sorok között

sorok között

A Felső 10%

2011. szeptember 25. - Politikai Ateista

Korábban már írtam róla, hogy a devizahiteles mentőöv hatására gyengülő forint miatt, a végtörlesztésre képtelenek töketartozása, és  törlesztőrészletei is növekedni fognak a jövőben.

Az azóta elfogadott törvényjavaslatnak azonban egyéb költségei is vannak, lesznek.

Az euróválság miatt ma már nehéz megítélni, hogy a részvényárak esésében mekkora szerepe volt a végtörlesztési javaslatnak, de az vitathatatlan, hogy a BUX mélyrepülése a bűvös szavak elhangzásakor kezdődött.

A részvények árának esésén akár keresni is lehet, de egy vesztes a dolgok jelenlegi állása szerint már biztosan van:

240 milliárdot buktunk eddig a Mol-paketten

FN.hu

 

A forint további zuhanásának megakadályozása érdekében könnyen elképzehető, hogy az MNB kamatot emel, vagy devizatartalékokat áldoz be, egyik sem olcsó mulatság:

 

300 forint feletti euró és kamatemelés - Rémálomból valóság

 

"Az árfolyam- és kockázati környezet miatt csaknem 50 százalék az esélye annak, hogy a magyar jegybank (MNB) még az idén kamatot emel - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint az MNB - és a térség más jegybankjai - számára már rég nem az infláció a fő aggodalomforrás."

Világgazdaság Online

Az is fájni fog, ha Brüsszel beint, de legalább az csak jövőre:

Biztos bukást vállalt fel a kormány a végtörlesztéssel

Inforádió

Néhány várható tétel a legújabb mentőcsomag számlájáról. Megéri?

A devizahitelesek problémája kétségtelen, hogy az egész ország problémája, és a megoldás általános érdek. A kormány saját bevallása szerint a végtörlesztés nagyjából a devizahitelesek 10 százalékának jelenthet megoldást. A logika azt diktálja, hogy a szerencsés 10%, akik képesek egyben kicsengetni az adósságukat nem azok akik elsősorban segítségre szorulnak. Természetesen hiba lenne az anyagi helyzet alapján diszkriminálni, nyilvánvalóan a módosabb devizásokra nézve is súlyos terhet jelentenek a megvadult törlesztőrészletek.

Nem a szándékkal van bajom hanem a kivitelezéssel, azzal, hogy a kormány azoknak nyújt segítő kezet akik a legkevésbe szorulnak rá, a devizahitelesek krémjének mentegetése közben pedig aránytalanul nagy terhet ró a társadalom egészére.

A devizások 90 százalékának marad a gyüjtőszámla, a 60 éves futamidő, az örökösök átka, a behajtók farkasszeme, és az ócsai devizapark.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr663246367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása