sorok között

sorok között

A terrorkártya

2011. december 18. - Politikai Ateista

A manhattani szövetségi bíróságon, egy nemrégiben indított polgári perben született ítélet a múlt héten, amelyben a bíró kimondta: Irán vezetésének előzetes tudomása volt a 2001 szeptember 11-én végrehajtott terrortámadásról. Az eljárást még idén májusban kezdeményezte egy, a merénylet özvegyeit tömörítő szervezet. Az egyik jogi képviselőjük szerint az ítélet elősegíti, hogy a nagyobb figyelem összpontosuljon Iránra, és a terrortámadásban játszott szerepére, és reméli, hogy az Egyesült Államok kormányát komolyabb erőfeszétésekre ösztönzi az iráni kapcsolat további kivizsgálásában.

A bíró ítélete indoklásában elmondta, hogy elengendő bizonyíték áll rendelkezésre, többek között 3 névtelenségbe burkolózó iráni disszidens vallomása.

Komolyan ijesztőnek találom ahogy a CNN műsorvezetői röhögés nélkül képesek ezt a nézők pofájába dörgölni, de végülis ez a dolguk. Az Irán-ellenes hangulatkeltés érdekében pont jókor jött ez az ítélet.

Csak csatlakozni tudok a videó végén nyilatkozó biztonsági szakértőhöz aki szerint a feltételezés ellentmont a józan ész szabályainak. Ha az előkészületeket sikerült eltitokolni az USA és a szövetségeseinek titkosszolgálatai elől, akkor valószínűtlen, hogy a 3 szóban forgó disszidens értesülhetett róla. Kivételt csak az jelenthetne ha ők maguk is részt vettek volna a szervezésben, de akkor nem hiszem hogy kedvük lenne tanúként részt venni ebben az eljárásban.

A hivatalos verzió szerint a terrorszervezet tagjait is csak a végrehajtás érdekében szükséges minimális információkkal látták el, csak a vezetők ismerhették a teljes tervet. Akkor kik is ezek a váratlanul előbukkant disszidensek, és mi a jólértesültségük forrása?

Pletykák a mecsetben?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr273472183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása