sorok között

sorok között

Mentelmi jogok - Az istenek a fejünkre estek

2012. május 20. - Politikai Ateista

A diplomata rendszámmal rendelkező járművek sofőrjeinek, illetve a mentelmi joggal felvértezett polgártársaink szabályt-megvető vezetési stílusáról számos legenda kering, itt például találhatsz néhányat.

A következő videó nem új, de talán akad még valaki aki nem látta, és a véleményem szerint remekül szemlélteti a mentelmi előjogok vitathatóságát.

 

Azok kedvéért akik csak alapfokon beszélnek észtül, a történet röviden:

Az észt rendőrök kiszúrtak egy meglehetősen furcsán manőverező Toyota Corollát, és miután megállították kiderült, hogy egy totál részeg orosz diplomata vezeti. A rendőrök megkérték, hogy a saját, és mások biztonsága érdekében inkább ballagjon haza, vagy engedje meg, hogy ők hazavigyék. A diplomáciai mentességére hivatkozó sofőr megtagadta az együttműködést, és elhajtott. A rendőrök még néhány alkalommal megpróbálták feltartóztatni a diplomatát (sikertelenül) miközben ő egy italboltot keresett, ahol vásárolt még egy üveg vodkát, és zavartalanul autózgatott tovább.


 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr794527375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alf (törölt) 2012.05.21. 11:56:52

azt is engedni kell, hogy elüssön egy óvodáscsoportot?

Le_Penseur 2012.05.21. 11:58:39

@wmiki:
Szűk látókörű és magabiztos vagy!
Sikerült ide is idekeverned a fideszt és a milla paródia elnökét :(

Véleményed a videóról? Véleményed a mentelmi jogról? Véleményed a mentelmi joggal való visszaélésről?

2012.05.21. 13:07:38

jó látni, hogy van valami ami évek óta nem változik, és mindig feldobja a blogok hangulatát, mint wmiki. A hozzászólásokban mindig mint régi ismerőst üdvözölhetjük, megnyugtató érzés, mint egy kis településen a falu bolondja: mindenhol látni és hallani, és mindig változatlan :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.21. 13:15:47

@[HPhD]Blokkolnam: ...vagy semmelweis ignác :x
a hülye... láthatatlan lényekben hitt :c

kispestipeti 2012.05.21. 13:39:46

Nem tudok annyira haragudni a részeg diplomatára (szerencsétlen barom, nem is tudja igazából mit is tesz) mint amennyire a tesze-tosza, tehetetlen rendőrségre. Nem létezik, hogy ha szorosan közrezárják két komolyabb rendőrségi autóval, és egyszerűen megakadályozzák a részeg sofőrt az autóval történő mozgásában, akkor bárki, bármilyen felelősségre vonást tehetett volna. Értem én, hogy még mindig félnek az észtek az oroszoktól, de ez a nyámnyila tehetetlenség egyszerűen nevetséges.(és elszomorító)

Dr. NiChuck Norris sp. 2012.05.21. 14:02:19

@kispestipeti: Ja, tényleg elég kis bárgyú zsernyákok voltak. Be voltak sz@rva. Vajon egy magyar mit tett volna?)
süti beállítások módosítása