sorok között

sorok között

Elnézést, itt lincselnek bankárokat?

2013. szeptember 29. - Politikai Ateista

Az AIG főnöke a bankárok bónuszai miatti haragot, a déli államokban zajlott fajüldözéshez hasonlította.

Robert Benmosche (ejtsd:benmosé) 2008 óta navigálja az AIG-t. A Wall Street Journal-nak adott interjúban elmondta, hogy a bankárok juttatásai felett érzett felháborodás legalább annyira káros, mint amikor a fehér fajgyűlölők annak idején négereket lincseltek.

"A bónuszok körüli csetepaté célja, hogy közfelháborodást okozzon, az embereket vasvillákkal, meg akasztófakötelekkel a kezükben az utcára terelje, meg ilyesmi - mint amit mi csináltunk évtizedekkel ezelőtt a déli államokban. És azt gondolom, hogy ez legalább annyira rossz." - WJS

Az AIG-nek 170 milliárd dolláros mentőcsomagot utalt az állam 2008-ban, és kisebb felhördülést okozott amikor 2009-ben 450 millió dollárnyi jutalmat dobtak szét a főnökök között a pénzügyi osztályon. Az egész cégen belül 1.2 milliárdot.

Lincselés viszont nem volt.

A Washington Post bloggere szerint némi kritika a többmilliós jutalmakért, amit azután kaptak, hogy majdnem bedöntötték a gazdaságot, tényleg hasonló érzés lehet, mint a kötélen lógva meghalni.

 bankers.jpg

bankers3.jpg

Rettegő üldözöttek a Wall Street-en az Occupy tüntetések idején

 

 

 

Akit érdekel, hogy hogyan látja egy bennfentes a majdnem összeomlást, nézze meg Maurice Greenberg, (AIG főnök 2008-ig) vendégelőadását, amit a Yale egyetemen tartott, Bob Shiller-nél.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr675536700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.09.29. 10:01:32

Csupa igaz embert veszítenénk el,ha bankárokat kezdenénk akasztani...

skymiller 2013.09.29. 14:51:31

@toportyánzsóti: Még az is bizonytalan, hogy a terminus "ember" kellene, hogy legyen. Ezek valami más fajhoz kell tartozzanak, mert közénk biztosan nem.
Módosítani kellene a végtelen axiómáját is, miszerint nem csak az univerzum és az ostobaság végtelen, hanem a kapzsiság és a vele együtt járó arcátlanság is.
süti beállítások módosítása