sorok között

sorok között

A diktátor, aki legyőzte Amerikát

2014. december 19. - Politikai Ateista

Obama békülne Kubával. Mi vaaaaan?

 

Obama szerdán jelentette be, hogy "új fejezet" nyílik az Egyesült Államok és Kuba kapcsolatában. Közölte, hogy Kuba elszigetelése nem vezetett eredményre, ezért az Egyesült Államok véget fog vetni idejétmúlt szemléletmódjának. - Kitekintő

 

Az USA rengeteg energiát fektetett a Castro-család megbuktatásába, kevés eredménnyel.

 

A számtalan kísérlet a kubai vezér likvidálására, a felfegyverzett emigránsokkal végeztetett, és csúfos kudarcba fulladt invázió a Disznó-öbölnél, és az évtizedes embargó sem járt sikerrel.

 

cubavictoryplayagiron-crop.jpg

 

A rezsimváltásról a 21. században sem tett le az USA, csak a módszerek finomodtak, igyekeztek inkább a lakosságot lázítgatni.

 

Csináltak nekik egy kubai twittert, amivel spontán tüntetéseket akartak kirobbantani, és a napokban került a nyilvánosság elé, hogy az USAID (United States Agency for International Development) 2009-től rendszerkritikus kubai rappereket pénzelt annak érdekében, hogy egy kormányellenes ifjúsági mozgalm születését segítsék elő.

 

Talán csak a véletlen műve, hogy Alan Gross, a szabadon engedett "segélymunkás" szintén az USAID-nek dolgozott.

 

A lépés már csak azért is meglepő, mert a kubai kormány gazdasági téren ugyan nyitottabbá vált a reformokra, a politikai berendezkedés azonban nem változott. A demokráciával, a szólásszabadsággal szemben zéró tolerancia van érvényben, és intézményes a korrupció. Castro rendszere két lábbal tapos azokon az értékeken, amelyek felett az Egyesült Államok globális szinten őrködik - állítólag.

 

Obama szerint ez most nem baj, mert új fejezet kezdődik, az elszigetelés szemléletmódja elavult, és ezért barátkoznak a diktatúrával.

 

Ez bájos, mert nekem úgy tűnik, hogy a kubai barátkozásnak a célja pontosan az elszigetelés - Oroszország elszigetelése.

 

Putyin júniusban 32 milliárd dollárt engedett el Kuba adósságából.

 

 

Kitekintő, Business Insider, VG, Mandiner, Múlt-kor nyomán

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr326995515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toyoda 2014.12.19. 09:32:42

Vagy inkább nehogy eszébe jusson Putin-nak egy-két topol-m telepítése Kubába.

BlackVoid 2014.12.19. 13:29:22

Ez meg szerintem pont az enyhülés jele, egy gesztus Oroszország felé, amire hasonló választ várnak.

De meglátjuk.

mrZ (törölt) 2014.12.19. 19:27:47

Valamit csinálni kellett, kínaiak megvették nicaraguát kilóra, az új csatornán gigaméretű csatahajók is átférnek. Szép esemény lesz amikor kínai hajók járőröznek az észak atlanti vizeken. A bricks disztribúciós központot akar kubába, az sco meg támaszpontot.
Az volt a zsidó médiában hogy castro kínai kitüntetést kapott, ő lett a konfucianista békelord?
süti beállítások módosítása