sorok között

sorok között

Zavarodott Befektetők?

2011. december 02. - Politikai Ateista

Az olasz kötvényaukciókon rekordhozamok mellett ugyan, de rendre elkeltek a meghírdetett állampapírok. Az én megítélésem szerint meglehetősen kockázatos befektetés manapság az olasz államkötvény, de lehet, hogy csak én vagyok túl óvatos. Azt mondják a befektetők nem szereti a bizonytalanságot, Olaszországnál kevés bizonytalanabb hely van a világon mostanában.

Ragozhatnám még, de azt hiszem ez is megteszi: TE ADNÁL KÖLCSÖN AZ OLASZOKNAK MOSTANÁBAN?

A dolgot még sokkal érdekesebbé teszi a német kötvényaukció sikertelensége. Furcsán viselkednek a befektetők, a vergődő, mentőcsomagra szoruló olaszország papírjait viszik mint a cukrot, a gyakran európa motorjának nevezett németország pedig hoppon marad. Ha már a motoroknál tartunk, a két ország gazdasága közötti különbségeket remekül érzékelteti a gépjárműiparuk. Te melyikre szavazol: BMW vagy Fiat?

Mielőtt megfordulna a fejedben a gondolat, hogy talán a befektetők a magasabb hozamok érdekében vállalják a kockázatot, megjegyezném, hogy ez nem az a pálya. Akik a magas hozamok érdekében hajlandóak kockáztatni nem államkötvényekben utaznak.

Nagy dolgok vannak készülőben.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr43430542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása