sorok között

sorok között

Megint

2011. november 07. - Politikai Ateista

A Konzervatív Költők Baráti Körének blogján találtam egy videót, amely szerint nem én vagyok az egyetlen aki jó ötletnek tartotta volna egy állami pénzintézet létrehozását az államosított nyugdíjakból.

 

Azt azonban nem értem, hogy Drábik János miért szerénykedik, és miért csak ötszörözné az állam befektetett tőkéjét, amikor az európai bankok általában 25-ös szorzót alkalmaznak, és még az FHB is tízszerez.

"A nemzetgazdasági miniszter szerint ebbe az irányba hat majd, hogy a kormány tegnapi ülésén határozatot hozott, hogy 60 milliárd forinttal feltőkésíti az MFB-t és azt várja, hogy tízszeres tőkeáttétellel segítse a vállalkozásokat." - Napi Gazdaság

Az FHB természetesen az állam 60 milliárdjából varázsolt 600 milliárdból folyósított hitelek után fog kamatokat szedni. Nem rossz üzlet, reméljük, hogy az FHB Mortgage Bank Co. Plc. tulajdonosai lesznek kedvesek visszahitelezni is egy kicsit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr353353589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.05. 17:05:57

hihetetlen, nem csinálunk egy blogot? nem akarok folyton ide járni

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2012.01.07. 12:35:32

@tesz-vesz: Figyelj ezeket jobban szeretném emailben megvitatni. Nem tudom az emilcímedet. Fent van valahol a blogodon?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.07. 14:14:22

@Politikai Ateista: ja, kattints a nevemre, és ott az üzenetküldésre
már küldtem neked
süti beállítások módosítása