sorok között

sorok között

Felzárkózni a pokolhoz

2012. július 15. - Politikai Ateista

Sajnos megvan az a rossz szokásom, hogy néha rágyújtok, ami azon kívül, hogy ki fog nyírni még egyéb kényelmetlenségekkel is jár. Az egyik probléma az, hogy a kijelölt dohányzóhely közelében rengeteg olyan idiótával lehet összefutni aki a cégnél dolgozik. Ezeket általában sikerül elkerülnöm, de ha mégsem akkor valami égető késztetést éreznek arra, hogy megszólítsanak, és átadjanak valamit az évek alatt összhordott bölcsességükből. Egy ilyen cigiszünet-típusú találkozás alkalmával az egyik barom - akit csak a büntetőjogi felelősségem teljes tudata miatt nem késeltem meg még mielőtt kinyithatta volna a száját - a kedvenc mesehősömmel indította a társalgást, bedobta Jézust. Mivel én személy szerint ateista vagyok, arra gondoltam ennyi erővel akár Donald kacsáról is beszélgetnénk, de a társalgás váratlan fordulatot vett.

Az emberek nagyon hülyék - kezdte az élő példa, majd egy füstkarikányi hatásszünet után belecsapott a közepébe - nem is sejtik, hogy Jézus egy UFO volt. Mi van te állat? Villámként hasítottak belém a szavai, de még mielőtt agyvérzést kaptam volna megmagyarázta, hogy akkoriban amikor Jézus született (0) az embereknek még nem állt rendelkezésére olyan technológia amelynek a segítségével mesterségesen megtermékenyíthették volna Jézus anyukáját. Márpedig szerinte csak a mesterséges megtermékenyítés lehet a válasz a szeplőtlen fogantatás kérdésére. Azt hittem poénkodik, de amikor ránéztem olyan komoly képet vágott mint akivel éppen azt közölték, hogy az anyósa a holnap hozzájuk költözik. Végleg.

Nem éreztem, hogy idegileg megfelelően fel lennék készülve erre a vitára, de azt azért közöltem vele, hogy két ellentétes világnézetet sikerült egy síkra hoznia. Ha Jézus létezik, akkor nincsenek marslakók, és fordítva, ha marslakók léteznek akkor nincs Jézus. Mondjuk a katolikus egyház a bolygók alakjával kapcsolatban egyszer már bizonyította a rugalmasságát, szóval ki tudja.

A legújabb agymenésében Matolcsynak is sikerült ellentmondásba kerülnie saját magával, és jól belezavarodott a valóság különböző dimenzióiba. Újra előkerült a háborús retorika, Magyarország és a "régi világ" küzdelmét Európa 20. századi világháborúihoz hasonlítja. A Vastagbőr blog már rámutatott, hogy ennek ellenére a mester elfelejtette meghatározni, hogy hazánk konkrétan melyik oldalt szimbolizálja. Van más is.

"Döntésünk szerint a 2025 és 2035 közötti időszakban kell elérnünk a felzárkózást, különben elakadunk. Nem a semmiből indulunk, ezért 20 évet adtunk magunknak a cél eléréséhez: 2030-ra szeretnénk elérni az akkori európai fejlettséget és életminőséget."

Ne is törődj azzal, hogy már megint csak 20 évet kell várni, Matolcsy ahhoz az Európához szeretne felzárkózni, amellyel szemben a következő bekezdésben már hadat visel:

"A régi világ már birtokba vette az unió központját, ezért a sikerhez vezető önálló nemzeti döntésekért az unióval is nyertes csatákat kell vívni."

Ez egy kicsit úgy hangzik, mint a rendszerváltás előtti haldokló nyugat szöveg, ami elég harcias volt ahhoz képest, hogy tőlük koldultunk hiteleket, miközben irigyeltük az életszínvonalat.

Matolcsy mindenesetre ügyesen megfogalmazta, hogy 20 év múlva az akkori európai fejlettséghez, illetve életminőséghez szeretne felzárkózni, ami könnyen sikerülhet abban az esetben ha Európa időközben elpusztul. A görög, vagy spanyol életszínvonal eléréséhez talán már 10 évet sem kell várni. Matolcsy ha nem kretén, akkor az ellenség ügynöke!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr724656993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IP gyűjtögető 2012.07.16. 04:08:04

az elején említett mitológiai alak mikor is repült ? Mert az UFO azonosítatlan repülő tárgyat jelent... A többi rész is ilyen színvonalú.

bankvezér 2012.07.16. 09:13:36

@IP gyűjtögető:
A szerző az UFO-val kapcsolatban csak idézte egy idióta gondolatait.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2012.07.17. 15:49:08

@bankvezér: Tudom, hogy hihetetlen, de tényleg ez a sztori halál komoly. És tudod mi a legdurvább? Hogy egyszer megtalált egy másik történettel is aminek utánanéztem, és megtaláltam a neten, szóval valszeg az UFO-Jézust sem ő találta ki.

bankvezér 2012.07.17. 16:56:22

@Politikai Ateista:
Én elhiszem . :))
Matolcsyval kapcsolatban viszont egy kicsit más a véleményem.

bankvezér 2012.07.17. 18:19:35

@Politikai Ateista:
Ok. :)))
Azt nem vitatom. De az csak a Matolcsy-téma felvezetésére szolgált. :)
Én Matolcsy megítélését vitatom. :)

kvadrillio 2012.07.19. 14:12:18

El kell venni a jelenlegi összes politikustól minden vagyonát.....és SZÉTOSZTANI A NÉP TAGJAI KÖZÖTT !
a BUKOTT, IMPOTENS POLITIKUSOKAT PEDIG RÁ KELL KÉNYSZERÍTENI, HOGY TANULJANAK KI EGY MÁSIK "SZAKMÁT", MELYET ÚGY TUDNAK GYAKOROLNI, HOGY SIKERESEK LEHESSENEK !

Szúrófény 2012.07.20. 06:35:12

Régi vicc Hol áll a kapitalizmus? A szakadék szélén! Mi 1 lépéssel előbb vagyunk!

Szúrófény 2012.07.20. 06:37:41

@kvadrillio: Rokefeller válasza ez ügyben: "Itt a maga fél dollárja és hagyjon nekem békét!"
süti beállítások módosítása