellen, miután ellene bevetette Husszein.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:11:07

@Hohó60: Most Irak vagy Afganisztán? Mert Irak megtámadása az tényleg eléggé elítélhető. Viszont Afganisztánról volt szó eddig....

2012.01.25. 14:11:44

@newtehen: Ne felejtsük el az Agent Orange-al megszórt ártatlan civileket sem....

De menjünk vissza alig néhány évet. Ki vetette be a kezettás bombát és a foszforbombát polgári célpontok ellen? (Mindkettőt tiltják nemzetközi egyezmények). Hááát nem más, mint izrael bátor, gyerekgyilkos népe.

SPU 2012.01.25. 14:12:09

@KopaszMercis: Jó duma, komolyan mondom, majdnem én is ezt írtam az imént kedves zsidó topiktársunknak, mert nagy szöveg. :)

De neked meg ne járjon a szád, hiszen az imént írtad, hogy merdzsód sincs. A következő körben meg majd az derül ki, hogy bőrfejű se vagy. Na, szóval ennyit rólad. :)

zsoltix 2012.01.25. 14:16:18

@Void Bunkoid: Hát mer' ott csak ők a demokraták.
"Liberman rámutatott, hogy Izrael az egyedüli stabil
demokrácia a Közel-Keleten, és képviseli ott az egész nyugati
civilizációt. Ugyanakkor
panaszkodott a rossz
szomszédokra is. „Jobb lett volna, ha Mózes valahová
Németország, Ausztria vagy Olaszország szomszédságába
vezette volna a zsidókat”
hungarian.ruvr.ru/2012/01/25/64568632.html

Plumper_ 2012.01.25. 14:17:16

@HUN_Sector: világban...közvéleménykutatást..és megkérdeztek 7 milliárd embert, na ne viccelődjük már.:-) OK, pár ezret, ez úgy szokott kinézni. igen, hallottam róla én is.
az anti-Israel propaganda után nem is meglepő, ahogy némelyek gondolkodnak.
igen, Izraelnek szerencsére van atomfegyvere, de soha nem vetné be, és remélhetőleg nem is fogja, mert nem lesz rá szükség, VÉDELMI célokból.

@SPU: engem az nemigen érdekel, ha egy nemzsidó Izrael-ellenes (ebből sokszor következik a zsidógyűlölet, de az sem a zsidók problémája! hanem azoké, akik gyűlölködnek), viszont ha egy zsidó olyan, az a legalja.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 14:18:12

@molnibalage: Bár ezt az amerika hírszerzés sem tudta még igazolni, különben már indulhatna az invázió. A picsába a kidobott milliókkal, miért nem kérdeznek Téged, nem?

A II Vh val kapcsolódó hiányos ismereteiddel kapcsolatban pedig a következőket tudom említeni:
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1sodik_vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BA

Az itt, "Emberiség elleni bűnök" címszó alatt hét tétel van felsorolva. Abból 4-et a szövetségesek (főleg az USA) hajtott végre.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:18:41

@PonDrow: Nem egészen. Több célpont is volt a listán, de ez egyiket Hanry Stimson pl. lehúzatta a listáról Kyoto-t, mert az még neki is sok volt. Nem akarta a kulturális emlékei miatt leromobolni várost. Így lett kíméleteből az egyik cél Hiroshima. A célpontlistán volt még Kokura és Nagoya, ha jól emlékszem.

Plumper_ 2012.01.25. 14:21:42

@Void Bunkoid: az arabok teljesen elfordultak Ábrahám örökségétől.
islam-watch.org/

@zsoltix: mivelhogy Izraelt jórészt Európából elmenekült vagy megmenekült zsidók alapították újjá..1000szállal kötődik a korábbi, kulturált és felvilágosult Eu-hoz.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 14:22:45

@molnibalage: A "Gombdili" Című film pld arról szól, miért Hirosima lett a célpont Kokura helyett.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:23:53

@newtehen: Az érvelésed meg röhejes. Akkor, ha és most felmegyek és teleírm 40 némettel és 30 japánnal, akkor meg más lesz az arány. Amúgy sem az incidenesek darabászma a döntő. (Ha már ilyen morbid módon akarsz vitatkozni.)

Mert a V-1 és V-2 támadások hol vannak? Az, hogy Hitler nem tudott Dredát csinálni nem jelenti azt, hogy nem akart. Neki a V-1 és V-2 maradt...

A németek milliókat dolgoztattak halálra, lőttek agyon és gázosítottak el. Katonailag semmiféle racionalitás nem volt pl. a zsidók deportálásában sőt, még erőforrásokat is kötött le...

Hiroshima ellenben legitim katonai célpont volt. Az atomfegyver csak egy nagyobb bombaként volt kezelve. A szőnyegbombázással a célt ugyanúgy el lehetett volna érni, ha csak a technikai oldalról vizsgálod a helyzetet. Az előző hónapokban több japán nagyvárost +95%-ban felperzseltek...

Plumper_ 2012.01.25. 14:24:37

@HUN_Sector: miután a hamasz óvodákba, iskolákba és egyéb polgári célpontokra és közelébe telepített rakétákkal szórta meg Izraelt, 8 év alatt kb. 3000 rakétával, ne csodálkozzanak, ha ellencsapást kapnak a fejükre. az már nem az il-iek hibája, ha a "bátor" Hamasz gyerekekkel veszi körbe magát, élő fedezékként.
ők maguk szerették volna így:
www.youtube.com/watch?v=g0wJXf2nt4Y
pár szemléltető:
www.youtube.com/watch?v=70Oqo_wmuGo

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 14:26:57

@Plumper_:
Aranyos, hogy miközben a fundamentalista Iránt ekézed, milyen megengedő vagy azzal az Izraellel szemben, ahol szintén számottevő politikai erőt képviselnek a vallási szélsőségesek, akik szívfájdalom nélkül dobálnák az atombombát mindenfelé.

"...Similarly, it seems the "greatest danger" has pushed the legislators to introduce another racist section into their proposed law, which allows religious and national separation to enable the existence of "separate community settlement," and it also has pushed lawmakers to sink further and further into the religious-fundamentalist swamp..."
www.haaretz.com/print-edition/opinion/israel-sinking-into-religious-fundamentalist-swamp-1.377918
"...But more than 45 percent of Israel's Knesset members hold radical-religious, messianic, antidemocratic or racist worldviews. Take the 23 combined seats of Shas, United Torah Judaism, Habayit Hayehudi and the National Union; take Yisrael Beiteinu and half of the Likud MKs, such as Danny Danon, Yariv Levin and company...There's a reason why Justice Minister Yaakov Neeman declared that he was working to make Jewish religious law Israeli law, and why most of the prime minister's aides are from the settlement-supporting, messianism-marred radical religious world..."
www.haaretz.com/print-edition/opinion/israel-s-radical-leaders-forcing-an-attack-on-iran-1.392891

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:27:34

@Muad\\\'Dib: Cirka 3-4 éve hallom visítozni a különféle "majdénjólmegmondom elemzőket", hogy "hamarosan indul a légi hadművelet". A 30. ilyen hír után már nem számoltam, hogy hanyadik ilyen jött..

SPU 2012.01.25. 14:27:42

@Plumper_: Jé, egyetértek. De ez az Izrael állam ez nem kóser, szal egy normális zsidó legföljebb látogatóba megy oda, de élni nem akarna ott. Inkább marad Miamiban, New Yorkban, Hollywoodban, vagy éppen a hetedik kerületben, ha van esze. :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:31:13

@SPU: Látom az kimaradt az ismeredeidnél a szórásból, hogy '48 után az arab "testvérek" is megszállták az ENSZ által Palesztín állam számára kijelöl területeket...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:32:42

@newtehen: Milyen tények? Most nekiáljam felsorolni, hogy melyik szovjet városból hány embert deportáltak és mennyit lőttek agyon? Minden város legyen egy sor?

A szánalom csúcsa, mikor valaki a magyar wikivel érvel...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 14:32:57

@newtehen: "Az itt, "Emberiség elleni bűnök" címszó alatt hét tétel van felsorolva. Abból 4-et a szövetségesek (főleg az USA) hajtott végre. "

de nem agresszorkent

a gyilkossag buncselekmeny, de ha megolok valakit aki kessel tamad ram, akkor nem vagyok gyilkos.

Plumper_ 2012.01.25. 14:34:33

@Muad\\\'Dib: kérdés, hogy valahol állami irányvonal és csak az az elfogadott (Irán), vagy (sajnos) jelen vannak szélsőségesek (Izrael). Izrael önvédelmét viszont egyik oldal sem vitatja el - csak ellenségeik, de azok, most őszintén, kit érdekelnek ilyen szempontból?

@SPU: tavaly Izraelben élt a legtöbb zsidó a világon, most már megelőzve az USA-t. A gazdasági válságot viszonylag jól megúszta, jók a mutatói, és - nem kis fejlemény - Haifa mellett a tenger alatt hatalmas földgázlelőhelyet találtak. De mindegy, nem neked kell odamenni:-) (a híresztelésekkel ellentétben lehet ott munkát vállalni nem zsidóknak, elég sok filippínó és afrikai fekete is van már, és nem nehezebb megszerezni az il-i állampolgárságot, mint a magyart, ami nem minimum határon túli magyaroknak kőkemény meló)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 14:36:28

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

A hátország bombázására a hasonlatod hasonlatod úgy helyes:

Kiirtom a családját annak, aki késsel támad rám...

KopaszMercis 2012.01.25. 14:36:34

@SPU:
Sot ha sokaig olvasgatod, amiket irok nem csak az valik vilagossa, hogy se merdzsom se kopasz nem vagyok, de hogy a latszat ellenere kicsit tajekozottabb es okosabb is vagyok nalad ;)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 14:37:43

@molnibalage: "A szánalom csúcsa, mikor valaki a magyar wikivel érvel... "

Mert? Gáz, amikor a tények nem illenek a képzelt világodba?

Plumper_ 2012.01.25. 14:37:54

@Gábor a Jobbszélső: úgy is van. az egész jobbikos bandát a sittre, rájuk a műanyag lakatot. háborús uszítók, gyáva rablógyilkosok, deportáló csendőrök és gyerekgyilkos nyilasok unokái. röviden.:-] ezektől mindig a normális magyarok szívnak. 1944-45-ben és most is. Szent István király úgy rémlik, tűzzel-vassal irtotta a pogányokat, akik nem akartak a keresztény Ny-Eu-hoz tartozni.

AbuBakr 2012.01.25. 14:38:24

@molnibalage: Süket duma, augusztus közepétől ment az informális egyeztetés a megadásról a császár és az usa közt.

Hirosima és Nagaszaki az oroszoknak szólt elsősorban, másodsorban élő embereken végzett kísérlet volt.
Szimpla háborús bűncselekmény, épp olyan mint Coventry vagy Drezda.

cukorrépa 2012.01.25. 14:43:12

@Plumper_:

figyi, "igen, Izraelnek szerencsére van atomfegyvere, de soha nem vetné be, és remélhetőleg nem is fogja, mert nem lesz rá szükség, VÉDELMI célokból."

ha ezt elfogadjuk, akkor Iránnak is lehet ugyanez az indoka, ti. a védelem. ennyi azért a származásunk belekeverése nélkül is világos, nem?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:45:21

@AbuBakr: Aug 6/9 meg eleje. A bejelentés a megadásról 15-én volt. So...?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:46:06

@newtehen: Hiányos, elfogult szerkesztők hada. Soroljam még...?

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 14:47:16

@Plumper_:
Pont az a probléma, hogy Izraelben is állami szinten megy a rendszer egy apartheid irányába. Csak épp ez a nyugati kultúrkörben el van hallgatva, lévén, aki ilyet mer mondani az csúnya fasiszta. Kész szerencse, hogy ellentétben a bűntudatkomplexusban szenvedő nyugattal, Izraelben legalább van, aki elmondja ezt:
"...The tsunami of racist laws passed by the Knesset in recent months is also being explained by reasoned and worthy arguments: the right of small communities to preserve their own character (the Acceptance Committees Law ); the state's right to prevent hostile use of the funds it allocates to education and culture (the Nakba Law ); and the right to deny citizenship to persons convicted of espionage or treason (the Citizenship Law ). But I believe that as in other historical instances, the aim of this legislation is the gradual establishment of an apartheid state in Israel, and the future separation on a racial basis of Jews and non-Jews...Israeli racism, whose natural "hothouse" is the colonialist project in the territories, has long since spilled over into Israeli society and has been legitimized in the series of laws recently passed in the Knesset. Only people who avoid looking at the broad historical context of such a process are still able to believe it is possible to stop the emergence of an Israeli apartheid state without getting rid of the colonialist-racist grip on the territories.
Prof. Blatman is a Holocaust researcher and head of the Institute for Contemporary Jewry at the Hebrew University of Jerusalem."
haaretz.com

SPU 2012.01.25. 14:47:29

@KopaszMercis: Ez már mindig is világos volt, Mester. :)

Na de az a tény, hogy se mercid, se egészséges fejbőröd, ez aláásta az egyetemes erkölcsi világrendbe vetett hitemet. Ilyeténformán elbizonytalanodván most aztán alaposan megnő a veszélye annak, hogy üstöllést áldozatul essek valamely fondormányos cionista propagandának. Szal jobban teszem, ha mostantól naon figyelek, kedves Kopasztalan Mercitlen.

Martian (törölt) 2012.01.25. 14:48:11

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "ha egymas melle allitjuk oket meztelenul, meg tudsz-e kulonboztetni egymastol egy arabot, egy perzsat es egy zsidot..?;-))"

Ha az a zsidó fehér askenázi "műzsidó" és nem "igazi" szefárd, akkor gond nélkül. :)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.01.25. 14:49:02

@molnibalage: Lécci. De valami konkrétumot, jó? Mert már 1,5 órája a levegőbe pufogtatsz.

cukorrépa 2012.01.25. 14:51:44

a Háárecből eléggé világosan lehet tájékozódni azt illetően, hogy Izrael fő politikai erői rasszisták-e vagy sem. elég lesújtó a kép, főleg, miközben Mo-n azon megy a szájhabzás, hogy a Jobbik micsoda alávaló dolog. az izraeli cionista kiválasztottságtudat pont olyan beteg, vagy pont olyan jó, mint a Jobbiké.

a katonai szájkaratéban Izrael egyébként meg lehagy mindenkit a világon, bár Észak-Korea megközelíti.

és nekem az IDF (az izraeli hadsereg) kicsit olyannak tűnik innen, mint egy semitára fazonírozott M. Gárda, csak valamivel vérszomjasabb, és nagyobb arzenálon tartják a kezüket. speckó szerintem sokan vannak, akik pont emiatt a beteges "katonai állam"-felfogás miatt nem költöznének Izraelbe. középkori, sőt ótestamentumi sötétség uralkodik ott nem egy fejben (és nemcsak a palesztin acsarkodókra gondolok...).

Hohó60 2012.01.25. 14:52:50

@molnibalage: de most ezzel ugye nem azt akarod mondani, hogy nem volt háborús és emberiesség elleni bűntett H. és N. atombombázása? Mert az azért durva lenne...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:53:41

@newtehen: Vak vagy bazdmeg? Akkor tessék.

London lövetése V-1-gyel.
Londol Lövetése V-2-vel.
Antwerpen lövetése V-2-vel.
Coventry bombázása.
Lidice
Oradur

A fenti elvek mentén tudnék még gépelni sokáig. Nagyon sokáig.

Nos, akkor miről is beszélnük, amkor egy fél perc alattm megírt wiki cikkel akarsz érvelni? Baszod és 100 oldalas cikkeket szokat írni HT témában...

papilloma 2012.01.25. 14:53:51

@Rézfaszú:
"Az is szörnyű, hogy az eredeti perzsa kultúra sokkal elfogadóbb volt, mint pl a muszlim arab, csak az iszlám forradalom óta egy vallási diktatúra tartja sakkban a lakosságot Iránban."

Előjött belőlem a nyelvtannáci etimollógus. Pont, hogy nem sakkban tarja a lakosságot, mert a "sakkot" (shah-ot, innen ered a szó) elüldözték. Bocs, de élvezem a délutáni sziesztát! :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:55:09

@Hohó60: Csak akkor, ha a német bombázásokat is annak veszed vagy a japán léggömtámadás. Igen, belehalt talán két ember az utóbbiba. Csak akkor meg jó lenne eldönteni, hogy a szándék vagy a végeredmény számít -e.

(Némi áthallás, a BTK a gyilkosságra való előkészületet is bünteti.)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 14:55:59

@Hohó60: Egyébként meg a kor hadivselési szellemétől nem, tért el. Az eszköz volt más és a nagyságrend.

Kovács Isten 2012.01.25. 14:57:28

@newtehen: Biztos? Az én AMD procim például Drezdában készült...
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Semiconductor_Fabrication_Plants
Nekem úgy tűnik, hogy

kennyking 2012.01.25. 14:58:07

@Balatony: Pedig rosszul tudod.Nem kötelező a csador.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 14:59:11

@newtehen: ez van, amikor haboru van...

nezzuk csak, mikor is kezdtek a szovetsegesek civil celpontokat - is - bombazni? 44 korul?

ehhez kepest hitlerek ugy kezdtek, hogy civil celpontokat bombaztak. es a nemet lakossag ennek orult es unnepelte. nem megbuktattak a pszichopatajukat, hanem tamogattak.

ennek pedig ez lett a kovetkezmenye.

szep dolog volt? nem. nem volt szep dolog. jogos volt? az ertekrend fuggvenye.

en orulok neki, hogy hitlert es eszmejet legyoztek es tudom, hogy sokkal, sokkal rossabb lenne, ha o gyozedelmeskedik.

nekunk magyaroknak plane, mert mint tavolkeleti bevandorlok, lehettunk voln a az erja faj csicskai, nekunk kelett volna eltakaritani a kiirtott szlavoko, zsidok es egyeb :"untermensch" hullait, pucolni a szart a csatornakbol, stb...

orban viktor is max munkavezeto lenne egy munkataborban, hacsak ki nem vegeztek volna ot is feltetelezett cigany szarmazasa miatt..
mert ne felejtsuk, az egy oilyan rendszer volt, hogy inkabb szaz igaz vesszen el, minthogy egy bunos megmaradjon:-)

vonat meg gyerekkoraban hajitottak volna emesztobe, mint szlavot, az anyjaval egyutt, mert oesszeallt egy szlavval.

ezert mondom mindig, hogy bizony, a polgari lakossag felelossege, hogy mit es kit tamogat.
ez nem menti fel drezda bombazasat es nem teszi civilizalt cselekmennye. de a nemetek 45ben meg mindig kitartottak hitler es lazalmai mellett. es a szovettsegeseknek el kellett donteni:

a. 100.000+ szovettseges aldozat
b. 100.000 civil aldozat az ellenseghez halalaig hu ellenseges varosban

xstranger 2012.01.25. 15:01:01

@kennyking: A fejkendo kotelezo. Nem muszlim noknek is. Csak nezz meg barmi kulfoldi kuldottet iranban, mind viselnek kendot, szoval meg a diplomatak se kivetelek.

Balatony (törölt) 2012.01.25. 15:01:40

@kennyking: szemünk előtt vertek meg nőt az utcán mert a haja túlságosan kilógott.nem a férje volt. perzsa vendéglátónk mondta, hogy ezek csak járókelők, akiknek nem tetszett a viselet.

Plumper_ 2012.01.25. 15:02:00

@Muad\\\'Dib: én pontosan ismerem ezeket, az izraeli politika árnyoldalait, de a magánéletben is lehetnek ott kellemetlen dolgok, ami a zsidókat, vagy a bevándorló zsidókat érinti. kell még nekik kis idő, mire letisztázódik. órási kérdés viszont, hogy belülről vannak-e reformok és a zsidók maguk viszik jobb irányba a dolgokat, vagy az ottani ellenzék és reformerek nyilatkozatait az Izrael-ellenesek mutogatják, hogy "lám-lám..."?

@cukorrépa: ha nem lenne az IDF, akkor Izrael sem lenne. A zsidók saját maguk védték meg a saját scheggüket. Hogy ezt te milyennek látod 3000 km-re előítéletekkel felvértezve, az megint más tészta, esetleg nem érdekli az izraelieket, de az Il-en kívüli zsidókat sem.:-]
igen, Irán is megvédheti magát, de két kitétel:
- senki nem fenyegeti
- a hadserege bőven elég a védelemre
Pár atombombával zsarolási potenciálra akar szert tenni, majd.
Egyébként meg lehet nézni, milyen ott az élet. A nyilvános akasztások, kövezések, kivégzések elég gyakoriak, nők egyenjogúságát és demokratikus jogokat leírni sem lehet stb., de persze ha nem tudják vagy akarják megbuktati az iszlamista gyáva gazemberek uralmát, hát az van. 1979-ig egész jó kis élhető ország volt. Most erősebb az ellenzék, mint korábban, és nem kizárt egy forradalom ott is, csak lassabban alakul.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 15:02:15

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Azért a "halálig hű" és egyéb jelzőkkel csak óvatosan. Egyszerűen arról van szó, hogy X/Y ország vezetőjét akkoriban nem az vezette, hogy a sajtó miatt tartsák alacsonyan a civil veszteséget. Neki a saját katonái és civiljei életét kellett védeni és nem az ellenségét. Ez van.

Bezzeg ma. Szinte fordítva ülünk a lovon...

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 15:03:26

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"nezzuk csak, mikor is kezdtek a szovetsegesek civil celpontokat - is - bombazni? 44 korul?"

Nem ártana kicsit történelmet olvasgatnod:
"History records that the first bombing of mainland UK started August 12, 1940 under strict orders from Hitler (Aug 1) 'not' to target British cities. The Germans targeted British airfields (making some progress) and on Aug 23 started massive attacks on aircraft factories (the period Aug 24- Sept 6 is usually called the height or crucial time of the Battle of Britain when all hung in the balance).
A little less officially (because it doesn't always appear in the record) British Air Marshall Dowding memo-ed sometime about the last week August, that if the German progress kept up Britain might lose the air war in 3 weeks time.
Back on the official record....the nights of August 23-24 the outskirts of London accidentally had bombs fall on it doing some damage and killing a few civilians, also the same nights bombing of airfields in Portsmouth had unintentionally killed almost 100 civilians. On August 25th Churchill ordered a large and showy bombing 'retaliation' of Berlin (a very difficult and daring thing at the very end of then British bomber range, as the Germans were using French airfields to bomb Britain), at least 81 bombers were used (a sizable force to risk at the time on such a risky mission). Bombs fell across Berlin indiscriminately (due to clouds). Little meaningful damage was done perhaps 50 civilians were killed (or less), but Hitler (and Goring) flew into predictable rages. Churchill then followed up the August 25th attack with more city wide attacks on Berlin August 26- Sept. 2 although again no military value was gained and little damage done. On Sept. 2 Hitler in a rage (his speech was recorded) called off his whole so far successful bombing/ destruction of British air power and ordered the terror bombing and killing of civilians in London and British cities. 4 days later (Sept. 6) British air power with the heat off and civilians taking the blows began to recover and of course would eventually win the battle."

Rézfaszú 2012.01.25. 15:04:50

@papilloma: Jaaaj, előkerült az ügyeletes Humor Herold... éreztem már akkor, amikor leírtam a kommentemet, hogy erre a sakk-shah témára valaki rá fog ugrani :P

AbuBakr 2012.01.25. 15:06:12

@molnibalage: Elírtam, mindenesetre már mentek a tárgyalások, szóval semmi más nem volt, csak erődemonstráció.
Nem véletlen az sem, hogy a japán vezetőkkel korántsem bántak el úgy mint a németekkel a háború után.
Egy példa, a mandzsúriai emberkísérleteknek nem igazán lett felelőse...

SPU 2012.01.25. 15:08:26

@Plumper_: Na de nem az USÁ- ból vándoroltak ki Izraelbe, ugye. A zsidó ugyanis egy okos nép. :) (Mondom: többnyire. Udvarias vagyok, szóval a jelenlévők kivételek, nyilván. )

Meg találtak kőolajat is valami négyezer méteres mélységben a szárazföldön, úgy vigyorgott a sok zsidó a CNN-ben, amikor ezt tárgyalták, hogy majd kirepedt a szájuk. Komolyan mondom, mint akiknek élő adásban jön el a messiás. Rém gusztustalan volt. :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 15:09:26

@AbuBakr: Én nem tudok semmiféle ilysemiről. Potsdamban küldtek egy ultimátumot, amit a japók visszadobtak. Sztálint virágnyelven ekkor már beavatták, de nem mutatta ki, hogy ezt mennyire ítélte fontosnak.

(A M. tervetben dolgozó szovjet atomkémek útján elvileg tudott a programról.)

Hohó60 2012.01.25. 15:10:50

@molnibalage: nekem nem gond a bárki által ekövetett tömeggyilkosságokat, háborús bűncselekményeket elítélni, és nem kötöm ezt feltételekhez, mint Te.
Az viszont árnyalja a képet, hogy míg a III. Birodalom és volt szövetségesei ma már senkit sem veszélyeztetnek, az amerikai és brit háborús bűnöket még csak el sem ítélték máig, és mindkét ország azóta is több tucat ország ellen kezdeményezett háborút, és Amerika még ma is fenyeget más országokat katonailag, gazdaságilag és politikailag is.

Ha ehhez hozzáveszed, hogy olyan soviniszta-funfdamentalista elmebetegek ujja volt az atombomba indítógombján mint George W.Bush, akkor azért elgondolkodhatsz azon, hogy ki is jelent ma reális veszélyt a békére. Főleg, ha emlékszel arra is, hogy pár hónapja a sajtóban is megszellőztették, hogy tanulmányozták egy Iránra mért korlátozott nukleáris csapás lehetőségét...

Spiritmonger 2012.01.25. 15:11:44

hajrá Irán, remélem az embergó kitalálói rá fognak baszni kegyetlenül!

Plumper_ 2012.01.25. 15:12:13

@SPU: miért is baj, hogy vigyorogtak a zsidók a kőolaj-lelőhelynél?
hogy honnan érdemes kivándorolni, azt majd az idő és a hely eldönti, ahogy azt is, mikor jön el a Messiás.

Kutchek (törölt) 2012.01.25. 15:13:22

@Spiritmonger: Az EU? Aminek mi is tagjai vagyunk? :))))

KopaszMercis 2012.01.25. 15:14:34

@Muad\\\'Dib:
az idezojelek koze (akar kezi gesztussal air quote style-ba) tett szavak ironikusan ertendok..

"not" to target... :D

szpikainglismacs?

Kis szines, ha mar valaki elhitette veled, hogy tudsz angolul. En a helyedben nagyon haragudnek ra ;)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 15:15:36

@Muad\\\'Dib: Sizmplán pongyolán fogalamazott. Gondolo a nagy léptékre gondolt.

Az angolok '42-től kezdték éjszaka komolyabb mértékben, a jenkik '43-tól, de csak nappal. A jenkik a civilek pusztulását járulékosnak fogták fel és nem elsődleges célnak. Ugyanis a fronton nem állítja eg a seregeket a civilek halála és 1940 után tudták, hogy a morálra nemigen volt hatása. Az angolok sem roppantak össze.

Röviden, a méregdárga start bombázókat és kurva drágán kiképzett legénységet nem éri meg arra használni, hogy civileket mészároljanak halomra.

(Szó se róla azért szoktam azon is mosolyogni, amikro válogatás nélküli izraeli terrorbombázásokat emleget pár kétbites use. Az a hülye IAF is dollárt tíz és százezres bombákkal és TGP-vel minek szenvedjen? A fillérs Mk-20-szel ezerszámra mészárolhatná le a civileket, ha valóban ez lenne a cél...)

A jenki bombák öltekl meg civileket, de katonai célok ellen küldték őket, mert egyszerűen ez állt arányban azzal, amit magába a fegyvernem létrehozásába öltek.

Ha nem így tennék, az olyan, mintha te disznóvágára Minigunnal járnál disznóvágára agyonlőni a disznót. Lehet, de értelme nincs...

Plumper_ 2012.01.25. 15:15:38

@Hohó60: bezzeg hogy pucsítottunk egy kis amcsi jelenlétért 1956-ban.:-( aztán nem jöttek a gaz háborúsok. ha nincs az USA (és a SZU), te sem ülsz most a PC-d/laptopod/Almád előtt. az iszlamisták kib@szott durva háborút készítenek elő, de ebben az a vicc, hogy egyáltalán nem rejtik véka alá a terveiket, szépen látható minden videójukból. a gyerekeiknek 2 éves korukban fegyvert adnak, 5 évesen TNT-t, a nőket öngyilkos merényletekre képzik ki. és nekik ez a jövő.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 15:16:35

@Hohó60: Sorold azt a több tucat USA és szövetségesei által kezdeményezett háborút. Alig várom....

(Már előre látom, hogy mekkora bullshit lista lesz.

Hohó60 2012.01.25. 15:16:38

@Kutchek: hát igen, ebben van igazság. Magyarországnak nem lett volna szabad csatlakoznia az embargóhoz, különösen az után, hogy Iránt ugyanazok rágalmazzák, akik Magyarországot is gyalázták az elmúlt hetekben.

KopaszMercis 2012.01.25. 15:17:02

@Hohó60:

Ne haragudj, ha egy tarsadalomban olyen jobboldali elmebetegek mint Bush, Vona vagy Orban ujja kerulhet a piros gomb kozelebe, es ennek ELLENERE sem dorren el a fegyver, akkor en annyira nem fosok az ott levo bombaktol.

Lehet hogy hulye vagyok, hogy igy a valosag koti le a figyelmem, es nem valami trianon libanon tengely menti zsido osszeeskuves babona...

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 15:17:17

@Plumper_:
A tényeknek mióta van köze ahhoz, ki mutogatja?
Hiszen a hazánkban folyamatosan az az üzenet, ha bárki felhívja a figyelmet arra, miféle alakok is kritizálják Magyarországot (ex-maoista, ex-anarchista talánpedofil), hogy nem az a lényeg ki mondja, hanem hogy mit mond.
Ennek analógiájaként szerintem édes mindegy ki kritizálja Izraelt, ha a tényeket közli.

KopaszMercis 2012.01.25. 15:18:30

@molnibalage:
war on poverty
war on drugs
war on cancer
war on violence

Soroljam?

KopaszMercis 2012.01.25. 15:19:27

@Plumper_:
Nincsen neki almaja egy percig ne feltsd te ot attol ;)

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 15:20:00

@molnibalage:
Az USA valóban nem tekintette elsődleges célnak a civil célpontok bombázását, ezt nem is mondtam. Ezt a kiváltságot meghagyták a tömeggyilkosságokban tradicionálisan szakértő briteknek.

cukorrépa 2012.01.25. 15:22:21

@Plumper_:

a te gondod az, hogy a saját pro-izraeli és pro-cionista látásmódodat abszolutizálod, mintha zsidóként valakit nem bosszanthatna, ami Izraelben folyik.

melyik hozzászólóról tudod itt, hogy milyen származású? szerintem egyikről sem. s szerencsére nem te fogod megmondani, hogy az Izraelen kívüli zsidókat *úgy általában* mi érdekli, s mi nem, mit tartanak gusztustalannak és mit nem.

vegyes a kép. de te olyan szépen nyilatkozgatsz itt a diaszpóra nevében, mintha maga Bibi Netanjahu kért volna fel rá. felteszem, hogy nincs így -- te is csak a magad kis véleményét szajkózod, erős pro-izraeli beütéssel.

(megjegyzem, a szokásos izraeli demagóg állampropagandát szépen közvetíted. mégicsak fizethetnek neked ezért... de legalábbis fizethetnének ;)

nekem úgy tűnik a szavaidból, Izrael tévedhetetlen és mindent nagyon faszán csinál. na ja, láttunk már ilyet: önkritika nulla, az önhittség a magasban, és az egész leöntve egy rasszista, katonaságmániás, agresszív, nemzetiszínű (ez esetben: kék-fehér) mázzal.

gondolom, a jobbikosokat is nagy élvezettel olvasod, mert ott kb. ugyanezt találni. hogy korábbi történelmi példákra ne mutogassak.

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 15:22:32

@KopaszMercis:
Ennek valószínűleg köze van ahhoz, hogy tévedés 44-re datálni az első szövetségesek által végrehajtott civilek elleni támadásokat.
De ne szívd mellre, már rájöttem, hogy nem vágod, mint a mai napi előző ámokfutásod esetében, az Intel meg az ARM procis iphone keverésénél.

cukorrépa 2012.01.25. 15:24:06

@Muad\\\'Dib:

Plumpernek erős kiválasztottságtudata van, innentől kezdve nehéz megértetni vele, hogy nem a származásod döntő a vitában, hanem az érveid.

Plumper_ 2012.01.25. 15:25:13

@Muad\\\'Dib: jó dolog a tényközlés, de kinek mi a célja vele?
az izraeli problémákat a zsidóknak maguknak kell megoldaniuk. a haredieknek sajnos még mindig túl nagy a befolyásuk.

az is tény, hogy a magyargárdások összevesztek (vagy kisebb csoportok), pofozkodás is volt. namost ez nekik kínos és megoldandó probléma, számomra viszont újabb bizonyíték a nyilasok rettenetes paranoiájára és életellenességére.:-]

de most messze kanyarodtam..

Hohó60 2012.01.25. 15:27:37

@molnibalage: most hirtelenjében Grenada, Panama, Szomália, Irak, Afganisztán, Szuez, az arab háborúk, Vietnam, Korea, Kuba jutna eszembe, de biztosan van még pár. De nyertél, nem jön össze a több tucat. Csak sok. És ez szerinted biztosan óriási érdemi különbség. Azt is biztosan felhozod majd, hogy volt, amelyikben csak gebinben voltak benne.

Plumper_ 2012.01.25. 15:28:42

@cukorrépa: teljesen értelmezhetetlen számomra, amit írsz, mert én tényekkel támasztottam alá, amiről szó volt, te pedig jössz a buta sémáiddal.
én éltem Il-ben és ismerem az ottaniak véleményét. ki kell ábrándítsalak: a szélsőbal kivételével mindenki egyetért azzal, hogy továbbra is meg kell védeniük magukat (erről volt szó). a többi más tészta. tehát teljesen felesleges arra apellálni, hogy majd az ottani szélsőbal lassan megszünteti az izraeli államot.

SPU 2012.01.25. 15:29:05

@Plumper_: Te, a messiás már eljött, csak ti kiszögeztétek egy fára, szal erre mondják, hogy öngól. :)

Vigyorgásra visszatérve, elvileg nem baj, ha egy zsidó vigyorog, bár ennek egy antiszemita azért alapból nem kell, hogy örüljön. Viszont az igazi probléma az volt, hogy nem Natalie Portman vagy Susan Sarandon örvendezett ott, hanem valami rém gusztustalan alakok, az egyik valami ikonikus régi öreg fasszopó műsorvezető, egy vén fasz, na attól konkrétan akkor is hányni kell, ha nem bazsalyog. Ha már muszáj zsidókkal teletömni az összes amcsi híradót meg filmet, akkor legalább szép embereket válasszanak, na.

KopaszMercis 2012.01.25. 15:31:42

@Muad\\\'Dib:

Ugy latszik nem esett le neked, hogy belefaradtam, hogy abba, hogy megprobaljam a pontnak elmagyarazni, hogy mi a gomb.

Megegyszer leirom:
Az advanced RD nem ott zajlik. Hiaba nem erted, attol meg igy van. Attol hogy valaki ott fasza partvisfejet tervez, vagy "some" cuccot az Intelnek, attol meg az igazi munka meg mindig a szilikonvolgyben vegeztetik el. Tudom, olyannak mint te, akinek veget er a vilag hegyeshalomnal ezt nehez feldolgozni.. inkabb tegyel ugy, mint a fidesz eseteben: higyjel feltetel nelkul. A kulonbseg az, hogy most veletlenul az igazat fogod elhinni, nem a pudert meg a tundermeset ;)

Plumper_ 2012.01.25. 15:32:23

@cukorrépa: - hallottuk a legfőbb zen tanítómestert.:-)
1. nincs kiválasztottságtudatom, de azért néha jó megmondani a zsidógyűlölőknek, hogy nem ők szarták és nem is ők FOGJÁK szarni a spanyol és egyéb viaszokat. csak hogy legyen más vélemény is a jobbikosokén kívül.

2. ha a választottságra gondolsz, az bibliai kategória. Eredete: az Örökkévaló, miután végigjárta az egyéb népeket, és egyik sem volt hajlandó a szavait lehozni a Földre, végül Ábrahámnál megállt, mert ő végül vállalta. A választottság az Örökkévaló szavainak lehozatala a Földre, a Sors elviselése...stb., de most nem erről volt szó, ebben biztos vagyok:-]

Plumper_ 2012.01.25. 15:34:27

@SPU: miért, netalán keresztény vagy? (mert ez esetben tudhatnád, hogy a názáreti csak így - éppen a rómaiak dobták fel a fára - teljesíthette be az általa leírt küldetését)
a többibe kár belemenni.
alig vártam, mikor jön elő Jézus, Jesua, vagy kinek a témája.:-) meg a középkori, azóta sokszor cáfolt és megdőlt "jézusgyilkos" vád.
hát, itt tart ma Magyarország.

Kutchek (törölt) 2012.01.25. 15:35:57

Hová fajult a világ?!
Régen elég volt néhány ezer AK-t leszállítani az egyik félnek, néhány ezer M16-ost a másik félnek, aztán csak ügyelni, hogy ne fogyjanak ki a lőszerből.
Most meg már atombombát követelnek....

Kutchek (törölt) 2012.01.25. 15:37:50

@Plumper_: "a názáreti csak így - éppen a rómaiak dobták fel a fára"

Na ja, mert a zsidók inkább egy utonállót választottak! :)
Ez azért árulkodó! ;)

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 15:39:14

@KopaszMercis:
Kérlek mester, taníts!
Hogy jött a kommentedbe az ARM procis iphone?

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.25. 15:48:13

Mindig mosolygok azokon a kommenteken, melyek egy elmaradott országnak állítják be Kínát!

Mindig mosolygok azokon a kommenteken, melyek egy elmaradott országnak állítják be Iránt!

Mindig mosolygok azokon a kommenteken, melyek egy elmaradott országnak állítják be Törökországot!

kennyking 2012.01.25. 15:50:12

@Balatony: Nem állítom, hogy nem így volt, de nem kötelező a csador.A barátom volt kint egy hetet Teheránban egy baráti családnál.Mutatott fotókat, ahol a házigazda lányaival mentek megnézni a látnivalókat.Mind a két lány huszonéves volt, farmerban, adidas cipőben járnak és mindketten angol( !!!) tanárnők.Persze a papa azért vigyázott a lányaira rendesen..., már ami a barátomat illeti.De, csador nem volt.És az utcai fotókon is volt akin volt, volt akin nem.Csak a vallásosak hordják.Ott sem mindenki vallásos.

KopaszMercis 2012.01.25. 15:50:52

@Muad\\\'Dib:
Leegyszerusitem fidesz szoroanyag sztajlra ugy majd erted:
Te irtad hogy kina nagyon fejlett
Valaki leirta, hogy csak fejlett cuccokat gyart, nem ott fejlesztenek
Te erre leirtad, hogy ez nemigaz, mert fejlesztettek ott mar kapanyelet
Erre leirtam, hogy a kommunikaciot forradalmasito iPhone-t pl hiaba ott gyartjak nem ott fejlesztik.

Ez volt a sztori.

Amugy oszinten tudsz egy kerdesre valaszolni: te tenyleg nem erzed, hogy mennyire egy tulok tudatlak balkani paraszt vagy, aki szegyent hoz a tanulatlansagaval es setetsegevel a hazajara? De komolyan.. bazd meg, amikor az ilyen primitiv idiotakat latom kulfoldon, mindig elbujok az amerikai akcentusom moge, es ugy szegyellem magam helyetted is.. te nem erzed?

akuvaiti 2012.01.25. 15:53:40

@AbuBakr: Ez igy van, kar a gozert. Ezek mellett szamomra irritalo a folyamatos belepofazasa az amerikaiaknak es a zsidoknak minden orszag politikajaba. Megis milyen jogon? Bagoly mondja verebnek. Atomfegyverrel rendelkezik mindegyik, folyamatos agresszor mindegyik, ezek utan megis mirol beszelunk? Unalmas mar ez a holokauszt szoveg is, allandoan ezzel sajnaltatjak magukat. Van ezen kivul mas baja is a vilagnak. A media oriasi fegyver es ezen keresztul annak titulalsz valakit aminek akarsz a sok csurhe pedig koveti. Egyszeruen korbe kell nezni mint ahogy pl. az amcsik lerohantak Libiat (nyersanyag) de Bahren-be mar tamogatokent leptek fel (csatlosok, amcsi bazis) de sziriat mar leszarjak (nincs olaj) es mindehhez Izrael hatulrol navigal. Mivel Iran szarik rajuk ezert megy a hercehurca. Speciel szereny velemenyem szerint rajuk ferne mar egy tasli. Az egesz vilag azert tart ott ahol tart (valsag, penzproblema, haboruk) mert evtizedek ota ez a tarsulat (USA/Izrael) kavarja a szart.

KopaszMercis 2012.01.25. 15:54:14

@Attila64:
En meg mindig mosolygok azokon a kommenteken, amik egy jogallamnak allitjak be magyarorszagot ;)

SPU 2012.01.25. 15:54:49

@Plumper_: És akkor még nem is említettem Tiszaeszlárt, bizony. :)

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 15:57:01

@KopaszMercis:
De, mester, érzem. Kérlek dobálj morzsákat a tudatlan parasztnak a tudásodból.
Komolyan irgalmatlan mókás vagy. Ilyen elbaszott jó médiahekket én még nem láttam.
Már az összes mérnök szakad rajtad a környékemen a röhögéstől. Made my day, de tényleg.
kthxbye

Advocatus Diaboli 2012.01.25. 16:01:19

Miért fáj az EU-nak, hogy Iránnak van atomfegyvere?
Pont ez szolgálja a stabilitást a Közel-Keleten, ha másnak is van, nem csak Izraelnek.
Vagy quod licet Iovi, non licet bovi?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 16:04:54

@Kutchek: mindenki igy tudja, miota egy romai kettosugynok - bizonyos saulus - beepult a korai keresztenyseg soraiba es atirta a romai birodalom szaja ize szerint jezus tanitasait es a tortenetet;-)

Gyermekláncfűrész 2012.01.25. 16:05:26

@Advocatus Diaboli: Ez nem hoz létre egyensúlyt ez a versenyt fogja motiválni. Szaúdiak, törökök, stb. Nagy móka lenne, ha minden kiskirályság atomot tartana a sátor alatt.

cukorrépa 2012.01.25. 16:05:47

@Plumper_:

ööö... attól, hogy Izraelben éltél, még baromira nem nyilatkozhatsz egy nép nevében. pláne nem a diaszpóra nevében.

és igen, Mo-ról nézve is pontosan az a helyzet, amit írsz: Izrael kezd az elviselhetetlenül szűkagyú jobboldal melegágyává válni, ahol baloldalinak, netán józan érveket használónak lenni nem sikk.

mit mondjak, találkoztam én már Izraelből kivándorlókkal, akiket ez az általad (s az állampropaganda által) szépen előadott pro-rasszista maszlag nem győzött meg. sőt, rühellték.

szóval nyilatkozz mindig a saját cionista szemléleted nevében, légy szíves, anélkül, hogy általában a zsidóságról beszélnél.

windex 2012.01.25. 16:06:16

@blah: neked biztos meglepetés, de kínában mindent meg tudnak csinálni, bármilyen minőségben - tehát kiválóban is -, mert, és ez neked az újdonság, de, ott a csúcstechnika. is. ne abból indulj ki, ami gagyit itt találsz a piacon, occo boltban. persze, olyat is csinálnak, mert sokaknak arra van pénze. értelemszerűen oda nem a csúcstermékkeket viszik, ahol nem tudják megfizetni, de a sok fillér összeterelgetéséről nem mondanak le, ezért hozzák a hulladékot. de azt olcsón. itt (európa) helyben szinte már csak az olasz dizájncuccok, a ferrari, meg a normandiai sajtok készülnek,autók, meg a cheddar, meg bor, pálinka, füstölt hering, szóval az úri huncutságok. ott meg van az ipar. és a gagyi csavartól a penge csavaron, a flextronics cuccokon, vw-audin, ipad/iphone-on (és ez szimbolikus, ugye) a papírpoháron, amiből épp iszol, a corvina könyvkiadó albumain át a burberry szoknyáig - 2-300 E huf/db) mindent készítenek, úgy, ahogy kell. luxusban nyomják. hát ennyi lenne, jó reggelt, ott van ma a világ ipartelepe. itt meg a passziózó hobbiműhelyek (tag-heuer, rolex, belga csoki, ilyesmi). de nekik jó, ha európa felvuvalkodott hólyagként alábecsül mindent, annál nagyobb lesz a meglelpetés egyszer csak :-)

cukorrépa 2012.01.25. 16:12:39

@Plumper_:

kiválasztottságtudat: jaj és jaj, akár laikus, akár transzcendentális értelemben jut használnia valakinek. vállalhatatlannak gondolom így is, úgy is.

amit mondasz, abból azt veszem ki, te a vallásos értelemben szeretnéd propagálni, vagy magadénak vallani. nézd, ez a te utad, de nem szabad nem látni, hogy jó néhány vallási csoport tekinti magát különlegesnek, jobbnak a többieknél. miközben egy fikarcnyival sem jobbak. az emberiség történelme kismilliószor megmutatta, hogy ez a fajta gondolkodás milyen ostoba és kegyetlen vérontáshoz tud vezetni.

különvélemény 2012.01.25. 16:13:08

Évek óta lehet tudni, hogy Irán lesz a következő, akit a "jóságos" usa "megment".
Miért kell ezen csodálkozni?
Odamennek, lebombázzák, einstandolják az olajat, majd kivonulnak.

cukorrépa 2012.01.25. 16:14:18

jut használnia = jut eszébe használnia

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.25. 16:19:37

@KopaszMercis: 2012.01.25. 15:54:14

"En meg mindig mosolygok azokon a kommenteken, amik egy jogallamnak allitjak be magyarorszagot ;) "

Pedig mi sem bizonyítja jobban ezt, hogy például külföldről (gy.k.: ékezetek nélküliek) bárki beleugathat az ország belügyeibe. A helyes az lenne, ha az ékezet nélküli ugatókat kitiltják a kommentmezőből. Én se ugatok bele az izraeliek, németek, britek belügyeibe. Merthogy nem élek ott.
Ezért te se tedd!

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 16:20:07

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Persze szigorúan agrármérnökök vannak körülöttem, hiszen parasztok vagyunk. Ráadásul abból is csak olyan, aki még csak lovas ekéről hallott.
Most mondja pont egy Huawei-paraszt, hogy nekik pl. azért van ennyi patent bejegyzésük, mert most kezdték még csak az abakusztól, és sok mindent le kell védetni...

KopaszMercis 2012.01.25. 16:26:09

@Attila64:
Pedig en Budapest belvarosabol irok...

Elnezesedet kerem, hogy amikor te meg anyadat basztad a videki TSz koszos padlojan a 80-as evekben a partkonyvel a zsebedben, en mar gyerekkent nyugaton elsajatitottam az akkor meg "gepiras"-nak nevezett mufaj csinyjat binyjat... es tudod milyenek a regi szokasos, te is meg meg maszod neha meg a mutert ;)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.25. 16:28:09

Most épen miért is cseszegetik Iránt? Van valami új vagy csak a szokásos (atomozás, kis miegymás)...

KopaszMercis 2012.01.25. 16:34:27

@xstranger:
Fuuu igen, a hüvely ceg nagyon fontos, mert gyartott egy csomo gsm tornyot meg.. meg.. kb ennyi :)

Bezzeg az epöl.. az aztan le van maradva, es nem is fontos meg semmi.

Ugyanmar hagyjuk ezt... te legalabb erted, hogy mirol beszelek, ne jatszd a hulyet, azert mert a masik az.

KopaszMercis 2012.01.25. 16:39:54

@Muad\\\'Dib:
istenem

kthxbai nem kthxbye.. mekkora baszott nagy luzer vagy... tenyleg nem erzed?

kela-bá 2012.01.25. 16:45:02

@Muad\\\'Dib: "Nem ártana egy kicsi a történelmet olvasgatni". Ön nagyon jó történész lehet,bombázások, stb... Igaz, hogy Hitler zsidó volt,vagy fél? Aztán Davosban mi történik most ? Jó lesz az nekünk, vagy nem ? Vagy iránnak ? Vagy a világnak ?
További szép napot!

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.25. 16:46:38

@KopaszMercis:

"Elnezesedet kerem, hogy amikor te meg anyadat basztad a videki TSz koszos padlojan"

Legalább hű vagy a nevedhez és annak színvonalát is hozod.

"Pedig en Budapest belvarosabol irok..."

Lári-fári!

Muad\\\'Dib 2012.01.25. 16:46:43

@KopaszMercis:
"kthxbai nem kthxbye"
Kösz, én nem veszek részt az internet bastardization programban, maradnék az eredetinél. De igazán aranyos vagy, hogy szólsz, érzem a törődést...

KopaszMercis 2012.01.25. 17:00:54

@Muad\\\'Dib:

pont hogy resztveszel es nem maradsz az eredetinel.. de mondom, egy ilyen n00bnak magyarazhatom napestig. Angolul sem tudsz.

@Attila64:
Jol van lebuktam, itt II. es III. kerulet hataraban vagyok.. belvaros szele no ;)

Szoval ne haragudj, de nem en tehetek rola, hogy amikor te meg a szarban fetrengtel videken, en mar blind typinggal basic-et programozgattam az usa-ban 9 evesen, amikor meg nem is volt ungarische tastatura. Nem az en hibam, hogy 2000 kornyeken engedtek a gondozoid eloszor szamitogep kozelebe ;)

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.25. 17:01:48

- Úgy lemásolnék valamit!
- S mit, Pál?
- A sumák cum laude diplomám!

De már nem sokáig!

különvélemény 2012.01.25. 17:04:38

@TrueY: "Most épen miért is cseszegetik Iránt?"

Hogy kiprovokálják a háborút.
Tudod, Iraknak is tömegpusztító fegyverei voltak.
Vagy mégsem?
Most már mindegy, lényeg, hogy Dick (Fasz) Cheney Halliburton-jánál van az olaj nagy része.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 17:10:58

@Muad\\\'Dib: huawei = lopott cisco..
messze nem kinai fejlesztes:-)

kinaban utoljara a tuzijatek es a papir volt sajat talalmany.
nem modnom, hogy nem kopiznak lelkesen es neha meg jol is sikerul - huawei peldaul remek pelda egy igen jol sikerult lopasra - de a sajat fejlesztes kinaban...?:-)

ez kicsit eros:-)

tudod hol tortenik fejlesztes?
pl izraelben, ahol az intel procikat fejlesztik.

a human conveyor belt es a gyerekmunka nem fejlesztes.

Gyermekláncfűrész 2012.01.25. 17:13:25

„Odamennek, lebombázzák, einstandolják az olajat, majd kivonulnak.”

LOL Minden katona a kulacsában lopja haza az USA-nak az olajat. Nyilván :D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 17:15:55

@KopaszMercis: "Szoval ne haragudj, de nem en tehetek rola, hogy amikor te meg a szarban fetrengtel videken, en mar blind typinggal basic-et programozgattam az usa-ban 9 evesen, amikor meg nem is volt ungarische tastatura. Nem az en hibam, hogy 2000 kornyeken engedtek a gondozoid eloszor szamitogep kozelebe ;) "

te neha nagyobb geci vagy, mint en:-DDDDDDD

mondjuk jah, a 80-90es evekben nem volt meg ilyen uri huncutsag, hogy magyar bill..:-)

KopaszMercis 2012.01.25. 17:21:16

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

hat nem, foleg nem az ilyen Attila64 fele ciganybrigad kornyeken...

király vagyok 2012.01.25. 17:22:34

csicska zsidok mind kiszopjátok a faszomat elviszitek a parasztok lovéját mi lopok el geci

M&Ms (törölt) 2012.01.25. 17:23:53

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ez így igaz. Mellesleg Izrael világelső az UAV-ok fejlesztésében is, meg még számos dologban.

Meg arról még nagyon sokan hajlamosak megfeledkezni, hogy Kína valójában mint ország csak a legnagyobb hitelezője az USA-nak (kb 8 %), de maga az amerikai államadósság jó 70%-a az amerikai jegybankban és amerikai intézményekben van. :)

Ennyit arról, Kína kezében van az államadósságuk. :)

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.25. 17:24:18

@KopaszMercis: "amikor te meg a szarban fetrengtel videken, en mar blind typinggal basic-et programozgattam az usa-ban 9 evesen"

Érdekes, én 8 évesen 8080-ast programoztam gépikódban (a basicet el sem kezdtem, mert az kezdőknek való volt)és a legnagyobb gondom az volt, hogy mikor futnak már le végre a tesztek, mert Kaddhafiék az asztalt verték, hogy hol van már, mikor kapják meg a felszerelt mobil parancsnoki vezetési pontjukat.

Most te jössz! Mit csináltál 6 évesen, talán fúziós atomreaktort?

Gyermekláncfűrész 2012.01.25. 17:33:49

@különvélemény: Én itt és most. Te? Párhuzamos univerzum?

exlex 2012.01.25. 17:40:18

@KopaszMercis: Talán a kurva anyádat írd kis betűvel.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 17:42:39

@Attila64: mi tenyleg 10 eves kor korul programozgattunk basicben..:-)

jomagam 9-10 eves lehettem, amikor az iskola "szamitastechnikai szakkoren" tanultuk az alapokat commodore-okon, spectrumokon, zx81en.

Spiritmonger 2012.01.25. 17:44:16

@Attila64: fúziós atomreaktort? - ezen majd beszartam:-))))

exlex 2012.01.25. 17:44:27

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"jomagam 9-10 eves lehettem, amikor az iskola "szamitastechnikai szakkoren" tanultuk az alapokat commodore-okon, spectrumokon, zx81en."

És ki nem szarja le?!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 17:45:03

@Hohó60: Egy rekeszt sört tettem volna rá, hogy ilyen listát teszel be.

Grenada - Nem megszállás volt. Amerikai életeket éreztek veszélyben. Feleslegesen. Ez nem volt háború, inkább gigantikus túszmentő akció.

Panama - Egy drogdírelért mentek oda, mert nem fért a bőrébe. Ennyi erővel Escobar + Kolumbia is beleférne, mert konkrét segítséget nyújtottak, hogy kinyírják..

Szomália - Ez a hülyeség csúcsa. Oda azért mentek, mert az ENSZ szó szerint könyörgött, hogy védje már meg valaki az humaitárius segélyszállímányokat és azokat, akik ott vannak. Felkérésre mentek oda. Az, hogy Pakisztán is ott volt, az láthatólag meg sem üti ingerküszöbödet. Ja, nehézfegyverzettel, APC + M60. Szomália egy 100% humanitérius akciónak indultak, csak már szállítmányokat védő katonákat is elkezdték gyilkolni. (~20 pakisztánit öltek meg, részben megcsonkították és asszem meg is nyúzták őket.) Ezután mentek át kicsit aktívabba, a többit a Black Hawk Down filmben láthattad zanzásítva hollywoodi módon. Nem igaz, hogy még mindig vannak ekkora nímadok, mint te és képesek ezt leítni. Elképesztő...

Irak? 2003-ban igen. 1991-ben ellenben ENSZ felhatalmazással állították helyre Kuvait függetlenségét egy NEMZETKÖZI kolalícióban, ami tömve volt arab országokkal is. Úgy 30 ország volt ott. Kuvati függetlenségét helyreállították, Szaddam uralmát nem döntötték meg, pedig a fél világ könyörgött a jenkiknek, hogy menjenek tovább. Mire Bush közölte, hogy

1. Jó, hogy ennyi halottal megúszták.
2. Erre nincs felhatalmázuk.

Fura, hogy 2003 óta azért köpködik őket amiért 1991-ben még könyörögtek és felállva tapsolt volna a fél világ. Ej, micsoda jellemek vannak a világban... Ez sem jenki akció volt, csak szokás szerint itt is a jenkik adták az élőerő és nehézfegyvezet ~80%-át, mert mindenki más expedíciós képessége 0 hozzájuk képest.

Afganisztánba szintén ENSZ felhatalmazzásal mentek, arab országok egyöntetű (kivéve talán Szíria) támogatásával 9/11 miatt.

Szuezben ott sem voltak, soha egyetlen Arab-Izraeli háborúban nem vettek részt, te nagyon te...

Vietnámban a komcsik akarták erőszakkal egyesíteni a két országot és Dél-Vietnám védelmében avatkoztak be.

Korea dettó ua., ahol szintén ENSZ felhatalmazással állíották helyre dél függetlenségét SZINTÉN nemzetközi erők. (Ez volt az első ilyen eset, ami a szovjetek megakadályozhattak volna, de marháj még egy vétüt is képtelenek voltak összehozni a BT-ben, inkább sértődötten kivonultak...)
Jenkik, angolok, ausztrálok ott voltak, de asszem még pár ország, jelképes erővel. Persze ez is jenkinehéz koalíció volt.

Kuba-ban csak jelképes támogatás volt a Dinszó-öbölben, ami vicckategória volt. A SZU ilyenből 12 egy tucat beavatkozást csinált.

Akkor most kezdjem sorolni, hogy komcsi államok hogyan és kit támadtak meg?

Elképesztően, buta, hülye tudtaltan vagy, és a szomorú az, hogy erre a jelek szerint még büszke is vagy, mert ilyen hülyeségeket csípőből tolsz ki a netre. Szerintem költözz egy komcsi országba, ott biztosan díjazzák az ennyira buta és elvakult hitet...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 17:47:55

@exlex: uhh..
te tenyleg ilyen fontos kis seggfejnek hiszed magad?:-)

azon gondolkozz el kedves szuletett alattvalo, hogy TEGED ki nem szar le?:-)

exlex 2012.01.25. 17:50:32

@molnibalage: Dél Vietnámban pedig leszopták a faszt, megfutamodtak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.25. 17:56:09

@exlex: nem egeszen igy tortent.

annyi tortent, hogy olyan sokba kerult es az amerikai kozvelemeny akkora nyomassal volt a kormanyra, hogy inkabb befejeztek:-)

el tudod kepzelni ezt itt?:-)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 18:01:40

@exlex: Ennél kicsit összettebb volt a porbléma. A politiksok olyan RoE-t határoztak meg, amivel lehetetlen volt győzni. Csak ezt ők nem akarták tudomásul venni.

'71 táján egyes magas rangú vezetők gyak. parancsba adták, hogy ezeket szegjék meg. (Az egyik elég keményen le is lett dorongolva.) Aztán odafant belátták, hogy ez nem megy. Ekkor jött a Linebacker I és II. A II után ÉV rohant tárgyalóasztalhoz és 2 évig nem is próbálkozoztt. A jenkik szépen kivonultak és csak utána foglalták el DV-t.

Szóval kicsit vicces helyzet, hogy mikor végre szabad kezet kaptak és ~ 1 hónap alatt lerendezték Hanoit és környékét - az északi-tartalékok lényegében kimerültek, ÉV levegőbél védelen volt, a havi szállítások az eredeti 30%-át sem érték már el - de akkor ez már senkit sem érdekelt. Egy nagyon sikeres katonai hadműveletnek semmiféle politikai hozadéka nem volt, mert előtta 8 évig balfaszkodtak az idióta politkusok miatt.

A jenkik kivonulásáig esélyüke sem volt észnakak elfoglalni délt. Próbálkoztak néha hagyományos, nyílt ütközetekkel, de jól seggbe is rúgták őket a jenkik.

Egyébként röhejes, hogy sokan nem is tudják, hogy mennyibe is került az ÉV-i siker. A SZU havi ~30 tonnan gázolalat, erőműv fűtőlajat szállított. A háború teljes ideje alatt több száz MiG-et, több ezer légvédelmi rakétát, olyan félszáz vagy több légvédelmi komplexumot - Sz-75 és Sz-125 különféle változatait, ami a kor csúcstechnikája volt - ezerszámra légvédelmi ágyút és lőszert. Ezen felül meghalt 2-3 millió Vietnámi.

Szóval a fasz szopás elég relatív.

Ehhez képest a jenkik Afganisztánba összesen 1-2 talán, 3 milliárd dollárt toltak és összemérhetelenül magasabb kárt okoztak ezzel.
A Stingerekkel ~ 200 repülőezközt lőttek meg vagy rongáltak meg súlyosan.

belekotty 2012.01.25. 18:02:14

@Spiritmonger: Ne szarj be, van fúziós atomreaktor.
A D + T = He + n 14.3 MeV-es neutronjaival U238 köpenyben hasadást hoznak létre, mivel az U238 hasadási küszöbenergiája neutronokra 1.5 MeV csupán. Kína dolgozik ilyenen.

2012.01.25. 18:04:50

Izrael egy rákos daganat a Föld és az emberiség testén. Addig nem lesz béke, amíg az USA-t és az EU-t a cionisták irányítják.

belekotty 2012.01.25. 18:07:47

@Advocatus Diaboli: Majd ha arról szólnak a hírek hogy zsidó öngyilkos merénylők békés arabokat robbantgatnak, majd akkor aszondom l1en Iránnak is atombombája.

2012.01.25. 18:08:01

@különvélemény:

Mindezt természetesen a "demokrácia" nevében.

Nem véletlen, hogy egyre többen néznek gyanakodva, ha valamelyik cionista, vagy liberrált zsidóbérenc a demokráciát félti...

belekotty 2012.01.25. 18:09:13

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: Mai napi zsidózásod megvolt? Na ha elélveztél rá, akkor töröld meg a farkad és vidd le a szemetet!

belekotty 2012.01.25. 18:11:14

@akuvaiti: "mint ahogy pl. az amcsik lerohantak Libiat (nyersanyag)" - ez mikor volt?

2012.01.25. 18:15:09

@Advocatus Diaboli:

Azért, mert a retkes zsidók azt parancsolták az EU "vezetőinek", hogy fájjon. Szégyen, hogy szuverén európai államok ezeknek a kilincsorrú sivatagi tetveknek gazsulálnak.

2012.01.25. 18:18:53

@belekotty:

Milyen hatmillió tetűhintás? Ki hiszi ezt el? :))

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.25. 18:21:23

@molnibalage:
" (usa) Afganisztánba szintén ENSZ felhatalmazzásal mentek"

Barátom, te menthetetlen vagy, beszippantott az amero-cionista feketelyuk!

(gy.k.: az ensz "engedélyre" azért van mindig szükség, mert különben háborús bűncselekmény más ország letámadása. Így viszont bűntetlenül csinálhat bármit, hiszen - jogilag- az usa az úr. Ott is.)

exlex 2012.01.25. 18:28:44

@belekotty: "Majd ha arról szólnak a hírek hogy zsidó öngyilkos merénylők békés arabokat robbantgatnak, majd akkor aszondom l1en Iránnak is atombombája."
Arról szóltak a hírek, hogy a cionista terror állama fehér foszforral bombázza a palesztin lakosságot.
Arról szólnak a hírek, hogy több millió palesztint elűztek a hazájából.
Arról szóltak a hírek, hogy gettóba zártak egy egész népet az apartheid fallal:
www.youtube.com/watch?v=kfTf6rroeJk

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 18:31:14

@Attila64: Jó. Akkor viszont Izrael témáról tessék leszakadni. Akkor Izrael nem is létezik, és egy nem létező ország meg azt csinál amit akar. Ugyanis Palesztínát és Izraelt egyazon ENSZ határozat hozta létre...

Hohó60 2012.01.25. 18:44:03

@molnibalage: Te szerintem az amerikai nagykövet vagy - inkognitóban.
Mert ennél töményebb propaganda dumát talán még ő sem tudna összehozni. Az ember szíve megszakad a szegény, igazság bajnoka Amerikáért.
Kár, hogy ezt a maszlagot egyedül Te veszed komolyan: Amerikának mint biztosan hallottad már tőlük sokszor, az egész világon vannak állítólagos érdekei, és azok mentén gyilkol, vagy sem. Ez eléggé közismert. Náluk az ő drogdílerük,oligarchájuk, diktátoruk, az jó díler, oligarcha, diktátor, a másé meg rossz. Lásd Noriega, akinek az volt a peche, hogy ujjat húzott velük.
Azt meg magad sem gondolod komolyan, hogy az arab-izraeli háborúkban nem vettek részt. Persze. Csak ők voltak az alvállalkozók operatív vonalon.
Nézd, én nem vagyok olyan tökéletes mint Te, én követek el hibákat. Szomáliát nem kellett volna beírni, mert gondoltam, hogy ez adu lesz a kezedben, de hibáztam, feladtam a magas labdát.
De az az önhittség, az a mód, ahogyan odamentek, és le akarták iskolázni a koszos lábú, kirohadt fogú négereket, akik meg nem tudták magukról ezt, az mégis az ő übermensch-mentalitásuk kiváló példája, ezért írtam bele. Az Illetékes Elvtárs mentalitás, a soviniszta, világ csendőre szerep a leginkább visszatetsző bennük, és ez a szomáliai, egyébként talán egyetlen nem igazságtalan vállalkozásukra is vonatkozik.

Azt írod, a kommunizmus ellen küzdöttek Vietnamban meg Koreában. Érdekes... Akkor itt miért támogatják őket. Ja, mert vannak az ő kommunistáik,akik jó kommunisták, meg a más kommunistái, akik meg a rosszak.

Egyébként írásod hangneméhez még annyit: a stílustalanság meg maga az embertelenség.

belekotty 2012.01.25. 18:46:03

@exlex: A foszfor nem igaz, a többi az öngyilkos merényletek miatt van.

exlex 2012.01.25. 18:46:14

@molnibalage: "Akkor viszont Izrael témáról tessék leszakadni."
Miért? Izrael uszítására akarják lerohanni Iránt. Ez "on topic".

exlex 2012.01.25. 18:47:49

@belekotty: "A foszfor nem igaz". Izrael elismerte, hogy lőttek fehér foszforral. Ha Izrael elismeri akkor miért erőlködsz a hazugságaiddal?

belekotty 2012.01.25. 18:48:17

@Hohó60: Milyen kommunistákat támogatnak itt?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 18:50:19

@Hohó60: Nem, nem vettek rész. Fegyvert szállítottak, mint a SZU, vagy 67 előtt a franciák. Vagy ők a listából hol vannak...?

Ma egyszerűen divat fikázni a jenkiket. Bárki, aki a üvöltözésben eszüket vesztett idióták hülyeségiet cáfolja, az meg már jenki/zsióbérenenc. Megszoktam...

belekotty 2012.01.25. 18:50:26

@exlex: Most bombázott vagy lőtt? Mert nem mindegy. A foszfor gránát egy bevett gyalogsági fegyver. A foszfor bombázás más. Idéznéd hol ismerte be Izrael?

exlex 2012.01.25. 18:52:36

A cionista terror állama több mint 30 éve semmiveszi az ENSZ BT 242. és 338. határozatait és az ENSZ alapokmányát. A cionista állam semmibeveszi a Hágai Nemzetközi Bírósag apartheid fallal kapcsolatos döntését, mely szerint a cionista apartheid fal illegális.

Izrael szarik a nemzetközi jogra, ugyanakkor Irántól elvárják, hogy igazodjon.

Hohó60 2012.01.25. 18:52:51

@belekotty: Ez komoly? Nézd a Híradót legalább az ATV-n.

exlex 2012.01.25. 18:55:29

@belekotty:

"Israel admits phosphorus bombing"
Izrael elismeri a foszforral való bombázást:

news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/6075408.stm

belekotty 2012.01.25. 18:56:12

@Hohó60: Milyen kommunistákat támogatnak itt?

KopaszMercis 2012.01.25. 18:56:46

@exlex: Latom feltudtad venni a fonalat...

Fogadni mernek, hogy te szavazni is voltal ;)

Hohó60 2012.01.25. 18:57:01

@molnibalage: tudod, én azt hiszem, kicsit túlzásba vittem az amcsik fikázását, biztosan nem olyan rosszak, mint amennyire írtam.
Nem tudom, Te nem érzed -e úgy, hogy kicsit túlzásba vitted az ő nagyon-nagyon sok negatív lépésük védelmezését.

