sorok között

sorok között

Babylon A.D.

2011. december 17. - Politikai Ateista

Éppen befejeztem a drónos bejegyzésemet, amikor megláttam 2 kapcsolódó hírt a hálón.

Az elsőt az Indexen:

Drónnal fogtak bűnözőt az USA területén

Index

Vannak jó drónok és rosszak, Irán nemlétező drónhadseregétől rettegni kell, a tehéntolvajokat semlegesítő határőrdrónnak pedig tapsolni. Erről a hírről egyébként a Babylon A.D. című film jutott eszembe, tudod amikor Vin Diesel, és kis csapata a határon örködő drónokba botlik.

 

 

Természetesen nem magukon az eszközökön van a hangsúly, hanem azon, hogy kinek a kezében van az irányítás, és mik a céljai. Ez nem csak a drónokra, hanem az atomfegyverekre is vonatkozik.

Egészen más ha egy békés, demokratikus berendezkedésű ország rendelkezik velük, azzal nincs semmi baj, sőt örvendetes fejlemény, ezzel szemben komoly aggodalomra ad okot ha olyan államok kezében van a pusztító haditechnika amelyek fanatikus diktátorok irányítása alatt állnak.

Irán 1945-óta egy háborúban vett részt, amikor az amerikai zsoldban álló Szaddam Husszein elnök iraki csapatai megtámadták az országot 1980-ban.

Az Egyesült Államok katonai beavatkozásait a világ különböző pontjain a történelem ezen időszakában időigényes feladat lenne felsorolni, ettől most eltekintek, de valószínűleg senkinek sem okoz nehézséget felidézni néhányat.

Kit tekinthetünk agresszornak, ha nem veszünk tudomást a propagandáról, és kizárólag a tényeket vesszük figyelembe?

A második hír szerint kedden egy újabb amerikai drón zuhant le ezúttal a Seychelles-szigetek közelében.

US military drone crashes in Seychelles

Telegraph

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr163464084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása