sorok között

sorok között

Harakiri Fidesz módra

2012. december 11. - Politikai Ateista

A kétes erkölcsi értékrenddel rendelkező szakdolgozatgyanús tisztviselők, illetve a képviselők igényei szerint kialakított közlekedési infrastruktúrával kapcsolatos bulvárpolitikai fejlemények nem tesznek jót a kormány megítélésének, de a Fidesz a legbrutálisabb karakter-öngyilkosságot a felsőoktatási keretszámok újragondolásával követte el. Eddig.

Tegnap a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának szervezésében 40 egyetemista, és 3 egyetemi tanár elfoglalta a Csongrád Megyei Kormányhivatal földszintjét. A megmozdulás keretein belül a kormány "felsőoktatást romba döntő intézkedésekre" vártak magyarázatot, majd miután valószínűleg nem kaptak választ, a nap folyamán még számos demonstrációra került sor. Jó hír, hogy a szemét senkinek sem lőtték ki.

A diákok jelképes megmozdulásai egyelőre nem fenyegetik komolyan a sikeres emberek kormányát, de azt gondolom, hogy 2014-ben az urnáknál még okozhatnak kellemetlenségeket azok a szülők akik szeretnék ha a gyermekeik egyszer továbbtanulhatnának. Politikai hovatartozástól függetlenül minden szülő a legjobbat akarja a saját gyermekének. Természetesen soha nem fogunk egy olyan országban élni ahol minden állampolgár egyszerre lehet polgármester és képviselő, vagy egy olyan döglődő állami cég vezető beosztású dolgozója, ahol különösebb felelősség nélkül lehet tízmilliós jutalmakat hazavinni karácsonyra, de akik a jobb élet elméleti lehetőségét is megvonják a jövő nemzedékeitől, számíthatnak a racionális szavazópolgár, és a potenciális szülő ellenszenvére.

Mondjuk nem csak diplomával lehet valaki sikeres - Magyarországon diploma nélkül is bárkiből lehet Németh Lászlóné ha jól helyezkedik - de az esélyeket vitathatatlanul növeli.

laszlone.jpg

                                                          Elemi ösztön - Forrás:Origo

Egyszer talán már említettem azt a beszélgetést amit egy haveri pénzügyi tanácsadóval folytattam munkaidőn kívül, aki csak úgy offtopic megjegyezte: the best investment is education. Véleményem szerint ez a kijelentés nem csak egyénekre, hanem országokra is vonatkoztatható. De az is lehet, hogy ő is téved meg én is, és örülnöm kellene, hogy az államilag finanszírozott helyekért cserébe legalább szívhatunk egy kis olcsó gázt.

Mindenesetre ezzel a húzással - azon kívül, hogy szereztek maguknak néhány ellenséget, - egy hatékony kampányfegyvert is adtak az ellenzéki pártok és egyéb szerveződések kezébe, akiknek mától csak azt kell megígérni, hogy emelni fogják a keretszámot, vagy eltörlik a tandíjat.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr534957978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsaruvér 2012.12.11. 07:28:58

Nem más a cél mint mesterségesen tovább butítani a népet! A rezsimnek nincs szüksége gondolkodó emberekre!

Dinkainka 2012.12.11. 08:18:04

Jó a képaláírás, csak bővíteni kéne: 4 elemis ösztön.

laci0011 2012.12.11. 08:50:37

A barkácsjogász srácok agyát szétcseszte a hatalmi mámor.Ez ellen csak a korábbi versenyszférában eltöltött évtizedek,lehetett volna megfelelő védelem!Mivel ennek még a tizede sincs,marad a hazudozás,terelés,titkosítás...

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2012.12.11. 11:45:49

@laci0011: Abszolut. Kellene nekik egy kis versenyszféra tréning.

Munchausen 2012.12.11. 12:12:37

Ugy gondolom a fo problema ott van, hogy ezek a "jogaszbarkacs" fiuk-lanyok csak elvtelen kiszolgaloi az ilyen-olyan csoportocskaknak, akiknek a penzehsege mar odaig fajult, hogy nem elegszenek meg az adopenzeket kitermelo dolgozok adosagspiralba taszitasaval, ezt mar a diakokkal is megteszik, kezdje a diak az eletet eladosodva termelve a kamatot ennek a munka nelkul a verunkon hizo retegnek.
süti beállítások módosítása