Ha nem, akkor sincs baj, viszont én kiszálltam, megyek focizni.

mikka 2012.01.25. 18:57:37

@molnibalage:

a helyzet az hogy az usa biraloinak igaza van e kerdesben.
Az usa tobbszor inditott haborut a sajat alkotmanyat kikerulve amely kimondja hogy haboruba,barmilyen haboruba, konfliktusba csak kongresszusi dontes alapjan lephetnek. marpedig ilyen kongresszusi felhatalmazas nem volt. Ezt es sok minden mast is biralnak politikusok az usa- ban, tpbbek kozt Ron Paul akit nem lehet figyelmen kivul hagyni hiszen csak versenyben van az elnok jelolo valasztasokon a republikanus oldalon. Kimondja es hiszi azt amit a vilag jo resze is tud,megpedig azt hogy az USA intervencios politikaja vezetett oda hogy ma az egyik leggyuloltebb orszag a foldon. Kimondja hogy a terror fenyegetettseg sem azert van mert az amerikaiak jol elnek es masok irigyek erre,hanem azert van mert olyan helyein van jelen a vilagnak ahol semmi keresnivaloja nincs. Kimondja,ki meri mondani hogy az usa arrogans kulpolitikaja vezetett oda ahol most vannak. Ki meri jelenteni hogy iran nem jelent kozvetlen veszelyt az usa- ra tovabba ki meri jelenteni hogy nem tamogatja az izraeliek egyoldalu partfogasat vagy anyagi tamogatasat sem. nem azert mert antiszemita, azert mert ugy gondolja hogy amerikanak egyszeruen nincs keresnivaloja ott. en tamogatom abban hogy azt a vilagrendorsegi funkciot amit az usa kepvisel megszuntesse,remelem az amerikaiak tobbsege is igy tesz..

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.25. 18:58:49

1., Sokkal komolyabb a dolog mint gondoljátok..
2., Az iráni, indiai, kínai újságokban az áll, hogy Irán vezetett be szankciókat, a bizonytalan devizával rendelkező országok felé, és ezentúl, csak aranyért hajlandó olajat adni...
3., Irán GDP-je az elmúlt 3 évben megnégyszereződött, és ez nem az eladott olaj mennyiségének köszönhető, mert az meg csökkent... jaaa már 2012-ő van.. ne gyertek a 800 milliárdos 2010-es adattal...
4., Most először fog farkasszemet nézni a NATÓ keleti technológiával... szerintem maga Irán erősebb a NATO-nál, nemhogy még Indiát és Kínát is beleszámolva...
5., Irán nem csak a szoros lezárásával tud olajembargót elérni, hanem az arab világ síta lakossága révén is...
6., a síták demokratikusabbak mint a szuniták, így az ENSZ-nek őket kellene támogatni.. a szunitákkal szemben..
7., Irán nem veszített háborút az elmúlt 40 évben, ami az USA-ról nem mondható el.. sőt.. Irakot úgy verte meg, hogy 200 f-14-est és 402 F-16-ot lőtt le... amit aztán nem akart Szadam kifizetni az amcsikank és ebből lett a blokád, majd az öbölháború!
8., Az amcsi haditechnológia elavult, lassú, hatalmas egységekkel, míg az írániak gyorsak, kicsik, és nagyon sok van belőlük, ráadásul fejlett megtévesztő célpontok garmadájával rendelkezik...
9., Irak nem rendelkezett páncéltörő lövedékekkel mert nem volt uránja.. Irán vissza is tud lőni.. és nem csúzlival..
10., ha az USA atomot vetne be... megáshatná a sírját... úgy kiközösítené a világ mint a sicc...

Hohó60 2012.01.25. 19:01:29

@belekotty: Még egyszer: Ez komoly? ézd a Híradót legalább az ATV-n.

@molnibalage: ja, és még annyit, hogy talán észrevetted, nem írtam semmit a zsidókkal kapcsolatban, tehát nem világos számomra, mire válaszoltál.

belekotty 2012.01.25. 19:01:34

@exlex: O.K. Ez tényleg a genfi konvenció megsértése, mert ez a fajta használat vegyi fegyvernek minősül, a gyalogsági csak gyújtógránát.

belekotty 2012.01.25. 19:03:18

@Hohó60: Milyen kommunistákat támogatnak itt?

KopaszMercis 2012.01.25. 19:04:02

Olyan erdekes nezni, hogy a magyar nepnek mindig a szovetsegeseivel vannak problemai...

Amikor a SzU volt a szovetsegesunk akkor NyEuropa es USA volt a basszaszajba... Most hogy a nyugat a szovetsegesunk most az o kurva anyjukat, es eljen Iran...

Mecsoda egy buzi egy setet egy brigad vagytok... Csak a bor nem jar le a fejetekrol... :)

KopaszMercis 2012.01.25. 19:07:37

@Con Storm:
10., ha az USA atomot vetne be... megáshatná a sírját... úgy kiközösítené a világ mint a sicc...

En spec tamogatnam hogy csinljanak nekunk a jenkik egy szep nagy parkolot a kozelkeleten, a sok siro rivo nogyulolo szerencsetlen homokniggernek megvaltas lenne a halal...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.25. 19:07:47

@KopaszMercis:
Látod, a hozzád hasonlókat kellene innen - ahogy te mondanád - kibaszni, meg a molnibalage-típusú tudálékosokat, mert egyszerűen képtelenek vagytok civilizált vitára. Mindjárt fejlődne a magyar internetes vitakultúra, és jobban érezné magát mindenki a bőrében.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 19:08:56

@Con Storm: OMG, ennyi hülyeséget egy kommentben...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.25. 19:09:16

@KopaszMercis: Ha ha ha... azért mi Magyarok üzentünk hadat a történelem folyamán a legtöbbször az USA-nak...

Hohó60 2012.01.25. 19:09:16

@belekotty: Bajnai, Gyurcsány pl.
Úgy látom, ezt biztosan nem mondták el az ATV-n a fejtágítóban, ezért kérdezed ilyen sokszor.
És igen, mert gondolom, ezt sem mondták, a régi kommunista ma internacionalista.
De most már tényleg megyek focizni.
További jó munkát!

Gyermekláncfűrész 2012.01.25. 19:11:07

@Con Storm:

Csak pár kérdés:
Indiát és Kínát miért kell beleszámolni? Szövetségesek lennének?
Szoros lezárása szerinted mennyire számit? kb alig-alig.
Irán nem veszített háborút az elmúlt 40 évben. kb egy tákolmány az ország. Ha engedik az csapja agyon aki akarja.
Az amcsi haditechnológia elavult. LOL
ezeket honnan szeded?

belekotty 2012.01.25. 19:12:27

@Hohó60: Bajnai és gyurcsány komcsi? A bankárkormány? Te hülye vagy! :-))

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 19:15:01

@mikka: És ki szerint a leggyűlöltebb? A blog.hu közössége által...?

KopaszMercis 2012.01.25. 19:18:08

@Kara kán:
Szerinted tenyleg az a baj hogy nem csomagoljuk be szepen az amugy 1000%ig valid es helytallo erveket? Ez nem az orszaggyules hogy a faszt is szalvettaval megfogo Semjen szintjere sullyedjunk. Ha nem tetszik a stilus elmehetsz a gecibe. Koncentralj a mondanivalora...

exlex 2012.01.25. 19:25:10

@KopaszMercis: Te nem csak kopasz vagy hanem hülye is.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.25. 19:25:27

@KopaszMercis:
Persze!
Itt disznólkodtok, aztán mi, rendes emberek menjünk a gecibe.
molnibalage ezt a a furkálós, kitúrásos, mocskolódó technikát végigjátszotta velem az sg.hu-n. Ott, egyéb elfoglaltságaim miatt nem különösebben foglalkoztam vele, örültem is, hogy kevesebbet fórumozgatok miatta és ottani cinkosai miatt, de azt látom, hogy a hozzá hasonló őrültek, szemét alakok (pl. még Dr igazi Sipi a Geciország állampolgára is) más internetes fórumokon is egyre feltűnnek, hatalmas bűzt árasztva maguk körül.
Csak figyelmeztetni szerettem volna erre a többi fórumtársat.
Egyébként, minden törvénytisztelő állampolgárnak kötelessége, hogy figyelmeztessen másokat, ha mondjuk egy fedetlen pöcegödör van egy frekventált helyen, hogy mások ne essenek bele.

KopaszMercis 2012.01.25. 19:26:27

@exlex:
Mond el meg jo sokszor... Bar igaz nem lesz tole, de lehet, hogy legalabb majd te elhiszed

belekotty 2012.01.25. 19:28:00

@Kara kán: Pont te ugatsz, te vezérfaszfej?

KopaszMercis 2012.01.25. 19:29:14

@Kara kán:
Hallod ne mar hogy ennyire szelektiv a felfogasod... A koztarsasagi elnok lassan a sajat nevet nem tudja leirni, a miniszterelnok egy nyelveket nemtudo felintelligens melynovesu frusztralt budos cigany, aki nem mellesleg olyen videki mint a gemes kut es annyira osszetett, mint egy fagolyo, de PONT az en gecizesem "báncsa" a szeperzekedet?

Ne maaaaar....

belekotty 2012.01.25. 19:30:50

@Kara kán: A szád egy fedetlen pöcegödör. De beleszarhatunk. :-))

mikka 2012.01.25. 19:31:39

@molnibalage: nehany amerikai politikus szerint :) de ha jarsz a vilagban ez azert erezheto...de hogy ne legyen lehetosged csusztatni nem az atlag amerikai emberrol vagy az amerikai eletmodrol vagy kulturarol szol ez hanem az amerikai politikarol es az NWO jelensegrol

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.25. 19:33:51

Vigyázat, vigyázat!

Fedetlen pöcegödrök vannak itt (is), de könnyű észrevenni őket, mert kiabálnak. Sajnos azt kiabálják, hogy „Lépj belém!”.

belekotty 2012.01.25. 19:37:02

@Kara kán: belelépjünk a pofádba, a pöcegödörbe? Nem kell kétszer kérned! :-))

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.25. 19:42:36

@belekotty:
Látod, ennyire majmok vagytok ti. Semmi önálló gondolat, csak ismételgeted valakinek az ötletét, a viccét, szójárását, sőt, pofátlanul loptok, loptok, loptok. Majd hazudtok, hazudtok, hazudtok. Utána meg tágra nyílt szemekkel csodálkoztok, hogy az emberek megvetnek titeket. Pedig a megvetés csak egy normális, bár ártatlanul kismértékű reakció.

belekotty 2012.01.25. 19:47:29

@Kara kán: Ja, hogy pöcegödröket emlegetni neked vicces, csak szavad járása? Szépre tanított az édesanyád? Vagy a GYIVI-ben, mert anyád a pöcegödörbe dobott?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.25. 19:49:42

@Gyermekláncfűrész: Igen szövetségesek...

1996.. katonai szövetség aláírása... NATO-val vetélkedő fejlett fegyverzet közös kifejlesztésével és sorozatgyártásával.. lásd Su-27-re épülő technológiák... és stb...

Igen ... szövetségesek és kell nekik az olaj... minden állam szövetségese Iránnak, a perzsáknak akiknek kell az olaj...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.25. 19:54:05

@belekotty:
Én azt nem értem, hogy az olyan szemét disznó szar emberek, mint te vagy kollégáid, akikkel korábban is volt konfliktusom, miért nem ekrülnek el engem.

Kikéred magadnak, hogy elküldjelek a szifiliszes, bárcás, büdös kurva mostoha cigány anyának nem nevezhető szülőnőstényedbe, te rohadék mocsok sertés?

Kullancs1983 2012.01.25. 19:54:38

@Con Storm: Jézuserejenehagyjel!! Írjál még, sokat! Nem is tudom mikor röhögtem ennyit utoljára. Jó, néha a sírás is kerülgetett, de csak ha túl sokat olvastam egyszerre..:P Kis adagokban fogyasztva viszont kifejezetten üdítő! :D

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.25. 19:54:45

Akiket érdekel Irán, és nem mocskolódni járnak ide, azoknak ajánlom ezt a cikket:
travelo.hu/tavol/2012/01/25/iran_turistaknak/

belekotty 2012.01.25. 19:56:52

@Kara kán: Mi van te pöcegödör szájú? Ömlik belőle a szar? :-))

Gyermekláncfűrész 2012.01.25. 19:57:17

@Con Storm:
Ez kimerül pár a háborút elitélő nyilatkozatban a „szövetségesek” részéről.
Nekik nem az Iráni olajra van szükségük, hanem csak olajra. Érdekeiket védik nem Iránt. Ha ezek az érdekek kiszolgálásra kerülnek, akkor mindenki boldog. Ennyi.

M&Ms (törölt) 2012.01.25. 19:58:18

@Con Storm: Na most akkor ébredj fel. "Amcsi haditechnológia elavult!" MEGALOOOOL

1. Az USA egymaga majdnem többet költ hadi kiadásokra, mint a világ összes többi országa együttvéve.

2. Olyan szintű logisztikával, fegyverzettel, és képességekkel rendelkezik, amihez képest az egész iráni haderő lepkefing.

3. Kína most jutott el oda haditechnikai szinten, ahova az USA már vagy 60 éve (pl. rep-hordozó).

4. India az USA szövetségese, Kínával pedig sose voltak puszipajtásak.

5. Menthetetlenül hülye vagy, szedd be a gyógyszered! :))

Tapogatott Kukorica 2012.01.25. 20:01:28

Mindenfele nezettol fuggetlenul azert kivancsi lennek arra, hogy miert jobb egy alapvetoen nyugati ertekrenddel biro, Europaban fekvo, EU-tag, NATO-tag (es meg ezer mas) Magyarorszagnak Irant tamogatnia, semmint a szovetsegeseinek mondottakat? Az ideiro emberek 99%-a amerikai processzoros szamitogeprol, amerikai oprendszerrol ir, legtobbjuknek europai vagy amerikai kocsi van a feneke alatt, angolul es nemetul ervenyesul a leginkabb ha kulfoldiul kell beszelnie, nyugati, europai filmeket, zeneket hallgat zomeben (persze a magyaron felul) es meg reggelig lehetne sorolni, hogy mi minden koti az orszagot Europahoz Szent Istvan ota.

Megis miert kene Iran mellett kiallni? Vagy inkabb maskent kerdezve: ha azt akarjak elerni, hogy ne tamadjak meg Irant, akkor miert nem a megfelelo helyen teszik azt? Egyetlen jelentosebb tuntetest, peticiot, semmit nem latni, pedig manapsag nem egy bonyolult dolog egy-egy tiltakozast megszervezni. Aztan ott vannak a birosagok, a kepviselok, a parlament.. Ezer helyen lehetne kezzel-labbal tiltakozni az irani offenziva ellen, megse tortenik semmi kulonosebb akcio.

Csak arra tudok tippelni, hogy titokban a tobbseg nagyon is elvezi mindazt a "csillogast", amit ez a hanyatlo vilag ideat nyujt nekunk, nem? Azert mondom igy, mert Iranbol meg egy ilyen forumot se nagyon tud olvasni az ember, a Facebook, Youtube, Twitter, minden tiltva van. Azaz meg ilyen kenyelmes, fotelbol vivott kommenthaborut se tudnak folytatni odaat, a csillogas hianyarol nem is beszelnek. Persze ha valaki szerint ez a kovetendo irany, annak valjek az egeszsegere, en nem kerek az ilyenbol egy percet sem es inkabb leszek a boldogtalan nyugati tarsadalom vegtelenul szomoru tagja.

röhögő 2012.01.25. 20:02:17

@Kara kán: "Akiket érdekel Irán, és nem mocskolódni járnak ide"

"Kikéred magadnak, hogy elküldjelek a szifiliszes, bárcás, büdös kurva mostoha cigány anyának nem nevezhető szülőnőstényedbe, te rohadék mocsok sertés? "

Szép családban nőhettél fel.

röhögő 2012.01.25. 20:08:13

@belekotty: Miért kattant rád ez az idióta?

belekotty 2012.01.25. 20:08:23

@röhögő: karakán nevű elmebetegünk kissé rohamot kapott. :-))

T-akonypunpa 2012.01.25. 20:09:36

Irán közel sem csinál annyi rosszat, mint a nyugati hatalmak. Iránnak még nincs atomfegyvere, nyugatnak van. Irán még nem végzett kisérleti robbantásokat, nyugat már igen. Irán még nem ölt, nem pusztított el semmit atombombával, nyugat már igen. Irán még áramot sem csinálhat, mert a korrekt és igazságos nyugatiak így döntöttek. A gusztustalan, önző nyugati népségbe tartozom. Szégyellem magam!

belekotty 2012.01.25. 20:11:42

@T-akonypunpa: A nyugati államok vezetői nem szólítanak fel más államok elpusztítására, mint Irán vezetője.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.25. 20:22:27

Egyébként, az itt mocskolódó hülyéket, 1-2 kivétellel a mocskolódó Varánusz blogon is megtalálja az ember. Az biztos, hogy jól összeszokott mocskolódó társaság, vagyis banda, és jól keresnek ezen a mocskolódáson ezek a mocskolódók.

belekotty 2012.01.25. 20:24:51

@Kara kán: "Kikéred magadnak, hogy elküldjelek a szifiliszes, bárcás, büdös kurva mostoha cigány anyának nem nevezhető szülőnőstényedbe, te rohadék mocsok sertés?" - erre a mocskos szájú féregre gondolsz?

