sorok között

sorok között

Szalámitaktika

2011. október 22. - Politikai Ateista

Csalódott aki azt gondolta, hogy a magyar “baloldal” képviseleti zászlóshajójaként funkciónáló MSZP koporsójába az utolsó szöget Orbán Viktor, esetleg Vona Gábor, vagy a 8 év kormányzati ámokfutásából kiábrándult szavazók fogják beverni.

Megalakult Gyurcsány pártja

Index

Az egykori utódpárt belülről rohadt szét. A párton belüli ellentétek régóta érezhetőek voltak, a hirhedt öszödi beszéd kiszivárogtatása után pedig egyértelművé vált, hogy a Gyurcsányért nem rajong mindenki, az ősszocik el akarták tűntetni a párt éléről. Természetesen nem ideológiai különbségek húzódnak meg a belső ellentétek hátterében, az MSZP-nek semmi köze a baloldalisághoz, vagy a szociáldemokráciához, az MSZP csak egy gazdasági érdekcsoport, egy vállalkozás.

A párt igyekezett cáfolni, enyhíteni, megmagyarázni a belső ellentétekről szivárgó híreszteléseket, egyre kevesebb sikerrel. De ez már a múlt. Lári-Ferit nem sikerült rövid pórázon tartaniuk, nem hagyta magát a háttérbe szorítani, a miniszterelnöksége után sem húzta meg magát, aktívabb lett mint valaha.

 Az elkötelezett „balosoknak”, és azoknak akiknek az emlékezőkészsége nem haladja meg a 4 évet egy új választási lehetősege nyílott. A kérdés az, hogy melyik balra adják majd a voksukat.

Nehéz jósolgtani ezzel kapcsolatban, de az MSZP vezetésének nagyon össze kell szednie magát, ha nem akarnak végleg eltűnni a poltikai élet szemétdombjáról. Ha nem találnak sürgősen egy új frontembert akkor az új balformáció komoly fejfájást okozhat még nekik a későbbiekben. Gyurcsány Ferenchez hasonló karizmatikus (meggyőzően hazudozó, és manipuláló) politikusuk egyelőre nincs, vagy legalábbis még nem vették elő. Mesterházynak esélye sincs Gyurcsánnyal szemben, egyedül abban reménykedhet, hogy Orbánék lecsukják.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr513321914

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Demokrata királyfi? De nem ám! 2011.10.24. 11:53:52

"Ó, boldog Isten! Egy csigahéjban ellaknám, s végetlen birodalom királyának vélném magamat, csak ne volnának rossz álmaim." – Hamlet; W. Shakespeare: Hamlet, dán királyfi   Nem igazán mondhatom magam irodalmilag művelt személyisé...

Trackback: Hát elváltak... 2011.10.23. 22:06:58

Hosszú civakodás után végül megtörtént a szakítás: Gyurcsány Ferenc az általa vezetett Demokratikus Koalíció (DK) 1 éves születésnapi ünnepségén bejelentette, hogy ott hagyják az MSZP-t és új pártot alapítanak. Egészen pontosan a papíron már létező D...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása