sorok között

sorok között

Nyilvánvalóan kamuznak

2013. november 15. - Politikai Ateista

A múlt héten az eget rengető, 0.1%-os harmadik negyedéves spanyol GDP növekedésre, és az azt övező, a válság végét ünneplő cikkekre reagáltam a "döglött macska visszapattant a betonról" című bejegyzésben.

Ebben többek között kétségeimet fejeztem ki a spanyol hivatalos adatok megbízhatóságával kapcsolatban is.

Ahogy a Bloomberg cikkéből kiderül, az EU bürokratáinak is gyanúsak a spanyol számok.

Még szeptemberben tettek rendkívüli "ad-hoc" látogatást az Eurostat főnökének az utasítására. Mondjuk akkor nem a GDP, hanem a költségvetési adatok megbízhatóságát övező "növekvő aggodalmak" miatt.

Az úgynevezett ad-hoc látogatások hátterében a statisztikai adatok minőségével, és az adatgyűjtés módszereivel kapcsolatos problémák állnak - az Eurostat honlapja szerint.

 

rajoy2.jpg

A brüsszeli revizorokat egy ideig hülyére lehet venni, nem a spanyolok lesznek az elsők, és nem is az utolsók, akik szépíteni próbálják a statisztikákat.

Mostanában azonban elég körülnézni Madrid utcáin, és a hülyének is világossá válik, hogy a problémákat nem lehet könyvelési trükkökkel hatékonyan kezelni.

madrid234222.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr995632677

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Széles Gábor negyedik csillaga 2013.11.16. 12:58:04

Be kellene iratkoznia Széles Gábornak egy négycsillagos erkölcstanfolyamra. Akciós áron elvállaljuk az oktatását. Miért? Ezért: Széles Gábor beperli az Origót.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.11.16. 06:47:36

Ovi ovisai is kamuznak nem kicsit.

sírjatok 2013.11.16. 14:36:00

@toportyánzsóti: meglepődtem volna, ha valami vérbalos nem kezd el itt is nyüszíteni.

toportyánzsóti 2013.11.16. 15:57:18

@sírjatok: Alacsonyan van az ingerküszöböd,vagy feltekerted a hallókészüléked és így a suttogás is megriaszt.

na4 2013.11.16. 18:21:44

A spanyolokat és a görögöket is mielöbb ki kell rúgni az EU-ból. A spanyolokról már a katalánok is le akarnak szakadni. Dologtalan népség mindkettö.
süti beállítások módosítása