M&Ms (törölt) 2012.01.25. 20:29:57

@T-akonypunpa: Mehetsz nyugodtan oda. Viheted magaddal novák elődöt is, meg a többi kurucos idiótát. Még szívességet is tennél nekünk nyugatpáriaknak. :)

röhögő 2012.01.25. 20:45:52

@Kara kán: " is megtalálja az ember" - ember? Te még az emlősöknek is kevés vagy, nem hogy embernek!

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.25. 20:57:27

@molnibalage: "

" Akkor Izrael nem is létezik, és egy nem létező ország meg azt csinál amit akar."

Elég sok ország elismerte, tehát - sajnos - létezik. Olyan, mint egy kurva gyereke: erőszakban született.

"Ugyanis Palesztinát .... ENSZ határozat hozta létre "

Egész pontosan hol találom ezt az országot? Ki a Magyarországra akkreditált nagykövete? Vízum kell oda? Folytassam?

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.25. 21:01:10

@KopaszMercis: 2012.01.25. 19:04:02

"Olyan erdekes nezni, hogy a magyar nepnek mindig a szovetsegeseivel vannak problemai."

Nekünk az usa nem szövetségesünk. Mi viszont az usa szövetségesei vagyunk.

Ha érted a különbséget.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.25. 21:12:19

@Dr. MMs drazsé: valamitkeversz....

nem India, hanem Pakisztán volt az USA szövetségese Indiával szemben... ezért kapta meg paksiztán az atomtechonlógiát és van atomfegyvere

India mindig is Kína puszipajtása volt... az meg kínától kapta meg az atomtechonlógiát...

Kínát pedig nem kellene lenézni... mert a félvezető technólógiát szinte kizárólag az .. birtokolja... anélkül meg nincs semmi sem...

Ez a két ország népességben is csak a világ fele...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.25. 21:20:04

@Tapogatott Kukorica: ... Irán elleni offenzíva ellen tüntetni.. minek?

döglődő USA miatt?

Vagy mert azt is le fogják rohanni? nem egy 4 milkás kősivatag... nem káme háme araboklakják, hanem perzsák... akikbe már beletört az USA foga... nem egyszer... hanem többször... a második VH óta is... még Nagysándor is megfeküdt tőle...

Az armageddon fensíkon 4 római cézárt is legyaktak...

Ez a játék most nem úgy fog végződni, mint ahogy az USA szeretné....

Kullancs1983 2012.01.25. 21:20:36

@Con Storm: Pakisztán az USA régi szövetségese. eddig stimmel. De az atomtehnológiát részben önerőből barkácsolta össze, részben épp a kínaiak segítségével. India egy időben tényleg elég jóban volt Kínával, de összevesztek, háborúztak, háborúztak és most is főleg egymás ellen fegyverkeznek. Kína pedig a nyersanyagot adja, nem a tehnológiát. Ha nem adna szereznének máshonnan, kitalálnának mást, stb. De ne hagyd abba, tényleg szórakoztató amit írsz..:P

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.25. 21:23:21

@T-akonypunpa: Iránnak van atomfegyvere... több mint 40 éve... hivatalosan beismert fegyverarcenálban

Irán végzett kísérleti robbantásokat...nem egyet, hanem 3 kráter is van...

Irán harcias állam, több háborút is vívott, és mind győztesen az elmúlt 40 évben... méghozzá NÁTO fegyók ellen is...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.25. 21:25:08

@Kullancs1983: akkor most vedd le az amcsinak hitt számgéped fedelét.. és nézd meg hány kínai cégnevet viselő chip van rajta...

Kullancs1983 2012.01.25. 21:29:54

@Con Storm: A mobiltelefonom meg finn. Akkor biztos nincs benne semmi, ami máshonnan származna, ugye? Csak azért, mert ott gyártják le, és ott rakják össze, még nem lesz az övék a tehnológia. Különben ők fejlesztenék, és nem a számítógép fedele alatt lenne a kínai cégnév, ahnem rajta. Igaz?
Iránnak pedig nincs atomfegyvere, nem végzett kísérleti robbantásokat, és az utóbbi 40 évben csak Irakkal háborúzott. De az épp döntetlen lett..:) A sah alatt, az USA-val vagy épp Nagy-Britanniával szövetségben végrehajtott beavatkozásokat meg ugye nem tartod tényleg háborúnak?

M&Ms (törölt) 2012.01.25. 21:42:30

@Con Storm: India az USA-val az elmúlt néhány évben jelentős katonai beszerzésekről tárgyalt, harci heliktől kezdve teherszállítókig. Emellett Oroszország szövetségese is, tőlük meg főleg vadászgépeket szerez be, meg most egy új hordozót. Viszont nincs olyan jó viszonyban India Kínával mint régebben, ennek egyik halvány oka, hogy a dalai láma az ő száműzetésükben él, és menedéket ad nekik, de ennél fontosabb a megújúlt Kínai-Indiai határviták, valamint őket is aggasztja Kína agresszív viselkedése a szomszédaival. Abban meg nincs semmi lenézés, Kína most építi első rep-hordozóját, ez tény.

Na de várom magyarázatod a fentiekre. :)

Tapogatott Kukorica 2012.01.25. 22:15:43

@Con Storm: nem hiszem, hogy USA el akarja foglalni Irant, miert tenne? De nem is ez a lenyege a mondandomnak, hanem az, hogy ezen a felen a vilagnak nekem (es megannyi embernek) az europai "viselkedesforma" a termeszetes, igy nottem fel, igy is szeretnek majd egyszer eltavozni. Idonkent haboruzunk, mert emberek vagyunk (Iran is haboruzott az elmult parezer evben nehanyszor). Ha meg haboruzunk, akkor azokat tamogatom, akik az en oldalamon allnak (vagy legalabbis joval kozelebb hozzam, mint az iraniak - de utobbira be lehet illeszteni barmi mas orszagot is a nem szovetsegesek kozul). Csak nagyjabol erre celoztam, tehat hogy ha mar ide szulettem, itt nottem fel es itt is fogom leelni az eletem nagyobbik reszet, akkor bizony harcolni is inkabb az ilyen ertekekert fogok, semmint mondjuk az iraniakert. Attol fuggetlenul meg lehet barki jobbos vagy balos beallitottsagu, komcsi vagy radikalis greenpeaces, engem nem erdekel. De ha ez az "osszmaszlag", ezeknek a mindenfele embereknek a kozossege (EU, USA es a tobbi szovetseges, ill. maga Europa) ugy dont, hogy menni kell, akkor menni kell. Ez volt a masik, amire celoztam, hogy ha mar igy alakult, akkor viszont felesleges ketelkedni, hanem inkabb keszulni arra, hogy az ellent legyozze mind moralisan, mind fizikailag az en oldalam. A harmadik pedig erre vonatkozott, hogy ez a szep a nyugati rendszerben, hogy eleg magas szinten befolyasolhato barki altal az ilyen dontes, mert van ra ezer lehetoseg.
Tehat igazabol csak azon csodalkozom, hogy ha tegyuk fel marha nagy baj lenne ebbol az egeszbol es elkezdenek sorozni a magyar atlagembereket katonanak... Mivel Iran ellen lepnenk fel az Unio (nato, USA, mindegy) oldalan, akkor az Irant folyamatosan dicsero es az EU-t, USA-t stb. becsmerlo katonakat siman bebortonoznek, vagy ha ugyanezt harsognak a harcteren, akkor a helyszinen lelonek. Szoval furcsa, hogy ilyen nyugodtan mondhatnak itt ilyet emberek, de persze ez a szolasszabadsag vagy mi :D
Iranban mindenesetre, ha valaki az USA-t vagy az EU-t vedi, partolja, akkor azonnal bortonbe kerul, vagy akar ki is vegzik. Mindezt haboru nelkul, mar 30 eve igy csinaljak. Nalunk meg ennek az ellenkezoje az alapja a tarsadalomnak, a nyilt vita. Vicces lenne egy hetig bevezetni ugyanazt a rendszert, mint ott, s az Irant vedo blogok, cikkek, emberek sorban eltunnenek, ahogy ott is a nyugatot dicseroek. :)

2012.01.25. 23:08:59

@Plumper_: A videó feltöltője: jerusalemnews... no comment, tudjuk milyen hiteles ez. Hisz a mi drága dísz-zsidóink is milyen igazságokat nyilatkoznak a nyugati sajtóban...

Egyébként Vietnámban is iskolákba telepedtek be, illetve épületekbe a honvédők, majd az USA jól lenapalmozta csecsemőstül, gyerekestül. Ja, hogy egy beépített várost akartak megszállni és ezért nem lehet a szomszéd réten harcolni? Van ez így.

Izrael egy műállam.

Fogd fel úgy, mintha most fogná a Tiszántúlt és odaadná Nyugat-Európa a cigóknak, hogy itt az új országotok, magyarok ti kussoljatok. Áh, hogy nálatok semmi értékes nem maradt, se víz, se termőföld? Cumi. Sőt, meg ne merészeljétek próbálni visszavenni, mert elláttuk Cigániát a legmodernebb haditechnikával. Ezután Cigánia lerombolja a házadat, elüldöz a lakhelyedről, majd háborút indít az országod maradék területei ellen, mert az jár nekik.

Olvasgass Tórát. Az a nép, amelyik kiválasztottnak hirdeti magát, éppenhogy rasszistább Adolf Eichmannál is. Izrael pedig büszke erre és bőszen hangoztatja. Epekedve várom, hogy Iránnak is legyen atombombája és ha szükséges, bevesse a zsidó terrorista állam ellen (ez alatt egyaránt az usa és izrael is értve vagyon).

2012.01.25. 23:15:01

@Kullancs1983: ezek szerint NOKIA telefonod van, amit Komáromban szerelnek össze- Finnországban csak a központ van, ahol a vízfejek ülnek. De minden összeszerelő a csipeket és lapkákat Kínából kapja. Ergo a másik hozzászólónak igaza volt abban, hogy kínai mindened. Az Apple és az Xbox is Kínában készül (Foxconn city), hiába amerikai. AZ autóalkatrészek szintén onnan jönnek, majd itt szerelik össze. Kínának van a legnagyobb elektronikai nyersanyag lelőhelye, az a fém, ami az alaplapokhoz kell, egyedül Kínában bányászható, minden más bányát évtizedekkel ezelőtt bezártak, mert nem tudtak versenyezni a távol-keleti árakkal.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.25. 23:22:17

@HUN_Sector: Nem, a kazettás bombát nem tiltják. A csatalkozás önkéntes. Egyetlen katonai nagyhatalom sem írta alá, de még a középhatalmak sem nagyon...

xstranger 2012.01.25. 23:34:32

@HUN_Sector: azert nem tudnak versenyezni mert hagyjak hogy Kina kimeritse a sajat keszleteit. Jo uton haladnak.

Kullancs1983 2012.01.25. 23:42:32

@HUN_Sector: Olvasol is, vagy csak írsz? Bányásznak, összeszerelnek... Hát a fejlesztés? Kié a tehnológia? A kínai mérnökök mennyire tudnának versenyképes terméket előállítani saját kútfőből? Amúgy a másik hozzászóló azt is megírta hogy Iránnak már 40 éve van atombombája, nem is egy..:P

xstranger 2012.01.25. 23:47:31

@Kullancs1983: nem az a lenyeg hogy mit tudnak most hanem hogy milyen palyan vannak. A vilag osszes nagy egyeteme tele van kinai kinaiakkak akik a legmodernebb tudast szivjak fel es mennek majd haza fejleszteni. A technologia jelenlegi szintjet megkapjak importkent a nyugati cegektol, onnantol kezdve ez a fiatal kutatokon mulik. Amit a nyugat amint latom boldogan megtesz a sajat ertelmesebb embereinek karara.

KopaszMercis 2012.01.25. 23:56:02

@Attila64:
Akkor mar csak azt nem ertem hogy milyen jogon sirtok, mint a pap altal seggbekurt konfirmalo kisfiu, hogy 56-ban nem jottek segiteni az amerikaiak...

KopaszMercis 2012.01.26. 00:01:44

@HUN_Sector:
De azert egy amerikai jel az avatarod... Buzie vagy?

Kullancs1983 2012.01.26. 00:11:25

@xstranger: "Kínát pedig nem kellene lenézni... mert a félvezető technólógiát szinte kizárólag az .. birtokolja... anélkül meg nincs semmi sem..."

Én csak erre reagáltam. Kína persze emelkedő pályán van (van neki hova, ha már itt tartunk), de hogy ők lennének szinte az egyedüli birtokosai a félvezetőtehnológiának, és nélkülük összedőlne a világ, azt azért erős túlzásnak érzem.

windex 2012.01.26. 00:20:17

@Nicolo: fáj a paranoid hülyeséged. ugye nem haragszol rám ezért? az tudtad, hogy olyan, mint fanatikus lakosság, olyan nincs? még a hitleri III. birodalomban se volt. meg arabok magyarországon 150 évig? és a többi... hű, bazz, súlyos vagy, még jó, hogy kevés ilyen van :-)

windex 2012.01.26. 00:32:29

@Kullancs1983: japán autógyártás? sokat hallott szlogen a 70-es, 80-as években, hogy a japánok csak koppintani tudnak (golyóstolltól az elektromos gitáron át mindenre ezt mondták magyarországon), de nincs egy eredeti ötletük? megvan? ismerős? na, és ma mi is a helyzet?

hát, rossz hírem van. ez a szemlélet, amit gyakorolsz, nem a valóságon és a megfigyelésen alapszik. a saját (és közösséged) vélt felsőbbrendűség/-edet/-ét félted, és arra vágysz, hogy úgy legyen, ahogy állatod. ezért állítod. további rossz hír, hogy ez a nép nagyon szorgalmas, félelmetesen kitartó, az individuum messze nem fontos úgy, mint európában, és nagyon igyekeznek, hogy az "összeszerelőből" "kutató" legyen. ja, és nagyon pragmatikusak is, nem fontos a kutatás, és megtalálás dicsősége, ha meg is vehetik, el is tanulhatják. olcsóbb, gyorsabb, egyszerűbb. szóvalj próbálj inkább folyamatokat figyelni, mint a status quo-hoz ragaszkodni, mert nem akarod, hogy változás legyen. úgyis lesz.

windex 2012.01.26. 00:44:37

@Tapogatott Kukorica: volt már ilyen, bár lehet, olyan fiatal vagy, hogy nem emlékezhetsz rá :-) kommunizmusnak, proletárdiktatúrának, cocilizmusnak hívták. örülj, hogy nem vitték el apádat, mint azt a soproni polgárt, aki elment mozijegyet venni délután, az asszony meg utánaszólt az ablakból, hogy "ha szovjet filmet adnak, ne vegyél jegyet!" még aznap jött a fekete autó. na, rakd össze a sztorit, hogy ez hogyan kerekedett ki ebből :-) hallgatózás, feljelentés, majd vasököl lecsap, ott, ahol az köll. milyen szépen működött ez itt nem is régen, amiről te most mint egy irracionális scifiről sóhajtozol és kuncogsz :-)

belekotty 2012.01.26. 05:27:35

Kara kán a polgári konzervatív értékek képviselője:

"Szia belekotty!

Kara kán üzent neked a blog.hu adatlapodon:

Hogy a rák rágná ki az agyadat, te aljas, piszkos, mocskolódó, degenerált, emberi hulladéknak sem jó gazember disznó malacféleség!

Itt megnézheted a feladó adatlapját: blog.hu/user/62752

Ha visszaüzennél, egyszerűen válaszolj erre az emailre!"

:-)))

belekotty 2012.01.26. 05:45:16

@Con Storm: Jól van, vedd be a gyógyszered! :-))

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.26. 07:45:16

@Attila64: www.budapest-hotel-guide.hu/hu/budapest-informacio/nagykovetsegek-budapesten.php

Majd, ha sikerül használni a keresőt és a diplomáciával minimálisan tisztában vagy szerintem akkor gyere vissza. Addig magadat égeted, de vastagon.

Plumper_ 2012.01.26. 08:10:14

@HUN_Sector: tudod mit? nem hiszek neked.:-)
Izrael államot ÚJJÁalapították. A zsidóknak történelmi joga ott lenni, csakis oda kötődnek.
Reménykedj Iránban, de ha merészelnek bármit, előbb válnak hamuvá, mint hinnék. Az egész nyilas bagázst a világon is el lehetne intézni 1 hét alatt, de az nem lenne túl demokratikus.
A te dolgod, hogy gyűlölködj. minél jobban gyűlölködsz, mi annál erősebbek leszünk. A zsidóság ellenségei így tesznek 3000 éve, és eddig mindig a föld alatt vagy múzeumban végezték, vagy (kisebb bűnök miatt) jelentősen meggyengültek.

Plumper_ 2012.01.26. 08:13:11

@Attila64: tovább:
- mutassák meg nekem a palesztin kultúrát
- hadd halljam a palesztin nyelvet
- mutassanak nekem palesztin útlevelet az 1948, 1967 előtti időből
ja, hogy ők arabok? akkor Jordánia a palesztin állam, amely annektálta a nekik szánt területeket 1948-ban.:-] A menekülteket pedig több államban azóta is táborokban tartják, szimplán politikai fegyverként használva őket Izrael ellen.

