sorok között

sorok között

Kell aggódni?

2013. október 30. - Politikai Ateista

Hiába poloskázta be az amerikai elnök az univerzumot, azért vannak dolgok amikről még ő sem rendelkezik megbízható információkkal.

A pénzkérdés blog időről-időre tájékoztat a Bitcoin-nal kapcsolatos fejleményekről.

És ez az írás jó:

Idővel biztos, hogy a magyar jegybank és a gazdasági minisztérium ingerküszöbét is eléri a Bitcoin ügye, hiszen kikerülhetetlenül ott van már nemzetközi és magyar szakmai konferenciákon is. A Portfolio szeptemberi pénzügyi informatikai konferenciáján a Deloitte részéről az előadó azt jósolta, hogy a következő 1-2 évben mindenki meg fogja ismerni idehaza is a szakmában Satoshi Nakamoto (a Bitcoin protokoll megalkotójának) nevét. Abból kiindulva persze, hogy az USA-ban a kockázati tőkével foglalkozó cégek egyik legforróbb célpontjai jelenleg a Bitcoin alapú fejlesztések, ez a jóslat nem is túl kockázatos. - Mi újság, Bitcoin?- Pénzkérdés

Csak néhány kiegészítő infó:

A gyakran a kínai Google-nek is nevezett Baidu, a közelmúltban jelentette be, hogy ezentúl bizonyos szolgáltatásaiért már lehet Bitcoin-nal fizetni. A Baidu a világ 5. leglátogatottabb oldala.

Kanadában kedden üzemelték be a világ első Bitcoin ATM-jét.

És itt egy pletyka a Washingtonból az USA Today jóvoltából.

Obama egy fehér házi vacsora során állítólag megkérdezte a Eric Schmidt Google főnököt, hogy

kell aggódni a Bitcoin miatt?

Obamát állítólag az érdekelte elsősorban, hogy a pénzügyi rendszerre, vagy a dollárra jelenthet-e valamiféle veszélyt. 

Baracksm.jpg

Arról nem szól a legenda, hogy mit válaszolt Schmidt, de a Deloitte blogján megjelent egy írás a virtuális valuta a bankszektorra gyakorolt esetleges hatásairól.

Ha a Bitcoin eléri azt a népszerűséget amire néhányan azt gondolják, hogy képes, a következmények a bankszektorra nézve szeizmikusak lesznek. A kereslet csökkenni fog az olyan tradicionális banki szolgáltatások iránt, mint például a készpénz számlán történő elhelyezése, nemzetközi átutalások, valutaváltás satöbbi, ahogy a fogyasztók az alternatív technológiák felé fordulnak. - Deloitte

 

Ha ilyen ütemben haladunk lassan Varga Mihálynak is meg kell kérdeznie valakit, hogy hogyan lehetne kiterjeszteni a tranzakciós adót a Bitcoin-ra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr695604361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mackensen 2013.10.30. 19:25:10

Azon agyalok, hogyan lehetne kialakítani egy P2P rendszeren működő kormányzatot?
A társadalom azért hierahizálódott, mert csak így tudott hatékonyan bármit működtetni (adót beszedni, hadsereget működtetni stb. stb.) és nem állt rendelkezésre tehnológiai háttér semmi másra.
De ha a pénz intézménye áttér egy P2P rendszerre, vajon nem követi a ddöntéshozatal is?

vomit 2013.10.31. 11:01:15

leleplezodott az fbi sajat bitcoin szamlaja, amikor a silkroad userek befizeteseit bizonyitekkent elraktaroztak maguknak
www.zerohedge.com/news/2013-10-08/bitcoin-1-0-fbi
"Users have even helpfully tagged the wallet address as 'Silkroad Seized Coins.' You can check out the comments as they come in by watching the blockchain for the FBI’s wallet."
süti beállítások módosítása