sorok között

sorok között

Offshore munkahelyteremtés

2012. január 12. - Politikai Ateista

Egyszer már említettem, hogy mennyire szórakoztat amikor vezető gazdasági oldalak minden jelentéktelen statisztikai adatnak óriási jelentőséget tulajdonítanak, és a recessziós trendek végét próbálják belemagyarázni.

A jó hírek amerikából ezúttal a minimálisan elvárt pozitív hangulatot sem váltották ki a tőzsdéken.

A jó hírnek sem örülnek New Yorkban

Napi Gazdaság

Megint született néhány ezer munkahely a karácsonyi szezonban. Komoly eredmény talán még a télapó jelmezt is megtarthatják a kéthetes munkaviszony után.

Érdekes paradoxon, hogy az Egyesült Államok kormánya a hazai munkahelyek védelmének zászlaja alatt mindent elkövet, hogy megakadályozza az illegális munkavállalók bejutását az országba, a nagyvállalatok viszont korlátozások nélkül szervezhetik ki a munkahelyeket az ország határain túlra. Ráadásul pontosan azokat a ipari termelő munkahelyeket amelyek egykor tisztes megélhetést biztosítottak az amerikai családok millióinak.

Azért nincs minden veszve, remélhetőleg a McDonalds idén is megszervezi a nagy nemzeti állásbörzéjét, ahol a leendő alkalmazottak a pusztakezes harcban is bizonyíthatják rátermettségüket, mielőtt leadják a jelentkezési lapjaikat. Ez fejleszti igazán a versenyszellemet!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr263525666

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Békemenet kiegyenesített kaszákkal? 2012.01.12. 10:10:23

A békemenetről három dolog jut az eszembe, az első kettő sajnos lényegesen erősebben, mint a harmadik. Az első az, amikor valakik a tankokkal állnak szembe, a másik az, amikor felvirágozott tankok mellett masíroznak a mosolygó emberek, miközben hatalma...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása