sorok között

sorok között

Az évezred aranyrablása

2013. január 14. - Politikai Ateista

A világ legnagyobb aranyrablását az Egyesült Államok kormánya, és a nemzeti bankja, a Federal Reserve követte el 1933-ban. Franklin D. Roosevelt által jegyzett 6102-es elnöki rendelet megtiltotta az aranyrudak, és az arany érmék, illetve az aranyra váltható értékpapírok (az amerikai fizetőeszköz, a dollár kivételével)  felhalmozását, és tulajdonlását az USA határain belül. Az 1933 április 5-én kihirdetett rendelet szerint május 1-ig minden ilyesmit be kellett szolgáltatni a FED valemelyik fiókjában. Aki leadta az aranyát 20.67 dollárt kapott unciánként, aki nem az 10 éves börtönbüntetésre, vagy 10000 dollár pénzbírságra számíthatott.

400px-Executive_Order_6102.jpg

                                                               Forrás:Wikipedia

 

A rendeletet a kormány azzal indokolta, hogy a nehéz gazdasági helyzet az arany felhalmozásához vezetett, ami fékezi a gazdasági növekedést, és fokozza a válság hatásait.

A beszolgáltatási határidő után a FED az arany unciánkénti árfolyamát 20.67-ről 35 dollárra emelte. A befektetési arany tulajdonlását Gerald Ford legalizálta 1974-ben.

Ez egy régi történet, miért vettem elő most?

Illinois állam törvényhozói egyelőre nem söprik ki a széfeket, de szeretnék tudni, hogy mit rejtenek. A nemesfémek kereskedelmét szabályozó törvény (Precious Metals Purchasing Act-SB3341) megköveteli a kereskedőktől az ügyfelek személyi adatainak rögzítését, a nemesfémek eredetének igazolását, illetve megtiltja a kézpénzes tranzakciók lebonyolítását.

Válság?

Stimmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr815011272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.14. 13:56:03

"A nemesfémek kereskedelmét szabályozó törvény (Precious Metals Purchasing Act-SB3341) megköveteli a kereskedőktől az ügyfelek személyi adatainak rögzítését, a nemesfémek eredetének igazolását, illetve megtiltja a kézpénzes tranzakciók lebonyolítását."

Ezt kéne megcsinálni világ szinten az összes tízezer dollárnál magasabb pénzmozgás esetében.
Mindjárt kiderülne, hogy kik mozgatják a különféle anonimizáló pénzalapokon keresztül a világ kormányait és kik spekulálnak államok tönkretételére.

graubünden1 (törölt) 2013.01.14. 17:45:06

@Anyád, a szúnyogok!!!:

hogy voltunk meg cirka 5000 éven át enélkül? :)

tán a Római Birodalom is emiatt omlott össze:)

vagy a szúnyogoktól:)

vomit 2013.01.14. 21:05:15

az aranyat betilto rendeletet roosevelt alafirkantotta, de nem olvasta. a penzugyminisztere is utalta, mint a szart, nem az o szulemenye volt, es szinten nem olvasta. sajat szavaik szerint keszen kaptak bizonyos koroktol. nahat?

euro-med.dk/?p=3226
This confiscation order was so unpopular, it's author has never been
discovered. No Congressman ever claimed having written it, President
Roosevelt stated he had not written it, nor had he even read it.
Roosevelt's Secretary of the Treasury, William H. Woodin, claimed he'd
never read it either, but that it was, he stated, "What the experts wanted."

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.01.15. 12:26:11

@vomit: A FED létrehozását is hasonlóan "kiszervezett törvényalkotással" valósították meg. Miért is nem lepődtem meg.
süti beállítások módosítása