sorok között

sorok között

Apokalipszis Decemberben

2011. december 14. - Politikai Ateista

Lassan közeledik az időpont, december közepe, amit a miniszterelnök a spekulánsok újabb támadásának időpontjaként vizionált.

Elsőre is felvetett néhány kérdést Orbán Viktor látomása. A spekulánsok ritkán tájékoztatnak előre a terveikről, mivel a tranzakcióik sikerének az előfeltétele a meglepetésben rejlik. Ha a spekulánsok a terveikről sajtótájékoztatókat tartanának akkor viszonylag könnyen fel lehetne készülni a védekezésre, és nagyot bukhatnának. Az a feltételezés, hogy a kiszemelt célpontokat esetleg figyelmeztetik, nos ez minimum a baromság kategóriába tartozik.

A gazdasági tájékozatlansával lassan világhírnévre szert tett magyar miniszterelnök jóslataira nem szivesen alapoznék befektetéseket, és az eddigi tevékenysége arra enged következtetni, hogy besúgója sincs a bennfentesek között aki esetleg a tippet adhatta volna.

Ha Orbán Viktor valahogy mégis információkat szerzett volna egy közelgő spekuláns támadásról, akkor a lehető legrosszabb dolog amit az adott helyzetben tehetett az az, hogy nem írta alá azonnal a Merkel-Sarkozy paktumot. Nem állítom, hogy az garantálta volna hazánk pénzügyi biztonságát, de csökkentette volna a támadási felületet. Orbán Viktor látványos távolságtartása, ami az egész világon feltűnést keltett, könnyen válhat vörös posztóvá a spekulánsok, befektetők, és a hitelminősítők szemében. Vagy eszébe sem jutott, hogy mit fognak szólni a spekulánsok, ha kimarad a nagy európai fiskális mentőakcióból ami az államok fizetőképességét hivatott garantálni?

.....Őőőőőő.....hát kérem nekem ezt még meg kell otthon beszélnem a Lázár Janival, meg a többi kétharmadossal.

Függetlenül attól, hogy kinek mi a véleménye a Merkel csomagról abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy egy feltételezett pénzügyi támadás előestéjén nemet mondani egy olyan szerződésre amit előbb-utóbb úgyis alá kell írni, az elmebetegséggel egyenértékű.

Nem feltételezek ekkora szellemi kapacitáshiányt még a miniszterelnökről sem, szóval a december közepére bemondott spekulációs-konspiráció hamis.

Az a baj, hogy spekulánsparadoxon megoldási lehetőségei lassan kimerülnek, illetve én már csak egyetlen dologra tudok gondolni: Orbán Viktor és a kormánya valami olyan bejelentésre készül amiről sejthető, hogy a piacok (spekulánsok, befektetők, hitelminősítők) negatívan fogják értékelni, és a kritikájuk komoly hatást fog gyakorolni a forint árfolyamára.

Valami már el is kezdődött, szivárognak a hírek, hogy az IMF védőernyője mellé azért néhány milliárd euró is jól jönne, és még a költségvetésben sem ártana találni 100-200, az MNB szerint inkább 300 milliárdot. (Ennyit a piaci finanszírozásról)

Lehet, hogy bedől a nagy hiánycél mutatvány? A véleményem szerint ez már nem kérdéses, az egyetlen bizonytalanság ezzel kapcsolatban csak az, hogy sikerül-e ezt a tényt valahogy eltüntetni a könyvelésben Brüsszel fürkésző tekintete elől, vagy meg sem próbálják, és december közepén jelentik be.

Véletlenül sem szeretnék azoknak a táborához csatlakozni akik szerint spekulánsok nem léteznek, és a magyarországi tevékenységük kizárt, a mondanivaló lényege csak annyi, hogy ha készül is ilyen támadás, akkor a miniszterelnök nem tud róla.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr213461837

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bántják szegény Viktor bácsit 2011.12.14. 19:56:05

Valamit írni kéne erről a szegény miniszterelnök-gyerekről: megsajnáltam szegényt, ahogy állt ott, mint hízásnak indult, alkoholista kisiskolás, Viki a vérzivatarban, édes szentem....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása