sorok között

sorok között

A falnak is füle van

2013. július 01. - Politikai Ateista

Kémkedéssel vádolják Edward Showdent, aki bepillantást engedett a világnak az Egyesült Államok globális kémkedési műveleteibe. A kémek kéme.


Az amerikai kormány természetesen a terrorizmus elleni háborúra hivatkozik. Ezek szerint Obama az Európai Unió tisztségviselőit is a terroristák közé sorolja:

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke teljes körű tisztázást és sürgős tájékoztatást követelt Washingtontól annak nyomán, hogy a Der Spiegel értesülése szerint az amerikai Nemzetbiztonság Ügynökség (NSA) célirányosan lehallgatja, kifürkészi az Európai Unió tisztségviselőit. - Már az EU-t is elérte az amerikai lehallgatási botrány - Napi Gazdaság

Ami pedig az általános értelemben vett terroristákat illeti, erősen kétlem, hogy a terveiket a Google levelezőrendszerének az igénybevételével beszélnék meg, vagy a Facebook-on osztanák meg egymással és a barátaikkal.

Kilenc internetes óriásvállalattól, köztük a Google és a Yahoo keresőprogramokat működtető cégektől, illetve Facebook népszerű közösségi oldalt vagy a világszerte használt YouTube videomegosztó portált üzemeltető vállaltoktól gyűjtött be információkat az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - írja a The Washington Post című napilap. - Megfigyelték a Google, a Facebook és a YouTube adatforgalmát is - Világgazdaság

A biztonság kedvéért minden lehetséges adatot begyűjtenek.

Az események fényében azt hiszem ideje leporolnom egy régebbi bejegyzést:

5 alkalmazás, ami megnehezíti az utánad szaglászók dolgát

Ha valaki még ismer hasonló alkalmazásokat, megköszönném ha a hozzászólásokban megosztaná másokkal is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr495385427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kámasuka 2013.07.01. 15:58:07

Nem lennék Snowden helyében. Átoperálják az oroszok?

Példát fognak rajta statuálni, hogy rettegjen a sok ámerikai közszolga.

bat4 2013.07.01. 16:00:09

Szarok az USA-ra és seggnyalóira.

Kámasuka 2013.07.01. 16:02:56

A CNN majd világgá kürtöli hogy Oszama bin Laden volt Snowden keresztapja, és felvette a muszlim vallást.

A közvetítésben lesznek vágóképek színészekkel(mint a 9/11 esetében), akik elmondják hogy gyerekkorukban együtt jártak a mecsetbe.

Kámasuka 2013.07.01. 16:03:29

@bat4: Vazeg mi is a seggnyalói vagyunk.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.07.01. 16:12:44

ezt kellene terjeszteni, ill. lefordítani EZ A LÉNYEG: "Opt out of PRISM, the NSA’s global data surveillance program. Stop reporting your online activities to the American government with these free alternatives to proprietary software." prism-break.org/#en

+ www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2013/06/10/five-ways-to-stop-the-nsa-from-spying-on-you/

--------------------------------------------------
petíciósoss. van értelme. egyiket már több, mint fél milliónyian írták alá. másikat kb 1,3 mill-an

optin.stopwatching.us/
ezt 1,3 millió nép: secure.avaaz.org/en/stop_prism_global/?bNenncb&v=25828

yes we scan (obamás plakát) és egyéb petíciós linkek: www.facebook.com/photo.php?fbid=361196490668897&set=a.325968690858344.1073741826.198690416919506&type=1&ref=nf

Macropus Rufus 2013.07.01. 16:15:03

az egészben az a legeszebb, hogy az usa dollár milliárdokat fektet a biztonságába és közben rövid időn belűl ez már a második nagyobb kiszivárogtatás (Bradley Manning volt az első nagyobb). Akkor még is, milyen rendszer az ilyen? Maga a kezelőik a biztonsági rések!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.01. 16:41:26

@Macropus Rufus: Minden biztonsági rendszerben az emberi tényező a leggyengébb. Snowden rendszergazda volt, évek óta dolgozott a titkosszolgálatoknak, mindenhez hozzáfért.
A Manning-ügyben komoly kérdés, hogy ő miért fért hozzá az iratokhoz.

Szolo 2013.07.01. 16:44:39

Csak egy megoldás van arra, hogy megakadályozd az USA-t az online életed zavartalan követésében, és az egy független operációs rendszer leprogramozása célprogramokkal együtt, ami után bízhatsz benne, hogy nem fog egy program sem ellened dolgozni. Észak Korea ezt csinálta a Red Star OS-sel, amihez készítettek minden feladatra külön programot, így csak a Párt által ellenőrzötten írt programok találhatóak meg a gépeiken, de mindent el tudnak végezni. Ez viszont nem opció, ha nincs pár 10 milliárd dollárnyi pénzed évente egy mindenre kiterjedő, külső országoktól független informatikai szektor üzemeltetéséhez.
Ha az információra éhes szervezetek "keze" elér egy program bármelyik moduljának az írásában érintett bármelyik programozóig (ez lényegében mindenkire igaz, mivel együttműködési kötelezettséged van a hatóságokkal, ha erre felszólítanak), vagy csak a programozócsapatba beépítenek egy okos, de a Szervezetnek is dolgozó programozót, akkor csak látszólagos az adatbiztonság. Minden titkosító kulcsos védelem átjátszható könnyedén, ha a gépeden fut egy program (akár az oprendszer, vagy az adatvédelmi szoftver is lehet ez), ami észlelve a titkosító program futását elindít egy logfile-t, amit majd átküld a Szervezetnek. Zárt forráskódú programok esetén ez könnyebb, de nyílt forráskódú programban is elrejthető ilyen funkció. Ugyanígy megoldható, hogy az anonimitáshoz használt programokat is figyelje az általában hasznos, de adott esetben ellened is működő program.
Összegezve: Ha a Szervezetnek megéri, akkor meg is fogja tudni a megfigyelendő célpontról, amit szeretne.

kisQtya 2013.07.01. 18:53:27

Mindig jókat röhögtem azokon az embereken, akik az 1984-et úgy akarták érteni, hogy Zorbánviktordiktátor.

A regény valójában arról szól, hogy Hitler is és Sztálin is kispályás volt ahhoz képest, amilyen totális államszövetségek fognak kiépülni egy-egy konkrétan meg sem nevezhető személy vezetésével a jövőben, amelyek a szó szoros értelmében mindent tudnak és mindent látnak és ketten mindig összefognak a harmadik ellen, de ez az összefogás mindig változni fog titokban.

Most éppen ennek a szép új világrendnek a kiépítése zajlik EU-USA-Arab világ-Kína négyszögben, informatikai háttérrel megtámogatva.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.07.02. 10:12:28

@BenFranklin: Elrettentő példát fognak csinálni belőle, mint a többiekből. (Manning, Assagne, és a többi kevésbé közismert whistleblower.
Ami pedig az oroszokat illeti, nehezen tudom elképzelni, hogy ne használnák ki a lehetőséget egy kis információszerzésre.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.07.02. 10:30:29

@kisQtya: Szerintem félelmetes a hasonlóság, ahogy körvonalazódik a dolog.
hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Orwell_1984_vil%C3%A1gt%C3%A9rk%C3%A9p.png
Európa ugyan inkább még nyugatra húz, de szerintem ez a jövőben változni fog. Na nem a Snowden botrány, hanem gazdasági törvényszerűségek miatt.
A un vitatott területek pedig szinte egy az egyben megfelelnek napjaink valóságának.

vomit 2013.11.10. 19:28:41

Mikko Hypponen: How the NSA betrayed the world's trust -- time to act
www.youtube.com/watch?v=9CqVYUOjHLw
süti beállítások módosítása