sorok között

sorok között

Vizezni a Devizát

2011. október 28. - Politikai Ateista

 

Több bejegyzésben is már tettem említést arról a sanda gyanúmról miszerint a kormány a gyenge forintban lát fantáziát, a versenyképesség növelésére.

Forintesést akar beindítani a kormány?

Napi Gazdaság

A kormányszóvivői iroda a Reuters megkeresésére egy meglehetősen semmitmondó választ adott:" a kormánynak nincs árfolyamcélja és stabilitást szeretne a forint árfolyamában elérni."

Stabil 300?

 

Matolcsy nem tud 300 forintnál drágább eurót elképzelni

Napi Gazdaság

Lehet, hogy olcsóbbat sem?

A Napi Gazdaság reggeli cikke szerint a legfőbb gazdasági orákulum nem tud 300 forintnál drágább eurót elképzelni. Nos, a 300-as euró nagyjából 10-12%-al már így is drágább, mint amit szeptember végéig megszokhattunk, sőt még annál a 268.5 forintos árfolyamnál is mint amit a 2012-es költségvetésben terveztek. A biztonság kedvéért azért a 300-ra is készítettek forgatókönyvet, és kiderült, hogy nem is lenne akkora szívás, sőt. Micsoda véletlen.

Az alacsonyabb árfolyammal járó olcsóbb munkaerő talán vonzóbbá tenné az országot a külföldi befektetők számára, sőt ha komolyan gondolják a minimálbér emelésével kapcsolatos terveket akkor a maradék "versenyképesség" megörzése érdekében szükség is van a gyengébb forintra.

Az exportbevételek növekedése elhanyagolható, legalábbis ha dráguló importtal járó áremelkedéseket is figyelembe vesszük. (üzemanyag, gáz, stb)

Sajnos azonban egyre nyilvánvalóbb, hogy a kormánynak semmi tudatos elképzelése nincs, és lassan minden kontrolljukat elveszítik az események felett. Sodródnak, és az aktuális helyzethez alakítják a nyilatkozataikat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr1003336247

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Közgazdasági vita a kocsmában 2011.10.31. 15:40:09

Elég borús jövőképet rajzol elénk, ha a kocsmában azon vitatkoznak a zemberek, hogy akkor a válság az most v, avagy w alakú-e, illetve, hogy a nem ortodox gazdaságpolitika csak súlyos elkúrás, avagy minden eddiginél brutálisabb elkúrás?...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása