sorok között

sorok között

A legQrvább nemzet

2013. január 03. - Politikai Ateista

Magyarország úgy látszik hivatalosan is beszállt a gazdag külföldiek meghonosítását célzó versenybe:

Közzétették az államkötvény-vásárlóknak letelepedési engedélyt kínáló törvényhez szánt nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezetét a „letelepedési államkötvényekről”. A kormány.hu-n megjelent tervezetből kiderül, hogy azok az uniós kívüli külfüldiek kapnak gyorsan letelpedési jogot, akik ötéves speciális letelepedési államkötvényt vesznek legalább 250 ezer euró (hozzávetőleg 70 millió forint értékben). - Kispénzű kínaiakat is örömmel látunk - Index

A befektetői letelepítés jogintézményének keretein belül bármilyen ázsiai, vagy félázsiai szerzet - seggpöttyszámtól függetlenül - magyarrá válhat, feltéve ha van 70 millája. Ki emlékszik már a Tienannen-téri vérengzésre, (végülis csak diáktüntetőkről volt szó) és kit érdekel, hogy Tibetben lassan már nem maradt olyan szerzetes aki még nem gyújtotta fel magát legalább egyszer.

A Dalai lámával már mutatkozni is ciki. Ez nem személyes, a pénz beszél, ennyi. Bocs láma.

Free Tibet Sucks!

Csak az a probléma, hogy van egy kis konkurencia, nem mi vagyunk ugyanis az egyetlenek akik tárt karokkal fogadnánk a pénzzel kitömött utazótáskáikkal érkező kínaiakat, oroszokat, bárkiket.

Az angolok már négy éve osztogatnak milliomosvízumokat 1 millió fontért, a spanyoloknál pedig a 160000 eurónál drágább ingatlanok mellé jár az útlevél. Hasonló a helyzet Írországban, és Portugáliában is. A görögök viszont egyelőre csak a tehetős nyugdíjas európaiakra utaznak.

Arra gondoltam, hogy csak résnyire hagyom nyitva a szemem, és megpróbálom beleképzelni magam egy gazdag kínai kis sárga cipőjébe, és elmorfondírozok azon, hogy melyik országban telepednék le a legszívesebben a felsoroltak közül.

Anglia nagyon drága, és az időjárás is mocsok, Írországgal szintén klímaproblémák vannak, ráadásul ott mindenki részeg. Portugáliáról azt sem tudom, hogy hol van, Magyarország tele van visszataszító, bajuszos Kövérekkel, úgyhogy marad Spanyolország. Tengerpart, napsütés, a 160000 euró baráti ár, és akkor már van hol aludnom is. Egy kis szerencsével a földszinten nyithatok egy csinos kis macskakifő éttermet is.

Azt hiszem nem állunk jól, ha javasolhatok valamit a kormánynak, a letelepedés mellé ígérjék meg azt is, hogy a kötvényvásárló szülőhazájával felmondják a kiadatási szerződéseket, és bizonyos befektetők körében máris mi leszünk a befutók.

Azért némi büszkeséggel tölt el, hogy nem mi vagyunk Európa legolcsóbb szajhái.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr734992483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 07:50:45

"Azért némi büszkeséggel tölt el, hogy nem mi vagyunk Európa legolcsóbb szajhái."

A posztszerző téved, mi FIZETÜNK is azért, hogy szajhák lehessünk!

A kínainak, malájnak, orosznak 5 éves IGEN JÓL KAMATOZÓ ÁLLAMKÖTVÉNYT KELL VENNIE A LETELEPEDÉSÉRT, ÁLLAMPOLGÁRSÁGÉRT.

Sőt,mivel egy magyar államkötvényvásárló semmi kamaton kívüli extrát nem kap, ezért az is kimondható, hogy a külföldi az ÁLLAM KIVÁLTSÁGOS KEDVENCE!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 08:13:36

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Természetesen, miután megvette a külföldi 70 millióért az állampolgárságot, ezután minden magyar állam által biztosított szolgáltatás, szociális,kulturális transzfer és jog megilleti ugyanúgy, mint azt, akinek az ősei itt élnek és fizetnek adót ezer éve.

Tehát pl. nem vonatkozik rá az Alaptörvénybe beírandó földeladási tilalom, de vonatkozik rá a választási, választhatósági jog, akár úgy is, hogy magyarul se tud vagy nem itt él.

A pénzét 5 év után kamatostól visszakapja és örök életre megmarad az állampolgársága.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.01.03. 09:47:26

@Anyád, a szúnyogok!!!: Azt hiszem tökéletesen igazad van, a kötvények hozama teljesen kiment a fejemből.

Gera 2013.01.03. 12:46:57

Hát ja, nem mindegy, hogy egy nem is szar hozamot kínáló államkötvényt kell venned, vagy a bedőlt spanyol ingatlanpiacon kell vásárolnod, amiből könnyen bukta is lehet.

JohnHenry 2013.01.03. 13:03:47

hülyeség, gyurcsányék ugyanezt akarták, akkor a fidesz tiltakozott. most éppen fordított a helyzet.

akinek nem tetszik a rendszer, menjen ki tüntetni... nem látom a tömeget az utcákon.

ja, hogy itt még azt is leszarják az emberek, mikor a gyerekeik mennek ki tüntetni?

mindenki tesped a maga kis szarkupacán és csak hőbörög és egyáltalán nem akar onnan felállni.

buék!

Szelid sunmalac 2013.01.03. 13:14:11

@JohnHenry: Ha jol sejtem ezt nem az utcarol, mobilrol irtad be, mikozben molotov koktelokat dobalsz a parlamentre.

Gera 2013.01.03. 13:16:20

Amúgy szerintem jó ötlet, Tibet meg nem különösebben érdekel, de ha érdekelne is, zéró hatásunk van a tibetiek sorsára.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.03. 13:24:19

Gondolod, hogy lenne itt ilyen holokauszt-hiszti és antiszemita, ha ezt sem a pénz diktálná?

Ilyen a világ.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.03. 13:25:43

@Anyád, a szúnyogok!!!: Angliában 4 év alatt állampolgárságot szerezhetsz úgy, hogy ott dolgozol.

