sorok között

sorok között

Az olasz BNI befagyasztotta az ügyfelei folyószámláit

2012. június 12. - Politikai Ateista

Néhány napja az írtam, hogy olasz bankszektor lesz a következő amely benyújtja az igényét a mentőcsomagra. Úgy látszik kezdenek felgyorsulni a dolgok.

Május 31-én az olasz BNI (Bank Network Investment) egy diszkrét közleményt helyezett el a weboldalán, amely szerint pénzügyi nehézségek miatt 1 hónapra befagyasztják az ügyfeleik számláit. Senki nem vehet ki egy árva eurócentet sem. Az olasz nemzeti bank jóváhagyta az intézkedést, amely június 7-én lépett életbe.

A bank ügyfelei szerint a weboldalon megjelent közleményen kívül semmiféle figyelmeztetést nem kaptak a banktól, a legtöbben akkor jöttek rá, hogy mi történt amikor megpróbáltak pénzt levenni a számláikról. 

A mainstream média hallgat a dologról ami érthető, Olaszországban a lakossági betétekre semmiféle állami garancia nincs. A hír valószínűleg komoly pánikot okozna, és hatalmas betétkivonási hullám venné kezdetét.   

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr14584199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vomit 2012.06.13. 16:17:49

Nigel Farage: "The Euro Titanic Has Now Hit The Iceberg"
www.zerohedge.com/news/farage-euro-titanic-has-now-hit-iceberg
"The Euro Titanic has now hit the Iceberg and sadly there simply aren't enough lifeboats."

M. Péter 2012.06.13. 22:34:28

Olaszországban is 100000 euróig biztosítva vannak a betétek, ez a minimum az EU-ban.

vomit 2012.06.13. 23:20:25

@M. Péter: nem mindegy viszont, hogy a 100e annyit er-e, mint amennyinek ma kepzeled, vagy a sajnalatos esemenyek miatt attoljak egy haircuton, vagy esetleg szamszeruen nem is kell belole eltunni, de csak par honap mulva ferhetsz hozza, amikor egy zsemlet kapsz csak erte.

M. Péter 2012.06.14. 21:50:44

@vomit: Ennyi pénz csak van a kasszában, mert a BNI egy kis bank, hiperinfláció miatt most nem kell aggódni, hacsak megint be nem vezetik a lírát. Ha jól értem, most még nem tartanak ott, hogy a betéteseket kártalanítani kéne. A lényeg az, hogy messze nem igaz, hogy nincs semmi garancia a betétekre.

A BNI szerintem kisebb jelentőségű, mint a soltvadkerti takarékszövetkezet, alaptőkéje kb. 10 millió euró volt, szemben a az Unicredit Capitalia vagy az Intesa Sanpaolo kb. 8 milliárdjával. Ezért nem nagy hír. Már tavaly novemberben felügyelet alá helyezték, nem egyik napról a másikra történt a dolog.

FPéter 2012.07.04. 09:06:47

EZ a BNI nem AZ a BNI, mint ahogy hasonló nevű kommentelőtársam kifejtette. Ez egy kis, hatvan emberből álló befektetési, aminek véletlenül (vagy a felületes posztolók megtévesztése céljából) szintén B.N.I. a kezdőbetűi. A poszt kb. olyan, mintha az Orosházi Takácsok Pénzintézetének csődje után azt próbálná világgá kürtölni, hogy becsődölt az OTP. Jé, tényleg nem ír róla senki a bloggolón kívül, jujj, biztos világméretű összeesküvés.
süti beállítások módosítása