sorok között

sorok között

Európai alulfoglalkoztatottak

2013. április 29. - Politikai Ateista

A töretlenül emelkedő európai munkanélküliségi mutatók tekintetében árnyalja tovább a képet az Eurostat alulfoglalkoztatottsággal kapcsolatos áprilisi sajtóközleménye.

Az alulfoglalkoztatottak - azok a részmunkaidős munkavállalók akik többet dolgoznának ha lenne rá mód - aránya 21.4%-ra nőtt az Európai Unió területén 2012-ben.

newsrelease.JPG

A jelentés szerint a legtöbb kényszer-részmunkaidős Görögországban (66%), Spanyolországban (55%), Lettországban (53%), és Cipruson (50%) álmodozik a heti 40 óráról. Micsoda meglepetés.

A görögöknek nem sok reményük van a teljes munkaidőre. A mentőcsomag következő részletének feltételeként az állam 15000 közalkalmazottat készül a munkaerőpiacra szabadítani, vagy kényszernyugdíjba küldeni.

A konzervatívok vezette kormánykoalíció 168 szavazatával 123 ellenében jóváhagyott törvény értelmében közintézmények tucatjait zárják be és 15 ezer köztisztviselőt bocsátanak el vagy küldenek nyugdíjba 2014 végéig. A lépés példátlan Görögországban, ahol a köztisztviselői munka garantáltan nyugdíjas állásnak számított mostanáig. - Itt vannak a legújabb görög megszorítások - Portfolio

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr975249511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.04.29. 17:03:06

Közalkalmazotti állás, legfeljebb. Munkának túlzás nevezni.

calabria007 (törölt) 2013.04.29. 21:34:48

a "bölcs" EE szakpolitikák áldásos hatásai "in action"

a brüsszeli galeri teljesen le fogja nullázni Európát

zobod 2013.04.30. 19:02:33

@calabria007: stagnálnak-zsugorodnak a nyugati gazdaságok, ugyanakkor egyre növekszik a termelékenység, és egyre intenzívebb a globális verseny. A globális versenyben a globális mércével versenyképtelen, drága munkaerő kihullik a piacról. A költségvetések sem fogják elbírni a mostani adósságszolgálat mellett - még nulla közeli finanszírozási költség mellet sem - a magas hiányokat.

A leskálázódás, a rövidesen törvényszerűen megjelenő nullás költségvetések el fogják hozni akár a 20% feletti munkanélküliséget Európa-szerte. Európa egyetlen reménysége az elöregedés, és a népesség felesleg csendes kihalása. Szerintem európaiak tízmillióinak kínkeserves évtizedek jönnek.

Brix 2013.04.30. 19:24:03

Hozzá lehetne azt is tenni, hogy Magyarország keleti részén Görög vagy Spanyol szinten van a munkanélküliség.
@zobod: Nem csak Európában vannak problémák, bár kétségtelen a világgazdaság beteg embere Európa. A déli országoknak azonnal el kellene dobni az eurót és reális szintre árazni magukat.
A foglalkoztatás nem nagyon tud növekedni, hiába a nagy pénznyomtatás világszerte., az államok nyakán ott maradnak a munka nélküli milliók, ami újabb hitelek felvételéhez vezet. Vagy lehet a megszorításokat választani, ami komoly társadalmi robbanáshoz vezethet.
Maga a globális kapitalizmus egy rossz rendszer, mert egy szűk, élősködő kapitalista réteg gazdagodán kívül, a többség veszít rajta

hot-spot (törölt) 2013.04.30. 19:45:53

Sajnos ez csak 2 esetben állna meg vagy fordulna meg.
1-ha az összes kínai cuccot kibasszák az euból,
2-ha lenne (remélem nem lesz soha) egy harmadik vh.

Nincs több variáció a problémára.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.30. 20:12:06

Egyetlen megoldás a túl magasra nőtt nyugat-európai átlagfizetések megnyírása.
süti beállítások módosítása