Szerintem fizetős lehetőség is van de ezt nem ismerem.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.03. 13:26:31

@JohnHenry: Ez így van. De azt nem értem, miért kellene ez ellen tüntetni?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.03. 13:29:01

örömmel látnánk mi bárkit aki végre képes lenne fogyasztani, úgyis attól várja a nemzeti jobb a fellendülést.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.03. 13:38:06

@doggfather: A rezsicsökkentéseket nem valószínű, hogy megtakarítják.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.03. 13:47:32

Nekem 25 ezer euróért csádi állampolgárságot ajánlottak, s nem csak állampolgárságot, hanem kinevezést hozzá a csádi Külügyminisztériumba és diplomataútlevelet.

Magyarország túl van árazva szerintem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.03. 13:57:55

@Anti Anyag: nem, az elmegy a megnövekedett hitel törlesztőkre. ;)

kissiú 2013.01.03. 13:58:10

@Gera: "Hát ja, nem mindegy, hogy egy nem is szar hozamot kínáló államkötvényt kell venned, vagy a bedőlt spanyol ingatlanpiacon kell vásárolnod, amiből könnyen bukta is lehet."

Óvatosan azokkal a hozamkalkulációkkal, még nem tudjuk, mi várható a forinttól márciustól, miután 'felszabadul' az MNB tartalék.

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2013.01.03. 13:58:38

A posztírónak javaslom, hogy nulladik kérdésként nézzen utána annak, hogy mi a különbség a tartózkodási engedély, az EK letelepedési engedély és az állampolgárság között.

Fő kérdésként meg azt gondolja át, hogy mit tud Tibetről. Tibet 1959 előtt egy feudális társadalom volt, ahol a lámák királykodtak, és a tibetiek nagy része nyomorban élt. Ez a helyzet változott, ami persze a Dalai Lámának lehet, hogy baromi kellemetlen, de az élet nem ilyen fekete és fehér.

Más dolog külföldről a békéről pofázni, és megint más kihúzni a nyomorból egy csomó tibetit. A posztíró keressen rá, hogy mik zajlanak Tibetben. (Az önégetéseken kívül, persze.)

A Dalai Láma meg tényleg ciki...

Elijah_Baley 2013.01.03. 13:58:41

letelepedésire is jár útlevél?

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2013.01.03. 14:02:45

@Anyád, a szúnyogok!!!: ugyanezt akartam én is írni, nemcsak hogy alapból kap állampolgárságot, de a zsetont is visszakapja ütős kis kamattal... skandallum...

Démonmac1 2013.01.03. 14:19:10

Tibettel kapcsolatban, rájuk tökéletesen igaz, amit egy klasszikusban emlegetnek.
"Mit adtak nekünk a Rómaiak?" utat, iskolákat, vízvezetéket,mobilhálózatot:) satöbbi satöbbi.

u.i. Én jártam Tibetben.
A Lhasai vonatpályaudvar padlatáról enni lehet olyan tiszta, amit mondjuk nem feltétlenül vállalnék be teszem azt a Keleti pu vonzatában.
A szerzeteseken nincsenek égésnyomok, tudom ez irónia akart lenni a posztoló részéről, de tényleg nincsenek. Ellenben van rengeteg turista. (A nyilvános wc-k állapota, az valóban hagy kívánnivalót -de a hotelekben törekednek a maximális kiszolgálásra -ami szintén közös jól felfogott érdekük.

GroundHog 2013.01.03. 14:22:41

@orangeman: A tibeti kérdésben valóban árnyalni kell a képet, bár ha így teszünk, tegyük korrektül, és ne állítsuk, hogy Tibetben a maoista hadsereg segítségével és kínaiak betelepítésével sikerült hatalmasat lépni előre a fejlődés útján, ráadásul ez csak néhány piromán provokatőrnek és a Lámának esik rosszul. A Dalai Láma semmivel nem cikibb, mint a kínai propaganda. Sőt.

kpityu2 2013.01.03. 14:27:33

Még szerencse, hogy csak az unión kívüliekre vonatkozik, különben az osztrák gazdák tömegével vennék fel az állampolgárságot.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2013.01.03. 15:41:04

Nem kell csak 280000 kínai és kilöttük az államadósságot :)

is 2013.01.03. 15:41:46

@orangeman: "Tibet 1959 előtt egy feudális társadalom volt, ahol a lámák királykodtak, és a tibetiek nagy része nyomorban élt."

Dehát a vallás, meg a hit! Ott volt Nemzeti Együttműködés Rendszere! Te szimpla kapitalista liberálszélsőséges gazdasági szempontból nézed? Téged minden FIDESZes utálhat, hogy nem érted a hit, meg az egyház szerepét, társadalmi beágyazódását.

Egyébként a Habsburgok sem értik, hogy mi a francért harcolt ellenük Ráckózi, Kossuth, Deák Ferenc és társai. Nélkülük még mindig feudális, nyomorgó ország lennénk. Ugye szerinted is hülyék voltak a magyarok, hogy harcoltak a Habsburgok ellen?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.03. 15:42:33

Én nem tudom ki hogy van vele, de én leginkább olyan országba szeretnék állampolgárságot ahol dolgozom, és élek.

Tudtommal az EU nagy részében ha ezt elég ideig csinálom (élek és melózom), akkor tök ingyen állampolgárságot kapok.

Amíg meg nem vagy állampolgár, addig is adnak egy rakat szociális juttatást, ha dolgozok.
Pl. angolok családi pótlékot.

Szóval javarészt ez a pénzért vett állampolgárság max azt érinti aki hobbiból állampolgárságot gyűjt pénzéért.
A többiek javarészt megkapják az EU-ban amúgy is.

Ezzel meg mi a para ?

kvadrillio 2013.01.03. 15:44:04

Címoldal > Aktuális
Riválisokat kap a posta
2013-01-03 06:42:00
Hirdetés

Január 1-jétől megnyílt az 50 grammnál könnyebb küldemények piaca tíz uniós tagországban, köztük Magyarországon, így elvileg már semmi akadálya, hogy riválisokat kapjon a Magyar Posta - írja a Világgazdaság. A lap értesülései szerint elsőként az osztrák postához tartozó Feibra Kft. adta be szerdán a piacra lépési kérelmet a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak. Mivel ezt a tervezett indulás előtt 45 nappal kell megtenni, február végi nyitással lehet kalkulálni.
MTI

..hmmmmm.....remélem nem lesz az osztrÁké !

MERUGYE, MIÉRT IS NEM TUD EGY MAGYAR CÉG SZOLGÁLTATNI 50 GRAMM ALATT ???????

...AVAGY MEGENT ÁTJÁTSSZUNK EGY MUNKALEHETŐSÉGET JÓ KORRUPCIJÓÓÓS PÉNZÉRT ?!!!+

veloke 2013.01.03. 15:46:41

@orangeman: LOL:)
Mert MAO-ek azert annektaltak Tibetet , hogy szegeny nyomorultakat felemeljek...
Hu vagy a nevedhez , Te egy masik univerzumban elsz...

indapass90210 2013.01.03. 15:48:24

@Anyád, a szúnyogok!!!: szerintem a letelepedési engedély!=állampolgárság....

Liquid_Night 2013.01.03. 15:48:26

Nem a láma a kérdés, hanem az, hogy a 90es években nem csak az EU-nak, hanem külön Németországnak, Franciaországnak is volt annyi hatalma/ereje/tekintélye, hogy legmagasabb szintről demonstráljon az önkény ellen, a leghatározottabb formában.

Abban az időben Kínáról valami olyan kép élt a médiában és a fejekben, ami ma Oroszország, és Észak-Korea között lenne félúton.
Mert akkor Európa még megtehette ezt is.

Mára meg az van, hogy évek óta nézünk bután, mindeközben csak a fejlődés amit Kína per év(!) produkál, vetekszik néhány európai ország össz gazdasági képességével...

Mi meg nézünk bután...úgyhogy az elkurvulás nem a probléma, hanem csak tünet, de egy már eléggé előrehaladott stádiumé.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 15:52:51

@orangeman: Tibet jelenleg is egy feudális állam része, csak a főszerepet most a párt viszi. A tibetiek a legkevésbé sem felszabadulásként élték meg a kínai hódítást, mivel minden befolyást elveszítettek saját hazájunkban, a kulturális azonosságukat jelentő kolostorkomplexumokat lerombolták, és a tömeges kivégzések és kínzások sem győzték meg őket a jószándékról.  
Tibetiek másodrendűnek számítanak a saját hazájukban, munkát szinte egyáltalán nem kapnak, ha mégis, azt csak kínai tulajdonosok alatt, emellett bármikor elhurcolhatnak, nagyon sokan prostitúcióra kényszerülnek a megélhetésért. Tibet egy megszállt ország, jelenleg egy zárt doboz, a felkelések szinte folyamatosak, infó viszont szinte semmi nem szivárog ki, és nem véletlenül. Ha szerinted ez a boldogság fokmérője, akkor nincs miről beszélni.

Véletlenül ismerem az ország történelmét, és olyanokat is, akik onnan menekültek, szerintem ne csak a kínai propagandából tájékozódj.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 15:57:36

Ha pedig valakinek annyi a véleménye, hogy a dali láma ciki, nos, annak lövése sincs arról, mit beszél.

Közbiztonság Szilárd 2013.01.03. 16:01:20

Nem Tienannen. Tienanmen. Rádásul a tér nem kötőjellel.

A dalai láma meg magyarul kisbetű, mivel köznév (nem, nem azért, mert a dalai a Dala melléknévképzős változata :-).

A rengeteg egyéb helyesírási hibát nem sorolnám.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.03. 16:02:42

Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nem lenne itt egy kínai se - aztán mégis vannak valamiért.

Közbiztonság Szilárd 2013.01.03. 16:07:50

@Chigavera:
Pedig a dalai láma bizony már ciki, és ezt saját magának köszönheti, ügyesen giccsé silányította saját magát.

Te szerintem egy elfogult tibetista vagy, aki messze nem reálisan látja és adja elő a dolgokat. Pont olyan, mint aki Erdélyt akarja visszaszerezni, még ha más is a politikai meggyőződésed.

@is:
Ki a faszom az a Ráckózi? Sosem hallottam róla.

Közbiztonság Szilárd 2013.01.03. 16:11:00

@OrangeOrder:
Kínában nem egzotikus a kínai kaja, ezért ide jönnek árulni. :-)

(Meg persze ott sem mindenki ért egyet a rendszerrel. Érdekes, mi állítólag nem vagyunk megszállás alatt, szabadság van meg nemzeti egyetértés rendszere, mégis a lakosságunknak legalább akkora része dolgozik külföldön, mint Kínának. De inkább nagyobb. Ráadásul míg a kínaiak saját üzletet nyitnak külföldön, a magyarok inkább más üzletében mosogatnak. Nem gyanús neked valami?)

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2013.01.03. 16:11:12

@Chigavera:

Akkor nyilván azt is sejted, hogy a kolostorkomplexusokat leromboló vörösgárdisták egy része tibeti volt. (Épp most olvastam egy jó könyvet arról, hogy a kulturális forradalom alatt az yi vörösgárdisták hogy kínozták meg a gazdag yiket.)

(Egy darabig menekültekkel dolgoztam, hidd el én is hallottam már sok színes történetet, aminek a fele sem volt igaz.)

Elismerem, hogy tibetinek lenni Tibetben nem a világ legjobb dolga, és az is biztos, hogy vélhetőleg diszkriminálva vannak az őslakosok.

Az is valószínű, hogy ez a probléma sokkal-sokkal összetettebb, mint hogy itt meg tudnánk beszélni, és a helyiek helyzete sok tekintetben jobb, mint a kínai megszállás előtt, vagy mint ahogy a környező országokban bánnak a kisebbségekkel.

Azt viszont fenntartom, hogy a Dalai Láma gáz.

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2013.01.03. 16:14:49

@Chigavera: Egyébként ezt egyszer tök szívesen meghallgatnám bővebben, vagy olvasnék róla, ha ajánlanál valamit. (Angolul, franciául és kínaiul olvasok.)

Addig meg:

"És a keserűség örömmé változott"

www.youtube.com/watch?v=g_XtmKmT76s

Közbiztonság Szilárd 2013.01.03. 16:21:29

@orangeman:
Hát bazmeg, a kínaiul olvasás miatt elismerésem.
Hacsak nem vagy kínai. :-)
(Bár mondjuk akkor is.)

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2013.01.03. 16:24:07

A legérdekesebb az egészben az, hogy 5 évvel ezelőtt ez a garnitúra egy ilyen intézkedésre simán rámondta volna hogy hazaárulás! A szomorú az, hogy igaza is lett volna. Ma is.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 16:39:22

@orangeman: Valószínűleg te is sejted, hogy az együttműködők aránya töredéke volt azoknak, akik a bot rossz végére kerültek. Évekig jártam a tibeti tanszékre, ahol sokan megfordultak, akiknek saját közvetlen infóik voltak a helyzetről, és a háttérről. Hidd el, akinek megölték a családját, annak nincs oka rá, hogy hazudjon, ellentétben a kínai kormánnyal. Szerintem nézz be a tanszékre, beszélj pl. a lektorral, szívesen segít, rendezvényeken is meg lehet találni. Egyfajta szempontnak mindenképpen hasznos lehet.

Ha követted az eseményeket, akkor tudod, hogy a második legmagasabb tisztséget viselő pancsen lámát a kínaiak elrabolták, megkínozták, és arra kényszerítették, hogy ismerje el a kínai uralmat. Mivel ez nem jött be, később azt is kitalálták, hogy a dalai láma újjászületését ezentúl a kínai kormány rendelete szabályozza.

Emellett egy olyan országról beszélünk, ahol jelenleg is több millió kínai van munkatáborban, sokszor csak azért, mert mondjunk falun gong követő, amely egy végtelenül békés buddhista irányzat, csak éppen egy évtized alatt többmillió tagja lett, ami nem tetszet a pártnak. Ráadásul a táborlakók szerint ők járnak a legrosszabbul. Mindezt persze tárgyalás, bíróság vagy egyéb flancok nélkül. Egyszerűen így jártak. És ezek az emberek ráadásul kínaiak, még csak nem is tibetiek. Ezek szimpla tények, ezek az emberek nem bűnözők, szimplán áldozatok.

Szépíthetjük, de egyszerűen arról van szó, hogy Tibetet megszállták, gyarmatosították a bevett eszközökkel. Persze, soha nem volt előtte sem a tökéletesség mintaképe, de kötve hiszem, hogy a többség örülne a cserének. Ez inkább a Közép-Amerikai gyarmatosításra emlékeztet, ahol politikailag, jogilag az őslakók máig másodrendűnek számítanak, ami állandó feszültséget eredményez.

Azt pedig továbbra sem értem, hogy miért is lenne "ciki" vagy "gáz" a dalai láma. Csak mert szerintem pl. a kínai gyakorlat sokkal cikibb és gázabb.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2013.01.03. 16:50:09

@orangeman: Hiába olvasol 80 nyelven, pöcsös, akkor is csak egy ostoba idióta vagy.

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2013.01.03. 16:56:42

@Chigavera: "Hidd el, akinek megölték a családját, annak nincs oka rá, hogy hazudjon, ellentétben a kínai kormánnyal." Sajnos de. Dolgoztam menekültekkel.

"mert mondjunk falun gong követő, amely egy végtelenül békés buddhista irányzat, csak éppen egy évtized alatt többmillió tagja lett, ami nem tetszet a pártnak"

Ez leegyszerűsítés.

A többin elgondolkodtam.

csapos1 2013.01.03. 17:03:40

szvsz nem olvastok figyelmesen.
a poszt toló a tibetiek berendelésére célzott, a kínai nagyfejűek látogatása idején.
ekkor vált a láma vállalhatatatlanná a fidess követői között.

kínárol csak annyit

laokai

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.03. 17:12:16

Egyébként pedig miért kellene bevatkozni Kína belügyeibe? Mi az egésznek az értelme? Ez a szabadtibetezés jellemzően unatkozó nyugati hülyegyerekek szórakozása. Amikor megunják a drogozást, a csoportszexet, a pártravetődött bálnák mentését, meg a globálmelegedési hisztit, akkor elkezdenek szabadtibetezni. Tele van a világ szeparatista mozgalmakkal, ezek közül a hülyegyerekek kiválasztottak egyet, a tibetit, s azt nyomják a végtelenségig. Mire jó ez az egész?

2013.01.03. 17:21:01

@Politikai Ateista: @DexterMorgan78/Séfbácsi: @Trompf: csak pár pontosítás: 250e ajróért spec, 5 éven túli lejáratú államkötvényeket kell venniük, ideiglenes tart engedélyt kapnak, és 6 hónap mülva lehet állandó tart eng-t kérni.
nem az állampolgárságot gyűjtők, hanem a vízumköteles igazán gazdagok (pl orosz maffia?) számára jó lehetőség az EUn belül lábat vetni és határok nélkül utazgatni...
mivel nem működő tőkébe, hanem államkötvénybe kell fektetniük, ezért pár százezer kínaitól nem hogy elmúlni nem fog az államadósság, hanem még nőhet is... persze ez a kamatozas függvénye. remélem, legalább annyi eszük lesz a fideszes fijuknak, h a tényleges kamat a mostani államkötvénykamatoknál alacsonyabb lesz...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.01.03. 17:23:42

Nem Magyarország az egyetlen, viszont jóval olcsóbb az útlevél, mint mondjuk az angol. Csak annyi ezzel a bökkenő, hogy az államot nem igazán segíti ki egy ekkora befektetés...

Egyébként a dalai lámák mindig is ciki politikusok voltak, akik kihasználták, hogy még náluk is cikibbek a kínai diktátorok.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.03. 17:26:15

Hajrá diákok, már nem csak rólatok van szó!
A szebb, jobb, demokratikus Magyarországért is küzdötök!

A sunyi fidesz a szánalmas békemenetet akarta bevetni ellenetek.
A főszervező Bencsik, apján keresztül kapott is 23 millió forintot a fidesztől hálából!

Hajrá magyarok, készüljünk a kormányváltásra, mert csak az a megoldás!