2012.01.26. 08:32:48

@KopaszMercis: a toxikus anyagok jelölés nemzetközi cimbora. Az hogy a Biohazard együttes (akik zenéjét egyébként nem szeretem) is ezt használja, kb. olyan, mintha kalóznak tartanád azt, akinek a vegyszeres szekrényében koponyával jelölt mérgező anyag van.

2012.01.26. 08:34:08

@Plumper_: a felhők közül nagyon nagyot lehet esni. De ha a zsidóknak úgy jó, hogy az egész világ (mínusz Észak-Amerika) gyűlöli őket, hát lelkük rajta.

Plumper_ 2012.01.26. 08:48:38

@HUN_Sector: de hát nem gyűlöl minket a világ, értsd már meg. ne magadból és a haverjaidból indulj ki, akik gyűlölködnek. irigyek vagytok és buták, mint a főd. bedőltök mindenféle babonának. okos ember nem zsidózik, a többinek tilos. dél-amerikában is szép és virágzó zsidó közösségek vannak. még kínában is vannak zsidók. nem üldöznek minket, ne vizionálj már ilyeneket.:-]

belekotty 2012.01.26. 08:49:58

@Kara kán: Na mi van szép beszédű Karakán? Gondolom te a Magyar Nyelv Őrzője Polgári kör oszlopos tagja vagy. :-))

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.26. 08:52:44

@HUN_Sector: Ez megint milyen statisztika? Úgy bírom, hogy egyes emberek millárdok nevében nyilatkoznak...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.26. 08:59:36

@Con Storm: perzsak

pfff..

kihevertek mar harmadik alekszandroszt, a melegfiut aki becsicskaztatta oket?:-DDD

ugy be voltak szarva tole, hogy inkabb sajat maguk oltek meg a kiralyukat es adtak at neki..:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.26. 09:02:12

@HUN_Sector: nekem a zsidokkal spec semmi bajom ugy en bloc. sot, a szarmazasa alapjan semmi bajom senkivel.

a hulyekkel van bajom. a hulyezsidokkal, hulyeciganyokkal, hulyearabokkal, hulyenemetekkel, hulyeszlovakokkal es az olyan h ulyemagyarokkal is pl. mint te:-)

de ugye ti egyformak vagytok, tehat a zsidosagara vero turbozsido pont ugyanolyan alantas leny, mint te, a magat magyarsagara vero turbomagyar:-)
vagy a ciganysagara hivatkozo rajtakapott tolvaj. ti egy fajta vagytok mind:-)

KopaszMercis 2012.01.26. 09:33:58

@HUN_Sector:
Ugy nemzetkozi, ahogyan az amerikai zaszlo is nemzetkozi te degeneralt fasztalicska. Egy amerikai jel. Ennyi esze van neked es az osszes hulye - hala istennek egyre fogyo - magyar jobboldali emberi hulladeknak.

Nezzel mar utana valaminek.. hihetetlen, hogy bazd meg a te avatarodba is en vagyok a muveltebb. Nem erzed, hogy mennyire megalazo ez neked es a fajtadnak?

2012.01.26. 10:04:24

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: jogod van hülyének lenni, csak tükörbe nézni lehet kellemetlen.

KopaszMercis 2012.01.26. 10:09:13

@HUN_Sector:
Hm... kinek a velemenye mervadobb a biohazard jel megjelolesenek eredeterol:

Egy netto fel gurigat sem kereso, csodtomeg debil tanulatlan jobbos emberi szarkupacnak vagy a harvardnak...

www.hms.harvard.edu/orsp/coms/biosafetyresources/history-of-biohazard-symbol.htm

Hm... jujjj de nehez dontes.. jujj de nehez dontes :)

Uristen rugkapaljal meg, hatha meg ennel is jobban meg tudod alazni magad ;)

KopaszMercis 2012.01.26. 10:11:39

@HUN_Sector:

Tudod az a baj, hogy a sajat fejedre hozod a bajt.. annyira ki huzhattad volna ennek a meregfogat a kovetkezo fele keppen:

"tenyleg amerikai, fu bazd meg nem is tudtam.. mea culpa"
*avatar valtas*

kesz.. es meg en erezhettem volna cikinek, hogy egy ilyen intelligens, meltosagteljes embert baszogatot azzal, hogy milyen az avatarja...

de nem, te te csak azert is.. lesz lesz lesz csakazert is lesz :D

MUAHAHHAHAHAHAHHAH EGY DEBIL FASZ VAGY!!! RABASZTAL :DD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.26. 10:16:15

@HUN_Sector: dehogy kellemetlen:-)

en magamban is megallom ahelyem, nem kell birkamofd nyajhoz csapodni, mint neked, az identitasomhoz nincs szuksegem masokra, hogy megmondjak a tutit.

ha valaki nem tud magara nezni, az te vagy, mert nem letezel. egy vagy a sok kozul, egy tegla a falban, egy hangya a bolyban..:-)

nincs semmid. sem eleted, sem egyeniseged. nemzeted van, ami felemeszt teged es az egyenisegedet, az onallosagodat, a szuveren tudatodat.
ezert vagyok en erosebb es tobb nalad, mert barmikor megallom magamban is a helyemet.
nem kell az akol melege es a csurhepszichozis, hogy eros legyek es bator.

ugyhogy mar megint nem sikerult ramvetioteni a magad parait:-)

en elhiszem, hogy TE nehezen nezel a tukrobe, en elhiszem, hogy TE gyulolkodsz, en elhiszem, hogy TE nem ersz semmit, en elhiszem, hogy TE masokra torsz.

de az, hogy ezeket a gyengesegeidet masokra vatited ki es kvazi indokot generalsz a sajat pszichoipatologias viselkedesednek csak meg szanalmasabba tesz, mert nyilvanvalova teszi, hogy gerinced is egy darab szar, mert arra nem vagy kepes, hogy sajat magaddal szembenezz:-)

tuddo kisfiam, majd akkor probalj megkuzdeni velem, ha magaddal sikerult. majd akkor egy szinttel kozelebb leszel hozzam:-)

KopaszMercis 2012.01.26. 10:17:38

@HUN_Sector:
Komolyan itt rohogok rajtad.. bazd meg a szabadsag teren is ott az amerikai zaszlo.. attol az meg amerikai te nagyon hulye.. tenyleg IMADOM az ilyen otromba szarokat, mint te.. annyira felvillanyoz, amikor megalazok egy egy ilyet. Tudod, ha nem lennel arrogans, akkor talan nem okozna ekkora oromot, es talan kicsit el is szegyellnem magam.. mert nem sokkal nagyobb kunszt ez szamomra, mint osszeverni egy 8 eves kislanyt...

KopaszMercis 2012.01.26. 10:25:40

@HUN_Sector:
Na meg is csak szorult beled nemi IQ.. bolcsen tetted, hogy elsomfordalta a gecibe, te kis buzi komcsi :)

2012.01.26. 10:28:54

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: egy szinttel közelebb hozzád? Kösz, de pajeszt nem növesztek a kedvedért. Jól élek, jól kijövök a különböző népcsoportokkal, megvan magam identitása és nem küszködök gyengeségekkel. Szóval a nevetséges vádjaid leperegnek rólam.

Apropó, tanuld meg az ékezetes billentyűzetet használni.

2012.01.26. 10:31:20

@KopaszMercis: Egy szánni való kis faszjankó vagy, semmi több. Egy hülye ismerősömre emlékeztetsz, aki a csóróságát próbálta kompenzálni a hülye viselkedésével, egy az egyben rád hasonlít. Feljebb írod, hogy 8 éves kislányokkal birkózol, erre nem lennék a helyedben büszke. De velük talán elbírsz. Netalán a mercivel is a miniatürizált farokméreted próbálod ellensúlyozni? Az írásodból süt a sötétség, egy összeomló neutroncsillag is elszégyellné magát a közeledben.

2012.01.26. 10:40:04

@Plumper_: www.haaretz.com/news/israel-is-world-s-fourth-most-dangerous-country-study-says-1.277243

Talán a haaretz cikkét nem fogod kétségbe vonni... sajnos az eredeti felmérésre vonatkozó link itt nem található, de egy zsidó lap csak nem közöl negatív valótlanságot magukról

KopaszMercis 2012.01.26. 10:40:47

@HUN_Sector:
Ugy latszik sikerult megint kicsit magasra tegyem a lecet neked ;)

Probalkozz meg, annyira vicces.. meselj arrol, hogy a biohazard jelet nem az amerikaiak talaltak ki es alkottak meg hanem a nemzetkoziaiaiaik :D

Olyan cuki ahogy vergodsz, es nem erted mi zajlik korulotted, de valahogy azert megis erzed, hogy milyen ciki. Ezt gondolom anyukadtol tanultad el...

Szorakoztass meg, ahhoz ertesz :D

Te kis debil kis csoro vesztes kis szerencsetlen te...

KopaszMercis 2012.01.26. 10:42:59

@HUN_Sector:
Amilyen a formad errol a Charles Baldwinrol tuti ki lehetne deriteni hogy zsido volt.. istenem MEKKORAT ROHOGNEK... virtualis magadra tetovaltatsz egy zsido szimbolumot es ugy zsidozol. De kis helyes vagy, egyem azt az egyuegyu kuruc.infos penznelkuli proszto kis pofikadat... :D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.26. 10:44:17

@HUN_Sector: en elhuiszem, hogy a te egyszeru vilagkepedben a kiut az ilyen szituaciobol az, hogy lezsidozol, de meg ah zsido is lennek, az sem cafolna az altalam leirtakat:-)

de legalabb megerositetted az altalam leirtakat, azaz tenyleg egy likas fingot nem er a borod:-)

2012.01.26. 10:45:07

@KopaszMercis: Nyomoronckám, fenntartom amit írtam. A biohazard jel a biológiai veszély nemzetközi jelölése, akkor is, ha Tádzsikisztánban dolgozták ki, egységesen jelölik mindenhol.

2012.01.26. 10:49:50

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Gondolkodtam rajta, hogy elküldjem e amit írtam, végül nem. Legyen annyi elég, a te világnézeteddel nincs sok minden rendben, ahogy végigolvasom pár másik topicban készült hozzászólásodat.
Sebaj, a véleményszabadság idehaza adott.

2012.01.26. 10:52:28

@KopaszMercis: Az agyi színvonalad kiérződik a fogalmazási képességedből is. Arról meg nem tehetek, hogy olvasni nem tudsz:
A toxikus anyagok jelölése, mint írtam nemzetközi. Hogy te abból azt értelmezed, hogy nemzetközileg lett kidolgozva, az komoly szövegértelmezési problémákat sejtet, mely negatív helyzet kezelését nem ártana mielőbb megkezdened.

2012.01.26. 10:55:12

Na leukémiás kis barátom, nincs több időm rád, mert hív a munka. Növessz inkább egy kis hajat a fejedre, mert megfázik az agyad ebben a kinti nagy hidegben... azt pedig ugye nem akarjuk.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.26. 10:58:35

@HUN_Sector: az lehet, aranymaszt, de en nem akarom raderoltetni a vilagnezetemet, csak figyelmeztetlek, ha nem hagysz beken a taknyodon fogsz visszacsuszni mongoliaba kumiszt vedelni:-)

kezd kurvara elegem lenni beloletek es ha nem veszitek ki a labatokat az ajtombol, baltaval fogom levagni aztan lenyomom a torkotokon:-)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.26. 11:23:20

@különvélemény: ""Most épen miért is cseszegetik Iránt?"

Hogy kiprovokálják a háborút."

Ok, de most éppen mire jó? Az olaj ára felmegy. Ez pedig ismét nekik kedvez. India és Kína már aranyban fizet, mert azt az USA nem tudja kontrollálni.

"Tudod, Iraknak is tömegpusztító fegyverei voltak. Vagy mégsem?"

Irán nem tagadja, hogy van atomenergia kutatása. Csak azt mondja, hogy békés célú. Ha jól értem az USA és az EU nem szeretné, ha atombombát barkácsolna a sufniban.

@molnibalage: "Mert megszegi az NNPT-t."
Ez a nemzetközi atomeneriga egyezmény?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.26. 11:28:07

@TrueY: Annál kicsit több. A nukleáris technológiai technológiai transzfert szabályozza, meghatározza a hozzáférési szitneket, adatbázis eléréseket és az verifikáció módját az átadott technológiának és a hasadóanyagok nyomonkövetésének módját.

Jelenleg ezt Irán megszegi, mert gátolja az ellenőrzést.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.26. 11:57:57

@KopaszMercis: "milyen jogon sirtok, ... hogy 56-ban nem jottek segiteni az amerikaiak."

Ők üzenték. Óránként többször, heteken keresztül. Talán hallottál róla, hiszen olyan tájékozott vagy: SZER.

Dehát az amerikaiak nem először és nem utoljára hazudoznak folytatólagosan.

(Az ecseri piacon akciósan vannak ékezetek! Vegyél egy magyar készletet, az sokat dobna rajtad!)

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.26. 12:04:01

@molnibalage: 2012.01.26. 07:45:16

"Majd, ha sikerül használni a keresőt és a diplomáciával minimálisan tisztában vagy szerintem akkor gyere vissza. Addig magadat égeted, de vastagon. "

Ja, érdekes egy követség az amelyiknek nincs országa! Érdekes "ország" az, amelyet körbezárt a világ legtoleránsabb és békeszerető ensz-tagállama, az kezeli a sorompót és dönti el, hogy ki/mi mehet be oda és ki-mi jöhet ki onnan! Pl.:

www.metropol.hu/nagyvilag/cikk/834918

Az a palesztin követség olyan, mint egy király ország nélkül!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.26. 12:05:43

@Attila64: nem kellett volna tulbecsulni ajelentosegeteket:-D

szerintetek bevallalta volna az usa ezert az orszagert a harmadik - potnecialisan nuklearis - vilaghaborut?:-)
plane annak fenyeben,hogy az usa nuklerais doktrinaja az volt azokban az idokben, hogy "ne mi eloszor"

egyebkent az, hogy a szer mondott valamit azt jelentette, hogy a szer mondta. ha az amerikai elnok, v kulugyminiszter jelenti be, az bejelentes.

igy csak bulvarkacsa volt.

ugyhogy haragudhatsz az usara emiatt, sajat magad minosited:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.26. 12:10:55

@Attila64: te tenyleg a simicska ujsagjat akarod objektiv tenyforraskent bemutatni?:-DDDDD

kapj mar a fejedhez:-D

egyebkent elfelejtkeztek arrol, hogy letezik egy ciszjordania is, akik szinten palesztinok es hogy, hogy nem, nincsennek annyira befenyitve, mint a gazai ovezetben elok.

a mai feladatod az, hogy kitalald, mi az oka annak, hogy csak a gazai ovezet van rendszeresen a hirekben, holott ciszjordaniat is palesztinok lakjak :-)

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.26. 12:12:43

@Plumper_: 2012.01.26. 08:13:11

"- mutassák meg nekem a palesztin kultúrát
- hadd halljam a palesztin nyelvet"

Mutass nekem amerikai (usa) kultúrát ! (Mind bevándorlók és azok hozott kultúrája.)

Hadd halljam az amerikai (usa) nyelvet!

Naugye. Nem minden népnek volt lehetősége évezredek óta létezni, mégis most már létezik.
Nem minden népnek volt lehetősége a történelem folyamán saját államot alakítani, mely biztosította volna a keretet a mély, az élet minden területére kiható történelmi kultúra kialakulását.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.26. 12:13:01

@Attila64: jut eszembe!

mit szolsz ahhoz, hgogy ujrainditjak a szert?

es tudod miert? mert betiltottatok a klubradiot:-DDD

utoljara kadarek ellen szolt a szer. most ellenetek fog:-)

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.26. 12:18:03

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: 2012.01.26. 12:10:55
"@Attila64: te tenyleg a simicska ujsagjat akarod objektiv tenyforraskent bemutatni?:-DDDDD"

Te szerencsétlen! Ez egy MTI hír! Helyesen ezt kellett volna írnod:

"@Attila64: te tenyleg az MTI-t akarod objektiv tenyforraskent bemutatni?:-DDDDD"

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.26. 12:23:48

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"egyebkent az, hogy a szer mondott valamit azt jelentette, hogy a szer mondta. ha az amerikai elnok, v kulugyminiszter jelenti be, az bejelentes.

ugyhogy haragudhatsz az usara emiatt, sajat magad minosited:-) "

Csaxólok, hogy a SZER-t az Amerikai Kongresszus alapította és finanszírozta, amely ugye a kormány javaslatára (költségvetés) hagyta jóvá azt. Szóval a kormány szócsöve volt. Olyannyira, hogy a magyar szerkesztőséget közvetlenül Washingtonból irányították.

(Olvasd el "Kasza László" könyvét. Érdemes!)

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.01.26. 12:26:42

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"mit szolsz ahhoz, hgogy ujrainditjak a szert?"

Tényleg? Én örülök neki! Bár tudom, hogy zsidó- és cigánysajnáltató adó lesz, dehát a Klubrádió is az volt! Én jókat szórakoztam a Drágabolgárúron (is)! Milyen hullámhosszon lesz? Részletek?

KopaszMercis 2012.01.26. 12:44:35

@Attila64:
Ertem az ellenseged azt uzeni, hogy segiteni fog, es te meg vagy lepodve, hogy megsem tette...

