sorok között

sorok között

A Megszállók Bére

2011. június 13. - Politikai Ateista

Tegnap írtam egy bejegyzést a Dana Rohrabacher vezette amerikai külügyi delegáció bagdadi sajtótájékoztatójáról, ahol elhintették, hogy az irakiaknak vissza kellene fizetniük a "felszabadításuk" költségeit az Egyesült Államoknak, ha majd egyszer "gazdag, és prosperáló" országgá válik.

Az irakiak egy része jól mulatott az ötleten, de sokan felháborodtak a javaslaton. Ők általában azok akik azt gondolják, hogy az amerikaiak inkább megszállták, és kirabolják az országot a felszabadítás helyett.

Az iraki kormánynak válasza gyors volt, közölték, hogy egy centet sem fognak fizetni, és megkérték a delegációt, hogy a tervezett időpont előtt, azonnal hagyják el az országot. Ez  meg is történt, az amerikai küldöttség pénteken üres zsebbel hagyta el Irakot.

 

Az Obama adminisztráció elhatárolódott a republikánus képviselő kijelentéseitől, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy külügyi delegáció vezetője a saját szakállára előzetes egyeztetés nélkül ilyen messzire merészkedne. 

 

 

Irked Iraqis Ridicule Notion of Paying US for Invading

Antiwar.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr982981695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása