sorok között

sorok között

10000 halott bankár

2013. november 08. - Politikai Ateista

Majdnem megszakadt a szívem, amikor a parlament keddi döntésével kapcsolatos Bankszövetség-reakciót olvastam:

A bankszektor a parlament mai döntését a jogszabályoknak megfelelően, további komoly terheket vállalva hajtja végre. Az árfolyamgát egy komplex probléma részletesen, szakmailag kidolgozott megoldása, amely iránt mind a kormányzat, mind a jegybank, mind a bankszektor egyaránt elkötelezett, komoly munkát fektetve bele - közölte a Bankszövetség. - Reagált a Bankszövetség a Fidesz devizahiteles mentőcsomagjára - Privátbankár

Szegény bankárok további súlyos terheket vállalnak a devizahitelesek megsegítése érdekében. Milyen jó fej srácok ezek, bármekkora áldozatot képesek emelt fővel tudomásul venni.

Szerintem megkönnyebbült Patai Mihály, - aki egyszer már a lemondásával ijesztgette a világmindenséget - hogy ennyivel megúszták. Sokkal brutálisabb tervekről pletykáltak korábban. 

Kíváncsi lennék hogyan állna a szája ha egy izlandi mintájú devizahiteles mentőcsomagot kapott volna a nyakába:

A bankokon kívül a lakosság is nagyarányú devizahitel-állománnyal rendelkezett, és ez komoly problémát okozott az izlandi korona értékvesztése miatt.

A részben a kormány irányítása alatt álló bankok 1.6 millió dollár összegű lakossági hiteltartozást engedtek el 2009 óta, és a lakáshitelek esetében a tartozást az ingatlan értékének 110 százalékában maximálták. A legfelsőbb bíróság 2010 júniusában illegálisnak mondta ki a devizában nyilvántartott hiteleket, így a háztartásoknak nem kell a továbbiakban állnia az izlandi korona értékvesztéséből eredő többletköltségeket. Így is lehet. - A nemzet amely hagyta bedőlni a bankjait - SK

Nyugi. A EU-ban ilyen aljas pofátlanságról szó sem lehet.


Az árfolyamgát elfogadható kompromisszum a bankok számára.

Kérdés, hogy hosszútávon milyenek a kilátások.

Ez egyelőre nem néz ki jól:

Augusztus végéig az árfolyamgátprogramba 160 ezren kapcsolódtak be, amivel eddig közel kétmilliárd forintot takarítottak meg az adósok. A gyűjtőszámlákon eddig ötször ennyi tartozás, 10 milliárd forint halmozódott fel. - Bolond, akinek nem kell az árfolyamgát - Index

Addig is amíg megszületik a végső megoldás a devizahitelesek megmentéséről, egy viccel szeretném jobb kedvre deríteni az éhező bakszektort:

 

 

-Minek neveznél 10000 bankárt az óceán mélyén?

 

 

 

 

-Jó kezdet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr985617108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.11.08. 09:17:37

Kezdetnek tényleg jó lenne10 000 bankár és még ugyanennyi politikus csicskáik.

Mitzimackó 2013.11.08. 12:11:09

basszátok meg, mi volna, ha abbahagynátok a bankok ekézését, és a kormányt zavarnátok már a picsába? nem a bankok miatt magas a törlesztőrészlet, hanem amiatt, hogy a forint a béka segge alatt van! amúgymeg mi van a forinthitelesekkel? barmok vagytok.

vomit 2013.11.08. 14:01:25

@Mitzimackó: ennyitol kiakadni? meg szo sem esett az adossagalapu penzrendszer orokmozgo mukodesi elverol
sorkoz.blog.hu/2013/05/10/hogyan_csinalj_penzt_levegobol
"Ha a semmibol penzt hozunk letre, ami korabban nem letezett, es ugy adjuk tovabb, hogy elkezdunk ra kamatot szedni, illetve anyagi javakbol fedezetet kerunk ra, az valojaban egy kisemmizesi folyamat."
süti beállítások módosítása