Mecsoda okos egy forradalmar vagy :)

@HUN_Sector:
Az amerikai zaszlo jeloli nemzetkozileg, hogy amerika amerika. Attol meg amerikai. Az amerikai biohazard jel jeloli nemzetkozileg, hogy a biohazard, biohazard. Attol meg amerikai.

latom magyarul sem tudsz. angolul sem. egy igazi sikersztori lehetsz te a sajat csaladodban ;)

Plumper_ 2012.01.26. 12:52:34

@Attila64: semmi gond nincs ezzel, de akkor ne tartsanak igényt EGÉSZ Izraelre (merthogy ez a palesztin vezetés célja, NEM a béke), hanem éljenek békében a zsidókkal végre egy államban. Ciszjordánia lánykori nevén: Júdea és Szamaria. Rémlik valami...
A palesztin terminust 1967-ben találták ki az arabok, Izrael elleni politikai kampány céljából.
1948 előtt mindenkit palesztinnak hívtak, aki a török majd brit fennhatóság alatt élt azon a területen, az arabok még ki is kérték maguknak ezt a megnevezést (ez is kikereshető tény).
Amúgymeg Jordánia a palesztin állam, az ott lévő palik számát is tekintve sem piskóta.

KopaszMercis 2012.01.26. 12:52:58

@Attila64:

"Hadd halljam az amerikai (usa) nyelvet!"

Minek? A te balkan cigany fuled meg sem tudna kulonboztetni a cockney akcentust, a nyugatipartitol...

Disznok ele gyongyot szorni :D

Amugy erdekes, most azt mondod nincsen amerikai kultura, amikor meg zaszlot egecc a mammuttnal akkor szidod a megdonact meg a boka kolat... olyan kis helyes vagy :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.26. 12:54:50

@Attila64: igen
es?
jogaban allt a szernek vilaghaborut kirobbantani?

ember, gondold mar vegig mit beszelsz:-D

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.26. 13:11:54

@molnibalage: "Jelenleg ezt Irán megszegi, mert gátolja az ellenőrzést."

Aha, kösz. akkor tényleg csak a szokásos. :)

Kullancs1983 2012.01.26. 14:46:08

@windex: Tényleg olyan nehéz értelmezni amit írok? Nem igaz hogy Kína birtokolja szinte az egész félvezető tehnológiát. Pont. Hogy mi lesz, meg mi lehet 10-20-30 év múlva az itt most nem számít, mert nem Kína fejlődési esélyeiről van szó, hanem a jelenlegi helyzetéről.

Tapogatott Kukorica 2012.01.26. 15:05:08

@windex: nem ertelek, en ezt nem kivanom egyaltalan, de nem is ez a lenyeg, hanem teljesen mas. De en tovabbleptem, tegy te is igy. :|

2012.01.26. 16:02:20

@KopaszMercis: ebből már sehogy sem jössz ki jól kis analfabétám. Tanulj meg szöveget olvasni és utána vergődj, mint a partra vetett hal. A kutyát nem érdekelte itt semminek az eredete, te meg ezen vinnyogsz már fél napja.
Na pattanj be az egyliteres suzukidba aztán menjél haza, csörög a pizsi.

2012.01.26. 16:03:24

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: ajánlom neked a megfelelő közösséget: nepszava.com, itt sok baráttal találkozhatsz, akik a világnézeted képviselik.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.26. 19:02:07

@Plumper_: A zsidóknak... de a héberek nem zsidók... ők csak a zsidók szolgái voltak, a biblia is csak egy népet jelöl meg zsidóknak, a görögöket, akik bepanaszolták a héber özvegy szolgákat, hogy ünnepnaponnem hajlandóak dolgozni...

Ma már csak két zsidó törzs maradt meg... a levik akiket az ősi írások magyaruknak hívnak, vagyis minket magyarokat, a másik pedig a benjamin törzs a szkíták, vagyis székelyek...

Áron-Árpád
levi-levente
három a magyar igazság, három=levi
Az ősi jelképünk a jemaja virág, a nyolcas szám, ami pl a parlamentünket is díszíti, nyolcan tartattak meg víz által
Aranyapánk legendakör...
A sumer eredetű rovásírásunk
Az achád isten, vagyis Istar, aki boldogasszony, és stb...

KopaszMercis 2012.01.26. 21:06:09

@HUN_Sector:
Megertem hogy frusztral h igy beegettelek a cimbieid elott.... Az amerikai zsido avataroddal.... Annyira helyes vagy. Kis szegeny ember, edi ahogy hegyeshalomnal veget er neked a vilag... Miszter netto 110 + kajajegy :))))

2012.01.26. 21:56:40

@KopaszMercis: nem vagy túl kreatív leukémiás kis barátom, több kreativitást várnék tőled. Ráadásul továbbra is komoly szövegértési problémákkal küzdesz. Bizonyára tudnak valahol segíteni, hogy elvégezd a 8 általánost.

A fizetésem miatt te csak ne aggódj, magasan a magyar átlag felett van.

röhögő 2012.01.26. 23:56:34

@Con Storm: Mi a helyzet a tudományos felfedezéseiddel?

"Con Storm válaszolt neked:

@röhögő: Hawkings multidimenzionális fizikai modelljének a filozófiai alapjait én dolgoztam ki, amit ő matekkal megtámogatott, és az elmélet egy könyv egy fejezetében meg is jelent évekkel azelőtt, hogy bejelentette mire készül...

Úgyhogy... ha le tudtam írni, a rezonancia dinamikáját a részecske reakció világnak, akkor hidd el tudom mit beszélek!

A magyarországi áltudományos életben sokkal több a dogma, mint az igazi valós világmodell...

A neutron mágnesesen és elektromos töltés szerint semleges, csak tömege és spinje van neki... a spinnek lehet 3 típusú rezonanciája ami alapján még be lehet sorolni... amint láttam valami debil ezt mosta össze maga a ezzel az állapotkategóriával...

http://magyarinfo.blog.hu/2011/06/25/gazdasagi_szabadsagharcunk_veget_ert#c13870162"

Beperelted már a manust hogy tőled plagizált?

röhögő 2012.01.26. 23:59:49

@Kara kán: "Egyébként, az itt mocskolódó hülyéket, 1-2 kivétellel a mocskolódó Varánusz blogon is megtalálja az ember. Az biztos, hogy jól összeszokott mocskolódó társaság, vagyis banda, és jól keresnek ezen a mocskolódáson ezek a mocskolódók."

- Leírtad ötször hogy mocskolódó. :-)) Ez most a kedvenc szavad?

KopaszMercis 2012.01.27. 00:02:43

@HUN_Sector: Ertem szal netto,130 muahaha...

Amerikai zsido avatarod van kis butus, meselj milyen erzes? :)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.27. 07:20:29

@röhögő:
Csak 5x? Az még kevés is a pontos jellemzésetekhez.

Plumper_ 2012.01.27. 08:07:43

@Con Storm: ez mind szép és jó, csak éppen óriási kitaláció. milyen ősi írások? miért jó a magyarokkal, szkítákkal, ilyesmikkel játszadozni?
Ábrahám, az ősapa volt az első héber. Majd Izsák, Jákob, József-> több száz éves egyiptomi ottlét és szolgaság, és egészen az Egyiptomból való kivonulásig nem, csak utána beszélhetünk zsidó népről, Mózes idejében. Így van a Bibliában és így öröklődött a hagyomány.
Korábban, az asszír pusztítás, a babiloni fogság, az alexandriai pusztulás után maradt meg 2 törzs a kezdeti 12-ből, Júda és Benjamin törzse. Továbbiak, akik elvesztek, de nyomaikat ma sikerül kikutatni (pl. falasák Etiópiában, és akik Indiába és az arab országok egy részébe vándoroltak).

röhögő 2012.01.27. 08:21:46

@Kara kán: Tudjuk milyen választékos a beszéded, te húgagyú!

röhögő 2012.01.27. 08:23:07

@Plumper_: Jaj haggyad már! Nem tudtad hogy Hawkings róla CTRL+SCHMITT -ezte a munkáit?

2012.01.27. 08:26:20

@KopaszMercis: nem megy ez neked, csupán szánalmas kis erőlködésre futja az erődből. Sebaj, engem megmosolyogtatsz csórikám :)

KopaszMercis 2012.01.27. 09:11:37

@HUN_Sector:
Hahaha... Meg mindig amerikai az avatarod te szerencsetlen. Hiaba erolkodsz ugy hogy majd bekakilsz, ebbol mar nem jossz ki jol. Jujj de jo erzes a felsobbrenduseg :)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.27. 10:10:24

@röhögő:
Mindenkivel a saját színvonalán szoktam beszélni, hogy megértse.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.27. 15:52:30

@röhögő: Felhívom figyelmét... hogy mások viselkedési szokásait, vagy személyes adatait megjegyezni bűncselekmény...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.27. 15:59:10

@Plumper_: Mire alapozod? A biblia szerint mózes kivitte a zsidókhoz a hébereket, genetikailag bizonyított, hogy egy cipruson és a Kaszpi tenger környékéről származó cigánynépről van szó...

A hébereket csupán szolgáknak említik, és Ábrahám is csak szövetségesekként utal rájuk...

A biblia csak a görögöket említi zsidóknak, akik bepanaszolták a héber özvegyasszony szolgákat, hogy nem hajlandóak ünnepnapon dolgozni...

A Salamon pedig egy héber szolga gyermeke volt, még az is kérdéses hogy fattyú volt-e, aki kiírtotta a Dávidházi zsidó zsaládot és elüldözte az utolsó két élő zsidó törzset a Benjamin törzset és a Levi törzset... Majd a levik szabadultak egy templom építése árán a Pártus birodalomból.. és azért lettek elzavarva a héberek által, mert más népekből is házasodtak... innen ered.. a Pártában maradt kifejezés.. az a csaj amelyik nem talált férjet.. a Pártus birodalomban kellett maradnia...

Milyen ősi írások? Arámiak, kopt, görög írások, és a mostanában megfejtett sumer és etruszk írások...

Tudod bármerre járunk... a MAGYAR szót mindenki azonnal kiejti, ahogy meglátja a rovásírásunk.. MAGIA még az angolok is úgyejtik madzsja(r), médzsik ha innen származik

KopaszMercis 2012.01.27. 16:00:55

@HUN_Sector:
Amerikai az avatarod te amerika ellenes nagyon hulye.... EEEEGGGGOOOOO VAAAAAAGY :)))))

Kullancs1983 2012.01.27. 16:55:22

@Con Storm: Az emberek neve személyes adatnak minősül? Mert ezesetben szeretném tudni hány évre számíthatok ha megjegyzem a barátaim nevét, sőt, úgy is szólítom őket? Ráadásul egy időben kocsmában dolgoztam, és máig tudom néhány emberről, hogy milyen sört iszik. Ezért vajon hány évet kapok?
Bazdmeg, ha te nem lennél, ki kéne találni..:D

röhögő 2012.01.27. 18:13:22

@Kara kán: Akkor velem kapcsolatban kezdj el relativitás elméletet tanulni!

@Con Storm: Hülye vagy te! Amit nekem válaszoltál az bármikor kiplakátolhatom.

"Hawkings multidimenzionális fizikai modelljének a filozófiai alapjait én dolgoztam ki, amit ő matekkal megtámogatott, és az elmélet egy könyv egy fejezetében meg is jelent évekkel azelőtt, hogy bejelentette mire készül...

Úgyhogy... ha le tudtam írni, a rezonancia dinamikáját a részecske reakció világnak, akkor hidd el tudom mit beszélek!

A magyarországi áltudományos életben sokkal több a dogma, mint az igazi valós világmodell...

A neutron mágnesesen és elektromos töltés szerint semleges, csak tömege és spinje van neki... a spinnek lehet 3 típusú rezonanciája ami alapján még be lehet sorolni... amint láttam valami debil ezt mosta össze maga a ezzel az állapotkategóriával...

magyarinfo.blog.hu/2011/06/25/gazdasagi_szabadsagharcunk_veget_ert#c13870162 "

2012.01.27. 21:55:01

@KopaszMercis: hú, egy ilyen frappáns és velős válaszon ennyit kellett gondolkodnod? Milyen érzés volt, mikor az evolúció elhúzott melletted?

This symbol is included in ISO 21482:2007. ISO International Standards are protected by copyright and may be purchased from ISO or its members

ISO-sított, nemzetközi jelkép. Add fel végre a vergődést.

király vagyok 2012.01.27. 22:09:41

dik @KopaszMercis: kopeszgeci megin itt szopod a faszt neked nincs családod más kurja a gádzsidat is szkinder rák a gyomrodba

KopaszMercis 2012.01.28. 09:31:40

@HUN_Sector:
www.hms.harvard.edu/orsp/coms/biosafetyresources/history-of-biohazard-symbol.htm

A-m-e-r-i-k-a-i... Hat nem erted bazdmeg?! Szegenyke, biztos en is ilyen hulye lennek egy amerikai avatarral :))) Te az a fajta kis szanalmas szerencsetlen vagy, akit meg pofanbaszastol is megkimelnek, annyira megmosolyogtato vagy.

@király vagyok:
Bocsi, ezt a jobbikos komcsi nyelvjarast nem ertem... Du ju szpik inglis? :)))

2012.01.28. 10:03:35

@KopaszMercis: Ki a f@szt érdekel hogy melyik államban fejelsztették ki? NEMZETKÖZI ISO SZABVÁNYOS JELÖLÉS.
Egyébként meg ha ennyire az eredetén pörögsz a dolgoknak, akkor ennyi erővel kanadai:
"Dow was founded in 1897 by Canadian-born chemist Herbert Henry Dow"
en.wikipedia.org/wiki/Dow_Chemical_Company

KopaszMercis 2012.01.28. 14:51:41

@HUN_Sector:
Ertem, vegulismigazad lehet, hiszen hiaba szulettel magyarorszagon es magyarok a szuleid, es magyar iskolaba jartal stb, megis egy mocskos budos cigany lett beloled :)))

2012.01.28. 15:00:17

@KopaszMercis: Szánalmasabbnál szánalmasabb reagokat tolsz, nem vagy túl kreatív. Úgy fest, a hajaddal együtt az eszed is tovatűnt.

Plumper_ 2012.01.28. 21:27:12

@Con Storm: öregem, te hülyéskedsz, vagy nem vagy normális. ha utóbbi, kezeltesd magad, komolyan. MAGYAR

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.29. 06:52:52

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Igen... a történelem nagy dogmái.. a fosztogató vonuló hordákat én ha komoly történelmi hozzáértő lennék, nem nevezném hódítóknak, sem nagy embereknek...

Az csak egy legenda... sosem hagyott hátra helyőrségeket, és nem volt a birodalmának komoly közigazgatási rendszere... csak dúlt és fosztogatott...

A perzsáknak csak egy várát sikerült neki megostromolnia, utána csak kergetőzés volt...

A keleti kereskedelmi utak melletti várakat meg jó messzire elkerülte, mert már az ő idejében használtak pl. bronzágyúkat és bambuszrakétákat a perzsák... tehát a birodalmuk szívébe sosem jutott be...

KopaszMercis 2012.01.29. 15:21:59

@HUN_Sector:
Bibibeeeeeeeee szar amerikai avatarod van, es tulsagosan buta orromba fehercigany vagy ahhoz, hogy ne szolj tobbet hozza.

Amerikai az avatrod buzikam! :)
Amerikai az avatrod buzikam! :)
Amerikai az avatrod buzikam! :)

2012.01.29. 17:45:04

@KopaszMercis: kezeltesd magad, vagy nőj fel, esetleg mindkettőt ajánlom.

A gumiszobákat rendkívül jutányos áron ki tudnád venni Lipótmezőn, a magadfajták jelentős árengedményt kaphatnak ott.

KopaszMercis 2012.01.29. 18:30:13

Bibibeeeeeeeee szar amerikai avatarod van, es tulsagosan buta orromba fehercigany vagy ahhoz, hogy ne szolj tobbet hozza.

Amerikai az avatrod buzikam! :)
Amerikai az avatrod buzikam! :)
Amerikai az avatrod buzikam! :)

KopaszMercis 2012.01.29. 18:30:49

@HUN_Sector:
Anyad hamarabb eszre szokta venni ha szopatom... Igaz neki nincs is amerikai avatarja ;)

2012.01.29. 19:21:07

@KopaszMercis: egy szánalmas degenerált kis dagadt pöcs vagy. Részemről végeztem veled. Sebaj, megmosolyogtatod az embereket, de szemernyi kétséged se legyen, hogy nem veled nevetnek, hanem rajtad.

Mint feljebb említettem, pattanj a suzukidba aztán húzzál el.

KopaszMercis 2012.01.30. 14:50:37

@HUN_Sector:
Tudod mi a sulyos.. hogy egy ilyen "lmas degenerált kis dagadt pöcs" letemre meg igy is a faszomra huztalak itt.. meseld mar el milyen erzes. Erre meg valaszolhatsz kiscsillag ;)

2012.01.30. 16:48:18

@KopaszMercis: még idézni sem tudsz teljes pontosan, bár mit is vártam tőled. Más tollával ékeskedve: "Sajnálom anyádat, hogy gyereket várt és te jöttél helyette."
A faszodat meg dugd bele egy ceruzahegyezőbe, s onnantól büszkén harsoghatod, hogy te vagy a kis zabhegyező.
süti beállítások módosítása