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 17:26:28

@orangeman: Kedves orangeman,

Egy kommentboxban nyilván egyszerűsítünk, meg is köveznének a többiek, ha hosszas tanulmányokat nyomnánk :)

A falun gonggal kapcsolatban azonban azt gondolom, hogy az egyszerűsítés mellett a lényeg tényleg ez. Kezdetben, a 90-es évek elején a kormány még támogatta is, mivel alapvetően morális, spirituális alapozású, ráadásul kifejezetten hárítja a világi hatalommal való kapcsolatot, ezért nem tűnt veszélyesnek. A meditációs és fizikális gyakorlatok a kultúra alapvető részei, tulajdonképpen a csikung és a buddhista elmélet modern ötvözése. A gond akkor kezdődött, amikor a mozgalom népszerű lett, és 99-ben egyszerűen "eretneknek" bélyegezte a párt. Pedig a mozgalomnak még csak formális szervezete, intézményi háttere sincs, egyszerűen csak egy életviteli és gondlkodásmódbeli forma és gyakorlat. A szektának bélyegzés meglehetősen negatív szándékú lejáratás, olyan, mintha azt mondanánk, hogy az unitáriánusok vagy a metodisták veszélyes szekta tagok.

Ha nagyon keressük, talán az lehet a megváltozott viszony egyik oka, hogy a követői hitelesebbnek számítottak a közösség szemében, mint mondjuk a hatalmat képviselő pártfunkcionáriusok. Emellett bizonyos szempontból amolyan buddhista, taoista egyéni belső szabadság elérése a cél, ami megint csak nem tetszhet, egy sokkal inkább "konfuciánus" hierarchiában gondolkodó patriarchális állmszervezet számára.

Összehasonlításként, kicsit olyan a dolog, mintha nálunk egyik napról a másikra ma kényszermunka táborba zárnák a vallásukat gyakorló reformátusokat.

De ha neked más infód vagy érved van, szívesen meghallgatom és megfontolom.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 17:52:08

@orangeman: Értem, mire gondolsz, barátaim szintén tolmácsolnak a menekültügynél. Az is megérne egyszer egy hosszabb misét. Amire én gondolok, az kicsit más, nem a hivatal felé, hanem magánemberként, személyes beszélgetésben ez másként működik.
Egyébként anno átjártam a kínai tanszékre is (90-es évek), akkoriban összesen öt tanár volt ott, és a leépítésnél abból is kirúgtak hármat! Gondoltam is, hogy ezek teljesen megzakkantak. Kiváncsi vagyok, azóta mi a helyzet.

Közbiztonság Szilárd 2013.01.03. 18:06:01

@Chigavera:
Na ja, tibeti tanszék... mindent megmagyaráz, a teljes _agyatlanul_ elfogult, mendemondákra alapozott baromságot, amiket hirdetsz.

Ja, a tibeti tanszéken van lektor?
És mit lektorál? Tibeti fordításokat?
(Segítek: rektor. És te jártál egyetemre... Ez meg is magyarázza az oktatás színvonalát, tibeti tanszék, kisfaszom. Büfé-ruhatár szak az is, becenéven, ahová a maxval által emlegetett unatkozó nyugati hülyegyerekek járnak, akik jódolgukban már nem tudnak mit kezdeni.)

(Ja, az újjászületés egyébként ugyanolyan faszság, mint a mennyország, pokol és társai. Remélem, még időben szólok.)

"egyik napról a másikra ma kényszermunka táborba zárnák a vallásukat gyakorló reformátusokat"
Nem lenne hülyeség. Melléjük meg a katolikusokat és az összes többi egyház hívét, mivel egyiknek sincs agya, aki bármilyen istenben hisz. Legalább tisztulna a társadalom.

@efes:
Komoly, megalapozott érveid vannak.

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ja, a free Tibet nem azt jelenti, hogy ingyen Tibet?
Mert szerintem a kíniak is ezt érthették akkor félre 59-ben.

@Gyertek a békamenetbe a diákok ellen! Pénz van !:
Te eltévesztetted a házszámot.
Vagy az évszámot.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 18:09:29

@Közbiztonság Szilárd: Úgy tűnik, te egyszerűen nem hallottál még az idegennyelvű lektor intézményéről. Nem baj, egyszerűen pótolható, utána majd újra beszélgetünk.

veloke 2013.01.03. 18:10:59

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Egyébként pedig miért kellene bevatkozni Kína belügyeibe?

Ez mindent vitt:) Tehat ha mondjuk Magyaroorszagot megszalljak az oroszok, akkor senki nem szolhat mert az mar onnantol orosz belugy? :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.03. 18:30:38

@veloke:

A gond az, hogy a kérdés eleve vitatott, ezen kívül pedig ezen az alapon még 100 hasonló esettel kellene egyfolytában foglalkozni. A világ egyetlen országa sem tartja Tibetet megszállt területnek, még a tibeti szeperatistákkal hagyományosan jóban lévő India sem. Ezek után aránytévesztés ezt a témát kiemelni és valamiféle világjelentőségű üggyé fokozni.

Gyakorlatilag az egészet a nyugati drogosok találták ki, ez a helyzet. Egy időben sok drogos budhista lett, különféle nyugati álbudhista szektákhoz csatlakozva. Aztán unalmukban kerestek maguknak valami lózungot, így született a szabadtibetezés.

Az egész egy agyatlan propaganda, semmi egyéb.

Hangsúlyozom: nem a tibeti szeparatistákkal van bajom, mert az ő dolguk, hogy mit csinálnak.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 18:35:42

Tibet a kínai megszállás előtt elismert önálló ország volt (legfeljebb a kínai kormány nem ismerte el, ahogy mondjuk Taiwant sem).

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.03. 18:39:05

@Chigavera:

"Tibet a kínai megszállás előtt elismert önálló ország volt"

Ha jól tudom a világ egyetlen állam ismerte el Tibet függetlenségét: Mongólia. Az ok nyilvánvaló: Mongólia is akkor kiáltotta ki a függetlenségét Kínától. Se egyetlen ázsiai állam, se európai ország nem ismerte el a független Tibetet.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.03. 18:40:52

@Chigavera:

Hozzáteszem: a tajvani kérdés egész más. Tajvan sem ismeri el Tajvan függetlenségét!

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 18:51:54

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Kedves maxval,

Tibetnek a történelme során rengetegféle állapota volt. Többek között volt kínai és angol befolyási övezet is, javarészt pedig önálló államisággal rendelkező ország. Kicsit hasonlóan, mint pl. Magyarország vagy akár Erdély. Ezzel együtt a tibetiek nem rokonai sem etnikumban sem nyelvben, akár még sak írásrendszerben vagy vallásban sem, és inkább csak érintőlegesen kultúrában a kínaiakkal. Annyira sem kínaiak, mint amennyire mi mondjuk osztrákok. Ezzel együtt persze az országok egymást meghódítják, kiterjesztik egymásra a hatalmukat.
Gondolj bele, nálunk is sokan úgy érzik, hogy helyes, ha mondjuk a horvátokat nemes egyszerűséggel Magyarország részének tekintjük, és vissza kellene őket csatolni. Hát ez kicsit ilyen, vagy még ilyenebb :)

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 18:54:49

Hozzáteszem, hogy persze, minden hasonlat rossz és sántít, de lényeg talán átmegy :)

bohuš 2013.01.03. 19:00:50

@Chigavera:

Ugyan, hagyd. Erősen indította az évet, szerintem el is viszi majd "az év hülye hozzászólása" címet.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.01.03. 19:18:12

@Chigavera:

Oké, de ebből mi következik? Szerintem semmi.

A szabadtibetezés kb. olyan nevetséges, mintha a fél világ visszentrianonozna, ha már magyar párhuzamban gondolkodunk.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 19:29:11

@orangeman:

Mielőtt beájulnál Kínától, a kínai kirakatvilágtól, talán nézz utána néhány dolognak.

Kínában diktatúra van, heti 80-100 lázadással, felkeléssel, aminek a java részét fegyveres, katonai erővel vernek le.

Tibet kínai katonai megszállás alatt van, ahol az őslakos tibetiek másodosztályú állampolgárok. A saját hazájukban.
De nemcsak a tibetieket nyomják el, írtják a kínai megszállók, hanem a magyarsággal rokon újgur népet is.

Aztán ajánlanák néhány nem különösképp reklámozott adatot a vidéki Kína nyomoráról, a természet totális tönkretételéről, a parasztok kifosztásáról-tönkretételéről, az általános társadalombiztsítás hiányáról, az orvosi ellátás megfizethetetlenségéről, az időnként 40 %os inflációról, az egy gyerekes családmodell erőszakos eröltetéséről(ami népírtással felérő), és sok másról, ami a kínai kirakatvilágból nem látszik.

Ja, és miért nem költözöl oda?
70 milláért szerintem kapsz kínai állampolgárságot.
Csak valamiért ők jönnek ide onnan és szépen felvásárolják a HAZÁNKAT!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 19:32:26

@orangeman:

Hát persze,leegyszerűsítés, mint az általad lehazudott népírtások.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 19:46:48

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Szerintem mindenki kapott itt már nigériai levelet, olyat, amit csak te vettél komolyan :o))))

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 19:53:21

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ezek szerint ki is fizettél rá pár ezer dollárt :))))

Tán még Lagosba is kimentél?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 20:00:25

@chipanddale74:

Bizony, ez a szó szoros értelmében hazaárulás.

Pár éve felgyújtották volna ezért Budapestet, ma már a kuruc.infon meg se jelent és agyon van hallgatva.

Pedig nemcsak kínaiaknak, zsidóknak is eladó a haza.
De 70 milláért bárki megveheti.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 20:07:13

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: @Anyád, a szúnyogok!!!: Ebből csupán annyi következik, hogy minden politikai állapot relatív, a történelem egyszerűen így működik. Kína igyekszik megszilárdítani hatalmát Tibetben (ezért telepítenek pl. a síkságról kínaiakat a tibeti fensíkra, akik egyébként szenvednek, mert nehezen bírják a ritka levegőjű magasat). Ha sikerrel járnak, valószínűleg eltűnik egy kultúra, mint mondjuk a majáké vagy a krétaiaké. Igen, volt már ilyen, lesz is még, sőt, akár mi is járhatunk így.

Amit mi tehetünk, hogy kifejezzük a véleményünket, viszonyulunk valamilyen módon a kérdéshez, úgy egyéni mint kormányszinten. Egy kormányfő pl. eldöntheti, hogy fogadja-e a dalai lámát, jelezve egyfajta értékrendet, vagy találozni sem hajlandó vele, kinyilvánítva egy másmilyen politikai szándékot. Egyéni szinten hasonlóképpen, el lehet dönteni kiváncsiak vagyunk-e az illetőre vagy sem. Nekem speciel az alapján, amit olvastam és hallottam tőle, az szimpatikus. Másnak meg esetleg gáz. Evvan.

Persze, azt is mondhatjuk, hogy úgy sincs jelentősége az egésznek. A legtöbb ember számára nincs is, és van valóban egy csomó divat-hippi is van a kosárban, mindennel így van. Engem azért érdekel, mert foglalkoztam a kultúrkörrel és így közvetve érint. Más Darfurral van így, Szabolcs megyével, a 18. kerülettel, Kelet-Timorral vagy a sógorával.

Abba azért érdemes belegondoloni, hogy bár fizikailag nem jelentett támogatást, nekünk sem volt mindegy, hogy tekint a világ 1956-ra akkor és azóta (Tibet megszállása 1951-ben történt). Egy másik párhuzam: a tibeti kormány megszünését, márc. 28-at a kínaiak 3 évvel ezelőtt ünnepnappá tették Tibetben, ami kábé olyan, mintha az osztrákok az aradi vértanúk napját, október 6-át tették volna meg nemzeti ünnepnek. Ez, gondolom, nálunk is okozott volna némi morgást, mégha a környéken önégető utoljára Jan Palach volt is, aki éppen Csehszlovákia 68-as orosz megszállása miatt ragadott gyufát, és nemzeti hősként tartják nyilván.

Tibet nyilván nem kötelező téma, ahogy a napenergia, a gyerekbántalmazás, a tandíj, a bálnasmogatás vagy a regisztráció sem azok. Vagy érintenek minket vagy nem, gondolhatunk róluk ezt vagy azt. Viszont a választásaink is mi vagyunk. Ennyi.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 20:16:42

Bocsánat, az önégetők esetében majdnem elfelejtettem megemlíteni a Jan Palachot 4 nappal Budapesten követő Bauer Sándort és 1970-ben Erdélyben, a brassói pártház előtt magát felgyujtó Moyzes Mártont.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 20:17:34

"valószínűleg eltűnik egy kultúra, mint mondjuk a majáké vagy a krétaiaké. Igen, volt már ilyen, lesz is még, sőt, akár mi is járhatunk így."

Valaki feljebb kiszámolta, hogy 280 ezer kínai és eltünik az államadósság.

Ha tízszer annyi jön, márpedig Kínának ez lófasz pénz, akkor annyival 2/3ot tudnak szerezni a magyar parlamentben.

Persze nem fog ennyi jönni, vagy legalábbis nem egyszerre, pártokat, politikusokat a töredékéért tudnak venni, olyanokat, akik az ő érdekeiket képviselik.

Még hogy nem vagyunk gyarmat, dehogynem!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 20:26:56

@efes:

Dehogy, ő valszeg csak a kínai állam által fizetett propagandista.

Vannak nálunk észak-koreai propagandisták is.

Nézd csak milyen szép álomvilágot ábrázolnak, a világ egyik legundorítóbb diktatúrájáról:

"Dzsucse harcosai"
csollima.blog.hu/

"Visszatérő olvasóink, elvtársaink tudják, hogy mily fontos egy közösség, ország, nép vezetőinek helyes megválasztása, mint ahogyan az a Népi Koreában is történik. Mi itt ebben a virágzó népi demokráciában megbecsüljük elődeinket, szüleinket, és ezért is tartjuk helyesnek, hogy atyáról-fiúra száll népünk vezetésének bizonyára sokszor nehéz, de lélekemelő feladata."

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 20:28:24

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Egy magyar "konzervatívnak" a könnye kicsordul ekkora megható hagyománytisztelettől :))))

Közbiztonság Szilárd 2013.01.03. 20:28:43

@Chigavera:
Úgy tűnik, nem bírod beismerni, hogy faszságokat írtál.

A maja meg a krétai kultúrát is a kínaiak pusztították el?

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Mi az az írtás?

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 20:31:01

@Anyád, a szúnyogok!!!: No, ez azért kevéssé valószínű :) És nincs is rá szükségük. Érdemes ugyanis megfigyelni, hogy milyen konstrukcióban terjeszkedik Kína például Afrikában és a fejlődő országokban. A legkevésbé sem zavarják őket a diktatúrák. Sőt kiválóan együtt tudnak működni velük, piacért, gazdasági előnyökért és „majd kérünk valamit, Pelikán elvtárs” jellegű viszonyokért cserébe boldogan támogatják befektetésekkel akár a leggusztustalanabb rezsimeket is. Na, ez már egy valósabb forgatókönyv és potenciális veszély Ázsiába tartó kis hazánk szempontjából.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 20:32:38

@Közbiztonság Szilárd:
Betüvétés, dislexia :))))

Mást nem talált a Szentkirályi utca és a Párt?

Közbiztonság Szilárd 2013.01.03. 20:36:30

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Nemtom, nem szóltak.
Melyik párt lakik ott?

@Chigavera:
Mondjuk Ameriát is mindjárt elfoglalják. New York kínai negyedében több kínai van, mint egész Magyarországon. Pedig kb. csak akkora az egész, mint mondjuk a VIII. kerület Budapesten. Vagy talán még kisebb is.

Nem kéne indítani egy mozgalmat amerikanisztika szakosokkal Free New York jelszóval?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 20:39:37

@Chigavera:

Szerintem már megvették ők maguknak azokat az itteni politikusokat, akikre szükségük van.

Olcsóbb, mint idehozni milliókat.

Kínának arra kell Magyarország, hogy az ENSZben, EUban, nemzetközi szervezetekben mellette szavazzunk. No meg hírszerzésre, adatgyüjtésre, itt levő nyugati cégek vezetőinek befolyásolására.

Ingyen nem tolnak pénzt a Templetonba, hogy magyar államkötvényeket vegyen.

A letelepedésivel első körben a már itt levő párszázezer kínai fog élni.
Ők megveszik a politikusokat helyi szinten.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 20:42:15

@Közbiztonság Szilárd:

A Szentkirályiban?
A "magyar" kommunista Párt, a Fidesz :))))

Épp az internacionalista(globalizmus) alapokon álló betelepítésről és a multikulti kialakításáról társalgunk.

Van hozzáfűzni valód?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 20:49:21

@Közbiztonság Szilárd:

Há mondjuk nyújorkban majdnem kéccerannyi ember lakik, mint kicci occó Matyarországon.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 20:54:30

@Anyád, a szúnyogok!!!: Hát, ha így van, akkor az ország szempontjából nagyon rosszul alkudott a hazai csapat, mivel elmaradt szinte az összes ígért kínai fejlesztés és beruházás (pl. Ferihegy, logisztikai központ stb.). Hm, Azerbajdzsán-szagot érzek.

A kedvenc sztorim egyébként az, hogy állítólag anno egy Észak-Koreának(!) dolgozó brigád hallgatta le a parlamenti diskurzusokat egy Dunán szemben kikötött hajóról. Lövésem sincs, mennyire valós (túl jónak tűnik), de hatalmas a sztori :)
A hidegháború alatt egyébként tényleg bizarr versenyfutás volt a béketáborbeli országok szolgálatai között, hogy ki tud szaftosabb infókkal szolgálni a nyugatiakról, és persze egymásról. Mondjuk, ha most is csak ezt tudnánk felkínálni Kínának, na az lenne az igazi égés. Inkább bele sem gondolok.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 21:00:47

@Chigavera:

"A kedvenc sztorim egyébként az, hogy állítólag anno egy Észak-Koreának(!) dolgozó brigád hallgatta le a parlamenti diskurzusokat egy Dunán szemben kikötött hajóról."

Erről én is olvastam 2000 környékén.
Sőt, még olyanról is, hogy a parlamenti wifin keresztül hackeltek laptopokat, gépeket, szervereket.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 21:07:21

@Chigavera:
"mivel elmaradt szinte az összes ígért kínai fejlesztés és beruházás (pl. Ferihegy, logisztikai központ stb.)."

Ferihegyen vitatkozhatnak az oroszokkal, a logisztikai központot pedig Dániába vitték.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 21:12:09

@Anyád, a szúnyogok!!!: Mi viszont feltaláltuk magunkat és felvettük a stratégiai partnerséget... Albániával! Na ezt próbálja bárki überelni! A közeljövőben számítok az albán futsal válogatott látogatására.

Közbiztonság Szilárd 2013.01.03. 21:12:42

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Na, akkor már ezt is tudom.
Pedig amíg létezett a Tilos az Á, sokat jártam arra. Már ha ez ugyanaz a Szentkirályi utca.

Itt eddig mintha Tibet státusáról lett volna szó. :-)

New Yorkban kb. annyi ember él, mint Magyarországon, nem kétszer annyi, de Manhattan, aminek a déli részén a kínai negyed van (sokat jártam oda kajálni, ott volt íze az ételeknek, a városban nem nagyon), kb. akkora lakosságú csak, mint Budapest. Brooklyn, Bronx, Queens és Staten Island meg messze vannak, az már csak nevében New York. :-)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 21:17:00

@Chigavera:

Kubával is biztatóan alakulnak a nemzetközi kapcsolataink. Épp most akarunk Havannában épületeket felújítani egy kis vissza nem térítendő segély keretében.

"A Népszava szerint zavaros hátterű magyar gazdasági szerepvállalásról tárgyalt Kubában Papcsák Ferenc zuglói polgármester és Nagy Róza államtitkár. A lap úgy tudja, hogy a fideszes polgármester tavaly augusztusban járt Havannában, Nagy Róza pedig még 2011-ben. Az államtitkár várhatóan 2013 elején újra Kubába megy, a hivatalos tájékoztatás szerint azért, hogy "a kubai partnerekkel a kétoldalú gazdasági kapcsolatok középpontjába került ügyeket előmozdítsa".

A lap értesülései szerint a magyar állam bizonyos, nem pontosított "ellenszolgáltatások" fejében anyagilag támogatná Havanna történelmi belvárosának felújítását, erről tárgyalt Kubában Papcsák Ferenc, illetve Nagy Róza, a nemzetgazdasági tárca közigazgatási államtitkára."
hvg.hu/itthon/20130102_papcsak_kuba_nepszava

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 21:19:30

@Közbiztonság Szilárd:

Velük beszéld meg:
"A New York-i agglomeráció 19,1 milliós lakosságával (17 400 km2), az USA legsűrűbben lakott területe, és része az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatal által meghatározott New York–Newark–Bridgeport összetett statisztikai területnek, mely több mint 22 millió lakossal a legnépesebb az országban."
hu.wikipedia.org/wiki/New_York

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 21:20:40

@Közbiztonság Szilárd:

Neked,mert te az Újbeszélt beszéled.

Nekem Ferihegy.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 21:20:50

@Anyád, a szúnyogok!!!: Ajaj, akkor Castronak is már csak napjai lehetnek hátra. Egy gyors OV látogatás és két héten belül jenki/szarcén/piréz zászló leng Havanna fölött :)

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 21:25:21

Hm, nem is tudom, Tuvalu volt már? Kéne szólni Szijjártónak, Egyetlen állandó és jól jövedelmező exportcikkük a domain nevük, esetleg egy barter?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 21:25:54

@Chigavera:

Hehe, Viktor látogatás tényleg bukást jelent mostanában :)))

Csak épp 24.e óta eltűnt a Gazda.

Bár lehet, hogy épp Havannában ápolják, Chavezzal, Maradonával is diszkrétek :)))))))))))))

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 21:41:05

@Chigavera:

Tuvalu tán még nem(onnan még csak sámánokat importáltunk), de Tonga és a tongai király már a stratégiai szövetségesünk tavaly óta!

"TONGA KIRÁLYA ÁLLAMI KITÜNTETÉST KAPOTT

"A Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztje (polgári tagozata) kitüntetést kapta a csendes-óceáni Tonga királya, a Magyar Közlönyben olvasható indoklás szerint részben Magyarország ENSZ BT-tagsága kampányához nyújtott támogatása elismeréseként. A Külügyminisztérium pénteki tájékoztatása szerint az uralkodó közreműködött a magyar BT-pályázat sikerre vitele érdekében."

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.03. 21:45:06

Hát ezeknek már Tonga King súlyos szava is kevés?! Világunk romlik, pusztul...

Közbiztonság Szilárd 2013.01.03. 22:11:01

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Majd nézz utána annak, mit jelent az agglomeráció szó.

Vagy te Budapestbe beleszámolod Gödöllőt, Érdet, Budaörsöt, Törökszentmiklóst és hasonlókat is?

"TONGA KIRÁLYA ÁLLAMI KITÜNTETÉST KAPOTT"

Ez tutira valamelyik Rejtő-könyvtől van. Merthogy 70 éve halt meg.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.03. 22:59:49

@Közbiztonság Szilárd:

Hááát, a Magyar Közlöny mostanában néha tényleg olyan, mintha Rejtő írná.

Az említett hír abban is megjelent.

És ugyan mi különbözteti meg az agglomerációs települést a centrum várostól? Sokszor észre se venni, a településtáblát, mert a házak, bevásárlóközpontok, üzemek eltakarják.

Amúgy az agglomeráció szó jelentésének szerintem neked kéne utánanézni, mivel ez a latin szó magyarul egyesülést, tömörülést jelent :))))

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2013.01.04. 01:26:14

@Anyád, a szúnyogok!!!: Nem is tudom, téged nem riaszt, hogy most már trollból is csak az alja jut? Egy diktatúrának legyen tartása, nem? Legyen képes legalább alapszinten művelt agent provocateuröket kiállítani, különben oda az a kis sportélmény is :(

Közbiztonság Szilárd 2013.01.04. 20:19:55

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Szó szerint azt jelenti: gombolyaggá alakít (ad + glomus).

De ettől még hülyeséget mondtál, gondolom, te is tudod. Az agglomeráció sehol nem számít bele a város lakosságába.
süti beállítások módosítása